کودک از چه سنی میتواند کشمش و میوههای خشکشده بخورد؟

کشمش و میوههای خشک بعد از جویده شدن حالت چسبندگی در دهان پیدا میکنند از این رو بیشتر مادران نسبت به دادن آنها به کودکشان تردید دارند و از خطر خفگی میترسند. در نتیجه بیشتر آنها میخواهند بدانند که کودک از چه سنی میتواند کشمش و میوههای خشکشده بخورد و آیا دادن آن به کودک فایدهی تغذیهای خاصی دارد یا خیر.
دادن کشمش و میوههای خشک به کودک
کشمش در لیست ممنوعات غذایی نوزاد قبل از یک سالگی قرار دارد و به چند دلیل بهتر است حداقل تا 18 ماهگی از دادن کشمش و میوههای خشک شده به کودکتان خودداری کنید. کشمش (و به طور کلی میوههای خشک شده) برای بچههای زیر 12 ماه خطر خفگی دارد. ثانیاً، کشمش دارای مقدار زیادی قند (البته قند طبیعی) است، که بهتر است هنگام شروع مواد جامد کودک، آن را محدود کنید تا میل او به سمت غذاهای شیرین را تشویق نکنید. برنامهی گنجاندن کشمش و میوههای خشک در برنامهی کودک به شرح زیر است:
- 6 تا 12 ماهگی: به دلیل میزان قند بالا و خطر خفگی از دادن آن به کودک خودداری کنید.
- 12 تا 18 ماهگی: به دلیل میزان قند بالا و خطر خفگی از دادن آن به کودک خودداری کنید اما اگر کشمش در نان یا غذاهای دیگر پخته شود، خطر کمتری دارد.
- 18 تا 24 ماهه: کشمش را به صورت متعادل به جای یک میان وعدهی معمولی به کودک بدهید. مطمئن شوید که کودک شما در یک محیط امن (در صندلی بلند و مناسب) مشغول غذا خوردن است و هرگز هنگام دویدن اجازه ندهید کودک غذا بخورد.
فواید مصرف کشمش برای کودکان
وقتی کشمش در میزان متعادل سرو شود، یک میان وعدهی عالی برای کودکان نوپا و بهترین غذا برای وزنگیری کودک است. مشخصات تغذیهای میوه در طی تبدیل آن از انگور تازه به کشمش خشک تغییر میکند، و کاهش آب، مواد مغذی و ویتامینهای مفید (و همچنین محتوای قند آن) را متمرکزتر میکند. کشمش در مقایسه با انگور تازه، مقادیر بیشتری مس، آهن و ویتامین B6 دارد، اما قند بیشتری هم دارد حتی تا چهار برابر.
خطر خفگی نوزاد با کشمش و میوههای خشک شده
میوههای خشک شده، از جمله کشمش، برای نوزادان خطر خفگی دارند. از این رو بهتر است کشمش و میوهی خشک را حداقل تا 18 سالگی به کودک ندهید. حتی پس از آن هم مراقب باشید که میوههای خشک را طوری به کودک بدهید که خطر خفگی را به حداقل برساند. یک روش معمول خیساندن کشمش در آب گرم تا زمانی است که نرم شود. همچنین میتوانید از کشمش خرد شده به عنوان یک شیرین کنندهی طبیعی در وعدههای غذایی مورد علاقهی کودک خود مانند غلات، بلغور جو دوسر، یا ماست استفاده کنید.
حساسیت به کشمش و میوههای خشک شده
آلرژی به کشمش بسیار نادر است. با این حال لازم است بدانید که کشمش و میوههای خشک دارای مقدار زیادی هیستامین هستند، که میتواند واکنشهای آلرژیک و شرایط تنفسی را بدتر کند. مانند هر غذای جدید دیگری، در ابتدا مقدار کمی از آن را به کودک بدهید و از نزدیک غذا خوردن او را تماشا کنید. در صورت عدم واکنش سو، در وعدههای بعدی به تدریج مقدار آن را افزایش دهید.
کلام آخر
اینکه بدانید کودک از چه سنی میتواند کشمش و میوههای خشکشده بخورد پایان کار نیست. اگر به توانایی کودک خود در کامل جویدن و بلعیدن کشمش و میوههای خشک اطمینان ندارید، بهتر است دادن آن به کودک را تا زمانی که کاملاً مطمئن نشدهاید کنار بگذارید زیرا هر کودکی با دیگری تفاوت دارد. کشمش یک میان وعدهی خوشمزه و یک میان وعدهی سالم و عالی برای کودکان است، اما اطمینان از اینکه کودک نوپای شما توانایی خوردن بیخطر آن را دارد یا خیر از اولویتهای اصلی است.