۳ پاسخ

اونی که نداره بخره چی من که این 3ماهه میوه نخوردم وچیزای مقوی نمیخورم دخترم وزنش خیلی کمه بااینکه 6ماه ونیمشه ندارم بخرم چکارکنم وبهداشت میگه چیزای مقوی بخور

مفیدبود.تشکر.....

چی بخوریم چی نخوریم..والا من الان ۲ ماه لبنیات نخوردم

سوال های مرتبط

مامان مهرسام🤍 مامان مهرسام🤍 ۸ ماهگی
16 هفته و 3 روزه



برای آغاز غذای کمکی به کودک به چه توصیه های باید توجه کرد؟



پس از گذشت چند هفته، کودک علائمی مبنی بر آمادگی برای خوردن غذای جامد از خود نشان می دهد. ممکن است همیشه گرسنه باشد و به نظر برسد شیر به تنهایی او را سیر نمی کند، او شبها برای شیر خوردن از خواب بیدار می شود در حالی که قبلا تمام طول شب می خوابید. شاید مادران دیگر که نوزاد هم سن شما دارند، شروع به تغذیه غذای کمکی کرده باشند، اما شما مطمئن نیستید که این کار را انجام دهید یا خیر؟ ممکن است مادر شما بگوید خیلی زودتر به شما غذا داده و هیچ مشکلی برای شما بوجود نیامده! همه این عوامل باعث می شوند که شما تشویق شوید و خیلی زود غذا دادن به کودک را آغاز کنید ولی آیا این سن مناسبی است؟ یا باید کمی صبر کنید؟



آکادمی پزشکان متخصص اطفال آمریکا و سازمان بهداشت جهانی توصیه می کنند برای غذای کمکی دادن به کودک باید صبر کرد. آنها معتقدند شیر مادر یا شیر خشک برای شش ماه اول تولد کودک کافی است. دلایل عملی برای منتظر ماندن مادر تا شش ماهگی به قرار زیر است:



در شش ماهگی او می تواند روی صندلی های بلند مخصوص کودک بنشیند، از قاشق استفاده کند یا می تواند غذا را با دست خود برداشته و در دهان خود قرار دهد که همه این مسائل فرآیند غذا دادن به کودک را بسیار آسان تر می کند. گرچه بسیاری از کارشناسان با صبر کردن تا شش ماهگی مخالف هستند. شواهدی از رشد بدن کودک وجود دارد که نشان می دهد ندادن غذا خطر فقر آهن و بروز حساسیت را در بدن کودک افزایش می دهد. آنها دریافته اند منبع آهن بدن کودک در شش ماهگی کاهش می یابد بنابراین اگر رژیم غذایی او در این سن فقط پوره میوه و سبزیجات باشد آهن بدن او به طور کامل تامین نمی شود./
مامان جیران 🦋 مامان جیران 🦋 ۳ ماهگی
♦️ چه میوه هایی طعم شیر مادر را تغییر می دهند⁉️
🍊🍋🥝🍒🍓

شیر مادر بهترین ماده برای تغذیه نوزاد است اما به شرطی که مواد غذایی ازجمله میوه ای که مادر مصرف می‌کند، مضر نباشد.

برخی نوزادان از شیر طعم دار خوششان می‌آید اما پس از مدتی دچار ناراحتی معده، بی‌قراری و تغییر در مدفوع می شوند و تمایلی به خوردن شیر مادر ندارند.

⚠️با مصرف کردن برخی میوه‌ها شیر مادر طعم بدی پیدا می کند و نوزاد از خوردن آن روی برمیگرداند. اما زیاده روی در کدام میوه‌ها چنین تأثیری دارد⁉️

▪️مرکبات:
مصرف میوه‌هایی مانند پرتقال و لیموترش با اینکه سرشار از ویتامین C است اما طعم شیر را تند می‌کند. مرکبات باعث ناراحتی معده در کودک می‌شود.

💟توت‌فرنگی:
مصرف بیش‌ازحد توت‌ فرنگی هنگام شیردهی می‌تواند حساسیت شدیدی در کودک به وجود بیاورد و نشانه‌های آن شامل گاز در معده، اسهال، بیقراری و گاهی نیز کهیر زدن پوست است.

💟کیوی:
مصرف کیوی ممکن است باعث ایجاد گاز معده و نفخ شکم در کودک شود.

💟گیلاس:
گیلاس به دلیل داشتن طبع سرد در صورت مصرف زیاد می‌تواند مسهل باشد. بنابراین از مصرف آن در زمان شیردهی بپرهیزید.

💟آلو:
آلو نیز خاصیت مسهل دارد و مصرف زیاد آن باعث مشکل نوزاد می شود.

💟سیب:
اگرچه خوردن سیب زیاد توصیه می‌شود اما فیبر موجود در آن می تواند باعث نفخ در کودک شود؛ درنتیجه باید از مصرف زیاد و بیش از اندازه آن پرهیز کرد.
مامان ریحانه مامان ریحانه ۶ ماهگی
♦️ ‍ مصرف انجیر در بارداری و شیردهی:

بسیاری از میوه ها هستند که خوردن آنها در دوران بارداری توصیه شده است، اما خوب است بدانید انجیر احتمالاً بهترین است.
برای این مدعا، دلایل بسیار زیادی وجود دارد:
💟به طور کلی از نظر مواد معدنی، انجیر بسیار غنی است. کلسیم، پتاسیم، آهن و روی، در انجیر بیش از هر میوه دیگر یافت می شود.
میزان این ریزمغذی ها به قدری زیاد است که گاهی انجیر را با #شیر_مادر مقایسه کرده اند.
💟انجیر حاوی مقدار زیادی #فیبر است که می تواند از یبوست بارداری پیشگیری نماید.
💟انجیر سرشار از ویتامین ب ۶ است که مدتهاست می دانیم در پیشگیری از تهوع_بارداری مفید است.
💟انجیر حاوی آنزیم های پروتئولیتیکی است که هضم غذاها را ساده کرده و از مشکلات گوارشی در حاملگی پیشگیری می کند.
💟خصلت قلیایی زیاد انجیر، می تواند جلوی هوس و ویارهای بی مورد زنان حامله را گرفته و مانع اختلال در رژیم غذایی بهینه زن باردار شود.

انگور، انجیر، لیمو و پرتقال از میوه های مفید برای افزایش شیر است. لذا مصرف آن را برای مادران شیرده توصیه میشود
مامان علیرضا مامان علیرضا ۵ ماهگی
رفلاکس 2
چگونه از بروز ریفلاکس شیر پیشگیری کنیم؟

پس از اتمام شیردهی از قرار دادن نوزاد در حالت افقی و خواباندن به پشت پرهیز کنید و تلاش کنید که حداقل برای مدت کوتاهی یعنی حدود 20 دقیقه او را به طور عمودی نگه دارید. می توانید با استفاده از یک حوله چند لایه قسمت بالایی تشک او را کمی بالا بیاورید، تا در حالت 20 یا 30 درجه از وضعیت افق قرار گیرد یا او را در گهواره شیب دار قرار دهید. اما راحت ترین راه نگه داشتن نوزاد بطور عمودی در آغوش است.

به این ترتیب به بالا تنه فرزندتان این امکان را می دهید که کشیده تر باشد. گرفتن باد گلو و آروغ نوزاد اهمیت زیادی دارد، اما به یاد داشته باشید که اجرای بیش از حد آن نیز می تواند به بالا آوردن شیر منجر گردد. بنابراین از فشار آوردن به شیرخوار برای خروج هوا پرهیز کنید. به جای آن در بین شیردهی به نوزادتان برای تنفس زمان بدهید و او را عمودی نگه دارید، تا هوای معده او خارج شود.

همچنین محیط آرام و آسوده شیردهی نیز به کاهش ریفلاکس شیر نوزاد کمک می کند. سعی کنید که فرزندتان با سرعت زیادی شیر ننوشد. اگر شیرتان جریان سریعی دارد، کمی به سمت عقب متمایل شوید و بگذارید جاذبه زمین جریان آن را آهسته کند. اگر با شیشه شیردهی می کنید، ابتدا مطمئن شوید که جریان شیر از سر شیشه زیاد سریع نباشد، زیرا علاوه بر پرخوری، احتمال بالا آوردن شیر را نیز افزایش می دهد. برای پرهیز از پُر خوری نوزاد، دفعات وعده های شیردهی را بیشتر کنید تا در هر وعده به مقدار زیاد شیر نخورد.  
مامان الینا مامان الینا ۵ ماهگی
♦️ موادغذايي افزايش دهنده حجم شير مادر

💟 رازیانه
دارای هورمون گیاهی است که از طریق تحریک با غدد مترشحه شیر باعث افزایش شیر مادران شیرده میشود

💟 سیاه دانه باعث افزایش شیر مادران می شودو مصرف روزانه 2گرم سیاه دانه بلامانع است واگر دانه ها ،له شوند اثر بهتری دارد

💟 اسفناج
واجد مجموعه ای از مواد غذایی است که بر ازدیاد شیر مادر موثر است

💟 گل بابونه
مصرف دمنوش گل بابونه در ازدیاد شیر مادر بسیار موثر است

💟 تخم ترب
به میزان 2گرم روزانه شیر را زیاد میکند

💟 شوید
و تخم آن،اثر آرامبخش در تنش های عصبی داشته و شیر افزا می باشند

💟 لوبیا پخته
خوردن آن به صورت غذایی ،زیاد کننده شیر است

💟 آب هندوانه
زیادکننده شیر بانوان شیرده می باشد.

💟 آبگوشت
آبگوشت بهمراه نخود و لوبیا و نصف لیوان سرکه شیره بسیار شیرافزاست

💟 کاهو
بهمراه سرکه شیره در شیرافزابی نافع است

💟ماش
بصورت پخته زیادکننده شیر است.

💟هویج
خوردن آب هویج برای ازدیاد شیر مفید است.

💟ریحان ، بادام زمینی ، ترخون ، زیره و رازیانه معطر ، ضدنفخ بوده وبا ورود به شیرمادر از دل درد کودک جلوگیری می‌کند
مامان مهرسام🤍 مامان مهرسام🤍 ۸ ماهگی
فرزند شما امروز 13 هفته و 6 روزه است.



اسباب بازی های جالب برای این سن:



اسباب بازی مورد علاقه نوزاد شما همواره خود شما خواهید بود و زمانی که شما با او می گذرانید برای رشد احساسی او بسیار باارزش است. اما برخی اسباب بازی ها هستند که او از بازی با آنها لذت می برد و برای این مرحله از رشد او بسیار مناسب هستند.



• جغجغه ها برای مدت طولانی مورد علاقه او خواهند بود و به او کمک می کنند بیاموزد چگونه حرکات خود را کنترل کند.



• کتاب های پارچه ای که بافت های گوناگون دارند و همچنین کتاب های مخصوص نوزاد که بتوان برگ های ضخیم آنها را به راحتی ورق زد، بسیار مفرح هستند.



• مکعب هایی که درون آنها «جایزه» دارد نوزاد شما را بسیار سرگرم خواهند کرد. مطمئن شوید آنها به اندازه کافی ضخیم هستند تا نوزاد شما بتواند آنها را در دست گیرد.



• ظروفی که روی هم چیده می شوند صدای خوش آیندی ایجاد می کنند و او از قرار دادن آنها بر روی یکدیگر لذت خواهد برد.



• اسباب بازی هایی که صدای جغجغه می دهند، آب از آنها می چکد یا بر روی آب شناور می شوند می توانند حمام کردن را لذت بخش کنند.



• اسباب بازی هایی که به کالسکه نوزاد شما متصل می شوند، او را در حال حرکت سرگرم نگاه خواهند داشت.



• یک جعبه موسیقی که با لمس نوزاد شما ترانه های کودکانه یا موسیقی شاد پخش می کند باعث شادی نوزاد شما می شود.



• اسباب بازی هایی که با فشار دکمه از جعبه بیرون می پرند برای مدت طولانی او را سرگرم می کنند و نوزاد شما را تشویق به بهبود هماهنگی دست و چشم خود می کند.
مامان علیرضا مامان علیرضا ۵ ماهگی
بهترین کار برای جلوگیری از رفلاکس معده نوزادان این است که مادر به حالت نشسته به نوزاد خود شیر دهد و کنار او نخوابد، بینی او باز نگه داشته شود و پس از شیردادن بچه روی شانه مادر گذاشته شود و به آرامی با دست بر پشت او زده شود.

مادرانی که نوزادشان رفلاکس معده دارد بهتر است حجم غذایی خود را کاهش اما تعداد وعده های غذایی را افزایش دهند، حتما 2 الی 3 ساعت قبل از رفتن به رختخواب وعده غذایی را مصرف کنند و بلافاصله بعد از غذا نخوابند و از هر گونه آلودگی محیطی، دود سیگار و قلیان خودداری کنند.

پزشکان به مادرانی که نوزادشان رفلاکس معده دارد توصیه می کنند که خودشان از خوردن هر گونه غذاهای آماده و کنسروی به دلیل مواد نگهدارنده رنگ ها و ادویه ها و میوه های خاص مثل انواع توت به خصوص توت فرنگی و کیوی خودداری کنند.

چه خوراکی هایی رفلاکس نوزادان را تشدید می کند؟

کلم خام، غذاهای پرچرب، گندم، سویا، تخم مرغ، انواع مغزها به خصوص بادام زمینی و ماهی.

میوه هایی مانند سیب، موز، انجیر، نارگیل و سبزیجاتی مانند گوجه فرنگی، خیار، کلم و ریواس نیز می تواند برای مادر آلرژن باشد.

مصرف انواع مرکبات از جمله لیمو و آبلیمو، آلو، سرکه و سس های حاوی سرکه نیز می تواند جزو مواد آلرژن محسوب شود و باعث بیشتر شدن رفلاکس نوزاد می شود.

مادر این نوزادان باید همراه با غذا از مصرف لبنیات خودداری کنند.