تغذیه و شیردهی نوزاد

تغذیه نوزاد

تغذیه نوزادان نقشی اساسی در سلامت روحی و جسمی کودکان در سالهای آینده دارد. تغذیه در رشد و نمو کودکان اثرات بسیار زیادی دارد و رشد کودکانی که تغذیه ناصحیح و ناکافی دارند ازکودکانی که خوب تغذیه می‌شوند، کمتر است. سوء تغذیه، چه در دوران جنینی، چه در دوران نوزادی و شیرخوارگی ممکن است توقف رشد، عقب ماندگی ذهنی و مغزی و کاهش رشد عصبی را به همراه داشته باشد. گذشته از این، کودکانی که تغذیه مناسب ندارند، مستعد ابتلا به انواع بیماری‌های عفونی هستند که این بیماری‌ها به‌نوبه خود، بر سلامت جسمی و بعضاً روانی کودک تاثیر منفی می‌گذارند.

در این بخش از وب سایت گهواره مجموعه مقالات مربوط به تغذیه و شیردهی نوزاد گردآوری شده است؛ مانند مقالات مرتبط با بهترین روش تغذیه نوزاد، اصول تغذیه با شیر مادر، تغذیه با شیر خشک، زمان شروع غذای کمکی و دستورالعمل‌های مربوط به تهیه آن، روش صحیح تغذیه نوزاد و بسیاری موارد دیگر. هدف از مقالات این بخش، این است که آگاهی شما در زمینه تغذیه نوزاد افزایش پیدا کند، تا بتوانید نیازهای تغذیه‌ای کودک را فراهم کنید و در تعامل با پزشک متخصص اطفال، نوزادانی با رشد نرمال، سالم و شاد داشته باشید.

شیر مادر

همه مادران خیالشان راحت است که کودک دلبندشان در طول حاملگی نیاز خود را از طریق ذخایر بدن آنها و آنچه می‌خورند، تأمین می‌کند. به‌محض اینکه کودک پا به این جهان می‌گذارد، نگرانی‌های والدین شروع می‌شود که بهترین راه برای تغذیه کودکشان کدام است. اینکه تغذیه کودک با شیر مادر باشد یا شیر خشک به‌جز در موارد خاص که پزشکتان محدودیت خاصی در نظر داشته باشد، کاملاً شخصی است و والدین می‌توانند درباره آن تصمیم بگیرند. بااین‌وجود بهتر است بدانید نتایج مطالعات علمی متعدد نشان داده است که تغذیه با شیر مادر بهترین انتخابی است که می‌توانید برای کودکتان داشته باشید؛ چراکه شیر مادر حاوی کلیه مواد مغذی مورد نیاز کودک است، به‌راحتی هضم می‌شود و در دسترس است.

سازمان بهداشت جهانی (WHO) توصیه می‌کند که مادران شیردهی به نوزاد را از یک ساعت پس از تولد کودک شروع کنند و تا 2 سالگی ادامه دهند تا کودکشان از همه فواید تغذیه با شیر مادر بهره‌مند شوند. در این بخش از وب سایت گهواره مجموعه مقالات مربوط به تغذیه با شیر مادر گردآوری شده است؛ در این مقالات به موضوعات مختلفی پرداخته شده است مانند غذاها و خوراکی‌های ممنوع در دوران شیردهی، راههای افزایش شیر مادر، داروهای مجاز و غیر مجاز در شیردهی، عوارض رنگ مو در دوران شیردهی، مزایای تغذیه با شیر مادر، اصول و روش صحیح شیر دادن به نوزاد، علت نفخ نوزاد در شیردهی، روش صحیح دوشیدن شیر مادر، چیزهایی که شیر مادر را فاسد می‌کند و دهها مقاله دیگر. خواندن این مقالات که همگی توسط افراد متخصص این حوزه نگارش شده‌اند به همه والدینی که نوزاد تازه متولدشده دارند و یا در انتظار آن هستند، توصیه می‌شود.

شیر خشک

برخی از والدین به دلایل پزشکی و برخی دیگر به دلایل شخصی ترجیح می‌دهند که کودکشان را با شیر خشک تغذیه کنند. بسیاری از والدین اطلاعات ضد و نقیضی درباره فواید و مضرات تغذیه با شیر خشک دارند که آنها را دچار سردرگمی کرده است. یکی از مهم‌ترین سؤالات والدین درباره این نوع از تغذیه، این است که آیا شیر خشک می‌تواند تمامی نیازهای غذایی کودکشان را برآورده کند یا خیر. همچنین با توجه به تنوع و تعدد برندهای موجود در بازار، بسیاری از والدین در انتخاب بهترین شیر خشک برای کودکشان دچار مشکل هستند. به همین دلیل است که تغذیه با شیر خشک یکی از موضوعات چالش‌برانگیز در حوزه مراقبت از کودک است و والدین می‌بایست دانش خود را در این زمینه افزایش دهند.

در این بخش از وب سایت گهواره مجموعه مقالات مربوط به تغذیه با شیر خشک گردآوری شده است؛ در این مقالات به موضوعات مختلفی پرداخته شده است مانند انواع شیر خشک در ایران، روش‌های مؤثر برای عادت دادن نوزاد به شیر خشک، آیا شیر خشک باعث یبوست نوزادان می‌شود یا نه، راهنمای خرید شیر خشک، انواع شیر خشک در ایران، بهترین شیر خشک برای وزن گیری نوزاد، مراحل تهیه شیر خشک در منزل، علت مدفوع سبز در نوزادان شیر خشکی، تفاوت شیر خشک با شیر مادر، میزان شیر خشک مورد نیاز بر اساس سن نوزاد و موارد دیگر. خواندن این مقالات که همگی توسط افراد متخصص این حوزه نگارش شده‌اند به همه والدینی که نوزاد تازه متولدشده دارند و یا در انتظار آن هستند، توصیه می‌شود.

غذای کمکی

شروع تغذیه نوزاد با غذای کمکی یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های والدین است؛ چراکه آنان با سؤالات متعددی درباره زمان شروع غذای کمکی، نوع غذاها و نحوه تغذیه نوزاد با آنها مواجه هستند. به‌طورکلی نوزادان در 6 ماهه اول زندگی خود نیاز به غذای کمکی ندارند و حتی آمادگی آن را نیز ندارند. پس از آن لازم است که در کنار تغذیه اصلی با شیر مادر یا شیر خشک، به‌تدریج غذای کمکی را نیز آغاز کنید. البته شیر مادر و شیر خشک می‌توانند نیازهای تغذیه‌ای کودک دلبند شما را فراهم کنند اما غذاهای کمکی به کودک کمک می‌کنند تا با طعم‌های مختلف آشنا شود و سیستم گوارشی او تکامل و آمادگی لازم برای هضم غذاهای مختلف را کسب کند.

در این بخش از وب سایت گهواره مجموعه مقالات مربوط به تغذیه با غذای کمکی گردآوری شده است؛ در این مقالات به موضوعات مختلفی پرداخته شده است مانند بهترین زمان شروع غذای کمکی کودک، طرز تهیه سویق خانگی برای کودکان، انواع سرلاک و فواید آن برای نوزادان، بهترین غذاها برای وزن گیری نوزاد، طرز تهیه فرنی برای نوزاد، ممنوعات غذایی نوزاد قبل از یک‌سالگی، غذا دادن به کودک از چند ماهگی آغاز می‌شود، غذا دادن به نوزاد رفلاکسی، از چه سنی می‌توان به کودک آب داد، غذا دادن به کودک در حالت خوابیده، کودک از چه سنی می‌تواند شیر گاو بخورد، اینکه هر غذایی را از چه سنی می‌توان به کودک داد، طرز تهیه انواع غذای کمکی کودک و ده‌ها مقاله مفید دیگر. خواندن این مقالات که همگی توسط افراد متخصص این حوزه نگارش شده‌اند به همه والدینی که نوزاد تازه متولدشده دارند و یا در انتظار آن هستند، توصیه می‌شود.