علائم #ریفلاکس در #نوزادان چیست؟
دادن قوس به کمر و حرکات غیرطبیعی در گردن و چانه
اختلال در بلع
تحریک‌پذیری
از دست دادن اشتها یا امتناع از شیر خوردن
عوارضی مانند خوب وزن نگرفتن، سرفه یا خس‌خس سینه
استفراغ
ریفلاکس معده به مری چیست؟
ریفلاکس معده به مری (GER) زمانی اتفاق می‌افتد که محتویات معده به مری برگردد. GER اغلب باعث رگورژیتاسیون می‌شود، به این معنی که محتویات معده از طریق مری بالا می‌رود و به گلو یا دهان می‌رسد و کودک استفراغ می‌کند. این موضوع معمولا در کودکان کمتر از ۱ سال طبیعی است.

بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) یک بیماری شدیدتر و طولانی‌تر است که در آن GER علائم مکرری ایجاد می‌کند که آزاردهنده است یا منجر به عوارض می‌شود. اگر فکر کنیم که نوزاد یا شیرخوار مبتلا به ریفلاکس است، باید او را نزد پزشک ببریم.

علائم رفلاکس معده

علائم ریفلاکس در نوزادان چیست؟
در نوزادان، ریفلاکس محتویات معده به مری (GER) معمولا باعث علائم زیر می‌شود:

بازگشت محتویات معده از طریق مری و به داخل گلو یا دهان
برگرداندن شیر

۱ پاسخ

عشقای من لایکو بکوبید لطفاً 🌹♥️🙏🏻🥲

سوال های مرتبط

مامان حامی مامان حامی ۱۱ ماهگی
👼🏻تغذیه کودک👼🏻🇰🇼:
نوزادی که دچار رفلاکس معده است، استفراغ مکرر داشته یا دائما آب از دهانش جاری می‌شود.☹️
درمان رفلاکس اسید در نوزادان بستگی به سن کودک و شدت مشکل دارد.👈 ایجاد تغییراتی در سبک زندگی و درمان‌های خانگی ساده معمولی بهترین اقدامات اولیه برای درمان هستند.
✔️در صورتی‌ که شکم کودک پر باشد، احتمال رفلاکس واستفراغ بالا می‌رود. افزایش دفعات غذا خوردن و کاهش حجم هر وعده غذایی می‌تواند در کاهش رفلاکس مفید باشد.
✔️مادران شیرده در طول ماه‌های اول بهتر است از مصرف لبنیات گاوی مانند شیر، خامه، کره، پنیر و … (به علت بالا بودن میزان حساسیت به پروتیئن گاوی در شیرخوار مبتلا به رفلاکس) و همچنین از مصرف گوشت گاو، گوجه فرنگی، شکلات، کاکائو، قهوه، تخم مرغ و دخانیات خودداری نمایند.همچنین کودکانی که از شیر خشک تغذیه میکنند با تغییر شیر خشک ممکن است وضعیتشان بهبود یابد.
✔️اگر کودک از شیشه شیر تغذیه می‌کند، سعی کنید سر پستانکی شیشه شیر، همیشه با شیر پر شود تا کودک هوای زیادی نبلعد.
✔️در صورت اجازه متخصص کودکان، اضافه کردن مقدار کمی برنج به شیر خشک یا شیر مادری که کودک از آن تغذیه می‌کند ممکن است باعث کاهش جاری شدن آب از دهان و استفراغ شود.
✔️هر بار که به کودک شیر می‌دهید، حتما آروغ او را بگیرید. آروغ زدن کمک می‌کند علائم رفلاکس کاهش یابد. اگر کودک شیشه شیر استفاده می‌کند، پس از هر 30 تا 60 سی‌سی شیر، آروغ او را بگیرید. در مورد کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند نیز پس از هر بار مکیدن سینه باید آروغشان گرفته شود.
✔️همیشه کودک خود را بر روی تشک سفت و به پشت بخوابانید. حتما توجه کنید اطراف کودک در گهواره یا رختخواب نباید بالش، پتوی کلفت، عروسکهای پشمالو و نرم وجود داشته باشند.
مامان حامی مامان حامی ۱۱ ماهگی
‍ 👶👩👶👩👶

🔅چه موقع بخاطر #رفلاکس_نوزاد باید به پزشک مراجعه کرد؟

متاسفانه تشخیص این که آیا نوزاد دچار سوزش سردل (رفلاکس) مزمن شده است یا خیر چندان راحت نیست.
🆔 @ninibhbh2 🚼

🔅به منظور تشخیص این مطلب شما باید حتما با پزشک کودک مشورت کنید. در مواردی هم لازم است که بیماری کودک کاملا جدی تلقی شود و اگر تا کنون به پزشک متخصص کودکان مراجعه نکرده اید با مشاهده موارد زیر حتما اقدام کنید.

🔍اگر هرگونه شکی در تشخیص وجود داشته باشد.
🔍اگر بیماری با درمان های ساده برطرف نشود.
🔍اگر خون در استفراغ وجود داشته باشد.
🔍اگر کودکتان دچار کم خونی باشد.
🔍اگر سرفه های پایدار یا عفونتهای مکرر تنفسی وجود داشته باشد که به نظر برسد به علت بازگشت مواد از معده به مری هستند.
🔍اگر کودک در وزن گیری مشکل داشته باشد یا از خوردن غذا امتناع کند.
🔍اگر عمل بلع مشکل باشد.

✳️خوشبختانه این موارد نادر هستند، اما اگر در مورد هر یک از آنها نگران هستید به پزشک متخصص کودکان مراجعه کنید. شاید لازم باشد برای تشخیص دقیق و بررسی کامل، آزمایشاتی برای کودک انجام شود. ممکن است پزشک تصمیم بگیرد تا از کودک اندوسکوپی به عمل آورد یا با قرار دادن وسیله ای در انتهای مری، اسیدیته این ناحیه را در طول ۲۴ ساعت اندازه گیری کند.
مامان مسیحا مامان مسیحا ۳ ماهگی
#غذا_دادن_به_نوزاد_زیر_۶ماه
پایان شش ماهگی بهترین زمان برای شروع تغذیه تکمیلی است؛ هر چه سن او بیشتر شود، آمادگی بیشتری برای استقلال درغذاخوری پیدا می کند.  گرچه در شش ماهگی هم هنوز معده نوزاد به اندازه کافی قدرت ندارد، اما دادن غذاهایی غلیظ‌تر از شیر مادر در حجم کم و با انرژی زیاد و در فواصل زمانی طولانی باعث آشنایی معده با غذاهای جامد می‌شود. در نتیجه معده برای انجام عملیات هضم روز به روز ورزیده تر می‌شود. به همین دلیل است که تهیه و دادن غذای مقوی برای نوزاد 7 ماهه ساده‌تر از غذا دادن به کودک شش ماهه است؛ زیرا هم معده با تغذیه تکمیلی آشناتر شده است و هم کودک طعم‌های جدید را شناخته است و برای امتحان کردن آنها همواره اشتیاق دارد. غذا دادن به کودک زیر شش ماه باعث پر شدن معده کودک می‌شود. در نتیجه کودک از خوردن شیر امتناع می‌کند. بنابراین حتی بهترین غذاها برای وزن گیری نوزاد اگر زیر شش ماه به او داده شود، نه تنها مفید نخواهد بود، بلکه ضررهای فراوانی نیز به همراه خواهد داشت.
مامان 🌿🪻کارن🌿🪻 مامان 🌿🪻کارن🌿🪻 ۱۰ ماهگی
‍ ❇️علت نگرفتن سینه در هنگام بیداری و شیرخوردن نوزاد تنها در زمان خواب
😱😱😱بچم لج میکنه شیر نمیخوره
❓زمان مناسب شروع غذای کمکی در شیرخواران رفلاکسی
#تغذیه_شیرخوار_رفلاکسی
#رفلاکس_شیرخوار
نگرفتن سینه در اواخر ماه سوم و در ماه چهارم و امتناع کودک از شیرخوردن درطول بیداری و هوشیاری همراه با تشدید ابریزش از دهان و مکیدن انگشتان راه های دفاعی کودک در برابر افزایش اسید معده و درد ناشی از سوزش مری میباشند و لازم است کودک را در این امر یاری و کنترل نمود و شرایط ضد ریفلاکس را درماه چهارم بیش از پیش مورد توجه قرار داد و از شیردهی به اجبار و توصل به زور خودداری نمود.
لذا عدم وزن گیری مناسب در ماه چهارم و خوب شیر نخوردن آنها باعث نگرانی و شکایت والدین میگردد لذا در این موارد بهتر است با نظر پزشک معالج شروع تغذیه ی کمکی زودتر از ماه ششم مد نظر قرار گیرد و با شروع غذا خوردن علایم مربوط به ریفلاکس و شکایات ناشی از آن به طور محسوسی کاهش خواهد یافت

🤱مراقبتهای بارداری و نوزاد🤱
@bardarivaziman
مامان kiyan🩵sogand🩷 مامان kiyan🩵sogand🩷 ۵ ماهگی
علائم رفلاکس در کودکان:

✴️– تحریک پذیری و درد، بعضی مواقع کودک ناگهان در هنگام خواب جیغ می کشد. مداوم یا ناگهانی گریه می کند یا علائمی مثل درد دارد. ممکن است نتوانید کودک را در این حال آرام کنید، مخصوصا وقتی که به یک طرف لم داده اند.
✴️– عادات بد خوابیدن، که معمولا با به شکل طاق در آوردن گردنشان در طول یا بعد از غذاخوردن شروع می شود.

✴️– ترش کردن بیش از حد شیر (پنیر کردن شیر) و استفراغ
✴️– آروغ یا سکسکه متوالی
✴️– آبریزش کم یا شدید بینی
✴️– مشکلات بلعیدن و عق زدن
✴️– عفونت مکرر گوش و احتقان سینوس
✴️– بچه ها در بدنشان گاز زیادی دارند و برایشان سخت است که بعد از خوردن غذا آروغ بزنند.
✴️– سرفه های شبانه و نیز در موارد شدید رفلاکس معده، در صورتی که محتویات معده وارد مسیر تنفسی شوند می تواند باعث آپنه و مشکلات تنفسی، مانند آسم، برونشیت و ذات الریه شود.
✴️– احساس بوی اسید یا ترشیدگی در پوشک بچه که با مدفوع شل همراه است. حرکات روده می تواند بسیار زیاد باشد و یا بچه ها یبوست می گیرند.
✴️– بوی بد دهان/ بوی اسیدی
✴️– نپذیرفتن غذا و یا خوردن بیش از حد برای آرامش
مامان آیلین مامان آیلین ۱۱ ماهگی
به صورت کلی ناراحتی های معده به دو دسته در طب سنتی و طب نوین تقسیم میشوند

۱- ناراحتی های معده موقت
۲- ناراحتی های معده مزمن

ناراحتی های معده موقت:
مثل نفخ موقت ، یبوست موقت ، دلپیچه موقت و موارد دیگر که موقتی هستند معمولا
بر اثر پرخوری ، خوردن بعد از سیر شدن ، خوردن خوراکیهای مخالف باهم و در مواردی هم مصرف خوراکیهای مسموم شکل میگیرند .

ناراحتی های معده مزمن :
شامل ریفلاکس اسید معده ، یبوست دائمی ، نفخ دائمی ، درد معده ، زخم معده و کلا تمام مشکلات معده که دائمی شده اند . با توجه به اینکه مشکلات مزمن معده عوارض متنوعی در پی دارند و بیشتر سوالات مربوط به این نوع بیماریها است
اصل بسیار مهم : هر بیماری یک علت اصلی دارد و تا وقتی آن علت اصلی برطرف نشود درمان کاملی صورت نمیپذیرد بنابراین اصل مهم در این موارد هم ابتدا به سراغ علت های این بیماری ها می رویم

برای بیماری های مزمن معده معمولا ۲ منشاء اصلی وجود دارد :
۱- ناراحتی های معده با منشاء سودایی
۲- ناراحتی های معده با منشاء بلغمی

@moamamt