احساس خستگی یکی از علائم بارداری است
6. سیاهی هاله پستان :

( areolas) یا ناحیه دور پستان ، از لحاظ رنگ ممکن است سیاه شود.

7.استفراغ ،تهوع / بیماری صبحگاهی از علائم بارداری
این نام در واقع نامگذاری غلطی است ، چرا که حالت تهوع میتواند در هر ساعت و زمانی در طول روز اتفاق بیوفتد .برخی از زنان هرگز این علامت را تجربه نمیکنند، در حالیکه برخی ممکن است تهوع شدید داشته باشند. شایع ترین زمان شروع آن بین هفته های دوم و هشتم بارداری است. این علائم در اغلب زمان تا هفته ی سیزده یا چهاردهم پایان می یابد اما در برخی نیز تمام دوران بارداری وجود دارد.

حالت تهوع

حالت تهوع و استفراغ یکی از علائم بارداری
8. حساسیت به بعضی از بوها:

در اوایل دوران بارداری استشمام برخی بوها میتواند حالت تهوع ایجاد کند.

9. افزایش ادرار از علائم بارداری است
برخی زنان افزایش ادرار ناشی از تغییرات هورمونی را تجربه میکنند، که در حدود هفته ششم تا هشتم اتفاق می افتد. اگر علائم دیگر مثل ، سوزش ادرار نیز دارید ، باید با پزشکتان در این باره صحبت کنید.

10. ضعف و سرگیجه از علائم مهم بارداری
احتمالا تغییرات هورمونی روی سطح گلوکز و فشار خون تاثیر میگذارد بنابراین منجر به سرگیجه و ضعف می شود.

۱ پاسخ

👏👏👏

سوال های مرتبط

مامان 🌺نیلا💑 مامان 🌺نیلا💑 هفته دهم بارداری
سر گیجه و ضعف

یکی از علائم بارداری ضعف و سرگیجه است
11.یبوست

سطح هورمون میتواند موجب یبوست در برخی بانوان شود.

12.سردرد از نشانه های بارداری
سردرد نیز میتواند ناشی از تغییرات هورمونی باشد و در طول بارداری رخ دهد.

13.کمردرد یکی از شایع ترین علائم بارداری
اغلب به عنوان علائم اواخر بارداری شناخته شود اما میتواند از اوایل نیز بارداری شروع شود.

کمر درد

نشانه ها و علائم شایع بارداری
14. تمایل/ تنفر از غذا ( اصطلاحا ویار):

ویار داشتن از اوایل بارداری آغاز مییشود و ممکن است تا پایان این دوره با شما همراه باشد. بعکس در برخی از زنان میتواند به شکل تنفر از غذا ( حالت تهوع نسبت به غذای مشخص) نیز میتواند رخ دهد.

15. تغییرات خلقی از نشانه های بارداری است
در طول سه ماهه ی اول بارداری به دلیل تغییرات هورمونی ، زنان باردار ممکن است تنش ، استرس و دیگر عوامل را تجربه کنند.

استرس داشتن

شایع ترین علائم بارداری که سریع مشخص می شود
16.نفس تنگی از شایع ترین علائم بارداری
بدن تقاضای اکسیژن بیشتری میکند ( برای حمایت از رشد جنین) ممکن است برخی زنان را متحمل تنگی نفس کند . این علامت اغلب در اواخر بارداری مشاهده میشود.
مامان 🌺نیلا💑 مامان 🌺نیلا💑 هفته دهم بارداری
لکه بینی و گرفتگی عظلات رحم :
خونریز خفیف یا لکه بینی ممکن است پس از 6 تا 12 روز پس از لقاح ، هنگام چسبیدن تخمک بارورشده به دیواره رحم اتفاق بیوفتدهمچنین در این زمان ممکن است گرفتگی عضلات نیز رخ دهد.

3. ترشحات واژن از علائم بارداری
در ابتدای شروع دوران بارداری برخی از زنان ممکن است متوجه ترشحات شیری رنگ و غلیظ از واژن شوند.این اتفاق در هفته اول بارداری رخ میدهد، چراکه دیواره واژن ضخیم تر می شود و این ترشحات ممکن است در طول بارداری رخ دهد. اگر ترشحات همراه با بوی بد یا سوزش و خارش تخلیه میشوند، علائم عفونت باکتریایی است. در صورت وقوع این اتفاق باید متخصص را در جریان بگذارید.

4.تغییرات پستان ها یکی از علائم بارداری
در اوایل هفته های اول بارداری زنان بسیاری شاهد تغییرات در پستان هایشان هستند. این تغییرات میتواند شامل احساس سفتی ، سیاهی ، سنگینی ، پربودن یا خارش باشد و این ناراحتی پس از گذشت چند هفته کاهش پیدا میکند.

5. خستگی از نشانه های بارداری
در حالیکه این علامت بسیار نامرتبط باشد و میتواند به با عوامل متعددی مرتبط باشد ، زنان باردار اغلب از اوایل بارداری احساس خستگی دارند
مامان 🌺نیلا💑 مامان 🌺نیلا💑 هفته دهم بارداری
افزایش وزن در بارداری
اغلب زنان معمولا افزایش وزنی حدود 25 تا 35 پوند را در طول بارداری تجربه میکنند. این افزایش وزن ناشی از رشد جنین ، جفت، رشد سینه ها ،و افزایش حجم خون و مایعات می باشد.

افزایش وزن

افزایش وزن یکی از علائم بارداری
2. تغییرات پستان ها در دوران بارداری
درطول دوران بارداری سینه ها رشد میکنند و درست پس از زایمان مایع زرد رنگی به نام کلستروم ازپستان خارج میشود.

3. سوزش معده از علائم بارداری
فشار ناشی از بزرگ شدن جنین میتواند منجر به فشار به شکم و جایجایی آن شود.

سوزش معده

سوزش معده یکی علائم مهم بارداری
4.ورم پا از علائم بارداری
فشاری که از جانب جنین به مادر میرسد ، گردش خون را در رگ های پا کاهش داده و موجب ورم پا میشود.

5. رگ های واریس:

افزایش حجم خون .ممکن است منجر به تشکیل وریدهای واریسی ، هموروئید یا ورید های عنکبوتی کوچک شود.

6. نفس تنگی یکی از علائم شایع بارداری
رحم دیافراگم را به سمت سینه گسترش میدهد و موجب نفس تنگی میشود.

تنگی نفس

تنگی نفس از علائم و نشانه های مهم بارداری
7. تراوشات ادراری:

گاهی اوقات زنان تراوش مقداری ادرار هنگام خندیدن ، عطسه و سرفه را تجربه میکنند.
مامان 🌺نیلا💑 مامان 🌺نیلا💑 هفته دهم بارداری
بسیاری از این علائم میتواند در سه ماهه ی سوم نیز رخ دهد مثل تغییرات خلقی ، سردرد، ویار و خستگی و علایمی چون سفتی پستان و تهوع اغلب با پیشرفت بارداری بهبود میابند ، علائم بیشتر اواخر بارداری مربوط به اندازه رحم و افزایش وزن است. همانند علائم اولیه بارداری ، همه ی زنان این علائم را تجربه نمیکنند و هر کسی به میزان معینی نیز آن را تجربه نمیکند.

17 .تشیخص بارداری از طریق انجام تستهای آزمایشگاهی
با انجام آزمایشهایی همچون آزمایش خون ؛ آزمایش ادرار می توان منفی و یا مثبت بودن بارداری را مشخص نمود. یکی از مطمئن ترین و رایج ترین روشهای تشخیص حاملگی این آزمایشها میباشد. در هر دوی این آزمایشها با اندازه گیری و بررسی میزان هورمون گنادوتروپین نتیجه گیری بارداری به سرانجام میرسد . سطح هورمون مد نظر در انجام آزمایش خون در روزهای 8 و 9 و 10 و در آزمایش ادرار از روز 21 بارداری تا 28 دوران بارداری قابل تشخیص میباشد ؛ البته در نظر داشته باشید امکان اشتباه این آزمایش نیز وجود دارد و ممکن است با اینکه باردارید پاسخ آزمایش بارداری منفی باشد . اگر علائم حاملگی را داشتید و آزمایش منفی بود مجددا آنرا پس 10 روز یا یک هفته تکرار کنید.

18.بالا بودن دمای کلی بدن
چنانچه دمای بدن شما در ابتدای روز و قبل از خوردن صبحانه بالا به نظر میرسد و این حالت را تا 21 روز مداوم داشتید ؛ احتمال بارداری در شما وجود دارد.

19. نتیجه ی بیبی چک در منزل
توجه داشته باشید که بیبی چک و محصولات تست بارداری در منزل که معمولا از داروخانه ها تهیه میشوند تا گذشت 7 روز از عقب افتادن دوران قاعدگی قابل اعتماد و دقیق نیستند . پس بهتر است بعد از گذشت هفت روز از عقب افتادن تاریخ پریود این تست ها را انجام دهید.
مامان 🌺نیلا💑 مامان 🌺نیلا💑 هفته دهم بارداری
مشکل شایع در دوران بارداری

 

1- یبوست دوران بارداری

یبوست یکی از شایع ترین مشکلات دوران بارداری است که به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد می شود. اما راهکارهایی وجود دارد که با کمک آنها می توان مشکل یبوست را کم کرد.

 برای مثال لازم است غذاهای پرفیبر را انتخاب کنید، پیاده روی کنید و فعالیت بدنی داشته باشید. روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشید و نکته مهم آنکه با توجه به اینکه پزشک در دوران بارداری مکمل آهن و مولتی ویتامین را تجویز می کند، از پزشک خود بخواهید قرص آهنی را به شما معرفی کند که کمتر شما را دچار مشکلات گوارشی و یبوست کند.

 

2- کرامپ های دوران بارداری

منظور از کرامپ همان گرفتگی ناگهانی عضلات است که بیشتر در شب اتفاق می افتد. دلیل واقعی این مشکل هنوز مشخص نیست، اما نظرهای متفاوتی برای گرفتگی و کرامپ دوران بارداری وجود دارد.

 برای کاهش گرفتگی عضلات در دوران بارداری لازم است روزانه 30 دقیقه نرمش ها و کشش های خانگی را انجام دهید، مخصوصا نرمش هایی که عضلات دست و پا را به کار بگیرند.

فشار خون بالای دوران بارداری یکی دیگر از عوارض شایع بارداری است. این فشار خون معمولا از هفته بیستم بارداری آغاز می شود و تا پایان بارداری ادامه دارد

3- تکرر ادرار در بارداری

تکرر ادرار مشکل دیگری است که معمولا در شروع بارداری ایجاد می شود. در برخی موارد این تکرر ادرار در تمام دوران بارداری با فرد باقی می ماند. البته ناگفته نماند که در ماه های آخر بارداری، این مشکل به دلیل بزرگ شدن جنین و فشار آوردن رحم روی مثانه ایجاد می شود.

 در صورتی که این تکرر ادرار در شما شدید و آزاردهنده شد، بد نیست مصرف مایعات در ساعات آخر شب کم کنید، مخصوصا نوشیدنی های کافئین دار.
مامان 🌺نیلا💑 مامان 🌺نیلا💑 هفته دهم بارداری
تغییرات پوست و مو در دوران بارداری

تغییرات هورمونی در دوران بارداری باعث تغییر رنگ پوست و معمولا تیرگی آن در برخی قسمت های بدن می شود. در برخی از خانم ها خطوط تیره ای در نواحی شکم ایجاد می شود. این تغییرات بعد از تولد نوزاد و به مرور از بین می رود.

حساسیت پوست در این دوران به قدری بالاست که اگر شما در مواجهه با نور خورشید باشید و یا حمام آفتاب بگیرید به راحتی می سوزید. پس استفاده از کرم های ضد آفتاب در این دوران را هرگز فراموش نکنید.

 رشد موها در دوران بارداری افزایش پیدا می کند. در بسیاری از موارد حتی خانم هایی که قبل از بارداری موهای کم پشتی داشته اند، در بارداری دارای موهای پرپشتی خواهند شد. این رشد موها کاملا به دلیل تغییرات هورمونی است و با پایان بارداری و تولد نوزاد پایان می پذیرد.

 با تولد نوزاد و برگشت هورمون ها به حالت قبلی، ریزش موها آغاز می شود و این چیزی است که مادر را شدیدا نگران می کند. اما جای نگرانی ندارد. ریزش مویی که هم اکنون دارید غیر طبیعی نیست. تنها شما را به وضعیت قبل از بارداری برمی گرداند.
مامان 🌺نیلا💑 مامان 🌺نیلا💑 هفته دهم بارداری
شما در سه ماهه اول حاملگی قرار دارید كه بسیاری از زنان در این مرحله، مشكلات معمول حاملگی را تحمل می كنند. بواسطه حالت تهوع صبحگاهی (كه ممكن است ظهر و شب هم رخ بدهد)، ممكن است نگه داشتن غذا در معده غیر ممكن باشد! این حالتهای تهوع تا حدودی به علت وجود هورمونهای دوران حاملگی در بدن شما ایجاد می شوند. یك بسته بیسكویت را در كنار تخت خواب خود بگذارید و قبل از بیرون آمدن از بستر، چند تا از آنها را بخورید تا از بروز حالت تهوع جلوگیری كنید. البته همه خانمهای حامله دچار تهوع صبحگاهی نمی شوند؛ لذا در صورتی كه شما به این مشكل دچار نشده اید، نگران نباشید؛ شما از معدود خانمهای خوش شانس هستید! همچنین ممكن است در مقایسه با حالت معمولی بسیار بیشتر به توالت نیاز داشته باشید. حجم خون شما در دوران حاملگی به شدت افزایش می یابد، در نتیجه حجم بسیار زیادتری از مایعات از كلیه ها عبور می كند كه نهایتا به جمع شدن ادرار بیشتر در مثانه منجر می شود. در ادامه دوران حاملگی، بایستی تهوعها كمتر شوند، هر چند ممكن است نیاز شما به توالت كم نشود.
مامان 🌺نیلا💑 مامان 🌺نیلا💑 هفته دهم بارداری
نشانه دیابت بارداری

 

در طی عمل هضم غذاها در دستگاه گوارش، کربوهیدرات ها به گلوکز تبدیل می شوند. گلوکز وارد جریان خون می شود و توسط هورمونی به نام انسولین که از لوزالمعده ترشح می شود، به داخل سلول های بدن منتقل می شود تا بسوزد و انرژی تولید کند.

 در بیماران مبتلا به دیابت، انسولین به مقدار کافی تولید نمی شود و یا این که سلول ها نمی توانند از انسولین استفاده کنند و گلوکز وارد سلول ها نمی شود، در نتیجه میزان گلوکز (قند) خون بالا می رود.

 دیابت بارداری یک نوع از بیماری دیابت است که در طی دوران بارداری در زنان بروز می کند و معمولا بعد از تولد نوزاد برطرف می شود.

 دیابت بارداری در 3 تا 6 درصد زنان باردار دیده می شود و معمولا در سه ماهه دوم بارداری شروع می شود.

 علائم شایع دیابت بارداری شبیه سایر نشانه های مرتبط با بارداری است. لذا تشخیص آن سخت است.

 اگر هر یک از علائم زیر را در خودتان مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید تا آزمایش سنجش قند خون را برای شما بنویسد.