خوردن انار در بارداری | فواید و مضرات خوردن انار در دوران حاملگی
انار یکی از میوههای بسیار پرخاصیت برای دوران بارداری است که از مهمترین خواصش، میتوان به تقویت سیستم ایمنی، رشد جنین، درمان گرفتگی عضلات و... اشاره کرد. با اینحال افراط در خوردنش منجر به مشکلاتی مانند نفخ و دل درد، تشدید دیابت بارداری و مشکلات پوستی میشود. در ادامه بیشتر در مورد مزایا و مضرات خوردن انار در بارداری توضیح خواهیم داد.
با نصب اپلیکیشن گهواره، میتوانید به صورت هفتگی روند بارداری خود را پیگیری کرده و به اطلاعات تخصصی در مورد رشد جنین، سلامت مادر و توصیههای تغذیهای دسترسی داشته باشید. این برنامه زمان آزمایشها و غربالگریهای ضروری دوران بارداری را به شما یادآوری میکند و با امکان ثبت و پایش وزن بارداری، میتوانید وضعیت خود را با نمودار استاندارد مقایسه نمایید. همچنین هر روز پیامهای مشاورهای متناسب با سن بارداری دریافت خواهید کرد که به شما کمک میکند دوران بارداری سالم و آگاهانهای را تجربه نمایید.
آیا خوردن انار در بارداری مجاز است؟
بسیاری از پزشکان و متخصصان تغذیه معتقدند هیچ مشکلی در مورد نوشیدن آب و میوه انار در بارداری وجود ندارد. آب انار دارای مقادیر زیادی مواد مغذی است که علاوه بر این که میتواند هوس شیرینی شما را تا حد زیادی برطرف کند، در عین حال بدنتان را هیدراته نگه میدارد. انار غنی از آنتی اکسیدان است و خوردنش در بارداری میتواند برای رشد جنین مناسب باشد.
بعضی ویتامینها و خواص انار به شرح زیراند:
ویتامینها و مواد معدنی | فواید انار |
ویتامین K | کمک به انعقاد خون |
ویتامین E | بهبود بافت پوست |
ویتامینهای گروه B مانند B5 و اسید فولیک | ضد تهوع و رشد مغز جنین |
تیامین | درمان یبوست |
ریبوفلاوین | خون سازی |
نیاسین | مبارزه با رادیکالهای آزاد |
* خوردن خرمالو در بارداری چه خواص و مضراتی دارد؟
فواید انار در بارداری برای جنین
مهمترین فواید انار در بارداری به شرح زیر است:
- به تقویت سیستم گوارش کمک میکند:
انار فیبر زیادی دارد. مصرف سبزیجات و میوههای سرشار از فیبر برای خانمهای باردار توصیه میشود تا از یبوست و سایر اختلالات گوارشی جلوگیری شود. فیبر به خاطر تحریک حرکات روده، نقش مهمی در روانسازی کار سیستم گوارش و رفع مشکلات آن دارد. - به مبارزه با رادیکالهای آزاد کمک میکند:
رادیکالهای آزاد که در نتیجهی فرایندهای مختلف بدن ایجاد میشوند، در اصل محصولاتی هستند که باید مانند سموم از بدن خارج شوند. اما برخی از آنها ممکن است در بدن باقی مانده و با سلولهای سالم یا حتی مولکولهای DNA ارتباط برقرار کنند و باعث آسیب به مادر و حتی در بعضی اوقات آسیب به جنین شوند. بهترین راه مبارزه با آنها، مصرف آنتیاکسیدانها است و انار از این نظر میوهی بسیار غنی است. آنتیاکسیدانهای موجود در انار میتوانند به ترمیم هرگونه آسیب وارد شده به سلولها کمک کرده و از مغز جنین در برابر هرگونه صدمه رادیکالی محافظت نمایند.
- میتواند گرفتگی عضلات را تسکین دهد:
پتاسیم مادهی معدنی دیگری است که برای یک زن باردار لازم است. مصرف آب انار به طور روزانه میتواند نیاز شما به این مادهی معدنی را تامین نماید. نوشیدن آب انار یا سایر غذاهای غنی از پتاسیم در رژیم غذایی، میتواند در رفع گرفتگی عضلات بسیار مفید باشد. - به رشد مغزی کودک کمک میکند:
فولات یک عنصر ضروری برای رشد ذهنی مناسب جنین است. یک لیوان آب انار میتواند حداقل 10٪ از نیاز روزانه شما به فولات را برآورده کند، از این رو در رژیم غذایی حاملگی ضروری است. فولات به رشد لولههای عصبی و سیستم عصبی کودک کمک میکند و رشد مغز وی را در مسیر درست حفظ مینماید. به خاطر این خاصیت خوردن انار در سه ماه اول بارداری توصیه بیشتری می شود. - بدن را هیدراته نگه میدارد:
درصد زیادی از میوه انار را آب تشکیل میدهد. آب، بدن را هیدراته نگه میدارد و چون کم آبی در دوران بارداری میتواند برای جنین خطرناک باشد باید نوشیدن مایعات کافی و مواد غذایی آبدار را در نظر داشته باشید. بدن هیدراته به معنای متابولیسم بهتر بدن است و متابولیسم سالم به این معنا است که تمام قسمتهای بدن به درستی کار میکنند.
آب انار در بارداری مجاز است؟
بله و مصرف آن فواید بسیار زیادی دارد:
- یک لیوان آب انار میتواند حدود 150 کالری انرژی تامین نماید.
- آب انار شیرین مُدِر بوده و برای بیماریهای مجاری ادراری مفید است. و چون مادران بارداری زیاد دچار عفونت ادراری میشوند مصرفش توصیه میشود.
- نوشیدن آب انار میتواند بدنتان را هیدراته نگه دارد.
- از آسیبهای مغزی وزایمان زودرس جلوگیری میکند.
- آب انار میتواند تقریباً یک چهارمِ نیازهای روزانه شما به ویتامین K را در یک نوبت تأمین نماید.
مضرات آب انار
- گلودرد و ناراحتی در ناحیه مری
- سوزش معده
- نفخ و سردی معده
انار ترش در بارداری چه فواید و مضراتی دارد
میزلن نیاسین در انار ترش زیاد است که به رشد مغزی جنین کمک میکند. بعلاوه انار ترش مانع از گرفتگی عضلات میشود که در بارداری شایع است. همچنین به دلیل داشتن ویتامین سی بیشتر به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند. اما مصرف بیش از حد مواد ترش منجر به مشکلات گوارشی و سوزش معده و دل درد میشود.
مضرات خوردن انار در بارداری
با اینکه تقریباً مصرف همهی سبزیجات و میوهها مفید است، اما مصرف بیش از حد هیچکدام از آنها هرگز توصیه نمیشود. خوردن انار زیاد میتواند به پوشش مینای دندان آسیب برساند. خوردن انار سبب کاهش فشار خون می شود پس افراد دچار مشکلات افت فشار نباید بیش از حد انار مصرف کنند. مصرف این میوه با انواع خاصی از داروها که برای درمان فشار خون و کلسترول بالا استفاده میشود، تداخل دارد.
یکی از مضرات آب انار در بارداری قند بالای آن است و درنتیجه برای افراد مبتلا به دیابت مضر است پس این افراد باید در خوردنش احتیاط کنند. برخی افراد به خوردن انار آلرژی دارند و با مصرف این میوه دچار علائمی مانند بلع دردناک، خارش، مشکلات پوستی، تورم صورت، سختی در تنفس، درد و تورم در دهان میشوند. توجه داشته باشید کالری انار بالا است. بنابراین خانمهایی که باید دریافت کالری خود را کنترل نمایند؛ باید به این موضوع توجه داشته باشند. مصرف بیش از اندازهی عصارهی انار میتواند باعث انقباض و زایمان زودرس شود. پس اگر بارداری پرخطری را تجربه میکنید نباید در مصرفش افراط کنید.
میزان مصرف انار دربارداری
خوردن روزانه حداکثر یک عدد انار متوسط کافی است. چنانچه خانم بارداری دارای شرایط ویژه میباشد بهتر است قبل از مصرف انار با متخصص تغذیه مشورت نماید. نکته مهم دیگری که بایستی مد نظر داشت این است که انار چون یک میوه قابض است از مصرف زیاد آن در اواخر بارداری خودداری کنید تا موجب مشکل در روند زایمان طبیعی نشود.
خوردن انار در بارداری و زیبایی جنین
در بالا در مورد تاثیر انار بر جنین توضیح دادیم. و شاید در مور خواص انار برای زیبایی جنین هم شنیده باشید. اما آیا این موضوع صحت دارد؟ زیبایی جنین تا حد زیادی تحت تاثیر ژنتیک است. اما تحقیقات نشان داده که تغذیه مادر به نوبه خود میتواند با تامین برخی ویتامینها و مواد معدنی مثل ویتامین سی به بهبود بافت پوست و مو کمک کرده و درنتیجه ظاهر زیباتری به جنین بدهد. انار با داشتن ویتامین سی زیاد جزو این گروه قرار میگیرد.
هوس انار در بارداری نشانه چیست؟
عت اصلی ویار انار و به طور کلی همه ویارهای بارداری دقیقا مشخص نیست. اما بعضی متخصصین آن را به نیازهای بدن مادر نسبت میدهند. بنابراین اینکه بگوییم مثلاً ویار انار ارش مربوط به جنسیت پسر است غیر علمی است. و به احتمال بیستر مربوط به نیازهای بدن مادر است.
انار برای سرماخوردگی در بارداری
انار حاوی ویتامین سی زیادی است و این گروه مواد غذایی میتوانند با تقویت سیستم ایمنی، مانع از ابتلا به سرماخوردگی شده و یا علائم بیماری را تسکین ببخشند.
خوردن انار پخته در بارداری
پختن انار باعث تولید گروهی از آنتیبیوتیکهای بسیار قوی میشود. این آنتیبیوتیکها میتوانند به درمان سرماخوردگی و گلودرد کمک کنند. این ویژگی در زمان بارداری بسیار مفید است زیرا امکان مصرف داروها در این دوران وجود ندارد.
برای پخت این میوه، یک عدد انار را روی شعله پخش کن با حرارت خیلی کم قرار بدهید تا آهسته آهسته توی خودش به مدت ۲۰ دقیقه بجوشد و پخته شود فقط دقت کنید که نسوزد برای همین گاهی آن را بچرخانید. پس از اینکه انار خوب پخت چند دقیقه صبر کنید تا خنک شود و سپس پردهها و رگههای داخلش را هم با دانههای پخته شده میل کنید. فراموش نکنید انار پخته باید شب قبل از خواب میل شود و بعد از آن چیزی خورده نشود. در صورت ابتلا به عفونت شدید بهتر است ۳ شب این کار را تکرار کنید.
خوردن رب انار در حاملگی
اگر میل زیادی به خوردن انار در بارداری دارید، میتوانید خوردن رب انار در بارداری را هم در نظر بگیرید. رب انار ترکیب سادهای از آب انار، شکر و آبلیمو است. بنابراین همان فوایدی که از آب انار بدست می.آید از رب انار نیز میتوان کسب کرد. از جمله خواص رب انار وجود نیاسین در آن است که مادهای ضروری برای رشد ذهن جنین است. رب انار به دلیل ترشی میتواند حالت تهوع در زنان باردار را کاهش دهد و به اشتهای آنها بیفزاید با این حال مصرف بیش از حدش به دلیل دیرهضم بودن باعث نفخ میشود.
منبع: