🔹آیا باید غذای کودک را میکس کرد؟

تا بحال غذای میکس شده به کودک داده اید و کودک غذای غیر میکس را نمیخورد، اوق میزند باید چکار کرد؟

غذا را به هیچ عنوان میکس نکنید

در ابتدای شروع غذای کمکی (پایان #شش_ماهگی) برای روزهای اول سوپ که پخته اید تنها از آبش به کودک بدهید پس از چند روز باید همه محتویات داخل غذا را به کودک داد و هیچ چیزی را حذف نکرد. غذای کودک را با پشت قاشق یا گوشتکوب نرم کنید. بسته به توانایی بلع کودک غذا را آبکی درست کنید.
اگر بخواهید از میکسر استفاده کنید کودک به این غذای راحت الحلقوم عادت کرده، اگر زمانی یک پر جو یا دانه برنج در غذاش وجود داشته باشد نمیتواند مدیریت کند و عوق زده و در نهایت بالا می آورد و باعث میشود عمل جویدن و متناسب با آن بلعیدن را دیر یاد بگیرد.

برای کودکانی که تا کنون غذای میکس شده خوردن باید چکار کرد⁉️

باید کم کم شروع کنید به حذف میکسر و فقط از پشت قاشق یا گوشتکوب استفاده کنید.برای اینکار میتوانید هر بار یکی از اجزای سوپ را جدا و با پشت قاشق له کنید و به مابقی سوپ میکس شده اضافه کنید و تا چند روز به این شکل ادامه دهید و کمی که قدرت بلع و جویدن کودک بهتر شد کلا میکسر را حذف کنید.⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ‎⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣

۲ پاسخ

من تا ۹ ماهگی میکس میدادم الان بعضی موقع ها میدم هم میکس هم انگشتی هر دو رپ میخوره ولی انگشتی نمیدونم چرا تا یکم میجوه پشت سرش آب میخواد

درسته.....مشکل خیلی از خانومای گهواره هست ب موقع غذا رو انگشتی نمیدن ب بچه بعدم تو سن یکسال و نیم میگن بچه مون چیزی نمیخوره همه رو تف میکنه

سوال های مرتبط

مامان نازدخملم💗دلین مامان نازدخملم💗دلین ۹ ماهگی
🔰اصول رژیم غذایی سالم
چون هیچ غذایی به تنهایی تمام مواد مغذی را تامین نمی‌کند، باید تنوع غذایی در برنامه غذایی رعایت شود.

🔹روش های مقوی کردن غذای کودک
سعی کنید غذاها را با آب کم بپزید. بعد از پخت تکه های جامد غذا مانند گوشت، حبوبات سیب زمینی و سبزی ها را از آب سوپ جدا کرده و له کرده و سپس کم کم آب سوپ را اضافه کنید تا یک پوره غلیظ درست شود.
در صورت امکان یک قاشق مرباخوری ماست چکیده یا پودر مغزها را متناسب با سن شیرخوار به حریره یا سوپ کودک اضافه کنید.
به غذای کودکان بزرگتر از ۸ ماه مقدار کمی (به اندازه یک قاشق مرباخوری) کره یا روغن اضافه کنید. این کار بدون آنکه حجم غذای کودک را افزایش دهد مقدار کالری آن را زیاد کرده و بلع غذا را برای کودک آسان تر می سازد.
البته اگر مقدار زیادی روغن به غذا اضافه شود ممکن است کودک زودتر احساس سیری کرده و نتواند همه غذایش را بخورد.

بر روی نان یا بیسکویت کودک که معمولاً به عنوان میان وعده مصرف می شود کمی کره یا روغن بمالید.
میزان شکر موجود در غذای کودک در محدوده دستور تهیه غذا باشد. غذای شیرین ضمن تغییر ذائقه کودک می‌تواند جایگزین غذاهای اصلی و حتی شیر مادر شده و به دلیل فقدان ریز مغذی ها امکان ابتلای کودک را به سوتغذیه فراهم آورد.
مامان فاطمه مامان فاطمه ۱۶ ماهگی
بروکلی

← 6 تا 9 ماه: گلهای بزرگ و کامل بروکلی بخارپز شده را برای کودک سرو کنید. اگر ساقه کلم بروکلی شما را عصبی می کند، گلچه های بزرگ را از وسط به دو نیم کنید و به همین ترتیب سرو کنید. علاوه بر این، می توانید ساقه کلم بروکلی را به عنوان فینگر فود با بریدن پوست آن و جوشاندن یا بخارپز کردن تا زمانی که نرم شود سرو کنید.

← 9 تا 11 ماه: در این سن، کودک شما شروع به در دست گرفتن انبر خود می کند، جایی که شست و انگشت اشاره به هم می رسند. سعی کنید اندازه را به قطعات کوچک و به اندازه لقمه کاهش دهید. اگر کودک شما در برداشتن تکه های کوچک مشکل دارد، اندازه خود را به سمت بالا ببرید. تکه های بزرگ غذا کاملاً خوب هستند، فقط مطمئن شوید که خوب و نرم پخته شده باشند.

← 12 تا 24 ماه: از آنجایی که کودک شما بیشتر به یک غذاخور پیشرفته تبدیل می شود، می توانید مدت زمان بخارپز کردن یا پختن کلم بروکلی را کمی کاهش دهید. توانایی کودک خود را دنبال کنید و بروکلی را به دلخواه در هر ظرفی بگنجانید. با نزدیک شدن به سن 2 سالگی، ممکن است با ارائه کلم بروکلی خام نیز احساس راحتی کنید. به توانایی های روده و کودک نوپا اعتماد کنید.

نکته: گلچه های کلم بروکلی بزرگ را به صورت وارونه سرو کنید (روی سر، ساقه بالا)، بنابراین کودک آن را از ساقه بلند کرده و سپس گلچه نرم را بخورد.
مامان علی سام مامان علی سام ۱۳ ماهگی
BLW:

اگر شروع به دادن مواد جامد کردید و کودک اصلا علاقه‌مند به نظر نمی‌رسد، اشکالی ندارد. چند روز یا چند هفته صبر کنید و دوباره شروع کنید. هر کودک جدول زمانی منحصر به فرد خود را دارد.
کودک را با لباسی مخصوص این کار از کثیف شدن محافظت نمایید.
کف زمین آشپزخانه را با پهن کردن روزنامه ای تمیز نگه دارید.
اگر می خواهید خودتان نیز تمیز بمانید، از یک پیشبند آشپزخانه استفاده کنید.
غذاهای نرم را مستقیما بر روی سینی کالسکه نوزاد قرار دهید.
در نظر داشته باشید که این روش با کمی کثیف کاری همراه است.
از عدم موفقیت خود و نوزاد نا امید نشوید.
برای این کار استمرار عمل داشته باشید.
آن قدر ادامه دهید تا موفق شوید.
سعی کنید آرامش داشته باشید.
به کثیف کاری های نوزاد واکنش بدی نشان ندهید.
رفلکس گگ (gag) را در نظر داشته باشید. باید بدانید که نفس کشیدن با خفگی متفاوت است و اغلب نشانه این است که کودک دارد یاد می گیرد که غذا را در دهان خود جابجا کند و آن را از دهانش بیرون بیاورد. در واقع این مهارتی است که باید یاد بگیرد.
هنگام ارائه غذا در کنار کودک باشید و او را تنها رها نکنید.
سخت‌گیر نباشید و اجازه دهید کودک آزاد باشد و مستقلانه عمل کند.
در این روش هم حتماً با تست حساسیت پیش بروید و هر سه روز ماده غذایی جدیدی به کودک معرفی کنید.
با یک غذای جدید در روز یا هر چند روز یکبار شروع کنید.
بافت غذاهایی را که پیشنهاد می‌کنید، تغییر دهید تا از همان ابتدا کودک را در معرض تنوع غذایی قرار دهید.
آب را در یک فنجان کوچک به کودک ارائه دهید.
به یاد داشته باشید که شیر مادر یا شیر خشک در چند ماه اول خوردن مواد جامد، گرسنگی کودک را برطرف می کند. انتظار نداشته باشید در این سن مواد جامد جایگزین تغذیه با شیر شوند.
مامان نازدخملم💗دلین مامان نازدخملم💗دلین ۹ ماهگی
🔰صبحانه مناسب گروه سنی قسمت دوم
( یک سال تا دوسال)

🔹صبحانه را برای این گروه سنی که فعالیت زیادی هم دارند و کم کم از شیر مادر مستقل می شوند جدی بگیرید! یادتان باشد بعد از یکسالگی شیر کودک را بعد از مرحله غذایی اصلی بدهید تا بیشتر از غذا استفاده کند.

🔸برای بهتر غذا خوردن کودک تا 2ساعت قبل از غذا شیر ندهید. کودک کم کم با غذای سفره آشنا می شود، ولی هنوز باید غذا را با مقدار کمتری نمک یا شکر و بدون چاشنی به او بدهید. و نیز باید تغییراتی در غذا بدهید مثلا آن را له، نرم یا رنده کنید یا آب به آن اضافه کنید و...
🔸یک عدد تخم مرغ، یا سیب زمینی آب پز و تخم مرغ، یا پنیر و نان سبوس دار، یا کره و مربا یا عسل یا خرما، غذا های رنگین از سبزیجات به ابتکار خودتان، همراه با یک لیوان شیر( کودکان شیر خشکی) و آب یک میوه مورد علاقه کودک می تواند نیاز او را تا میان وعده برطرف کند.

🔸برای این سنین حتما میان وعده قرار دهید.
🔸میوه و سبزی و شیر را در برنامه غذایی آنها فراموش نکنید. سعی کنید با غذاهای بیشتری آنها را آشنا کنید.
🔸غذاهای متنوع تر مساوی با دریافت ویتامین و مواد معدنی بیشتر.
🆔@drsabamaher
مامان 𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃🎀 مامان 𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃🎀 ۱۲ ماهگی
‍ #تغذیه_کمکی❤

🍲نحوه شروع غذای کمکی🍡🍭🍨🍜

1⃣. ( هفته اول ماه هفتم)

شروع غذای کمکی با #فِرِنی آرد برنج است که با یک قاشق مرباخوری یک‌بار در روز (ظهر) شروع شده و کم‌کم به مقدار و دفعات آن اضافه می‌شود، به‌طوری‌که روز دوم به دو قاشق مرباخوری (یک قاشق ظهر و یک قاشق عصر)، روز سوم به سه قاشق مرباخوری، روز چهارم، چهار قاشق (صبح، ظهر، عصر و شب، هر بار یک قاشق)، روز پنجم 8 قاشق مرباخوری (صبح، ظهر، عصر و شب، هر بار دو قاشق) و روز ششم و هفتم حداکثر به 12 قاشق مرباخوری می‌رسد.

📝نکته: غذای کمکی حتماً بعد از شیر مادر داده شود.

2⃣. ( هفته دوم ماه هفتم)
در این هفته می‌توان #حریره بادام را به تغدیه کودک اضافه کرد. شروع آن مانند #فرنی از یک تا دو قاشق مرباخوری در روز تا روز ششم و هفتم، حداکثر به 12 قاشق برسد. فراموش نشود که در این هفته به‌جای فرنی، حریره بادام جایگزین می‌شود.

3⃣. (هفته سوم ماه هفتم)
در این هفته، پوره #سبزی‌ها مانند #سیب‌زمینی و #هویج داده می‌شود.

4⃣. ( هفته چهارم ماه هفتم)
می‌توان سوپ #گوشت را به برنامه کودک وارد کرد. سوپ گوشت در سه تا چهار نوبت در روز بعد از اینکه کودک شیر مادر خورد، به او داده می‌شود. تا پایان ماه هفتم غذاهای کمکی، یکی یکی داده می‌شود و از ماه هشتم می‌توانیم ترکیبی از غذاهای کمکی را در برنامه غذایی کودک وارد کرد