چگونه سوزش سرمعده را در دوران باردای متوقف کنیم؟
خلاصی از سوزش سرمعده در دوران بارداری همراه با آزمون و خطاست. تغییر عادات روزمره برای کاهش سوزش سرمعده یکی از سالمترین روشها برای مادر و نوزاد است. برای مثال:

• وعدههایی غذایی کوچکتری بخورید و با غذا، مایعات نخورید. در عوض بین وعدههای غذایی، آب بنوشید.

• آهسته غذا بخورید و هر لقمه را کاملاً بجوید.

• از غذا خوردن، درست پیش از خوابیدن، پرهیز کنید.

• از خوردن غذاهای محرکِ معده مانند شکلات، خوراکیهای چرب و پرادویه، و غذاهای ترش و نوشیدنیهای کافئینی پرهیز کنید. 

• تا یک ساعت بعد از صرف غذا، در حالت خوابیده قرارنگیرید. در عوض به آهستگی قدم بزنید تا به هضم غذا کمک کنید.

• لباسهای راحت بپوشید.

• وزن خود را در حد سلامتی حفظ کنید.

• هنگام خوابیدن بخش بالایی بدنتان را به کمک بالش بالاتر نگه دارید.

• به سمت چپ بخوابید – اگر به سمت راست بخوابید معده بالاتر از دریچهی اسفنکتر قرارمیگیرد و ممکن است سبب برگشت اسید معده به مری شود. 

• پس از غذا آدامس بدون شکر بجوید. افزایش بزاق دهان میتواند اسید برگشتی به اسفنکتر و مری را خنثی کند.

• هنگام احساس سوزش سرمعده، کمی ماست بخورید یا شیر بنوشید تا حالت سوزش از بین برود.

• کمی عسل به چای بابونه یا آب گرم بیافزایید و بنوشید.

۰ پاسخ

سوال های مرتبط

مامان بهار مامان بهار هفته سی‌ام بارداری
♦️این خوراکی‌ها را هیچ وقت با معده خالی نخورید

🔹خوردن غذاهای مناسب با معده خالی برای حفظ سلامت گوارش و کلی بسیار حائز اهمیت است، اما برخی غذاها ممکن است آسیب‌زا باشند.
🔹مصرف غذاهای نامناسب ناشتا می‌تواند پوشش معده را تحریک کند، قند خون را بالا ببرد و تعادل گوارشی را مختل کند. به طور خاص، مرکبات مانند پرتقال و لیمو، قهوه و غذاهای تند ادویه‌دار در این مورد ممنوع هستند.
🔹مرکبات به دلیل اسیدیته بالا می‌توانند منجر به ناراحتی‌های معده شوند، قهوه نیز تولید اسید را افزایش می‌دهد و غذاهای تند می‌توانند احساس سوزش یا گاستریت ایجاد کنند.بعضی خوراکی‌ها را نباید با معده خالی مصرف کرد.
🔹ماست، باوجود سالم بودن، ممکن است برای معده‌های حساس مشکل‌ساز شود و باکتری‌های مفیدش در محیط اسیدی مختل شوند.
🔹غذاهای شیرین مانند شیرینی و کیک نیز با افزایش سریع قند خون، احساس تنبلی و تحریک‌پذیری به همراه دارند و ممکن است نفخ ایجاد کنند.
🔹همچنین، غذاهای سرخ شده مانند سیب‌زمینی سرخ‌کرده و مرغ سرخ‌کرده، هضم سختی دارند و ممکن است منجر به سوء هاضمه یا حالت تهوع شوند. بنابراین، بهتر است این خوراکی‌ها را در حالت سیر مصرف کنیم.
#سلامتی
🩺
مامان حسین مامان حسین ۲ ماهگی
❓سوال همراهان کانال
در هفته ۲۵ بارداری هستم. از سوزش سر دل و برگشت غذا بویژه شب ها بسیار آزرده ام. لطفا راهنمایی بفرمایید.
💡پاسخ:
📌برگشت محتویات معده به داخل مری یک پدیده طبیعی است به شرطی که کوتاه باشد و باعث آسیب مری نشود،
⚠️اما در صورتیکه ایجاد علائمی مانند سوزش سر دل و یا پشت جناق سینه خصوصا بعد از غذا کند که با خم شدن یا خوابیدن بیشتر شود، نیاز به بررسی و درمان دارد.
✅چاقی شکمی، بارداری ( بویژه سه ماهه دوم و سوم)، پرخوری و بدخوری، استرس و داروها از جمله علل ایجاد یا تشدید رفلاکس هستند.
🌿چند راهکار ساده درمانی:
❌کاهش مصرف غذاهای چرب، نوشیدنی های کافئین دار (قهوه و چای پررنگ) و یا گازدار
❌عدم مصرف مایعات همراه غذا
❌کاهش مصرف میوه های آب دار به صورت خام
❌پرهیز از پرخوری و یا گرسنگی طولانی
❌کاهش مصرف ادویه ها و حبوبات بویژه خیس نشده
✔️اگر قند در محدود طبیعی است، تکه هایی از مربای کم شکر به، سیب، گل محمدی یا بالنگ را در وعده صبحانه میل کنید.
✔️بعد از وعده غذا، کمی رب انار ملس، به پخته یا سماق میل کنید.
✔️میتوانید کمی خلال نارنج یا پرتقال را به برنج یا خورش اضافه کنید.
🔺فراموش نکنید قبل از خواب غذا نخورید و زیر سر بالش اضافه بگذارید.
⚠️⚠️ اگر علایم پایدار ماند یا تشدید شد، حتما به پزشک مراجعه کنید.

✏️دکتر مریم تقوی شیرازی
پزشک و متخصص طب ایرانی

#رفلاکس
#سبک_زندگی
#باروری
#ناباروری
#طب_ایرانی
#بیمارستان_اکبرآبادی
#دانشکده_طب_ایرانی
#سلامتکده_بهشت
مامان 🩷کاملیا🩷 مامان 🩷کاملیا🩷 ۳ ماهگی
فواید سیب در دوران بارداری
ضرب المثل قدیمی "خوردن یک سیب در روز، پزشک را دور می‌کند" فقط یک ضرب‌المثل قدیمی نیست. البته با خوردن سیب هم هنوز احتمال دارد بیمار شوید، اما این میوه سرشار از ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک می‌کند. این امر به ویژه برای زنان باردار مفید است زیرا سیستم ایمنی بدن در این دوران ضعیف می‌شود.

سیب همچنین حاوی آهن است که یک ماده معدنی ضروری جهت جلوگیری از کم خونی در بارداری محسوب می‌شود. کم خونی در بارداری یک مسئله نسبتا شایع است، بنابراین خوردن منظم سیب می‌تواند به افزایش سطح آهن (در کنار سایر غذاهای غنی از آهن) کمک کند.

سیب به شما انرژی می‌بخشد که زنان باردار به شدت به آن احتیاج دارند. از آنجا که شما باید در این دوران مراقب میزان مصرف کافئین خود باشید، یافتن جایگزین‌های سالم‌تر مانند سیب می‌تواند در کاهش خستگی بسیار مفید باشد. سیب با افزایش قند خون با ترکیبی از قندهای ساده انرژی شما را افزایش می‎دهد.

سیب دارای فیبر غذایی زیادی است که می‌تواند به هضم کلی و حرکت روده کمک کند. بسیاری از زنان باردار به دلیل تغییرات هورمونی با یبوست مشکل دارند. بنابراین، اگر با مشکل اجابت مزاج یا نفخ دست و پنجه نرم می کنید، غذاهای غنی از فیبر مانند سیب بخورید.


سیب همچنین می‌تواند به کاهش سوزش سر دل کمک کند، چیزی که بیشتر زنان باردار را آزار می‌دهد (به ویژه در اواخر بارداری). فیبر محلول در سیب همچنین کلسترول بد را کاهش داده و تجمع پلاکت را کند می‌کند.

سیب به دلیل فیبر و فلاونوئیدهای موجود در آن قند خون شما را ثابت نگه می‌دارد، بنابراین قرار دادن سیب در رژیم غذایی شما می‌تواند به شما در جلوگیری از ابتلا به دیابت بارداری در دوران بارداری کمک کند.
مامان 🩷کاملیا🩷 مامان 🩷کاملیا🩷 ۳ ماهگی
مواد غذایی مضر در رژیم غذایی بارداری
توصیه می‌کنیم که غذاهای خاصی را در رژیم غذایی بارداری خود حذف کنید. این غذاها ممکن است که دارای باکتری‌هایی باشند که می‌توانند به کودک شما آسیب برسانند:

تخم مرغ عسلی
شیر یا پنیر غیر پاستوریزه
گوشت و مرغ خام یا نیم پز
آب غیر بهداشتی یا مشکوک
غذاهای بیرونی غیر بهداشتی
نوشیدنی‌های حاوی کافئین و قندهای افزودنی
ماهی یا صدف خام (نپخته) یا نیم پز مانند سوشی یا صدف خام
جوانه‌های خام، از جمله جوانه یونجه، شبدر، تربچه، و جوانه‌ی ماش
سالادهای آماده با گوشت یا غذاهای دریایی مانند سالاد ژامبون، سالاد مرغ یا سالاد تن ماهی
الکل هیچ مقدار الکلی در دوران بارداری مجاز نیست! نه تنها در دوران بارداری، بلکه از چند ماه قبل باید الکل را ترک کنید. هر نوع الکل در هر مقدار (حتی بسیار کم) می‌تواند به شدت برای کودک شما مضر باشد.
نکته: به جای نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه، آبمیوه و نوشیدنی‌های انرژی‌زا یا ورزشی، آب ساده بنوشید. سعی کنید میوه را به آب خود اضافه کنید تا طعمی تازه داشته باشد.
مامان فسقلی مامان فسقلی ۲ ماهگی
#بارداری_تا_زایمان🦩🌿*-*
✿.•.❀.•.❁.•. ✿.•.❀.•.❁.•. ✿
چطور زایمان طبیعی را راحتتر کنیم؟
🤰🤱🤰🤱🤰🤰

رعایت این تدابیر در ماه نهم و از هفته سی و هشتم بارداری برای زایمان طبیعی توصیه می‌شود:

غذاهای سبک و کم حجم میل کنید و از خوردن غذاهای سنگین مانند انواع فست‌ فود، غذاهای حاوی پنیر پیتزا، حلیم و کله پاچه پرهیز کنید.

از خوردن آب سرد و غذاهای با طبع سرد و طعم ترش مانند آش ترش پرهیز کنید.

تا قبل از ماه نهم استفاده زیاد از غذاهای چرب توصیه نمی‌شود اما بعد از آن بهتر است خانم‌های باردار، غذاهای چرب و شیرین مانند حلوای تهیه شده با روغن بادام‌شیرین میل‌کنند.

روزانه چند لیوان شیر گاو میل کنند.

هر صبح ناشتا کمی روغن بادام شیرین میل کنید.

استفاده از مویز، توت، عسل، خرما و زرده تخم مرغ عسلی در زمان شروع دردها می‌تواند کمک کند.

بدن و اندام‌های خود خصوصا پاهای خود را پوشانده و گرم نگه دارید.

هر روز پیاده‌روی کنید و هر روز مدت کوتاهی در منزل چهار دست و پا بروید.

تغذیه و فعالیت روزانه خود را به شکلی تنظیم کنند که یبوست نداشته باشید .
مامان 🩷کاملیا🩷 مامان 🩷کاملیا🩷 ۳ ماهگی
فواید مصرف ماهی سالمون در دوران بارداری
ماهی سالمون خواص زیادی برای نوزاد متولد نشده دارد؛ زیرا سرشار از دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) است که یک اسید چرب امگا ۳ به شمار می‌رود. در دوران بارداری، سطح DHA به طور طبیعی کاهش پیدا می‌کند؛ مگر این که به رژیم غذایی اضافه شود و از طریق غذا مصرف شود. در نتیجه، تنها یک چهارم زنان باردار مقدار روزانه کافی از آن را برای سلامت جنین خود مصرف می‌کنند.

انواع ماهی‌های چرب یک غذای بسیار عالی برای بارداری محسوب می‌شوند. زیرا DHA بدن را تامین می‌کنند؛ اما برخی دیگر از گونه‌های ماهی به دلیل داشتن جیوه، برای مصرف در دوران بارداری ایمن نیستند. از آنجایی که ماهی سالمون محتوای جیوه کم‌تری دارد، می توانید مقدار توصیه شده از آن را بدون نگرانی از این خطر بخورید.

علاوه بر این، ماهی سالمون کنسرو شده می‌تواند راهی مناسب برای گنجاندن ماهی سالمون در وعده‌های غذایی باشد، به خصوص زمانی که تهیه ماهی تازه یا منجمد سخت و گران‌تر است.
مامان 🩷کاملیا🩷 مامان 🩷کاملیا🩷 ۳ ماهگی
روش‌های خانگی موثر برای رفع یبوست در بارداری
تجربه نشان داده است که استفاده همزمان از روش‌های ایمن زیر، کمک زیادی به درمان قطعی یبوست در بارداری می‌کند:

افزایش میزان فیبر غذایی: در پاسخ به سوال برای درمان فوری یبوست چی بخوریم؟ می‌توان گفت که مصرف مکمل‌های فیبر یا افزایش خوردن غذاهای فیبردار مانند میوه‌ها، سبزیجات، مواد غذایی حاوی سبوس و غلات کامل می‌تواند عبور مدفوع از روده را تسهیل کند. قابل ذکر است که بزرگسالان باید روزانه بین ۲۸ تا ۳۴ گرم فیبر غذایی دریافت کنند. مصرف غذاهای خیلی چرب مانند انواع فست‌فود، غذاهای خیلی شیرین، نوشابه و الکل می‌تواند یبوست را تشدید کند.
افزایش مصرف مایعات: نوشیدن آب کافی برای نرم نگهداشتن مدفوع و دفع آسان آن مهم است. اگر احساس می‌کنید که خوردن آب زیاد کمکی نمی‌کند، می‌توانید سوپ‌های رقیق، چای و آب میوه یا سبزیجات را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
افزایش فعالیت روزانه: فعال بودن در حرکت سریع‌تر مدفوع در روده بزرگ موثر است. بنابراین ورزش منظم با تایید پزشک می‌تواند به رفع یبوست کمک کند. اگر امکان انجام حرکات ورزشی به‌خصوص در ماه‌های آخر بارداری را ندارید، سعی کنید هر روز پیاده‌روی ملایم داشته باشید.
مصرف پروبیوتیک‌ها: میلیون‌ها باکتری مفید در روده بزرگ زندگی و به عملکرد صحیح آن کمک می‌کنند. در واقع پروبیوتیک‌ها حاوی همین باکتری‌ها هستند و مصرف آن‌ها باعث افزایش حرکات طبیعی و منظم روده می‌شود. از غذاهای سرشار از پروبیوتیک‌ها می‌توان به ماست، پنیر و دوغ اشاره کرد. امروزه مکمل‌های پروبیوتیک به‌صورت قرص یا پودر موجود هستند.