سوال های مرتبط

مامان ریحانه مامان ریحانه ۶ ماهگی
* چند روش برای اعتماد بخشی به کودکان:

1. بازي چشم تو چشم
به اينگونه که کودک با يکی از والدين مقابل هم بوده و به چشمهای هم خيره نگاه ميکنند، و نبايد بخندند،اين تمرين برای کودکانی با اعتماد به نفس پايين،خجالتی و ضعيف بسيار توصيه ميشود چون اين افراد قدرت نگاه کردن در چشمان طرف مقابل را ندارند و اين موجب ضعفشان ميشود.

2- کشتی گرفتن:
با کودک خود کشتی بگيريد و بگذاريد هر از گاهی او برنده شود و هر بار که برنده ميشود با ذوق و شوق فراوان او را تشويق کنيد.

3- نقش بازی کنيد:
در مقابل رفتار کودکان ديگر چه رفتاری از کودک خود انتظار داريد؟ شما نقش کودک خود و کودکتان نقش کودک مقابل را بازی کند، رفتاری که انتظار داريد کودکتان در مقابل کودکان ديگر داشته باشد را با ايفای نقش کودکتان اجرا کنيد، تا کودکتان ياد بگيرد، حال کودک نقش خود را و شما نقش کودک مقابل را بازی کند، از کودکتان بخواهيد همانگونه بازی کند که چندی پيش شما نقش آن را بازی کرده بوديد، و آنقدر اين بازی را تمرين کنيد تا رفتار دلخواهی که انتظار داريد نهادينه شود
مامان علیرضا مامان علیرضا ۵ ماهگی
رفلاکس 2
چگونه از بروز ریفلاکس شیر پیشگیری کنیم؟

پس از اتمام شیردهی از قرار دادن نوزاد در حالت افقی و خواباندن به پشت پرهیز کنید و تلاش کنید که حداقل برای مدت کوتاهی یعنی حدود 20 دقیقه او را به طور عمودی نگه دارید. می توانید با استفاده از یک حوله چند لایه قسمت بالایی تشک او را کمی بالا بیاورید، تا در حالت 20 یا 30 درجه از وضعیت افق قرار گیرد یا او را در گهواره شیب دار قرار دهید. اما راحت ترین راه نگه داشتن نوزاد بطور عمودی در آغوش است.

به این ترتیب به بالا تنه فرزندتان این امکان را می دهید که کشیده تر باشد. گرفتن باد گلو و آروغ نوزاد اهمیت زیادی دارد، اما به یاد داشته باشید که اجرای بیش از حد آن نیز می تواند به بالا آوردن شیر منجر گردد. بنابراین از فشار آوردن به شیرخوار برای خروج هوا پرهیز کنید. به جای آن در بین شیردهی به نوزادتان برای تنفس زمان بدهید و او را عمودی نگه دارید، تا هوای معده او خارج شود.

همچنین محیط آرام و آسوده شیردهی نیز به کاهش ریفلاکس شیر نوزاد کمک می کند. سعی کنید که فرزندتان با سرعت زیادی شیر ننوشد. اگر شیرتان جریان سریعی دارد، کمی به سمت عقب متمایل شوید و بگذارید جاذبه زمین جریان آن را آهسته کند. اگر با شیشه شیردهی می کنید، ابتدا مطمئن شوید که جریان شیر از سر شیشه زیاد سریع نباشد، زیرا علاوه بر پرخوری، احتمال بالا آوردن شیر را نیز افزایش می دهد. برای پرهیز از پُر خوری نوزاد، دفعات وعده های شیردهی را بیشتر کنید تا در هر وعده به مقدار زیاد شیر نخورد.  
مامان ✨🫀ویهان👶🏻🧿 مامان ✨🫀ویهان👶🏻🧿 ۲ ماهگی
🛑قبل از واکسن دو ماهگی فرزندتان حتما مطالعه کنید🛑

👇#واکسن_دوماهگی
شامل فلج اطفال خوراکی و واکسن پنجگانه است از عوارض واکسن پنجگانه،گریه و بی قراری شدید و تب کردن است اگر گریه بیشتر از سه ساعت طول کشید و یا تب به چهل درجه رسید و یا کودک دچار تشنج شد به بیمارستان مراجعه کنید
برای تسکین درد و جلوگیری از تب نیم ساعت قبل از تزریق واکسن،به تعداد دو برابر وزن او قطره استامینوفن خوراکی بخورانید و پس از آن هر چهارساعت و تا دو روز قطره را قطع نکنید می توانید روز سوم هم شش ساعته قطره را ادامه دهید در بیست و چهار ساعت اول تزریق واکسن،محل تزریق را از روی لباس کمپرس سرد و در روز دوم کمپرس گرم بگذارید دو روز اول،کودک را حمام نکنید و حتی برای شستشوی پای او آب را روی محل تزریق نریزید بیش از همیشه به او شیر بدهید چرا که مایعات تب را کاهش میدهد روز و شب اول،نوزاد بی قرار است پس به خاطر آرامش خود و فرزندتان تا بهبودی کامل او از منزل خارج نشوید و محیط خانه را ساکت و آرام کنید تا خواب هایش طولانی تر شود


🦋┅┅
مامان پرنسس مامان پرنسس ۸ ماهگی
🔖نکاتی در مورد کولیک نوزادی و خواب مادر


🚩در مورد ارتباط کولیک و خواب ، نکته جالب این است که مشاهده شده است که والدین بچه های کولیکی بسیار از کم‌ خوابی نوزاد شاکی هستند ولی وقتی با اکتی گرافی ، خواب نوزاد رو‌ بررسی کردند ، متوجه شدند که میزان خواب کودک طبیعی است و کلا بعلت بدخوابی نوزاد چون خواب والدین نیز مختل می شود ، این نظر اشتباه را والدین دارند.

🚩با توجه به اینکه در دو ماه اول تولد ٫  ترشح ملاتونین را در نوزادان نداریم ولی خود ملاتونین سبب کاهش انقباضات روده ای می شود و شل کننده عضلات است و از طرف دیگر ملاتونین از شیرمادر هم ترشح می شود ، نظر به این است که در این کودکان شیردهی از سینه مادر بسیار در کاهش کولیک موثر است و خواب خوب مادر٫ سبب ارامش خودش و نوزاد خواهد شد٫ بنابراین توصیه می شود که حتما به مادر کمک بشود و به مادران می گوییم که هر موقع نوزاد خوابید ، خود‌ مادر هم بخوابد .

🚩در مورد نوزادان در آغوش گرفتن و بوسیدن و لالایی خواندن و حرکات گهواره ایی برای خواباندن کودک توصیه می شود و با توجه به اینکه مواد کافئین دار مثل شکلات ، کاکائو و نوشابه و نسکافه و چایی سبب افزایش ادنوزین و بی خوابی کودک خواهد شد بنابراین برای خواب خوب نوزاد مادر شیرده این مواد را محدود کنند و یا مصرف نکنند.
مامان mah🌙 مامان mah🌙 ۴ ماهگی
✅از چه زمانی می‌توانم به کودکم غذای جامد بدهم؟👇

به عنوان اولین نکته یادتان باشد که آمادگی هر کودک برای غذای جامد به سرعت رشدش بستگی دارد، که ممکن است با سایر کودکان متفاوت باشد:

✔️آیا کودک شما می‌تواند سرش را نگه دارد؟ برای آن که بتوانید به او غذا بدهید، لازم است او را در جای مناسبی بنشانید و او باید بتواند سرش را کنترل کند.

✔️وقتی غذا را به طرف دهانش می‌برید آیا دهانش را باز می‌کند؟ یکی از نشانه‌های آمادگی او برای غذای جامد این است که نسبت به غذا اشتیاق نشان می‌دهد. مثلاً وقتی خودتان غذا می‌خورید به نظر می‌رسد او هم دوست دارد غذا بخورد.

✔️آیا می‌تواند غذا را در دهانش نگه دارد و آن را قورت بدهد؟ اگر یک قاشق حریره در دهان کودک چندماهه‌تان بگذارید، ممکن است نتواند آن را به طرف حنجره‌اش ببرد و قورت بدهد، و به جایش غذا از دهانش بیرون بریزد و از چانه‌اش روی لباسش بچکد.

✔️آیا جثه‌اش به حد کافی بزرگ شده است؟ به عنوان یک قاعده کلی گفته می‌شود که وقتی وزن کودک به دو برابر وزن زمان تولدش رسید یا وزنش ۶ کیلو یا بیشتر شد، کودک دیر یا زود برای خوردن غذای جامد آمادگی پیدا می‌کند.
مامان 🌀هیراد 🌀🧸❇️ مامان 🌀هیراد 🌀🧸❇️ ۲ ماهگی
چطور بچه هامون رو پرورش بدیم؟
💙. هوش هیجانی را آموزش دهید
تشویق به بیان احساسات: به او یاد دهید که احساسات خود را به شیوه‌ای سالم بیان کند، نه اینکه آنها را سرکوب کند.
تایید احساسات: به او بگویید که احساساتی مثل ناراحتی، عصبانیت یا ناامیدی طبیعی هستند و نحوه مدیریت آنها را به او بیاموزید.
همدلی را تمرین کنید: کمک کنید تا تأثیر اعمال خود بر دیگران را درک کند و اهمیت قرار گرفتن در جای دیگران را بیاموزد.
🏵️🏵️
🩵 احترام به دیگران را یاد دهید
آموزش احترام: اهمیت احترام به افراد، بدون توجه به جنسیت، نژاد یا باورهایشان را تقویت کنید.
تشویق به آداب معاشرت: به او یاد دهید که از کلمات "لطفاً"، "متشکرم" و "ببخشید" استفاده کند.
🏵️🏵️
💛مسئولیت‌پذیری را تقویت کنید
تعیین مرزها: قوانین و پیامدها را به وضوح توضیح دهید تا مسئولیت‌پذیری را در او تقویت کنید.
واگذاری کارها: وظایف متناسب با سن به او بدهید تا حس مشارکت و اخلاق کاری در او ایجاد شود.
پذیرفتن اشتباهات: او را تشویق کنید که اشتباهات خود را بپذیرد و از آنها درس بگیرد.
,٫🏵️🏵️
💜استقلال را تقویت کنید
حل مسئله: به او اجازه دهید تصمیم بگیرد و مشکلات کوچک را حل کند تا اعتمادبه‌نفس و مهارت تصمیم‌گیری‌اش تقویت شود.
تاب‌آوری: به او بیاموزید که با چالش‌ها و ناکامی‌ها با استقامت روبه‌رو شود.
🏵️🏵️
💚 اولویت دادن به آموزش و کنجکاوی
تشویق به یادگیری: کنجکاوی او را از طریق کتاب‌ها، تجربه‌ها و فعالیت‌های عملی حمایت کنید.
تفکر انتقادی: به او یاد دهید که سؤال بپرسد، موقعیت‌ها را تحلیل کند و به تنهایی فکر کند
مامان ریحانه مامان ریحانه ۶ ماهگی
⁣آموزش مسئوليت به كودك:

آموزش مسئوليت به كودك از حدود يك سالگى ميتواند شروع شود. زمانى كه به كودك اجازه ميدهيد با دست غذا را برداشته و راه دهانش را پيدا كند و با ماليدن عذا به دهان و دستش غذا بخورد. يا به او اجازه دهيد جورابش را پايش دربياورد.

مسئوليت دادن به كودك بايد همراه با هيجان، شادي، تشويق كردن و مطابق با توانايى هاي كودك باشد.

بهتر است مادر اجازه دهد فرزندش كنارش در آشپزخانه باشد و كارهاي بسيار كوچك جالب مثل پوست كندن تخم مرغ بعد از دو سالگي، مخلوط كردن مواد كيك، يا چيدن قاشقها در جاي مخصوصش كمك كند. پدر روزهاي تعطيل كنار فرزندش در آشپزخانه، اتاق يا حياط فعاليتهاي ساده و هيجانبخش داشته باشد مانند آب دادن گلها، كاشتن دانه گل، غذا يا كيك درست كردن.

كليد موفقيت در آرامش و تشويق والدين است. اجازه دهيد فرزندتان اشتباهات بي خطر كند مثلا كفشهايش را اشتباه بپوشد. اگر به خاطر اشتباه فرزندتان، كندي او و دير شدن شما جلوي كارهاي او را بگيريد، كارها را شما انجام دهيد، يا مرتبا او را تصحيح كنيد موفق نخواهيد بود.

هورا كشيدن، تشكر كردن، و لبخند زدن در حاليكه با محبت او را نوازش ميكنيد بهترين تشويق براي فرزندتان خواهد بود. با روش درست شما و تشويق فرزندتان از سه سالگى ميتوانيد شاهد استقلال فرزندتان در انجام كارهاي شخصى اش باشيد.
مامان طناز و تمنا مامان طناز و تمنا ۱۰ ماهگی
به وقت واکسن دوماهگی🥲
بچم اصلا اعصاب مصاب نداره
نکات مهم مراقبت های قبل و بعد از واکسن دو ماهگی نوزاد
مراقبت های قبل و بعد از واکسن دو ماهگی نوزاد و مراقبت از نوزاد عبارت اند از:

قبل از واکسن دو ماهگی، باید واکسن های بدو تولد تزریق شده‌باشند.
برای تزریق واکسن، حواس نوزاد خود را پرت کنید.
به هیچ عنوان از داروهای خواب آور قبل از تزریق واکسن استفاده نکنید.
برای استفاده از داروی استامینفن به هنگام تب نوزاد، حتما در بازده زمانی 4 الی 6 ساعت مصرف شود.
تا 24 ساعت بعد از تزریق واکسن از کمپرس آب سرد بر روی محل تزریق استفاده کنید.
در 24 ساعت بعدی یعنی روز دوم از کمپرس آب گرم استفاده کنید.
حتما از لباس های گشاد برای نوزاد استفاده کنید تا موجب آزار وی نشود.
حتما به کودک خود به صورت مرتب شیر دهید، یرا تب و بی تابی او موجب کم آبی بدن می شود.
دمای اتاقی که کودکان در آن است را پایین نگهدارید.
حتما کودکتان را پس از تزریق نوازش کنید و با او صحبت کنید، زیرا شنیدن صدای مادر باعث کاهش درد وی می شود.