مامان نویان 🐻 مامان نویان 🐻 ۳ ماهگی
سر نویان از شکل سومی هست مدلش
 بدشکلی های جمجمه ممکن است وابسته به بسته شدن درزهای جمجمه باشد و یا بصورت وضعیتی (در اثر وضعیت نامناسب جنین در درون رحم، چند قلویی، فشارهای حین زایمان و خواباندن طولانی مدت نوزاد در یک وضعیت) بوجود آید.

اگه بچتون هر کدوم از این فرم های سر رو داشت باید به پزشک مغز و اعصاب مراجعه کنید تشخیص بده درز جمجمه بسته شده یا نه اگر بسته شده باشه بایه عمل جراحی باز میشه اگر نه پیش متخصص تولید پرتز میفرستن بر اساس مشکل فرم سر و اندازه سر کودکتون براتون پرتز سر یا به اصطلاح کلاه فرمدهی درست میکنن که باعث میشه فرم سر نوزاد نرمال و عادی بشه حتی بعد از عمل جراحی هم این کلاه رو باید گرفت چون عمل فقط درز جمجمه رو باز میکنه
پایین تو کامنت ها عکس کلاه رو میزارم
اگه تا 3 ماهگی فرم سر عادی نشد حتما به دکتر مراجعه کنید نه دکتر اطفال دکتر مغز و اعصاب
من میخام نویان رو بعد تعطیلات ببرم حتما نشون بدم چون هرکاری میکنم خوب نمیشه ایشالا که چیزی‌ نباشه با یه کلاه فرمدهی درست بشه
مامان آیدا مامان آیدا ۶ ماهگی
ساده‌ترین تصور ما از داشتن رفاه، داشتن تمکّن مالی است اما پول به تنهایی نمی‌تواند تضمین‌کننده‌ی رفاه باشد. رفاه واقعی، رفاه احساسی و هیجانی است. کودک باید عشق دریافت کند، چیزی که ممکن است در مجهزترین قصرها و اتاق‌های بهترین ویلاها یافت نشود.

رفاه یعنی این که والدین کودک همواره، به شیوه‌ای خلاقانه، در دنیای او حاضر باشند، و با تمام وجود به ترس‌ها و نگرانی‌های فرزندان‌شان بپردازند، و برای شنیدن آن‌چه کودک‌شان به زبان می‌آورد و آن‌چه که مشتاق است به زبان بیاورد اما هنوز جرئت‌اش را نیافته، گوش شنوا داشته باشند.

رفاه یعنی این که والدین به کودک‌شان نشان دهند که همواره از او، صرفا به خاطر بودن‌اش حمایت می‌کنند و نه به خاطر موفقیت‌های عجیب و غریبی که احیانا به دست آورده است. یعنی به او اطمینان دهند که حتی اگر کل دنیا علیه او باشد، آن‌ها طرف‌اش خواهند بود. یعنی به او بیاموزند که همه‌ی انسان‌ها، علی‌رغم خطاها و رفتارهای نادرست‌شان، مستحق درک و مهربانی هستند.
مامان Luna🪽🌙 مامان Luna🪽🌙 ۸ ماهگی
پروبیوتیک در گوارش نوزاد چه تاثیری داره؟

پوشش روده نوزاد قابل نفوذ است و می‌تواند مواد خارجی را به داخل خون منتقل کند و پتانسیل واکنش آلرژیک را افزایش دهد. هنگامی که کودک از شیر مادر تغذیه می‌کند، اولین شیر مادر یا آغوز کمک می‌کند تا یک سد محافظ بر روی این پوشش ایجاد شود. این سد محافظ همچنین به عنوان محلی برای پرورش میکروب‌های مفید است که به تقویت روده کمک می‌کند. وقتی پروبیوتیک‌های اضافی را به نوزاد داده می‌شود این سد محافظ در برابر مهاجمین خارجی تقویت خواهد شد.

کاهش درد کولیک نوزادان: علت کولیک نوزادان ناشناخته است اما کارشناسان معتقدند که علت کولیک احتمالا باکتری‌های تولید کننده گاز و تعداد کم نوع خاصی از باکتری‌ها خوب در روده کودکان است. پروبیوتیک کودکان با غلبه بر تعادل بین باکتری‌های خوب و بد در روده، می‌تواند علائم کولیک را کاهش دهد. بررسی‌های پزشکی نشان داده که نوزادان مبتلا به کولیک اگر مکمل‌های پروبیوتیک مصرف کنند میزان درد ناشی از کولیک در طول یک هفته کاهش پیدا می‌کند.

پروبیوتیک کودکان می‌توانند به پیشگیری و درمان اسهال ناشی از عفونت یا از مصرف آنتی‌بیوتیک کمک کنند و روند بیماری را یک روز کوتاه می‌کند.

پروبیوتیک کودکان در کاهش علائم سندرم روده تحریک پذیر (IBS) مفید است. همچنین به بیماری التهابی روده (IBD) هم کمک می‌کنند.

مصرف مرتب پروبیوتیک کودکان ممکن است سبب افزایش تحمل به لاکتوز (قند موجود در شیر گاو) شود.

استفاده از پروبیوتیک‌های خاص در جلوگیری از عفونت‌های تنفسی مثل سرماخوردگی به ویژه در کودکانی که به مهدکودک می‌روند هم موثر است.
مامان زینب مامان زینب ۶ ماهگی
گفته می شود که اگر به نوزاد پس از ۵ ماهگی جو دوسر پرک داده شود، به دلیل خواص ضد التهابی که دارد خطر ابتلا به آسم در دوران کودکی را کاهش می دهد.

از آنجایی که جو حاوی گلوتن است، پروتئین موجود در آن بافت ژلهای به این ماده غذایی داده و همانند گندم به غلظت غذا اضافه میکند.

بسیاری از کارشناسان تغذیه توصیه میکنند که مادران باید جو را پس از پایان ۶ ماهگی به برنامه غذایی نوزادان خود اضافه کنند، زیرا گلوتن مادهای است که اگر قبل از پایان ۶ ماهگی به وعدههای غذایی کودک اضافه شود، خطر ابتلا به سلیاک را در بدن او افزایش میدهد که یک وضعیت سلامتی جدی محسوب شده و با پایین آوردن قدرت سیستم ایمنی بدن، به بافتهای آن آسیب میرساند.

همچنین، لازم است بدانید که جو، هرگز نباید به عنوان “اولین ماده غذایی جامد” در وعدههای روزانه کودکان معرفی شود، زیرا اگر فرزند شما به گندم حساسیت داشته باشد، دلیل محکمی برای اجتناب از معرفی جو به برنامه غذایی او خواهد بود؛

ممکن است رابطه مستقیمی بین حساسیت بدن نوزاد به جو و آلرژی به مصرف گندم وجود داشته باشد.
مامان جانا مامان جانا ۷ ماهگی
مراقبت های بهداشت 👇
۳ تا ۵ روزگی ( آزمایش تیروئید ، وزن، قد و دور سر او اندازه‌گیری می‌شود ، او را ازنظر زردی، بینایی و تغذیه مورد ارزیابی قرار می‌دهد. مکمل A+D مکملی است که باید در این سن به نوزاد داده شود )

۱۴ تا ۱۵ روزگی ( در این هنگام مجدداً نشانه‌های خطر و وضعیت زردی نوزادی چک می‌شود. وزن، قد و دور سر نوزاد اندازه‌گیری می شود )
۳۰ تا ۴۵ روزگی ( نشانه‌های خطر ارزیابی می‌شود و وضعیت زردی نوزاد و بینایی او چک می‌شود. وزن، قد و دور سر نوزاد اندازه گیری می شود )

۲ ماهگی ( وضعیت عمومی نوزاد، اندازه قد، وزن و دور سر اندازه گیری می شود ،  تغذیه و بینایی او چک می‌شود و روند تکامل نوزاد بررسی می‌شود و واکسن‌های ب ث ژ، واکسن هپاتیت ب و واکسن خوراکی فلج اطفال است را دریافت می‌کند )

۴ ماهگی ( مراقبت نوزاد که شامل اندازه قد، دور سر و وزن نوزاد می‌شود، وضعیت عمومی و بینایی نوزاد نیز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و  واکسن پنج‌گانه و واکسن فلج اطفال خوراکی و تزریقی را دریافت می کند )
مامان جانا(نفسی) مامان جانا(نفسی) ۵ ماهگی
سلام خانوما خیلی ها در مورد انگشت خوردن نوزاد و دلبنداتون نگرانید
انگشت خوردن نوزاد چهار ماهه معمولا ناشی از نیاز طبیعی نوزاد به آرامش است. در این سن، نوزادان هنوز در حال کشف و بررسی دستان و اندام‌هایشان هستند و انگشت خوردن یک عادت طبیعی است که به صورت ناخودآگاه انجام می‌شود. علاوه بر این، علل دیگری نیز می‌توانند علت انگشت خوردن نوزاد چهار ماهه باشند. از جمله:

نیاز به آرامش: نوزادان ممکن است در مواقع عصبانیت، خستگی یا ناراحتی انگشت خود را بخورند تا آرام شوند.

کشف بدن خود: نوزادان در این سن در حال کشف دستان و اندام‌هایشان هستند و کشف بدن و دست‌ها نیز می‌تواند علت دست خوردن نوزاد باشد.

مراحل رشد دندان: در چهار ماهگی، علایم اولیه رشد دندان‌ها ظاهر می‌شوند و تسکین خارش لثه‌ها می‌تواند دلیل مشت خوردن نوزاد باشد.

به طور کلی، انگشت خوردن در نوزادان در این سن معمولا طبیعی است و نیازی به نگرانی نیست. با این حال، اگر این رفتار به طور مداوم و برای مدت طولانی ادامه داشته و شما به دنبال علت دست خوردن نوزاد خود هستید، می‌توانید با پزشک متخصص کودکان مشورت کنید تا بهترین راه جلوگیری از خوردن دست نوزاد را پیدا کنید.
مامان 💝🧿الی و دلی🧿💝 مامان 💝🧿الی و دلی🧿💝 ۷ ماهگی
ادامه پست قبلی 👉👉👉👉👉👉👉

💐💐معایب پستانک💐💐

وابسته شدن به پستانک
⭕️آلودگی پستانک و ورود عوامل بیماری زا به بدن نوزاد
⭕️خطر عفونت گوش میانی(از بدو تولد تا ۶ماهگی کم است )
⭕️مشکلات فک و دندان
⭕️اختلال در روند شیردهی
⭕️پستانک را بد طعم کنید.
⭕️ مشکلات گوارشی
⭕️تاخیر در گفتار و به حرف آمدن

💐💐نکاتی در رابطه با دادن پستانک به نوزاد💐💐

⭕️به محض اینکه کودک شروع به گریه و بی‌قراری کرد، به عنوان اولین اقدام به وی پستانک ندهید.
⭕️اگر کودک به خوردن پستانک تمایلی ندارد، او را مجبور به استفاده از آن نکنید.
⭕️تا قبل از ۶ ماهگی که سیستم ایمنی نوزاد قوی نشده است، پستانک را پیش از استفاده حتما در ظرف آب بجوشانید.
⭕️از ریختن مواد قندی و شیرین روی پستانک به منظور گول زدن نوزاد بپرهیزید.
⭕️در صورت خراب شدن پستانک یا مناسب نبودن آن با سن فعلی کودک خود، آن را تعویض کنید.
⭕️بند بلندی که بتواند سبب خفگی نوزاد شود، به پستانک وصل نکنید
و در آخر 👌👌👌👌

❓❓چگونه پستانک را از کودک بگیرید ؟❓❓

✅پستانک را بد طعم کنید.
✅اگر کودک بزرگ است، او را تشویق کنید تا پستانک خود را به کسی هدیه دهد و یا آن را با چیز دیگری عوض کند.
✅زمان مکیدن پستانک را محدود کنید. مثلا به کودک بگویید که فقط به ✅هنگام خواب مجاز به استفاده از پستانک است.
✅پستانک را عمدا گم کنید.
✅اگر کودک فقط به هنگام خواب از پستانک استفاده می‌کند، فعالیت‌های دیگری مثل کتاب خواندن را جایگزین مکیدن پستانک کنید.

📚امیدوارم مطالب براتون مفید باشه 📚