سوال های مرتبط

مامان حامی مامان حامی ۱۲ ماهگی
کنترل عصبانیت

هنگامی که والدین به طور کار آمد هیجان های خود را مهار می کنند، فرزندان شان هم یاد می گیرند تا به همین شیوه عمل کنند. روشی که والدین برای مدیریت خود در شرایط انفجاری (عصبانیت بیش از حد) به کار می برند، الگویی برای فرزندشان می شود تا به هنگام خشم یا اندوه از آن الگو تبعیت کنند.
بنابراین کنترل خشم و عصبانیت چیزی است که همه والدین به آن نیازمندند. خود مهار گری روشی برای کمک به والدین است تا از وارد کردن صدمه به فرزندشان اجتناب کنند. با کسب این مهارت، والدین خواهند توانست تا با فرزندشان به شیوه هایی موثر حتی در لحظات تنش زا، تعامل کنند.

مثلا وقتی کودک ما شاهد است که به نظر خیلی عصبانی می آییم، خشم خود را فرو بخوریم و سکوت کنیم و چند دقیقه ای از او بخواهیم محیط را ترک کند تا کنترل خود را دوباره به دست آوریم، او نیز از این شیوه استفاده خواهد کرد. در واقع رفتارهای خشن فرزندانمان بازتابی از رفتار والدین است.

خشم، هیجان پایه ای است که هر کسی آن را می فهمد. می توان به افراد آموزش داد که چگونه خشم خود را بدون آسیب زدن به خود یا دیگران مهار کنند. آنچه حائز اهمیت است قبول مسئولیت اعمال خود و پذیرش احساسات به عنوان بخشی از ماهیت بشری است.
مامان kiyan🩵sogand🩷 مامان kiyan🩵sogand🩷 ۶ ماهگی
‍ چرا کودکم غذا را روی زمین می ریزد؟

🔖معمولا وقتی بچه های کوچک غذا می خورند ، خیلی ریخت و پاش می کنند ، وقتی آنها روی صندلی شان می نشینند تا غذا بخورند ، غذایشان را به دستان شان می مالند ، آن را همه جا پخش می کنند و روی زمین می ریزند.
🔖گاهی اوقات ذره ذره غذایشان را روی زمین می ریزند و گاهی کل محتویات بشقابشان را روی زمین پخش می کنند.
پدر و مادرها نمی دانند که چرا کودکشان این گونه غذا می خورد. آنها از خودشان می پرسند که آیا کودکشان لوس شده و می خواهد با این کارش پدر و مادرش را اذیت کند ، اما این طور نیست.

کودک وقتی سیر باشد یا وقتی او غذایش را دوست نداشته باشد ، این کار را می کند . گاهی اوقات هم خسته است و نمیتواند سر میز غذا بنشیند ، گاهی اوقات نیز بچه ها دوست دارند با غذایشان بازی کنند و ببینند که با پخش کردن غذایشان ، چه اتفاقی می افتد.

🔖وقتی کودک غذایش را روی زمین می ریزد ، لذت می برد و به دنبال این می گردد که غذایش کجا می افتد و از دیدن آن لذت می برد. شاید پدر و مادران بتوانند به زور غذای جدیدی را به کودکشان بدهند ، ولی این کار آنها نتیجه ی خوبی ندارد :
🍂اول این که دیگر بچه ها به خوردن آن غذا علاقه ای نشان نمی دهند و ممکن است هیچ گاه خودشان به سمت خوردن آن غذا نروند. تازه اگر آن غذا در اماکن عمومی یا جلوی میهمان ها سرو شود ، بچه ها فقط یک لقمه از آن را بخورند و بقیه ی غذا را کنار بگذارند و بگویند که از آن متنفرند.
وقتی بچه تصمیم می گیرد غذایی را نخورد سر تصمیم خودش می ایستد و بعدا نیز همین کار را ادامه می دهد.

🍂دوم این که این کار شما ممکن است باعث شود کودک برای همیشه از آن غذا بیزار شود . بسیاری از بزرگترها هنوز از غذاهایی که در کودکی مجبور بودند بخورند ، متنفرند
مامان مهرسام🤍 مامان مهرسام🤍 ۹ ماهگی
16 هفته و 3 روزه



برای آغاز غذای کمکی به کودک به چه توصیه های باید توجه کرد؟



پس از گذشت چند هفته، کودک علائمی مبنی بر آمادگی برای خوردن غذای جامد از خود نشان می دهد. ممکن است همیشه گرسنه باشد و به نظر برسد شیر به تنهایی او را سیر نمی کند، او شبها برای شیر خوردن از خواب بیدار می شود در حالی که قبلا تمام طول شب می خوابید. شاید مادران دیگر که نوزاد هم سن شما دارند، شروع به تغذیه غذای کمکی کرده باشند، اما شما مطمئن نیستید که این کار را انجام دهید یا خیر؟ ممکن است مادر شما بگوید خیلی زودتر به شما غذا داده و هیچ مشکلی برای شما بوجود نیامده! همه این عوامل باعث می شوند که شما تشویق شوید و خیلی زود غذا دادن به کودک را آغاز کنید ولی آیا این سن مناسبی است؟ یا باید کمی صبر کنید؟



آکادمی پزشکان متخصص اطفال آمریکا و سازمان بهداشت جهانی توصیه می کنند برای غذای کمکی دادن به کودک باید صبر کرد. آنها معتقدند شیر مادر یا شیر خشک برای شش ماه اول تولد کودک کافی است. دلایل عملی برای منتظر ماندن مادر تا شش ماهگی به قرار زیر است:



در شش ماهگی او می تواند روی صندلی های بلند مخصوص کودک بنشیند، از قاشق استفاده کند یا می تواند غذا را با دست خود برداشته و در دهان خود قرار دهد که همه این مسائل فرآیند غذا دادن به کودک را بسیار آسان تر می کند. گرچه بسیاری از کارشناسان با صبر کردن تا شش ماهگی مخالف هستند. شواهدی از رشد بدن کودک وجود دارد که نشان می دهد ندادن غذا خطر فقر آهن و بروز حساسیت را در بدن کودک افزایش می دهد. آنها دریافته اند منبع آهن بدن کودک در شش ماهگی کاهش می یابد بنابراین اگر رژیم غذایی او در این سن فقط پوره میوه و سبزیجات باشد آهن بدن او به طور کامل تامین نمی شود./
مامان حامی مامان حامی ۱۲ ماهگی
‍ #رشد_تکامل_کودک_مهارت
#دوازده_ماهگی

من و کودکم👼🤗👇
@mano_koodakam

🔻در این سن کودک به راحتی روی پای خود #می_ایستد و حتی گام هایی برمی دارد.
با غریبه ها رفتاری دوستانه دارد.
🔻از #بازی کردن با دیگران لذت می برد.
کودک در این سن قاشق به دست می گیرد و می خواهد خود غذا بخورد.
🔻میزان ساعات #خوابش به ۱۴ تا ۱۶ ساعت کاهش می یابد.
🔻چنانچه اسباب بازی اش را مخفی کنید، او را پیدا می کند.
🔻دستش را به منظور خداحافظی تکان می دهد.

#مهارتهاي_اصلي
(اكثركودكان انجام مي دهند)

🔹 حركات ديگران را تقليد مي كند
🔹 اصواتي شبيه لغت از دهان خارج مي كند
🔹 درخواست هاي خود را با ژست مخصوص نشان مي دهد.

#مهارتهاي_اضافي
(نيمي از كودكان انجام مي دهند)

🔹 به غير از دادا و ماما يك كلمه ديگر مي گويد
🔹 چند قدم بر مي دارد
🔹 دستورات ساده را مي فهمد و به آن ها پاسخ مي دهد.

#مهارتهاي_پيشرفته
(تعداد كمي از كودكان مادر و کودکی  انجام مي دهند)

🔹 با مداد رنگي خط مي كشد
🔹 بخوبي راه مي رود
🔹 به غير از دادا و ماما 2 كلمه ديگر هم مي گويد.
مامان آرتا🐣 مامان آرتا🐣 ۹ ماهگی
مهارت های شناختی، اجتماعی و حرکتی در نوزادان ۱ تا ۳ ماهه

نوزاد یک ماهه شما به احتمال زیاد به صورت مستقیم به چشمان شما نگاه می کند و می تواند به انسان های مورد علاقه خود یعنی مادر و پدر واکنش نشان دهد. اکثر نوزادان سه ماهه می توانند لبخند بزنند و با لبخند زدن رضایت خود از مسائل را نشان دهند. از لحاظ زبانی، شروع به ایجاد آوا و صداهایی از خود می کند که از این طریق با افراد ارتباط برقرار می کند. او از صحبت کردن لذت می برد و ممکن است با صحبت کردن آرام شود و با دقت به حرف های شما گوش فرادهد. مهارت های حرکتی او به حرکات سر او ختم می شوند و می تواند سر خود را به سمت صداها بچرخاند و اشیا را با چشم دنبال کند. او سعی در گرفتن اشیا با دست می کند اما ممکن است در این کار خیلی موفق نباشد اما برای این کار تلاش بسیار می کند. در سن سه ماهگی اگر فرزند کوچک خود را به شکم روی زمین بگذارید، می تواند سر خود را به خوبی بلند کند و گردن خود را به صورت استوار نگه دارد
مامان حامی مامان حامی ۱۲ ماهگی
‍ ‍ #رشد_تکامل_کودک_مهارت
#شش_ماهگی

کودک در این سن سعی در نشستن دارد.
اشیا را به خوبی می گیرد.
وقتی به پشت خوابیده، انگشتان پاهای خود را گرفته و داخل دهان می کند. اشیا را از یک دست به دست دیگر می دهد.
هنگامی که اسباب بازی در جایی خارج از نقطه دیدش می افتد با دست ها و چشمانش در اطراف به جستجو می پردازد و یا آن را فراموش می کند. کودک در این سن نسبت به آشنا و غریبه عکس العمل دوستانه نشان می دهد.
از صدای #لالایی و #موسیقی لذت می برد.
ساعات خوابش در این سن به ۱۶ تا ۱۸ ساعت می رسد.

#مهارتهاي_اصلي
(اكثر كودكان انجام مي دهند)

🔹 بطرف صداها واصوات ميچرخد
🔹صدا را تقليد ميكند و حباب درست مي كند
🔹 به هر دو جهت مي غلتد

#مهارتهاي_اضافي
(نيمي از كودكان انجام مي دهند)

🔹 دستش را به طرف اشيا دراز مي كند و آنها را به دهان مي برد
🔹 بدون كمك مي نشيند
🔹براي خوردن آماده است

#مهارتهاي_پيشرفته
(تعداد كمي از كودكان انجام مي دهند)

🔹 ممكن است بطرف جلو خيز بردارد كه روي زمين بخزد
🔹ممكن است بخش هاي كلمات را به هم بچسباند و كلمه اي نامفهوم بسازد
🔹ممكن است اشيا را بطرف خود بكشد.