۱ پاسخ

کدام غذاها از رشد جنین جلوگیری می‌کنند؟

غذاهای دریایی و ماهی‌های حاوی جیوه، مانند شاه ماهی خال مخالی، ماهی شمشیری و کوسه ماهی باید از رژیم بارداری خارج شوند. شیر غیرپاستوریزه و به طور کلی، محصولات لبنی و آب میوه‌های غیرپاستوریزه نیز جایی در برنامه غذایی رشد جنین ندارند. سایر خوراکی‌های مضر برای رشد کودک، عبارتند از:

الکل: الکل مضرترین عامل شناخته شده برای رشد جنین است و باعث افزایش شانس سقط جنین و تولد نوزاد ناسالم می‌شود. حداقل در ۳ ماه اول بارداری باید از مصرف الکل به طور کامل اجتناب شود.

تخم مرغ خام: تخم مرغ منبع خوبی از پروتئین است، اما فقط باید به صورت کاملا پخته مصرف شود. همچنین بهتر است به طور کلی از مصرف گوشت نیم‌پز، سبزیجات و میوه‌های نشسته شده و و غذاهای خیابانی دوری شود
ــــــــــــــــــــــــ
ویتامین‌های مورد نیاز برای رشد جنین کدامند؟

ویتامین‌ها و مواد معدنی نقش مهمی ‌در تمام عملکردهای بدن انسان دارند. مصرف غذاهای سالم و مصرف روزانه‌ی مکمل باید تمام ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز شما در دوران بارداری را تامین کند. در دوران بارداری به اسید فولیک، آهن، کلسیم، ویتامین D، کولین، اسیدهای چرب امگا 3، ویتامین‌های B و ویتامین C نیاز دارید

سوال های مرتبط

مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
تغذیه ماه اول بارداری برای زیبایی جنین

لیستی از مواد غذایی که می‌توانید برای زیبایی جنین و همچنین برای سلامت او مصرف کنید به شرح زیر است:

میوه‌های تازه بخورید

اگر می‌خواهید نوزادی زیبا به دنیا بیاورید، باید وعده‌های غذایی را مصرف کنید که حاوی مواد مغذی باشد. 

میوه‌هایی مانند انبه، پاپایا، موز و گیلاس باید در رژیم غذایی خود حتما داشته باشید. همچنین باید میوه‌های هر فصل را در برنامه غذایی خود داشته باشید.

سبزیجات مصرف کنید

حتما مواردی مانند اسفناج، خیار، نخود و گوجه فرنگی را در برنامه غذایی خود بگنجانید. مصرف این سبزیجات مغذی حتما منجر به زیبایی نوزاد شما می‌شود.

آب کافی بنوشید

به بدن و جنین برای اینکه عملکرد صحیحی داشته باشد، باید آب کافی برسانید. پزشکان توصیه می‌کنند که روزانه ۲ لیتر یا ۸ لیوان آب باید مصرف شود.

مصرف مایعات می‌تواند روی پوست، استخوان‌ها و به‌طور کلی سلامت شما تاثیرگذار باشد. اگر قصد به دنیا آوردن فرزند زیبایی دارید، باید مقدار زیادی آب بنوشید.
مامان ..پناه من.. مامان ..پناه من.. هفته هفتم بارداری
غذاهای موثر بر رشد قلب جنین کدامند؟

لبنیات: لبنیات نیز مانند گروه سبزیجات برای رشد قلب کودک شما حائز اهمیت هستند. ماست و شیر و پنیر و همه ی لبنیات باید در رژیم غذایی مادر باردار وجود داشته باشند. ...

غلات کامل: همه ی انواع غلات از جمله گندم، جو و برنج برای سلامتی قلب جنین مفید هستند.
غذاهای موثر بر رشد قلب جنین کدامند؟

بهتر است که مادران باردار در رژیم غذایی خود مواد مغذی و سالم را بگنجانند و از مصرف زیاد از حد مواد غذایی ناسالم دوری کنند تا بارداری آسان و جنین سالم داشته باشند.

غذاهای زیر میتوانند به سلامت قلب جنین شما کمک کنند :

آجیل و مغزها: همانطور که واضح است آجیل و انواع مغزیجات باید در رژیم غذایی مادر باردار قرار بگیرند. از جمله گردو، پسته، مغز بادام و بادام هندی. شما میتوانید از این مغزها در انواع سالاد، پاستا، اسموتی و پودینگ استفاده کنید.

مصرف سبزیجات: سبزیجات از مهم ترین دسته های مواد غذایی در هر دوره ای از زندگی هستند، اما در دوران بارداری اهمیت ویژه ای برای مادر و جنین دارند. سبزیجات دارای مواد معدنی فراوان و انواع ویتامین و فیبر هستند و میتوان به دو شکل خام و پخته، به شکل روزانه از آنها استفاده نمود. اما مادران باردار بهتر است قبل از مصرف سبزیجات خام با پزشک مشورت کنند.
جُودی (قصد بارداری ندارم) جُودی (قصد بارداری ندارم) قصد بارداری
وزن طبیعی جنین در دوران بارداری چقدر است؟
وزن طبیعی جنین در دوران بارداری به سن بارداری، جنسیت، وزن مادر قبل از بارداری و تعداد جنین‌ها (در حاملگی دوقلو یا بیشتر) بستگی دارد. با این حال، به طور کلی می‌توان گفت که:
* در سه ماهه اول بارداری: وزن جنین به سرعت افزایش می‌یابد، اما اندازه‌گیری دقیق آن دشوار است.
* در سه ماهه دوم بارداری: رشد جنین به طور پیوسته ادامه می‌یابد و می‌توان وزن آن را با سونوگرافی تخمین زد. در این دوره، وزن جنین به طور متوسط هر هفته حدود ۲۵۰ تا ۳۵۰ گرم افزایش می‌یابد.
در سه ماهه سوم بارداری: رشد جنین شتاب می‌گیرد و بیشترین افزایش وزن در این دوره رخ می‌دهد. در این دوره، وزن جنین به طور متوسط هر هفته حدود ۵۰۰ گرم افزایش می‌یابد.

وزن جنین در هفته های مختلف بارداری
* وزن جنین در هفته دوازدهم بارداری : 30 تا 70 گرم
* وزن جنین در هفته شانزدهم بارداری : 90 تا 160 گرم
* وزن جنین در هفته بیستم بارداری : 250 تا 450 گرم
* وزن جنین در هفته بیست و چهارم بارداری : 450 تا 750 گرم
* وزن جنین در هفته بیست و هشتم بارداری : 800 تا 1200 گرم
* وزن جنین در هفته سی و دوم بارداری : 1350 تا 2050 گرم
* وزن جنین در هفته سی و ششم بارداری : 2100 تا 2900 گرم
* وزن جنین در هفته چهلم بارداری : 2800 تا 3600 گرم
مـحـ🧝🏻‍♀️ـدثه مـحـ🧝🏻‍♀️ـدثه قصد بارداری
- وزن طبیعی جنین سه ماهه سوم بارداری

 رشد جنین در هفته 32 بارداری

 استخوان بندی جنین کاملاً شکل گرفته است ولی هنوز استخوان ها نرم هستند. لگد و مشت زدن او در این زمان قوی است. چشم های جنین می تواند باز و بسته شود و تغییر در نور را احساس می کند.  بدن جنین شروع به ذخیره مواد معدنی مورد نیازش مثل آهن و کلسیم می کند. کرک های روی بدن جنین شروع به ریزش می کنند. وزن جنین به سرعت رو به افزایش می رود که در حدود 220 گرم در هفته است. در هفته 32 بارداری قد جنین حدود 37 تا 40 سانتی متر و وزن جنین بین 1کیلو و 800 گرم تا 2 کیلوگرم است. 

 رشد جنین در هفته 36 بارداری

چربی محافظ دور بدن جنین که ورنیکس نام دارد بیشتر می شود.  چربی بدن او افزایش پیدا می کند. جنین بزرگتر و بزرگتر می شود و جای حرکت او در رحم مادر تنگ تر می شود. حرکات جنین در شکم مادر با فشار کمتری انجام می گردد، ولی مادر کشش و حرکات او را احساس می کند. در هفته 36 بارداری قد جنین در حدود 40 تا 47 سانتی متر است و وزن جنین حدود 2 کیلو و 700 گرم تا 3 کیلوگرم است.

  رشد جنین از هفته 37 تا هفته 40 بارداری

در انتهای هفته 37 جنین تقریباً زمان کامل رشد در رحم را طی کرده است. اندام های داخلی جنین آمادگی آنرا دارند تا خارج از رحم مادر نیز عمل کنند.  اکنون که مادر به زمان زایمان نزدیک می شود، سر جنین احتمالا رو به پایین قرار می گیرد که در بیشتر موارد بچه به این طریق متولد می شود.  در زمان تولد احتمالاً وزن نوزاد حدود 3 تا 4 کیلوگرم است و قد نوزاد بین 50 تا 55 سانتی متر است. بیشتر کودکانی که زمان کامل 9 ماهه را در شکم مادر گذرانیده اند همین حدود قد و وزن را دارند. اما نوزادان سالم به اندازه های مختلف بدنیا می آیند.
مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
رژیم غذایی در ماه اول بارداری

رعایت رژیم غذایی در بارداری بسیار مهم است و تعیین‌کننده سلامت مادر و کودک خواهد بود. بدن مادر طی این مدت به سرعت تغییر می‌کند و تغییرات هورمونی نیز بسیار شدید است.

همچنین مواردی نیز هستند که باید از لیست رژیم غذایی خود حذف کنید تا در نهایت بارداری بدون مشکی را سپری کنید.

غذاهای غنی از فولات

احتمالا زمانی که برای معاینات ماهانه خود به پزشک مراجعه می‌کنید، برای شما قرص اسید فولیک تجویز می‌کند. 

با این حال باید مواد غذایی سرشار از فولات مانند تخم مرغ، کلم بروکلی و همچنین حبوبات را نیز برای تامین این مواد غذایی مصرف کنید.

برخی از سبزیجات برگ‌دار نیز سرشار از فولات هستند. در حقیقت غذاهای غنی از فولات به رشد و تکامل کودک شما بسیار کمک خواهد کرد.

غذاهای غنی از ویتامین b6

ویتامین b6 برای شما بسیار ضروری است، زیرا از حالت تهوع و استفراغ طی این مدت جلوگیری می‌کند. 

مواد غذایی غنی از این ویتامین شامل آجیل، ماهی سالمون، کره بادام زمینی و موز است که این رژیم غذایی در ماه اول بارداری بسیار توصیه می‌شود.
مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
⭕️ جنین در هفته سی و هشتم بارداری

🔅تا پایان هفته ۳۷ بارداری وزن جنین بین ۲ کیلو و ۸۰۰ گرم تا ۳ کیلوگرم است اما در هفته سی و هشتم بارداری متوسط وزن جنین ۳.۳ کیلوگرم است. درواقع روزانه جنین می‌تواند تا ۳۰ گرم وزن بگیرد. قد جنین نیز از سر تا نشیمنگاه ۳۵ سانتی‌متر است.
🔅در طی هفته سی و هشتم بارداری عملکرد ارگان‌های داخلی جنین رو به افزایش است. در این هفته جنین با دریافت چربی و پروتئین بیشتر وزن خود را افزایش می‌دهد تا لایه‌های چربی زیرپوستی بتواند او را در برابر تغییرات دمایی جهان بیرون حفظ کند.
🔅قابلیت‌های مغز و سیستم عصبی رو به افزایش است و سیناپس‌های بیشتری برای پردازش اطلاعات تشکیل می‌شوند.
🔅بنابراین اگرچه بسیاری از ارگان‌ها به بلوغ بالایی رسیده‌اند اما مغز همچنان در حال تکامل است.
🔅ریه جنین و تارهای صوتی در حال تکامل بیشتر هستند تا توانایی لازم برای گریه کردن و انتقال پیام را داشته باشند.
🔅به علت مکیدن مایع آمنیوتیک توسط جنین مقداری از مایع تبدیل به ماده دفعی در روده می‌شود که جزء اولین مدفوع‌های تشکیل‌شده در روده جنین است و مکونیوم گفته می‌شود. این ماده حرکات دودی روده را شکل می‌دهد.

#وضعیت_جنین۳۸
📚سایت هومگا
👨‍👩‍👧
مامان ..پناه من.. مامان ..پناه من.. هفته هفتم بارداری
پاسخ مشاور سایت مینا فرخی کارشناس ارشد مامایی:


سلام مادر مهربان. پفک و چیپس اگرچه خوداکی های خوشمزه و وسوسه انگیزی هستند اما مصرف بیش از حد آن ها بصورت کلی و به ویژه در دوران بارداری که دوران بسیار حساسی است توصیه نمی شود. نمک بیش از اندازه این خوراکی ها خطر فشار خون را افزایش داده، منجر به تجمع آب در بدن و درنتیجه ورم و افزایش وزن؛ آسیب به کلیه ها، ایجاد سیری کاذب و در نتیجه کاهش اشتهای شما برای خوردن مواد غذایی سالم و مغذی که برای سلامت بارداری و رشد کوچولویتان ضروری هستند شده و به علاوه رنگ موجود در این خوراکی ها و عدم اطلاع از سلامت آن ها بر طبق تحقیقات می تواند سلامت جنین را به مخاطره اندازد و منجر به مشکلاتی همچون کاهش یا افزایش غیرطبیعی وزن جنین و افزایش خطر ابتلا به مشکلاتی همچون دیابت و فشار خون در بزرگسالی او شود.  
البته تمام این ها به این معنی نیست که در صورت مصرف گه گداری این خوراکی ها حتما دچار این مشکلات خواهید شد. بلکه مصرف مداوم این خوراکی ها مدنظر است.
 باتوجه به این نکات توصیه میکنم تاحد امکان مصرف این خوراکی ها را کاهش داده و نهایتا به یک بار در هفته محدود کنید و بجای آن خوراکی های سالم را جایگزین سازید. به علاوه می توانید پاپ کورن و یا چیپس را در منزل تهیه کرده و آن را جایگزین پفک و سایر محصولات کارخانه ای سازید.
مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
⭕️وضعیت جنین در هفته سیزدهم بارداری

🔆جنین شما در این هفته به اندازه یک لیمو ترش بزرگ است.
🔆نوزاد شما در این هفته تغییرات مختلفی دارد. فولیکول‌های موی جنین در طی هفته سیزدهم بارداری شروع به رشد کرده‌اند و موهای نرم و ظریفی به نام لانگو ظاهر می‌شود. تا هفته ۲۰ بارداری، لانوگو بدن نوزاد شما را کامل می‌پوشاند. موها ماده‌ای به نام ورنیکس را روی پوست نوزاد نگه می‌دارند تا ضمن پوشاندن پوست، از جنین در محیط مایع آمنیوتیک محافظت کند.
🔆نوزاد شما قدرت بلعیدن دارد و می‌تواند کمی از مایع آمنیوتیک اطراف خود را ببلعد. مثانه نوزاد با سونوگرافی قابل‌مشاهده است.
🔆کلیه‌ها ادرار تولید می‌کنند که بخشی از مایع آن شامل همان مایع آمنیوتیک می‌شود.
🔆در هر ده نوک انگشت کوچک جنین شما برجستگی‌هایی در حال شکل‌گیری است که اثرانگشت دائمی و منحصربه‌فردش را در خود نگه می‌دارد. تا چند هفته دیگر اثرانگشت به‌طور کامل شکل می‌گیرد.
🔆اندام جفت، اکسیژن و مواد مغذی را برای جنین شما فراهم کرده و مواد زائد را فیلتر می‌کند. این عضو حیاتی در طی دوران بارداری به رشد و تغییرات دائمی خود ادامه می‌دهد.
🔆در هفته سیزدهم بارداری، استخوان‌های کوچکی در بازوها و پاهای نوزاد شکل می‌گیرد. ازآنجاکه می‌تواند آن‌ها را به‌صورت تندوتیز حرکت دهد، ممکن است بتواند انگشت شست خود را به‌زودی وارد دهان خود کند؛ عادتی که ممکن است هنگام متولد شدن نیز برای تسکین استرس انجام دهد.

#وضعیت_جنین۱۳
📚سایت هومگا
👨‍👩‍👧
zari zari قصد بارداری
🚨لیست داروهای خطرناک برای جنین و ممنوع در بارداری‼️


1️⃣ایزوترتینوئین (آکوتان): برای درمان آکنه شدید استفاده می‌شود، اما مصرف آن در بارداری می‌تواند منجر به ناهنجاری‌های جدی در جنین شود.
  2️⃣ داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs): مانند ایبوپروفن و ناپروکسن؛ مصرف این داروها در سه‌ماهه سوم بارداری می‌تواند باعث مشکلات قلبی در جنین و تأخیر در زایمان شود.
3️⃣ مهارکننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE inhibitors): مانند کاپتوپریل و انالاپریل؛ این داروها می‌توانند باعث ناهنجاری‌های کلیوی و سایر مشکلات در جنین شوند.
4️⃣ وارفارین: این داروی ضدانعقاد می‌تواند منجر به خونریزی و ناهنجاری‌های مادرزادی در جنین شود.
5️⃣تتراسایکلین‌ها: این آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند باعث تغییر رنگ دندان‌ها و مشکلات رشد استخوانی در جنین شوند.
6️⃣تالیدومید: مصرف این دارو در بارداری می‌تواند منجر به ناهنجاری‌های شدید مادرزادی شود.
7️⃣متوترکسات: این دارو می‌تواند باعث ناهنجاری‌های مادرزادی و مشکلات رشد در جنین شود.
8️⃣فنی‌توئین: این داروی ضدتشنج می‌تواند خطر ناهنجاری‌های مادرزادی را افزایش دهد