پنیر از چند ماهگی به نوزاد بدهیم؟+بهترین پنیر و پنیر پیتزا
پنیر نه تنها طعمی عالی دارد بلکه مغذی و دارای مواد ضروری مانند پروتئین، کالری، ویتامین A، D و B12 نیز هست. با بزرگتر شدن کودک ممکن است بخواهید پنیر را به دلیل طعم و مزه و ارزش غذایی آن به رژیم غذایی او اضافه کنید. در ادامه اطلاعات جامعی را در مورد پنیر کسب خواهید کرد و به این سوال نیز پاسخ داده خواهد شد که از چه سنی میتوان به کودک پنیر داد.
با نصب اپلیکیشن گهواره به ابزارهای بسیار کاربردی فرزند پروری از جمله تغذیه نوزادی و مراقبتهای مربوط به او دسترسی پیدا کرده و با دیگر مادران تبادل نظر میکنید. همچنین ابزارهای دیگر، مقالات و ویدئوهای آموزشی زیادی وجود دارد که میتوانید از آنها بهرهمند شوید.
پنیر از چند ماهگی مجاز است
بسیاری از والدین میپرسند از چه سنی میتوان به کودک پنیر داد؟ لازم است بدانید به بسیاری از کودکانی که جویدن غذاهای مختلف را شروع کردهاند میتوان پنیر را معرفی کرد. این اتفاق معمولا در 6 تا 9 ماهگی کودک میافتد. بسته به جایی که در آن زندگی میکنید، نظر کارشناسان در مورد زمان مناسب برای شروع دادن پنیر به نوزادان متفاوت است. برخی پیشنهاد میکنند که برای معرفی پنیر تا هشت ماهگی کودک باید منتظر بمانید و برخی نیز میگویند این کار باید بعد از یک سالگی کودک انجام شود. از نظر این افراد، پنیر از ممنوعات غذایی نوزاد قبل از یک سالگی است. بهتر است بنا بر احتیاط پنیر برای کودک یک ساله به بعد داده شود.
پنیر تهیه شده از شیر پاستوریزه از چند ماهگی مجاز است؟ تردید افراد در مورد دادن پنیر به نوزادان به این دلیل است پنیر یک محصول لبنی است و مطالعات نشان دادهاند که پروتئینهای شیر موجود در پنیر میتواند باعث مشکلات معده در کودکان زیر یک سال بشود. نوع پنیر نیز مهم است مثلاً پاسخ به اینکه پنیر خامه ای از چند ماهگی مجاز است با پاسخ به اینکه پنیر فرانسوی از چه سنی مجاز است فرق دارد.
به عبارت دیگر اینکه بپرسیم از چه سنی میتوان به کودک پنیر داد، دقیقا مشابه این است که بپرسیم کودک از چه سنی میتواند بستنی بخورد یا از چه سنی میتوان به کودک خامه داد.
با این حال، برخی معتقدند که پروتئینهای شیر با کامل شدن پنیر تجزیه میشوند و مشکلی ایجاد نمیکنند. از طرف دیگر، برخی از نوزادان ممکن است به شیر و محصولات لبنی حساسیت داشته باشند؛ بنابراین، قبل از دادن پنیر به فرزندتان حتما باید با متخصص اطفال مشورت کنید. پنیر پیتزا از چند ماهگی مجاز است؟ در مورد استفاده از پنیر پیتزا برای کودکان علاوه بر مسائل بالا، احتمال خفگی بیشتر است بنابراین باید در دادن آن احتیاط بیشتری کرد و به سنین بالاتر موکول کرد.
همانطور که خوردن لبنیات در بارداری از جمله مصرف شیر در بارداری، خوردن کشک در بارداری و خوردن دوغ در بارداری فواید زیادی دارد، استفاده از هر ماده لبنی در زمان مناسب نیز برای کودک بسیار سودمند خواهد بود.
خواص پنیر برای کودکان
پنیر خوشمزه است و میتواند در غذاهای بسیار زیادی مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر اینکه کودکان شکایتی در مورد این ماده غذایی ندارند پنیر خواص بسیار زیادی نیز برای آنها دارد. برخی از فواید پنیر برای کودکان شامل موارد زیر است:
- پنیر سرشار از کلسیم است که برای رشد دندانها و استخوانهای سالم مورد نیاز است.
- پنیر سرشار از پروتئین و مواد مغذی مانند ویتامین D است که برای رشد بدن ضروری است.
- کسانی که گیاهخوارند پنیر برای آنها به شدت مفید است زیرا این ماده غذایی سرشار از ویتامین B12 و پروتئین است که در غیر این صورت به وفور در گوشت یافت میشود.
- پنیر سرشار از کالری است که باعث تامین انرژی مورد نیاز کودک در طول روز میشود.
- پنیر برای دندان مفید است و میتواند از پوسیدگی دندان کودک جلوگیری کند.
* از چه سنی میتوان به کودک انبه داد؟ + خواص و مزایای انبه برای کودکان
چه نوع پنیری برای کودک بهتر است؟
در ارتباط با موضوع از چه سنی میتوان به کودک پنیر داد، نوع پنیر هم بسیار مهم است. پنیرهای متنوعی وجود دارد که میتوانید برای فرزندتان انتخاب کنید. با این حال، همه پنیرها برای کودکان مناسب نیستند. به خصوص، لازم است از دادن پنیرهایی به کودک که از شیر غیر پاستوریزه درست شدهاند اجتناب کنید. در ادامه با پنیرهای امن و ناامن برای کودکان آشنا میشوید.
پنیرهای امن برای کودکان
والدین باید هنگام انتخاب محصولات لبنی مانند پنیر بسیار محتاط باشند زیرا پنیرهای خاصی حاوی لیستریا هستند. لیستریا، یک باکتری است که میتواند باعث عفونتهای غذایی شود که برای نوزادان کشنده است. بنابراین، توصیه میشود پنیرهایی را به فرزندتان بدهید که از شیر پاستوریزه تهیه شده باشند. در ادامه فهرست پنیرهای امن برای کودکان مطرح شده است تا با استفاده از آن بهترین پنیر برای کودکان را انتخاب کنید.
- چدار
- ادام
- پنیر پارمزان
- کلبی
- جک کولبی
- موتزارلا
- سوئیسی
- رومانو
- جک پولی
- پنیر
- بیبی بل
- لستر قرمز
- پروولون
- جارلزبرگ
- چشایر
- لانکشایر
- گودا
- گرانا پادانو
- کاتیج
- ماسکارپونه
- ریکوتا
- پنیر خامهای
پنیرهایی که تا قبل از یک سالگی کودک، نباید مورد استفاده قرار بگیرند
در اینجا لیستی از پنیرهایی وجود دارد که باید از دادن آنها به کودک خود تا یک سالگی اجتناب کنید زیرا آنها اغلب از شیر خام یا غیر پاستوریزه تهیه میشوند:
- پنیر نرم فرانسوی
- بری
- پنیر Chevre
- کوئسو بلانکو
- Queso fresco
- استیلتون
- آبی دانمارکی
- Saga
- گورگونزولا
- ونسلی داله
- روکفور
از پنیرهای فراوریشده پرهیز کنید
پنیر فراوریشده، شکل خالص پنیر نیست. اگرچه ممکن است شبیه پنیر و طعم آن نیز شبیه به پنیر باشد اما معمولا به آن، طعمها و امولسیون کنندهها اضافه شدهاند. به این پنیرها مواد تقویتکننده و نگهدارنده طعم اضافه میشود تا ماندگاری آنها افزایش پیدا کند.
بنابراین سعی کنید برای تغذیه کودک خود پنیر فرآوری شده خریداری نکنید زیرا مواد شیمیایی موجود در آن برای او مناسب نیست. در فروشگاههای مواد غذایی ارگانیک به دنبال پنیرهای طبیعی بگردید که از مواد طبیعی ساخته شدهاند.
چگونه پنیر را به کودکان معرفی کنیم؟
اکنون که میدانید از چه سنی میتوان به کودک پنیر داد لازم است در مورد چگونگی معرفی آن نیز اطلاعات کسب کنید. هنگامی که تصمیم دارید پنیر را به کودک خود معرفی کنید، چند روش در این زمینه وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید. فراموش نکنید که فقط با آن دسته از پنیرها که طعم ملایمی دارند شروع کنید. ممکن است کودک پنیرهای مزه دار را دوست نداشته باشد. در ادامه چند روش برای معرفی پنیر به کودکان مطرح شده است.
- ذوب کردن پنیر: پنیر را روی کمی نان ذوب کنید و آن را به عنوان میان وعده به فرزندتان بدهید.
- پنیر را به قطعات بسیار کوچک تقسیم کنید: قطعات یلی کوچکی از پنیر را در اختیار فرزندتان قرار دهید که او بتواند به راحتی آنها را بخورد و خطر خفگی نیز از بین برود.
- پنیر را با سبزیجات ترکیب کنید: مقداری پنیر را روی سبزیجات خردشده ذوب کنید و صبر کنید تا خشک شود. سپس آن را به قطعات کوچک تقسیم کنید تا فرزندتان به راحتی بتواند آنها را بخورد.
- همراه با تخم مرغ: کمی پنیر به تخم مرغ اضافه کنید تا فرزندتان آن را بخورد.
- همراه با پاستا: پنیر خامهای را میتوان با پاستا ترکیب کرد. طعم آن برای کودکان بسیار مطلوب است و در نهایت باعث میشود آنها از خواص پنیر خامهای برای کودکان بهرهمند شوند.
نکات احتیاطی در مورد انتخاب ودادن پنیر به کودکان
*پنیر باید از شیر گاو، گوسفند یا بز تهیه شده باشد.
*پنیر لازم است حتماً پاستوریزه باشد.
*پنیر باید بدون نمک یا بسیار کمنمک باشد.
*نگران عدم تحمل لاکتوز نیز نباشید. در پنیر لاکتوز زیادی وجود ندارد و کودکان معمولاً در هضم آن مشکلی ندارند.
*برای جلوگیری از خفگی، پنیر را به تکههای کوچکی به اندازهٔ سر انگشت کودک ریز کنید.
*برای اولین بار پنیر را در خانه به کودک بدهید و نه در جای دیگری تا علائم احتمالی آلرژی را به دقت بررسی کنید.
*سه تا پنج روز صبر کنید و بعد غذای جدید بعدی را به او بدهید، تا در صورت نشان دادن واکنش آلرژیک بفهمید آلرژی به پنیر یا غذای جدید بوده است.
با دانستن این نکات اکنون که میدانید غذا دادن به کودک از چند ماهگی باید شروع شود؟ لازم است بدانید مانند هر غذای جدید دیگری که به کودک خود معرفی میکنید، پنیر نیز خطر آلرژی را به همراه دارد. بنابراین، قبل از شروع دادن پنیر به کودکان، این نکات احتیاطی را رعایت کنید:
علائم آلرژی کودک به پنیر چیست
واکنش آلرژیک میتواند از 20 دقیقه پس از خوردن پنیر توسط کودک یا در چند ساعت اول شروع شود. به دنبال علائمی مانند تورم لب، قرمزی چشم و صورت و بثورات روی پوست باشید. اینها نشانههای واکنش آلرژیک هستند. اگر کودک شما به لاکتوز حساسیت دارد، ممکن است شاهد مشکلات معده، گرفتگی معده و اسهال در او باشید.
با متخصص اطفال مشورت کنید
اگر کودک شما به لبنیات حساسیت دارد یا به اگزما یا آسم مبتلا است در مورد دادن پنیر به او با متخصص اطفال مشورت کنید و فقط در صورت اجازه او، به فرزندتان پنیر بدهید.
پنیرهای مختلف را امتحان کنید
ممکن است فرزندتان از طعم یک پنیر خوشش بیاید و طعم پنیرهای دیگر را دوست نداشته باشد؛ بنابراین، پنیرهای مختلف را امتحان کنید تا ببینید کودک کدام نوع را بیشتر دوست دارد.
در نهایت، همانطور که ملاحظه کردید پنیر یک افزودنی عالی برای غذای کودک است. انواع مختلفی از پنیر را آزمایش کنید تا متوجه شوید کودک چه پنیری را دوست دارد. انواع مختلف پنیر را در رژیم غذایی او بگنجانید تا او طعمهای مختلفی را امتحان کند و از مواد مغذی موجود در پنیرها بهرهمند شود. در مورد اینکه از چه سنی میتوان به کودک پنیر داد با متخصص اطفال مشورت کنید و همچنین واکنشهای آلرژیک کودک به پنیر را نیز بررسی کنید.