#بیست‌راهکارتقویت‌گفتارکودکان

☆از نوزادی تا شش ماهگی
🔻 برقراری تماس چشمی
🔻 تقلید صداهای کوچک مثل آغون
🔻 تشویق برای تکرار کلمات مثل دا ما با وِ
🔻 بازی با عروسک انگشتی و اجرای نمایش
🔻 حرف زدن با کودک و توضیح کارهایی که می‌کنید مثل الان دارم پوشکت می‌کنم الان دارم شلوار پات می‌کنم.

☆از شش ماهگی تا دوسالگی
🔻 بازی‌هایی مثل دالی موشه
🔻 آموزش دست دستی،بزن قدش،دست بده
🔻 توجه به هر کلمه‌ای که کودک میگه و تکرار تلفظ درست اون کلمه
🔻 تقلید صدای حیوانات
🔻 نام رنگ‌ها مثل توپ آبی گل قرمز
🔻 اگه میگه شیر شما تکمیلش کنید مثل شیر سرد
🔻کتاب‌های با تصویر بزرگ و متن‌های کم براش بخونید و در مورد هر عکس توضیح ساده و مختصر بدین
🔻 به یک شی اشاره کنید و بارها تکرار کنید مثل آب توپ و....
🔻 تشویقش کنید تا جلوی آینه صحبت کنه

☆ از دو تا چهار سالگی
🔻 قصه‌گویی قبل از خواب
🔻 گفتار ساده واضح و آهنگین با کودک داشته باشید
🔻 مترادف‌ها را یاد بدید مثلاً با بابا بای بای کن دفعه بد بگید با بابا خداحافظی کن
🔻 از کودک سوالات ساده بپرسید مثل خوابت میاد؟ اسمت چیه؟
🔻 سوالات با حق انتخاب بپرسید مثلاً می‌خوای شلوار سفیدت رو بپوشی یا طوسیت رو؟
🔻 از گفتار موازی استفاده کنید مثلاً کودک با اشاره بهتون میگه آب می‌خواد شما بگین مامان من آب می‌خوام در واقع از زبان خودش جملات را ادا کنید (از قبل از دو سالگی هم می‌تونید انجام بدید)

۴ پاسخ

👌👌👌👌

مرسی عزیزم ♥️

چ باحال بود
ممنون

ممنون عزیز دل

سوال های مرتبط

مامان پرنسس مامان پرنسس ۱۱ ماهگی
▫️تکنیک های دستور دادن به کودکان

1-‌ صریح و خلاصه بگویید: چیزی را که از فرزندتان انتظار دارید در یک جمله ساده بیان کنید و همزمان لحنی مهربان اما قاطع داشته باشید.

2-‌ زیاد تکرار نکنید: یک یا دو بار درخواست خود را تکرار کنید و بعد از آن به کودک زمان بدهید تا آن را انجام دهد. در این زمان بالای سر کودک نایستید و اجازه دهید خودش وقتی کار را انجام داد به شما خبر دهد.

3.دلیل بگویید: گاهی وقت‌ها لازم است دلایل دستوری را که می‌دهید بیان کنید. مثلاً وقتی از فرزندتان می‌خواهید دستانش را بشوید تا ناهار بخورد، بگویید: غذا خوردن با دستان کثیف باعث مریضی می‌شود. توضیح و دلیل باید کوتاه و ساده باشد. از زیادی حرف زدن برای قانع کردن کودک بشدت بپرهیزید.

4-‌ پیشنهاد جایگزین بدهید: اگر همیشه یک دستور بدهید تا فرزندتان از آن اطاعت کند، به او حس کنترل شدگی می‌دهید. گاهی وقت‌ها چند پیشنهاد جایگزین آماده کنید و به کودک فرصت دهید از بین آنها انتخاب کند.

5-‌ از جملات مثبت استفاده کنید: نگویید نپر، ننشین و... به جای آن، کاری را که کودک باید انجام دهد برایش شرح دهید. مثلاً: بهتره با هم بازی دیگه‌ای کنیم...
مامان پرنسس مامان پرنسس ۱۱ ماهگی
مامان نی نی مامان نی نی ۹ ماهگی
مامان kiyan🩵sogand🩷 مامان kiyan🩵sogand🩷 ۵ ماهگی
مامان حامی مامان حامی ۱۱ ماهگی
مروش_صحیح_تن_شویه در کودکان تب دار
🔷 دو روش برای تن شویه :
🔹تن شویه در تخت
🔹تن شویه در حمام

🛀🏻تن شویه در حمام :
🔸تن شویه در هر حالتی باید با آب ولرم صورت گیرد نه آب سرد زیرا آب سرد باعث ایجاد لرز در کودک ویا حتی در بزرگسالان می شود.

🔸از روش تن شویه در حمام وقتی استفاده می شود که درجه تب کودک بسیار بالاست و شما مجبورید به سرعت تبش را پایین بیاورید تا به مرز خطر وتشنج نرسد.

🔸در این روش کودک را مستقیما در تشت یا وانی که از آب ولرم پر شده است به مدت20تا30 دقیقه بگذارید.برای این روش بهتر است اول با آب گرم شروع کنید ( آب گرم نه آب داغ ) بعد کم کم شیرآب سرد را باز کنید و به وان در حالتی کودک در آن نشسته است آب سرد اضافه کنید تا دمای آب به37 درجه سانتی گراد که همان دمای طبیعی بدن انسان است برسد. به این ترتیب کودک کم کم به این دمای آب عادت می کند و دچار لرز نمی شود.

🔸هر بار فقط یک قسمت از بدن کودک را حمام کنید . اول از تنه شروع کنید بعد مسیر رگ های بزرگ خونی را در امتداد اندام ها با لیف خنک کنید یعنی لیف کشی را از گردن به سمت زیر بغل ، از زیر بغل به سمت کف دست ها و از کشاله ی ران به طرف پاها انجام دهید.

🔸آب ولرم را از بالای بدن ( پشت و قفسه سینه ) به روی کودک بپاشید ، پس از پایان تن شویه آب روی بدن کودک را با حوله به آرامی خشک کنید. یک لباس سبک ونازک بپوشانید و در بستر خشک بخوابانید.

✅ نکته : اگر دیدید بچه احساس سرما می کند ، بی حال است یا نفس های تند و سطحی می کشد تن شویه را قطع کنید .
مامان حامی مامان حامی ۱۱ ماهگی
با كودكان خجالتی چگونه رفتار کنیم؟

گاهی اینگونه است که، كودك خجالتي كودك "مضطربي"ست كه باور دارد من بد هستم همه بد هستند، و اين افراد بد اگر از بدي من اگاه شوند به من اسيب مي زنند. خجالت به معني عدم حرمت نفس همراه با اضطراب مي باشد.

١) هميشه احساس كودك را تاييد كنيد. وقتي ترسيد نگيد اين كه ترس نداره يا نترس، بايد گفت ميدونم ميترسي. در صورت نفي و رد احساس كودك، او به اين نتيجه ميرسد كه من هيچي نميفهمم، هر چه احساس ميكنم اشتباه است و شروع به نفي احساس خود و شخصيت خود ميكند.

٢) كودك را به صورت مستقيم تصحيح نكنيد. هرگز او را جلوي دوستانش يا در مقابل جمع يا حتي جلوي خواهر و برادرش اصلاح نكنيد. اگر كلمه يي گفت كه اشتباه بود، در جمله يي از ان كلمه استفاده كنيد. در صورت لزوم، در اتاقش به تنهايي درباره كار اشتباهش صحبت كنيد.

٣) وقتي با شما صحبت ميكند به او توجه مخصوص نشان بدهيد. اگر در حال تلفن حرف زدن، صحبت با دوستانتان، كار با كامپيوتر، يا تماشاي تلويزيون هستيد لحظه يي كارتان را متوقف كنيد، به چشمانش نگاه كنيد، و در صورت لزوم از او بخواهيد بعد از اتمام كارتان با او صحبت خواهيد كرد.

٤) از او بخواهيد برايتان كتاب بخواند، اواز بخواند، فيلمي كه ديده را تعريف كند و نشان بدهيد مشتاق شنيدنيد.

٥) هرگز به او يا كارهايش نخنديد. مخصوصا در جمع حتي به كارهاي بامزه ش نخنديد مگر انكه خودش اين خواسته يا انتظار را داشته باشد.
٦) بعد از شش سالگي با كمك مربي خصوصي او را در زمينه يك ورزش "گروهي" مثل فوتبال يا بسكتبال بسازيد تا زمين ورزشي بدرخشد.
مامان پرنسس مامان پرنسس ۱۱ ماهگی
❣اسم کودک را فریاد نزنید.

گاهی خانواده برای متوقف کردن کودک،از کاری که در حال انجام دادن است،اسم او را فریاد میزنند:
محممممممد نکن.
نگااااااااار.
بهرااااااام بشین.

💥اگر هدف متوقف کردن کودک و فهماندن کار اشتباه و سوق دادن او به کار خوب است،این روش جواب نمیدهد.

✨زیرا با فریاد زدن اسم کودک،او فقط میفهمد که من کاری کردم که اونها نپسندیدند.

💥با این کار شخصیت کودک مورد انتقاد قرار میگیرد،نه آن رفتار.
بگویید: « دخترم» « عزیزم» « پسرم» .

💥سعی کنید اول آن رفتارش را متوقف کنید،بعد احساستان و دلیل اشتباه بودن آن را براش توضیح بدهید و به او یک کار جایگزین پیشنهاد دهید.

مثلا بگویید: عزیزم وقتی میزنی روی میز،مامان اذیت میشه،دستت هم درد میگیره،بیا با هم توپ بازی کنیم.

✨اگر كاري كه مي كند آسيب جسمي ندارد مثلا مرتب روي ميز مي كوبد
✨جمله دستوري را تكرار نكنيد
چون كودك از كنترل احساسات شما و مخالفت با شما احساس پيروزي و لذت مي كند.

✨بي توجه شويد تا كودك
زودتر رهاكند.  ✨                
مامان حامی مامان حامی ۱۱ ماهگی
🔔🔔وقتی کودک در خانه بی‌ادب است

دسته‌ای از کودکان کم سن و سال در خانه رفتارهای بدی دارند و به سایر فرزندان خانه القاب نامناسبی نسبت می‌دهند یا رفتارهای ناشایستی دارند. در این صورت شاید به این فکر کنید که چطور باید این کودک را کنترل کنید تا حرف‌های نامناسبی به زبان نیاورد. در این مواقع این روش‌ها را دنبال کنید:

✅- به رفتارهای زشت و مسخره کودک نخندید و مراقب باشید کسی این کار را انجام ندهد. خندیدن کودک را تشویق می‌کند تا این رفتار را منبع شوخی و سرگرمی بداند.

✅- به جای تنبیه و فریاد، آموزش دهید. او را سرزنش نکنید. از او بخواهید به دلیل رفتار نامناسب عذرخواهی کند. به‌طور مثال بگویید: «پرخاشگری کار خوبی نیست و اگر چنین کاری انجام دادی، باید بگویی ببخشید.»

✅- در صورتی‌که کودک تلاش می‌کند شما را عصبانی کند، بهترین توصیه این است که بی‌تفاوت باشید و به او توجهی نکنید سپس در فرصتی مناسب درباره این موضوع با کودک‌تان حرف بزنید.

✅- به چشمانش نگاه کنید، سپس به او بگویید: «هر وقت رفتارت خوب باشه، مامان خوشحال می‌شه.» وقتی هم که کار خوبی انجام داد، او را تحسین کنید.

✅- الگوی رفتاری خوبی باشید. زمانی که نمی‌توانید با همسرتان بالغانه صحبت کنید انتظار نداشته باشید که کودک هم با ادب باشد