🔮 تغذیه در دوران بارداری برای وزن گیری مناسب جنین

✴️افزایش وعده های غذایی: تعداد وعده غذایی باید 5 تا 6 وعده باشد.
✴️تغییر شیوه پخت و پز: روش پخت و پز باید تغییر کند و به جای سرخ کردن، از کباب کردن، پختن و یا بخارپز کردن استفاده شود.
✴️مصرف کره:مصرف یک تا دو قاشق کره به همراه مربا یا عسل
✴️حذف تنقلات مضر: از مصرف میان وعده های پرکالری مانند کیک، شیرینی، شکلات شیرین، شیرینی و چیپس اجتناب کنید.
✴️ مصرف میوه های گرمسیری: مانند انبه ، موز ، آناناس به عنوان میان وعده ای توصیه می شود.
✴️مصرف تخم مرغ:تخم مرغ 2 تا 3 وعده در هفته برای رشد مغز جنین بسیار مفید است و نباید به شکل خام و عسلی استفاده شود .
✴️ مصرف ماهی:2 تا 3 وعده در هفته ماهی و هر بار حداکثر به اندازه یک کف دست توصیه می شود . ماهی قزل آلا مناسب می باشد ولی ماهی های با جیوه بالا ممنوع است. از قزل آلا با اندازه کوچک تا متوسط استفاده کنید که جیوه کمتری دارد.
✴️مصرف انواع لوبیا: مصرف لوبیا چیتی ، قرمز ، سفید که سرشار از فیبر ، پروتئین ، آهن ، فولات، کلسیم و روی می باشد توصیه می شود.
✴️مصرف غلات سبوس دار:مصرف ذرت و دیگر غلات سبوس دار ( بلغور جو دوسر) که دارای فیبر ، ویتامین E، سلنیوم است ، توصیه می شود

۳ پاسخ

✴️مصرف گوشت بدون چربی: گوشت بدون چربی که دارای پروتئین با کیفیت بالا و کولین که گوشت گاو، گوسفند، بوقلمون، مرغ شامل آن می باشد توصیه می شود .
✴️مصرف سبزیجات: مصرف سبزیجات سبز تیره ، برگ دار که شامل اسفناج ، کلم پیچ ، برگ چغندر که سرشار از ویتامین A، C است ، توصیه می شود .
✴️ مصرف لبنیات شامل شیر ، خامه ، پنیر ، ماست و بستنی که سرشار از کلسیم و ویتامین D و A است ، چهار وعده در روز توصیه می شود.
✴️مصرف کره بادام زمینی: کره بادام زمینی که سرشار از فولات، منیزیم، ویتامین E و ویتامین B3است توصیه می شود .
✴️مصرف بادام هندی: مصرف روزانه 28 گرم بادام هندی در ماه آخر بارداری
✴️مصرف آجیل: آجیل به صورت یک میان وعده بزرگ که سرشار از چربی و مواد مغذی و فیبر است ، توصیه می شود.
✴️مصرف قارچ:قارچ حاوی پروتئین است که برای توده عضلانی جنین و وزن گیری آن عالیست
✴️ مصرف روغن زیتون، روغن نارگیل، روغن بادام زمینی
✴️مصرف آب: نوشیدن آب فراوان( 8 لیوان روزانه) و اجتناب از خوردن نوشابه های گازدار توصیه می شود.
✴️مصرف کربوهیدرات ها: شامل سیب زمینی با پوست که سرشار از کربوهیدرات و پروتئین است ، توصیه می شود.
✴️کاهش مصرف نمک: کنترل میزان نمک غذا سفارش
✴️حذف ادویه و فلفل: از مصرف ادویه و فلفل و سس به میزان زیاد خودداری کنید

ممنون

عالی بود

سوال های مرتبط

مامان امیرعباس مامان امیرعباس هفته سی‌ودوم بارداری
اهداف تغذیه در بارداری:

تنوع در غذاهای مصرفی: وعده‌های روزانه توصیه شده شامل 6 تا 11 وعده نان و غلات، 2 تا 4 وعده میوه، 4 وعده یا بیشتر سبزیجات، 4 وعده لبنیات و 3 وعده منابع پروتئینی (گوشت ، مرغ ، ماهی ، تخم مرغ یا آجیل) است. برای تغذیه سالم ذر بارداری از میزان چربی‌ها و شیرینی‌ها بکاهید.
انتخاب غذاهای غنی از فیبر مانند نان های سبوس دار، غلات، لوبیا، ماکارونی، برنج و همچنین میوه ها و سبزیجات در رژیم غذایی بارداری ضروری است. اگرچه بهتر است فیبر خود را از مواد غذایی دریافت کنید، اما مصرف مکمل فیبر می‌تواند به دریافت مقدار لازم کمک کند. به عنوان مثال می‌توان به پسیلیوم و متیل سلولز اشاره کرد. قبل از شروع هرگونه مکمل با پزشک خود صحبت کنید. مقدار مصرف مکمل فیبر را به آرامی افزایش دهید. این مکمل‌ها می‌تواند به جلوگیری از نفخ و کرامپ شکمی کمک کند. همچنین لازم است مایعات کافی بنوشید.
رژیم غذایی بارداری باید حاوی ویتامین و مواد معدنی کافی باشد. برای اطمینان از این مسئله، باید قبل از تولد کودک مکمل ویتامین مصرف کنید. پزشک می‌تواند یک مارک بدون نسخه را پیشنهاد یا یک ویتامین پیش از تولد تجویز کند.
حداقل چهار وعده لبنیات و غذاهای غنی از کلسیم در روز بخورید و بنوشید تا اطمینان حاصل شود که در این دوران 1000-1300 میلی گرم کلسیم در رژیم روزانه خود دریافت می‌کنید.
برای تغذیه سالم حداقل سه وعده غذای غنی از آهن مانند گوشت بدون چربی ، اسفناج ، لوبیا و غلات صبحانه هر روز بخورید تا از دریافت روزانه 27 میلی گرم آهن مطمئن شوید.
مامان 🩷کاملیا🩷 مامان 🩷کاملیا🩷 ۶ ماهگی
فواید مصرف ماهی سالمون در دوران بارداری
ماهی سالمون خواص زیادی برای نوزاد متولد نشده دارد؛ زیرا سرشار از دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) است که یک اسید چرب امگا ۳ به شمار می‌رود. در دوران بارداری، سطح DHA به طور طبیعی کاهش پیدا می‌کند؛ مگر این که به رژیم غذایی اضافه شود و از طریق غذا مصرف شود. در نتیجه، تنها یک چهارم زنان باردار مقدار روزانه کافی از آن را برای سلامت جنین خود مصرف می‌کنند.

انواع ماهی‌های چرب یک غذای بسیار عالی برای بارداری محسوب می‌شوند. زیرا DHA بدن را تامین می‌کنند؛ اما برخی دیگر از گونه‌های ماهی به دلیل داشتن جیوه، برای مصرف در دوران بارداری ایمن نیستند. از آنجایی که ماهی سالمون محتوای جیوه کم‌تری دارد، می توانید مقدار توصیه شده از آن را بدون نگرانی از این خطر بخورید.

علاوه بر این، ماهی سالمون کنسرو شده می‌تواند راهی مناسب برای گنجاندن ماهی سالمون در وعده‌های غذایی باشد، به خصوص زمانی که تهیه ماهی تازه یا منجمد سخت و گران‌تر است.
مامان 🩷کاملیا🩷 مامان 🩷کاملیا🩷 ۶ ماهگی
پارت ۵ فواید مصرف ملون 11. سلامتی استخوان کودک :
استخوان های کودک و دندان های شکل گرفته در دوران بارداری، نیازمند کلسیم از طرف مادر هستند. برای تکمیل این الزام، یک مادر باردار می تواند هر روز از ملون غنی از کلسیم استفاده کند.

12. ریکاوری بعد از زایمان :
نه تنها در دوران بارداری بلکه پس از زایمان، بدن زن باردار به مقدار زیادی مواد غذایی نیاز دارد تا از فرآیند زایمان بازیابی شود. ویتامین A موجود در ملون در کبد و سلول های چربی ذخیره می شود.

این ویتامین های ذخیره شده ملون، در طول دوران بارداری مصرف می شوند و تا حد زیادی به روند ریکاوری کمک می کند.

13. منبع انرژی :
اگر چه غذای کم کالری است، اما منبع خوبی از پروتئین ها و کربوهیدرات ها است که برای تبدیل به انرژی می سوزد. در دوران بارداری، مادر و نوزاد به انرژی بسیاری نیاز دارند.

آیا مصرف ملون در دوران بارداری عوارض جانبی نیز دارد؟
ملون میوه بسیار امنی برای مصرف در دوران بارداری است.

اگر از افراد اطرافتان شنیده اید که از این میوه باید اجتناب کنید، به خاطر باکتری لیستریا است، که گاهی روی سطح آن یافت می شود. اگر این میوه به اندازه کافی شسته نشود، می تواند راه خود را در بدن شما پیدا کند.

این باکتری می تواند باعث ایجاد لیستریوزیس شود، که با عوارض در بارداری همراه است. همچنین برای زنانی که به این میوه آلرژی دارند، توصیه نمی شود که آن را مصرف کنند. به غیر از آن، ملون میوه بسیار ایمن و مغذی برای زنان باردار است.
مامان 🩷کاملیا🩷 مامان 🩷کاملیا🩷 ۶ ماهگی
آیا مصرف ملون در دوران بارداری عوارض جانبی نیز دارد؟
ملون میوه بسیار امنی برای مصرف در دوران بارداری است.

اگر از افراد اطرافتان شنیده اید که از این میوه باید اجتناب کنید، به خاطر باکتری لیستریا است، که گاهی روی سطح آن یافت می شود. اگر این میوه به اندازه کافی شسته نشود، می تواند راه خود را در بدن شما پیدا کند.

این باکتری می تواند باعث ایجاد لیستریوزیس شود، که با عوارض در بارداری همراه است. همچنین برای زنانی که به این میوه آلرژی دارند، توصیه نمی شود که آن را مصرف کنند. به غیر از آن، ملون میوه بسیار ایمن و مغذی برای زنان باردار است.

روش های ایمن برای مصرف ملون در بارداری
برای جلوگیری از هر گونه مشکل مثل لیستریوزیس، شستن و تمیز کردن میوه درست قبل از مصرف آن بسیار مهم است.

برای تمیز کردن پوستش، آن را کاملاً با آب جاری بشویید و سپس آن را برای چند ثانیه در سرکه رقیق قرار دهید.

سپس دوباره آن را با آب بشویید و باز کنید.

اطمینان حاصل کنید که چاقو و تخته برش به درستی تمیز باشند.

مصرف این میوه تمیز شده و فرآوری شده در دوران بارداری باعث آسیب به بدن نمی شود و به عنوان منبع غذایی برای مادر باردار عمل می کند.

ملون یک هدیه از طبیعت برای تمام رژیم های غذایی افرادی است که می خواهند سالم بخورند و در طول دوران بارداری بدن خود را مرطوب نگه دارند.

اگر به میوه ها واکنش آلرژیک دارید، لطفاً قبل از مصرف بیشتر، با یک متخصص پزشکی مورد اعتماد صحبت کنید.
مامان جانان مامان جانان ۸ ماهگی
♦️رژيم_غذايي_زنان_باردار:

 💟پروتئين :
براي تامين رشد جنين، جفت، رحم و پستانها و افزايش حجم خون مادر بايد مقاديري به پروتئين مصرفي زنان حامله اضافه گردد. بهتر است قسمت عمده پروتئين از منابع حيواني نظير گوشت، شير، تخم مرغ، پنير، مرغ و ماهي باشد چون داراي تركيبات پروتئيني مناسبي هستند.

 💟كالري:
در طول حاملگي افزايش كالري روزانه به ميزان كلي 300 كيلوكالري را توصيه مي كنند، كه اين افزايش با مصرف موادي مانند ئيدراتهاي كربن و چربيها تامين مي گردد.

💟 توجه :
برخي مواد هستند كه اگر بطور خود سرانه مصرف شوند ممكن است فرد را دچار مسموميت كنند كه عبارتند از آهن- روي- سلنيوم و ويتامين هاي B6-A-C-D. آهن تنها ماده غذائي است كه نمي توان احتياجات مادر بدان را با رژيم غذائي به تنهائي تامين نمود و حتماً بايد به صورت دارو مصرف شود.

 💟نظارت_منطقي_بر_وضعيت_تغذيه_زنان_باردار:

💟بطور كلي بايد مادر هر آنچه و هر قدر كه دوست دارد بخورد.
💟بايد مطمئن بود كه غذاي كافي در دسترس او است.
💟بايد اضافه وزن مطلوب را در دوران حاملگي داشته باشد.

i