آمپول پرولوتون در بارداری، نحوه تزریق، عوارض و فواید آن
هدف از تزریق آمپول پرولوتون در بارداری حفظ جنین و بارداری سالم و بدون مشکل است. اگر به هر دلیل احتمال زایمان زودرس برای شما پیشبینی شده است یا تجربه سقط در بارداریهای قبلی داشتهاید، معمولا باید برای محکمکاری، آمپول پرولوتون برای شما تجویز و تزریق شود. البته بدیهی است که زمان شروع تزریق این آمپول در بارداری، دوز تزریق و طول مدت تزریق همگی بستگی به شرایطی اختصاصی مادر دارد و فقط و فقط پزشک است که میتواند با بررسی وضعیت بیمار، تزریق آمپول پرولوتون را آغاز کند. در ادامه همراه ما باشد.
با نصب اپلیکیشن گهواره در جریان تغییرات هفته به هفته بارداریتون قرار میگیرید . این برنامه اطلاعات تخصصی درباره رشد جنین، سلامت مادر و تغذیه ارائه میدهد و تمامی آزمایشات و معاینات بارداری را یاداوری میکند و هر روز یک پیام مشاورهای متناسب با سن بارداریتون دریافت خواهید کرد.
- آمپول پرولوتون چیست؟
- آمپول پرولوتون در بارداری برای چیست؟
- آیا با وجود تزریق آمپول پرولوتون امکان زایمان زودرس وجود دارد؟
- عوارض آمپول پرولوتون در بارداری
- عوارض آمپول پرولوتون بر جنین پسر چیست؟
- آیا آمپول پرولوتون روی حرکات جنین تاثیر میگذارد؟
- نحوه تزریق آمپول پرولوتون چگونه است؟
- تفاوت آمپول پرولوتون با هیدروکسی پروژسترون
- در چه صورتی نمیتوان آمپول پرولوتون تزریق کرد؟
- هشدارهای مهم در مورد تزریق آمپول پرولوتون
آمپول پرولوتون چیست؟
آمپول پرولوتون، یک آمپول پروژسترونی است. کوتاه بودن طول سرویکس در بارداری، خطر زایمان زودرس و نهایتا سقط جنین دلایلی هستند که پزشکان متخصص زنان و زایمان را مجاب به تجویز این آمپول میکنند. تزریق این آمپول در دوران بارداری برای مادران کاملا بیخطر است و عوارضی به دنبال ندارد. به صورت هفتگی تزریق میشود و باید عضلانی تزریق شود. معمولا شروع تزریق آمپول پرولوتون در بارداری از هفتههای چهاردهم و پانزدهم بارداری است.
*در مورد موارد مصرف، فواید و عوارض آمپول پروژسترون در بارداری در این مقاله بیشتر بخوانید.
آمپول پرولوتون در بارداری برای چیست؟
تزریق آمپول پرولوتون در بارداری اول، آمپول پرولوتون در بارداری دوم و آمپول پرولوتون در بارداری دوقولویی همگی به وضعیت مادر و جنین و در واقع وضعیت هورمونهای لازم برای حفظ بارداری بستگی دارد.
مهمترین هدف از تزریق آمپول پرولوتون در بارداری سلامت بارداری و حفظ حاملگی تا پایان ماه نهم است.
عملکرد آمپول پرولوتون در حاملگی به این صورت است که میتواند انقباضات رحم را از بین ببرد. انقباضاد رحم و دردهای زایمانی زمانی آغاز میشود که سطح پروژسترون یا گیرندههای پروژسترونی کارایی خود را از دست دهند. در این شرایط تزریق آمپول پرولوتون باعث میشود که رحم حالت سکون و آرامش داشته باشد، شل باشد و تا زمان لازم دچار هیچ نوع انقباضی نشود.
در واقع در مورد فواید آمپول پرولوتون در بارداری باید به طور کلی گفت که حفظ بارداری و به پایان رساندن بارداری بدون خطر سقط و زایمان زودرس مهمترین فواید تزریق این آمپول است.
* مقاله عوارض شیاف پروژسترون ۴۰۰ در بارداری را مطالعه کنید.
آیا با وجود تزریق آمپول پرولوتون امکان زایمان زودرس وجود دارد؟
تقریبا بله؛ باید اینطور گفت که در هر صورت و در شرایط خاص و برای افراط خاص هر چیزی امکانپذیر است. در واقع پاسخ این سوال بلهِ مطلق نیست و میتوان گفت که آمپول پرولوتون تا حد بسیار زیاد و قابل توجهی میتواند از زایمان زودرس پیشگیری کند.
همانطور که اشاره کردیم آمپول پرولوتون تاثیر خوبی در کاهش انقباضات رحمی و بهبود آن دارد. اگر احتمال سقط یا خطر تهدید به سقط به دلیل کوتاهی سرویکس باشد، معمولا این آمپول عملکرد خوبی دارد و از زایمان زودرس و تولد جنین نارس جلوگیری میکند. البته مگر اینکه به طور کلی و به هر دلیل سرویکس کاملا بی کفایت باشد یا دردهای زایمانی شروع شود.
گاهی زایمان زودرس به دلیل پاره شده کیسه آب در نتیجه انجام کارهای سنگین و ممنوعه در بارداری است. حتی نزدیکی در بارداریهای پر خطر هم میتواند منجر به زایمان زودرس شود.
بنابراین میتوان گفت که تزریق آمپول پرولوتون در بارداری تاثیر بسیار خوبی در حفظ بارداری دارد؛ اما ممکن است در شرایط خاصی و به دلایل خاصتری اتفاقات غیرمنظرهای در بارداری رخ دهد. بنابراین بهترین تصمیم این است که هر کس به توجه به وضعیت خاص بارداری خود، مراقبتهای لازم را به عمل آورد و چند ماه بارداری را طوری سپری کند که کمترین خطر را متوجه خود و جنیناش سازد.
* روشهای جلوگیری از زایمان زودرس را در اینجا بخوانید.
عوارض آمپول پرولوتون در بارداری
هر دارویی به تناسب فوایدی که دارد، میتواند با عوارض و اثرات جانبی هم همراه باشد. اگرچه این عوارض برای همه یکسان نیست و برای همه هم ظاهر نمیشود؛ اما شناخت آنها خالی از لطف و فایده هم نیست. از جمله عوارض و اثرات جانبی تزریق آمپول پرولوتون در بارداری به شرح زیر است:
- اسهال
- سردرد
- راش پوستی و درد در محل تزریق
- دیس پنه یا سختی در نفس کشیدن
- سرفه
- حالت تهوع
عوارض که نیاز به مراجعه با پزشک دارد:
- درد قفسه سینه
- سرفه در حد خون بالا آوردن
- سردرد پیوسته
- سرگیجه
- تورم شدید
- زرد شدن چشم و پوست
عوارض آمپول پرولوتون بر جنین پسر چیست؟
خاطر جمع باشید که تزریق آمپول پرولوتون بر جنین پسر با هیچ عارضه خاصی همراه نخواهد بود. اساسا این آمپول برای حفظ بارداری و رساندن بارداری به ماه آخر و هفته آخر است. شاید شنیده باشید که تزریق آمپول پرولوتون در بارداری با جنین پسر منجر به ترنس شدن میشود، اما باید بدانید که این موضوع اصلا سندیت و رسمیت ندارد و کاملا اشتباه و غیر علمی است. تزریق آمپول پرولوتون در بارداری با جنین پسر با هیچ عارضهای همراه نیست و فقط و فقط منجر به حفظ بارداری و سلامت بارداری میشود.
* مقاله عوارض شیاف پروژسترون مقعدی در بارداری را مطالعه کنید.
آیا آمپول پرولوتون روی حرکات جنین تاثیر میگذارد؟
تاثیر آمپول پرولوتون بر حرکات جنین هیچ است. در واقع این آمپول هیچ تاثیری روی حرکات جنین ندارد. اگر به هر دلیل احساس میکنید حرکات جنین کم شده است، یک چیز شیرین بخورید و نیم ساعت به پهلوی چپ بخوابید. در این صورت حتما حرکات جنین را احساس خواهید کرد.
نحوه تزریق آمپول پرولوتون چگونه است؟
این آمپول به صورت عضلانی (به عضله باسن یا بازو) تزریق میشود. معمولا دوز آن بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلی گرم با توجه به تشخیص پزشک متغیر است. اینکه آمپول پرولوتون 500 در بارداری بزنید یا 250، پزشک باید تشخیص دهد؛ اما معمولا در افرادا باردار در ماههای اولیه هر هفته یک آمپول و در پروسه درمان ناباروری معمولا هر سه روز یک بار ، یک آمپول تزریق میشود.
همچنین در مواردی که فرد تجربه سقط جنین مکرر داشته باشد، تزریق به صورت هفتگی از هفتههای اول بارداری تا زمانی که پزشک تشخیص دهد، انجام میشود. به علاوه در صورت احتمال خطر سقط، بین ۲ تا ۳ بار در هفته تا زمانی که خونریزی قطع شود، تزریق انجام میشود.
تفاوت آمپول پرولوتون با هیدروکسی پروژسترون
آمپول پروژسترون در اوايل بارداری و معمولا تا هفته ١٢ بارداری برای حفظ جنين و پیشگیری از سقط زودرس تجويز میشود. بعد از هفته 12 بارداری اغلب آمپول پرولوتون كه آن هم نوعی پروژسترون طولانی اثر است، تجويز ميشود.
در چه صورتی نمیتوان آمپول پرولوتون تزریق کرد؟
برای تجویز تزریق آمپول پرولوتون حتما باید شرح حال کاملی از وضعیت اختصاصی خودتان به پزشک ارائه دهید. چنانچه سابقه هر کدام از موارد زیر را داشته باشید، نمیتوانید از آمپول پرولوتون استفاده کنید:
- داشتن خونریزی شکمی-واژینال غیر مرتبط با بارداری
- مشکلات لخته شدن خون
- نزدیک بودن به سن یائسگی
- سرطان سینه
- سرطانهای حساس به هورمون
- داشتن هرپس تناسلی ( در مورد دلایل و مشکلات تبخال تناسلی در بارداری در این مقاله بیشتر بخوانید)
- فشار خون کنترل نشده
- تومور کبد و بیماری کبدی
- زردی چشم و پوست در بارداری
- سن کمتر از 16 سال
- هرگونه عفونت ویروسی دیگر
هشدارهای مهم در مورد تزریق آمپول پرولوتون
- مصرف این دارو سطح قند خون را تغییر میدهد، لذا اگر دیابتی هستید، حتما دائما قند خون خود را چک کنید.
- این دارو قابلیت انتقال به شیر مادر را دارد. پس در صورت شیردهی حتما قبل از تزریق با پزشک خود مشورت کنید.
در صورت داشتن هر یک از شرایط زیر هم امکان و اجازه مصرف آمپول پرولوتون را ندارید:
- داشتن فشار خون بالا
- داشتن اختلالات ذهنی
- داشتن آسم
- داشتن دیابت
- داشتن آلرژی به غذا یا دارو
- داشتن صرع
- داشتن ادم
- داشتن سردرد میگرنی
- داشتن پره اکلامپسی
کلام آخر
معمولا و در حالت کلی تزریق آمپول پرولوتون در بارداری کاملا بیخطر است و با عوارض خاصی همراه نیست. در شرایط خاص و برای افراد خاص ممکن است تزریق این آمپول با اماها و اگرهایی همراه باشد که تشخیص آن با پزشک است.
توصیه کلی این است که برای دوران بارداری خود پزشک معتمد و متعهدی را انتخاب کنید که از هر نظر به او اعتماد داشته باشید. پزشک باید مراقب وضعیت بیمار در هر هفته و هر ماه از بارداری باشد. آزمایشات لازم را تجویز کند و کارهای لازم برای حفظ بارداری و سلامت جنین را انجام دهد. با انتخاب پزشک خوب و متعهد مطمئن باشید که دوران بارداری خوبی را سپری خواهید کرد و نوزاد خود را با سلامت کامل در آغوش خواهید گرفت.