✅️راهکار برای کاهش وابستگی زیاد کودک به مادر:

1️⃣ تقویت دلبستگی ایمن:
هر روز زمانی رو حتی 20 دقیقه بدون حواس‌پرتی با بچه‌ت باش. وقتی صدات میزنه، گاهی با آرامش بگو: «الان کارمو تموم میکنم و میام پیشت.» هم حضور امن رو تجربه میکنه، هم صبر رو یاد میگیره(ولی خیلی منتظرش نذار).
2️⃣مواجهه تدریجی با جدایی:
مثلاً بگو«میرم دستشویی، تا 5 بشماری برمیگردم.» این تمرین ساده کمک میکنه اضطراب جدایی کم‌کم کاهش پیدا کنه. استفاده از کتاب‌کودک با موضوع جدایی خیلی کمک‌کننده‌ست؛ مثل کتاب «مامانم را می‌خوام مناسب 3 تا 6 سال»
3️⃣ آموزش تدریجی استقلال:
برای کارهای روزمره، بهش دو انتخاب ساده بده«میخوای این لباساتو بپوشی یا اون یکی؟». مسئولیت‌های کوچیک متناسب با سن بهش بسپر. برای بچه‌های زیر 6 سال میتونی از واژه "ماموریت" استفاده کنی، مثلاً«ماموریت آب دادن به گل‌ها!»
4️⃣ تقویت اعتماد به نفس:
وقتی کودک خودش رو ناتوان بدونه، بیشتر به والدین وابسته میمونه.
5️⃣ مرزبندی سالم همراه با عشق: مثلاً بگو: «الان وقت بازی تنهاییه، بعدش با هم بازی میکنیم.» و بازز‌هایب بهش بگو که بتونه تنها انجام بده مثل لگو، پازل یا نقاشی.

۱ پاسخ

مرسی گل

سوال های مرتبط

مامان 🍒حلما🍒 مامان 🍒حلما🍒 ۱ سالگی
یه لیست از کارهای ساده روزمره برای گرم‌تر شدن رابطه با کودک🤍👇🏻

🧡هر روز حداقل یک ساعت وقت برای بچه‌ت بذار؛ بدون موبایل، بدون حواس‌پرتی، فقط با دلِ کامل بازی کن.
🧡به احساساتش بها بده؛ مثلاً وقتی ناراحته نگو «گریه نکن»، بگو: «می‌فهمم ناراحتی که دوستت توپ بهت نداد درسته؟» حس امنیت و شنیده شدن پیدا می‌کنه.
🧡زمان خرید ازش نظر بخواه؛ بپرس: «به‌نظرت امروز چه میوه‌ای بخریم؟» این‌طوری حس مهم بودن پیدا می‌کنه.
🧡بذار تو خونه احساس مفید بودن داشته باشه؛ مثلاً با بازی سالاد درست کنین یا کمک بگیر توی چیدن میز.
🧡درباره‌ی اتفاقات روزِش باهاش حرف بزن؛ شنیده شدن یعنی دیده شدن.
🧡یه رسم دونفره بسازین؛ مثلاً هر پنج‌شنبه صبح یه خوراکی خونگی درست کنین و با هم فیلم یا کارتون ببینین.
🧡عکس‌های گوشی یا آلبوم‌هاتون رو با هم نگاه کنین و بگو: «یادته چقدر خوش گذشت؟ چقدر خوشحال بودیم؟» این لحظه‌ها خوشی‌‌های مشترک رو زنده نگه میدارن.
🧡شب‌ها براش قصه بگو.

✅️ این یه گوشه از کارهای آسون و کوچیکیه که کمک میکنه رابطه‌ای قشنگ‌تر و عمیق‌تر با بچه‌ت بسازی، اگه خوشت اومد بقیه‌شم برات میزارم🥹🌼
مامان 🍒حلما🍒 مامان 🍒حلما🍒 ۱ سالگی
✅️چه چیزی باعث وابستگی زیاد کودک به مادر میشه؟

1️⃣نیاز به امنیت:
تا حدود 3 سالگی،کودک هنوز مفهوم «بازگشت» رو درک نمیکنه.وقتی مامان میره، ممکنه فکر کنه دیگه برنمیگرده؛ برای همین حضور فیزیکی مادر مهمه
2️⃣دلبستگی ناایمن:کودک مدام دنبال اطمینان گرفتن از حضور مامانشه که باعث چسبندگی زیاد میشه
3️⃣شکل‌گیری عادت رفتاری:
اگر با کوچک‌ترین اشاره کودک، سریع و مداوم واکنش نشون بدیم مخصوصا وقتی نیاز واقعی نداره، به‌مرور یاد میگیره همیشه مامان باید بیاد و کارو انجام بده. این عادت باعث کاهش تحمل و صبر هم میشه
4️⃣اضطراب جدایی:
بیشتر بین 9 ماهگی تا 3 سالگی دیده میشه، ولی اگر درست مدیریت نشه ممکنه تا سن مدرسه ادامه پیدا کنه
5️⃣نرسیدن به مرحله استقلال:
از حدود 5 سالگی به بعد، کودک باید کم‌کم طعم استقلال رو تجربه کنه. اگر محیط اجازه نده اشتباه کنه، انتخاب کنه یا مسئولیتی داشته باشه، در همون حالت وابسته قبلی باقی می‌مونه
6️⃣محروم شدن از تجربه مسئولیت‌های کوچک:
وقتی کودک اجازه نداره کارهایی که از پَسِش برمیاد رو خودش انجام بده، کم‌کم احساس بی‌کفایتی میکنه و به کنترل بیرونی وابسته می‌مونه این یعنی وابستگی
مامان 🍒حلما🍒 مامان 🍒حلما🍒 ۱ سالگی
این ۵ تا کارو انجام بده، نتیجه‌شو خودت ببین😍👌🏻

🔅به بچه‌ت احساس مهم بودن و دیده شدن بده:
وقتی ازش نظر میپرسی، به حرفش گوش میدی، یا حتی برای کارای کوچیک باهاش مشورت میکنی، حس میکنه براش ارزش قائلی. این حس، پایه‌ی حرف‌گوش‌کردنه.

🔅احساس تعلق ایجاد کن:
وقتی بچه حس کنه عضوی از یه تیمه، نه فقط یه بچه‌ای که باید دستور بگیره، خودش تمایل پیدا میکنه همکاری کنه. جمله‌هایی مثل «ما یه تیمیم» یا دادن مسئولیت کوچیک، این حس رو میسازه.

🔅وقتی اشتباه میکنه، طردش نکن:
بچه‌هایی که بعد از اشتباه، ترس از تنبیه یا قهر ندارن، بیشتر حرف گوش میدن. چون میدونن هنوز دوست‌داشتنی‌ هستن و میتونن جبران کنن.

🔅اعتماد به‌ نفسش رو تقویت کن:
با مقایسه یا سرزنش، بچه حس بی‌ارزشی میگیره. ولی با تشویق، اعتماد دادن، و فرصت دادن برای انجام کارها، باور میکنه که میتونه از پس خواسته‌هات بربیاد.

🔅بهش احترام بذار:
وقتی حرفاش و قطع نمیکنی، نظرش رو میپرسی، و احساساتش رو جدی میگیری، اونم یاد میگیره با احترام رفتار کنه، از جمله گوش دادن به حرفت.
مامان آروین مامان آروین ۲ سالگی
با کودکی که می خواهد همه چیز را با جیغ و گریه به دست آورد، چگونه رفتار کنیم؟

دربرخورد با این رفتار کودک، به هیچ وجه نباید به جیغ‌های او اعتنا کرد. وقتی یک کودک با جیغ‌زدن یا پرخاشگری به خواسته‌های خود می‌رسد، می‌آموزد که این رفتار را تکرار کند. اگر پدر و مادر به جیغ‌‌زدن فرزندان خود توجه کنند، این رفتار را در او تقویت می‌کنند.

در چنین وضعیتی باید از تکنیک نادیده گرفتن، استفاده کرد. یعنی در کنار او هستیم ولی نه به او نگاه می‌کنیم نه با او حرف می‌زنیم، فقط خودمان را مشغول می کنیم بدون این‌که با او ارتباط برقرار کنیم. این طوری کودک متوجه میشود بدون ارتباط با پدر و مادر، هیچ لذتی برایش وجود نخواهد داشت. اگر این کار را ادامه دهیم رفتار ناپسندش را ترک میکند.

در کنار نادیده گرفتن، باید به تقویت رفتارهای مثبت کودک هم توجه کنیم تا میزان پرخاشگری کم شود. باید کاری کنیم که کودک حس کند راه دیگری نیز وجود دارد که میتواند به پدر و مادرش نزدیک شود و با داد و فریاد به هیچ نتیجه‌ای نمی رسد.

🐝 من و کودکم👼🤗👇
@mano_koodakam
مامان دخترم مامان دخترم ۲ سالگی
با دعوای بین کودکان، چه کار کنیم؟

فعالیت هایی را پیدا کنید که کودک کوچکتر و فرزند بزرگتر بتوانند با هم در آن شرکت کنند و از آن لذت ببرند. یکی از فعالیت هایی که می توانید انجام بدهید، ساختن یک کمپ داخل خانه است. به کودک کوچکتر اجازه بدهید از بلوک های خانه سازی برای ساختن دیوار کمپ استفاده کند در حالی که کودک بزرگتر با استفاده از بالش ها و کوسن ها قلعه می سازد یا می توانید از کودک بزرگتر بخواهید نقش یک کتاب فروش را بازی کند و در حالی که مشتری کوچکش کیفش را پر و خالی می کند، کتاب ها را کنترل کند. فرزند‌ کوچک تر ممکن است از اینکه نقش بیمار کودک بزرگتر را بازی کند هم لذت می برد.

به دنبال برابری نباشید، فقط به این دلیل که می خواهید در مورد فرزندانتان عادل باشید، نباید با آنها کاملا مشابه و مانند هم رفتار کنید.

کودک نوپا و خواهر یا برادر بزرگترش قابلیت های رشدی، نیازها و خواسته های متفاوتی دارند. در برابر خواسته کودک کوچکتر برای سوار شدن اسکوتر برادر یا خواهر بزرگتر و یا بیدار ماندن بعد از ساعت خواب چون کودک بزرگتر بیدار است، مقاومت کنید. در عوض وقتی فرزند بزرگتر حضور ندارد، زمانی را برای خواندن کتاب داستان در نظر بگیرید تا کودک کوچکتر هم احساس خاص بودن کند.
👨‍🏫 👩‍🦳
─━━━━⊱🐣⊰━━━━─
♡•• @farzande_nikoo
مامان رضاجون مامان رضاجون ۱ سالگی
.#جیغ_زدن
👇👇👇👇👇👇👇

📣 با کودکی که می خواهد همه چیز را با جیغ و گریه به دست آورد، چگونه رفتار کنیم؟

در برخورد با این رفتار کودک، به هیچ وجه نباید به جیغ‌های او اعتنا کرد.

❌ وقتی یک کودک با جیغ‌زدن یا #پرخاشگری به خواسته‌های خود می‌رسد، می‌آموزد که این رفتار را تکرار کند.
اگر پدر و مادر به جیغ‌‌زدن فرزندان خود توجه کنند، این رفتار را در او تقویت می‌کنند.

✔️ در چنین وضعیتی باید از تکنیک نادیده گرفتن، استفاده کرد. یعنی در کنار او هستیم ولی نه به او نگاه می‌کنیم نه با او حرف می‌زنیم، فقط خودمان را مشغول می کنیم بدون این‌که با او ارتباط برقرار کنیم. این طوری کودک متوجه می شود بدون ارتباط با پدر و مادر، هیچ لذتی برایش وجود نخواهد داشت. اگر این کار را ادامه دهیم رفتار ناپسندش را ترک میکند.

⏪ در کنار نادیده گرفتن، باید به تقویت رفتارهای مثبت کودک هم توجه کنیم، تا میزان پرخاشگری کم شود. باید کاری کنیم که کودک حس کند راه دیگری نیز وجود دارد که می تواند به پدر و مادرش نزدیک شود و با داد و فریاد به هیچ نتیجه‌ای نمی رسد.....