#حمام_کردن_نوزاد

حمام کردن نوزادان جهت پاکیزگی پوست از میکروب ها و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به عفونت بسیار ضروری است. برخی بر این باورند که حمام کردن باید تا افتادن بند ناف به تاخیر بیافتد که این باور غلط می باشد. ولی بهتر است حمام کردن نوزاد تا روز سوم پس از تولد به تاخیر بیافتد و در این مدت نوزادان فقط با پارچه مناسب، تمیز و خشک شوند.
مدت استحمام نوزاد باید کوتاه باشد و بهتر است شستشو با آب ولرم و از شوینده های مخصوص نوزادان استفاده شود زیرا حاوی گلیسرین بوده و باعث ایجاد نرمی پوست می شود.
پس از استحمام استفاده از روغن بدن و سپس لوسیون، به منظور جلوگیری از خشکی پوست نوزادان، توصیه می شود. بند ناف نیز بهتر است با پارچه ای تمیز یا گاز استریل که روی آن گذاشته می شود خشک شود.
توصیه می شود که هفته ای سه بار استحمام انجام شود و پس از تعويض پوشک، شست و شوي پاهای نوزاد با آب ولرم کافی می باشد و لزومی به استفاده مرتب از صابون نیست.

۰ پاسخ

سوال های مرتبط

مامان علی آقا وبهار مامان علی آقا وبهار ۴ ماهگی
💟آیا خوردن بادمجان در دوران بارداری مجاز است؟

✳️منبع غنی ای از فولیک اسید است و از نقائص مادرزادی در جنین جلوگیری می کند.
✳️بادمجان منبع عالی ویتامین C، نیاسین،B1،B2 ویتامین A و ویتامین E است که همه برای رشد مطلوب جنین ضروری هستند. پتاسیم،مس،منگنز و آهن آن به افزایش خون کمک می کند و مصرف بادمجان برای جلوگیری از کم خونی در دوران بارداری مفید است.
✳️بادمجان منبع خوبی از فیبر رژیمی ست و الیاف موجود در آن موجب بهبود حرکات روده و جلوگیری از یبوست در بارداری می شود.
✳️بادمجان حاوی آنتی اکسیدان هاست که مادر و جنین را از آسیب رادیکالهای آزاد محافظت می کند، علاوه بر این موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و از سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری می کند.

✳️مصرف بادمجان با کاهش سطح کلسترول بد خون، موجب تقویت قلب می شود.
✳️بادمجان حاوی بیوفلاونوئید و پتاسیم است که موجب کاهش فشار خون در دوران بارداری می شود.
🚫عوارض خوردن بیش از حد بادمجان
🔴 بادمجان حاوی موادی ست که سبب القای قاعدگی و سقط جنین می شود.
مامان جوجه جان مامان جوجه جان ۴ ماهگی
استرس🌺🌺😔

استرس یک موضوع ذاتی است و اصلا هم به این معنی نیست که یک ایراد است و یا اینکه در آینده هم ادامه دارد ، فقط در حال حاضر یک نیاز است که گاه در کودک به دلیل نا امنی ایجاد می شود و شما باید با صبوری به بهترین وجه به آن پاسخ دهید ،

وقتی بچه در آغوش تون هست باهاش حرف بزنید ، لالایی بخونید ، روزی چند دقیقه ماساژش بدهید ، تا آرامش بگیرد.

اگر بچه ها در کودکی مادر رو تا پایان پایان ۱۸ ماهگی ،در دسترس ، پاسخگو و ایمن ببینند، از نظر شخصیت خودشون هم ایمن و آرام می شوند ، و میزان این نیاز در هر بچه ای منحصر به فرد و متفاوت است ،ولی اگر خود مادراسترسی باشد و دایم به این فکر باشید که بچه رو زودتر سیر کند و بخواباند،تا به سایر کارهایش برسد ، متاسفانه چون بچه ها بسیار با هوش هستند و استرس مادر را درک می کنند و برعکس بیشتر به مادر می چسبند و بلافاصله پس از جدا شدن از مادر شروع به گریه می کنند ،که البته این لطف خداوند است چرا که هرچه بچه بیشتر در آغوش مادر باشند با افزایش هورمون اکسیتوسین که همان هورمون هم آغوشی و عشق است هم در بدن کودک و هم در بدن مادر ، سبب می شود که هم بچه به آرامش برسد و هم مادر، علاوه بر این از افسردگی پس از زایمان در مادر پیشگیری می‌کند.

#استرس
شیر مامان لطف خدا ❤️
مامان جوجه جان مامان جوجه جان ۴ ماهگی
سلام
متاسفانه امتناع بچه از گرفتن سینه خودتون شروع شده چون بعضی از بچه ها خیلی زود به تشخیص می رسند احتمال اینکه دیگر سینه خودتون رو نگیرد زیاد است،

بچه‌ها به تشخیص می رسند که مکیدن شیشه راحت تر از مکیدن سینه مادر است و امتناع رو شروع می کنند و به علت امتناع و طولانی شدن فواصل مکیدن متاسفانه تولید شیر کاهش می یابد ، من بارها تو گروه عرض کردم خدمتتون بچه‌ها بسیار با هوش هستند و حتی یک بار شیشه دادن در طی روز باعث اختلال در نحوه ی مکیدن بچه می شود و وقتی امتناع شروع شود برگشت بچه به شیر مادر بسیار سخت می شود ولی متاسفانه شما باور نمی کنید تا خودتون بچه رو به سمت امتناع می برید ، برگرداندن فقط یک راه دارد و آن این است که حتی یک دقیقه شیشه ندهید ، بچه رو خیلی در آغوش بگیرید تماس پوست با پوست رو زیاد کنید ، نگذارید بچه زیاد گرسنگی بکشد و تند تند به محض بیدار شدن بچه رو زیر سینه بگذارید ، پوزیشن های مختلف رو امتحان کنید و صبوری کنید تا بچه دوباره با مکیدن سینه خودتون کنار بیاید.

تکنیک فینگر فیدینگ و استفاده از کاپ شیر دهی رو برای سیر کردن بچه امتحان کنید.
در این سن بازگرداندن بچه واقعا امکان پذیر است ولی نیازمند صبوری است ، تاکید می کنم حتی یک دقیقه شیشه دادن کار شما رو سخت تر می کند
مامان عسلچه مامان عسلچه ۳ ماهگی
✅️آب دادن به نوزاد
در چند ماه اول زندگی، تنها چیزی که نوزاد شما نیاز دارد، شیر مادر یا شیر خشک فرمولی است. این مایعات نه‌تنها تمام مواد مغذی مورد نیاز نوزاد را فراهم می‌کنند، بلکه کاملاً نیاز بدن او به آب را نیز تأمین می‌کنند — حتی در آب و هوای گرم.

چرا نباید زودتر از شش ماهگی آب بدهید؟

1. کلیه‌های نوزاد هنوز نابالغ‌اند.
بدن نوزاد زیر ۶ ماه توانایی دفع آب اضافی را ندارد. دادن آب می‌تواند باعث برهم خوردن تعادل نمک‌های بدن (مثل سدیم) شود، که در موارد شدید حتی ممکن است منجر به تشنج یا بی‌حالی شود.


2. خطر مسمومیت با آب (Water Intoxication)
این اتفاق زمانی می‌افتد که آب زیاد وارد بدن نوزاد شود و سدیم خون رقیق شود. این وضعیتی بسیار خطرناک است.


3. کاهش دریافت شیر
نوزادی که شکمش با آب پُر شده، ممکن است دیگر شیر نخورد، و این یعنی دریافت ناکافی انرژی و مواد مغذی برای رشد مغز و بدن.


4. افزایش خطر عفونت‌ها
حتی اگر آب جوشیده باشد، دادن هر نوع ماده‌ غیر از شیر در سن پایین، ممکن است به‌واسطه تماس با وسایل، بطری یا دست آلوده، احتمال ورود میکروب‌ها را بالا ببرد.




---

پس چه زمانی می‌توان آب داد؟

بعد از شش ماهگی، زمانی که غذای کمکی آغاز می‌شود، می‌توان مقدار کمی آب جوشیده‌ و سردشده به نوزاد داد — مثلاً با قاشق کوچک یا فنجان مخصوص نوزاد.

--
مامان جوجه جان مامان جوجه جان ۴ ماهگی
بازی با نوزاد دو ماهه
دو بازی جالب برای نوزاد در طول هفته اول و دوم

بازی صداها
نوزاد در هنگام تولد از شنیدن سروصداهای ناگهانی دچار وحشت می شود. ولی به مرور این وحشت از میان رفته و جای خود را به لذت از حس شنوایی می بخشد. به این ترتیب نوزاد به شنیدن صداهایی مانند مانند خش خش، جیر جیر و تق تق علاقه بسیار نشان می دهد. دیدن اینکه چه اشیائی تولید صدا می کنند به نوزاد شما کمک می کند که بتواند سایر ارتباطات موجود میان اشیاء مختلف را نیز درک کند.

مزایا: تقویت حس شنوایی، درک مفهوم علت و معلول

وسایل مورد نیاز: اشیاء ساده ای مانند کاغذ و یا سلوفان که موقع مچاله شدن صدا ایجاد می کنند. و همچنین اسباب بازی های نرمی که موقع فشار دادن باعث ایجاد صدا می شوند.

با دقت به اشیاء اطراف خود تعداد بسیاری از وسایل مختلف مانند کاغذ که موقع مچاله شدن ایجاد صدا می کند و یا اسباب بازی های صدادار و موزیکال را جمع آوری کنید. در کنار نوزاد خود نشسته و یا دراز بکشید. کاغذ، فویل و اسباب بازی را به نوبت فشار دهید تا نوزاد بتواند صدای آنها را بشنود. سعی کنید ترتیب تولید صداها را به طور مرتب عوض کنید تا شنیدن صدای آنها همچنان برای نوزاد جذاب باشد.

در مرحله بعد وسایل را در دستان نوزاد قرار داده و به او کمک کنید که خودش صداها را تولید کند. اکنون می توانید شادی نوزاد از درک این موضوع که خودش باعث ایجاد صداها شده است را تماشا کنید! برای بازی با نوزادان دو ماهه یا بازی با کودک دو ماهه با کمک کاغذها، مراقب لبه های تیز کاغذ و ... باشید!
مامان جوجه جان مامان جوجه جان ۴ ماهگی
امتناع شیر خوار از گرفتن سینه مادر 😔😔
نوع مکیدن شیشه و پستونک نسبت به مکیدن سینه مادر دو تکنیک کاملا متفاوت است ، بچه برای مکیدن سینه مادر باید با لپ هایش سینه مادر رو در دهان فیکس کند و محکم نگهدارد و هم زمان مک بزنه و اصطلاحا فک بزند درحالیکه برای مکیدن شیشه به هیچ یک از این کارها نیاز ندارد شما شیشه را برای بچه نگه می دارید ، شیر قطره قطره وارد دهان بچه می شود و او بیشتر اقدام به قورت دادن شیر می کند.

حتما گول شیشه هایی که به اسم شیشه آناتومیک به ظاهر شبیه سینه مادر درست شده رو نخورید این ها فقط حقه تجاری برای منحرف کردن ذهن مصرف کننده است و الا تکنیک همان است ،
با هربار دادن شیر خشک چون بچه مک کمتری به سینه مادر می زند ،به مرور زمان تولید شیر و جریان شیر مادر کاهش می یابد تا جایی که وقتی گاه و بیگاه بچه اقدام به مکیدن سینه مادر می کند شیر کمی وارد دهانش می شود و خود این مسئله اولین جرقه امتناع کودک می شود.
سن دو تا چهار ماهگی سن تشخیص و درک تفاوت این دو نوع مکیدن است.
مامان اِلوا مامان اِلوا ۵ ماهگی
مفهوم «مادر نسبتاً خوب» از روانکاو برجسته دونالد وینی‌کات، دیدگاهی رهایی‌بخش و واقع‌بینانه به مادر بودن ارائه می‌دهد. این مفهوم به این معنا نیست که مادر باید کامل و بی‌عیب و نقص باشد، بلکه کافی است که او به نیازهای اساسی نوزادش با حساسیت پاسخ دهد و محیطی امن و حمایت‌کننده برای رشد او فراهم کند.
به زبان ساده‌تر، «نسبتاً خوب» یعنی:
* نیازی نیست همیشه بدانید دقیقاً چه کاری انجام دهید. تلاش برای درک و پاسخگویی به نیازهای کودک کافی است.
* اشتباه کردن طبیعی است. مهم این است که از اشتباهات خود یاد بگیرید و به تلاش ادامه دهید.
* نیازی نیست تمام وقت در دسترس باشید. ایجاد تعادل بین نیازهای خود و فرزندتان مهم است.
* کیفیت ارتباط مهم‌تر از کمیت آن است. حضور آگاهانه و همدلانه مادر، حتی برای مدت زمان محدود، ارزشمند است.
کمال‌گرایی در مادری کردن، با وجود ظاهر فریبنده‌اش که ممکن است در ابتدا به عنوان تلاش برای “بهترین مادر  برای فرزند بودن” تلقی شود، در واقع می‌تواند اثرات مخرب و متعددی بر تربیت فرزند داشته باشد.
مامان جوجه جان مامان جوجه جان ۴ ماهگی
تکنیک فینگر فیدینگ

این تکنیک بسیار کمک کننده است و من خودم معجزه این تکنیک رو دیدم.
وقتی می خواهید بچه رو تغذیه کنید بچه رو روبروی خودتون در کریر بگذارید و کمربند کریر رو فیکس کنید و بچه هم باید کاملاً حالت نشسته باشد نه خوابیده و بعد انگشت اشاره دست چپ تون رو در دهان بچه بگذارید و وقتی عمیقاً در حال مکیدن بود سرنگ رو که با شیر پر کرده اید جلو ببرید و بدون اینکه انگشت دست چپ تون رو کج کنید سر سرنگ رو در کنار بند اول انگشت و گوشه لب بچه قرار بدید و همون‌طور که بچه در حال مکیدن است با کف دست راست تون پیستون سرنگ رو آروم آروم فشار بدید تا شیر وارد دهان بچه شود و در حال مکیدن انگشت شما شیر را قورت دهد.
فینگر فیدینگ شبیه ترین تکنیک به مکیدن پستان مادر است و انگشت شما هم شبیه ترین عضو به نوک پستان ، بنابراین بعد از دو سه روز که فک بچه تقویت شد و مکیدن رو کاملا یاد گرفت،مرتب در طول روز گذاشتن نوک پستان در دهان نوزاد رو هم تمرین کنید و مکیدن عادی پستان رو جایگزین فینگر فیدینگ کنید چون تنها عاملی که باعث افزایش شیر مادر می شود مکیدن پستان توسط نوزاد است که منجر به افزایش هورمون های پرولاکتین و اکسیتوسین می شود.
#اصلاح_تکنیک_شیردهی
#شیر_مادر
#فینگر_فیدینگ
شیر مامان لطف خدا ❤️
مامان جوجه جان مامان جوجه جان ۴ ماهگی
آرام:
#اصلاح_تکنیک_شیردهی
#کاپ_شیردهی
شیر مامان لطف خدا ❤️

شیر دادن با کاپ رو تمرین کنید خیلی بهتر از قطره چکان است و کمتر باعث عصبی شدن نوزاد میشه.
می توانید برای اینکه بچه دست هایش را جلو نیاورد یک پارچه مثل دورپیچ دور دستان و بدن کودک مثل یک قنداق شل ببندید.
حتما باید بچه در پوزیشن نشسته در آغوش بگیرید و لبه کاپ را روی لب بچه و مماس با لثه بچه قرار می دهید و به هیچ عنوان شیر را در دهان بچه نمی ریزید، بلکه مماس با لثه نگاه می دارید بچه خودش زبانش را جلو می آورد و با با بالا کشیدن شیر توسط زبان شروع به خوردن می کند.
( دقیقا شبیه بچه گربه که با زبان شیر را بالا می کشد)
ممکن است چند بار اول سخت باشه ولی اگر مهارت ش رو یاد بگیرید فکر کنم خیلی بهتون کمک کنه. چون خودتون علاقمند به دادن شیر خودتون هستید من فکر می کنم موفق می شوید و ارزش تحمل ش رو داره.
فقط نکته بسیار مهم این است که به هیچ عنوان حتی چند دقیقه از شیشه استفاده نکنید چون بچه از نظر تثبیت نوع مکیدن دچار اختلال میشه. من همیشه تاکید می کنم بچه رو اصلا گرسنه نذارید، وقتی بچه تازه از خواب بیدار شده بذارید زیر سینه خودتون یه مقدار مک بزنه ،بعد با کاپ شیر دهی کاملا سیرش کنید و وقتی دوباره داره می خوابه بذارید زیر سینه تون تا با مکیدن سینه شما بخوابه ، چون بچه‌ها غریزه مکیدن دارند و در خواب هم مک می زنند و این مکیدن باعث افزایش شیر می شود.
#کاپ_شیردهی
#اصلاح_تکنیک_شیردهی
شیر مامان لطف خدا ❤️
مامان عسلچه مامان عسلچه ۳ ماهگی
🧑‍🤝‍🧑 واکنش نوزاد ۳ ماهه به فامیل و غریبه‌ها

نوزاد ممکن است به چهره‌های آشنا (مثل مادربزرگ یا عمه) لبخند بزند، مخصوصاً اگر چندین بار آن‌ها را دیده باشد.

به چهره‌های غریبه نگاه می‌کند، ولی ممکن است متعجب شود یا سکوت کند.

برخی نوزادها ممکن است بی‌قرار شوند یا نگاهشان را برگردانند اگر فرد غریبه بیش از حد نزدیک شود یا صدای بلندی داشته باشد.


نکته: اضطراب از غریبه‌ها (stranger anxiety) معمولاً از ۶ ماهگی به بعد آشکارتر می‌شود، اما نوزادان حساس‌تر ممکن است زودتر واکنش نشان دهند.


✅ گریه در آغوش غریبه‌ها:

🔸 در ۳ ماهگی، نوزاد هنوز اضطراب جدایی (separation anxiety) نداره، ولی:

به چهره‌ی مادر یا پدر وابسته است

نسبت به بوی بدن، صدای خاص، نحوه‌ی بغل کردن واکنش نشون می‌ده


🔹 اگر غریبه بغلش کنه:

ممکنه ناامن یا ناآشنا احساس کنه

به گریه، دست و پا زدن، یا برگشتن به سمت مادر واکنش نشون بده


🩺 این هم رفتاری طبیعی و نشونه‌ی رشد سالم "وابستگی اولیه" هست. به مرور و با آشنایی بیشتر با فامیل، این واکنش کاهش پیدا می‌کنه.