اهداف تغذیه در بارداری:

تنوع در غذاهای مصرفی: وعده‌های روزانه توصیه شده شامل 6 تا 11 وعده نان و غلات، 2 تا 4 وعده میوه، 4 وعده یا بیشتر سبزیجات، 4 وعده لبنیات و 3 وعده منابع پروتئینی (گوشت ، مرغ ، ماهی ، تخم مرغ یا آجیل) است. برای تغذیه سالم ذر بارداری از میزان چربی‌ها و شیرینی‌ها بکاهید.
انتخاب غذاهای غنی از فیبر مانند نان های سبوس دار، غلات، لوبیا، ماکارونی، برنج و همچنین میوه ها و سبزیجات در رژیم غذایی بارداری ضروری است. اگرچه بهتر است فیبر خود را از مواد غذایی دریافت کنید، اما مصرف مکمل فیبر می‌تواند به دریافت مقدار لازم کمک کند. به عنوان مثال می‌توان به پسیلیوم و متیل سلولز اشاره کرد. قبل از شروع هرگونه مکمل با پزشک خود صحبت کنید. مقدار مصرف مکمل فیبر را به آرامی افزایش دهید. این مکمل‌ها می‌تواند به جلوگیری از نفخ و کرامپ شکمی کمک کند. همچنین لازم است مایعات کافی بنوشید.
رژیم غذایی بارداری باید حاوی ویتامین و مواد معدنی کافی باشد. برای اطمینان از این مسئله، باید قبل از تولد کودک مکمل ویتامین مصرف کنید. پزشک می‌تواند یک مارک بدون نسخه را پیشنهاد یا یک ویتامین پیش از تولد تجویز کند.
حداقل چهار وعده لبنیات و غذاهای غنی از کلسیم در روز بخورید و بنوشید تا اطمینان حاصل شود که در این دوران 1000-1300 میلی گرم کلسیم در رژیم روزانه خود دریافت می‌کنید.
برای تغذیه سالم حداقل سه وعده غذای غنی از آهن مانند گوشت بدون چربی ، اسفناج ، لوبیا و غلات صبحانه هر روز بخورید تا از دریافت روزانه 27 میلی گرم آهن مطمئن شوید.

۱ پاسخ

در دوران بارداری یرای اطمینان از رشد مغز و سیستم عصبی کودک، روزانه به 220 میکروگرم یُد نیاز دارید. از میان انواع محصولات لبنی نیز – شیر، پنیر (به خصوص پنیر کوکتی)، ماست – و همچنین سیب زمینی پخته ، لوبیا دریایی پخته شده و مقادیر محدود – 8 تا 12 اونس در هفته – غذاهای دریایی مانند ماهی کاد ، قزل آلا و میگو
دریافت روزانه ویتامین C مانند پرتقال ، گریپ فروت ، توت فرنگی ، عسل ، پاپایا ، کلم بروکلی ، گل کلم ، جوانه بروکسل ، فلفل سبز ، گوجه فرنگی و سبزی خردل انتخاب کنید. زنان باردار برای تغذیه در بارداری روزانه به 80 تا 85 میلی گرم ویتامین C نیاز دارند.
هر روز حداقل یک منبع خوب فولات مانند سبزیجات برگ سبز تیره ، گوشت گوساله و حبوبات (لوبیای لیما ، لوبیای سیاه ، نخود چشم سیاه و نخود) انتخاب کنید. هر خانم باردار برای جلوگیری از نقص لوله عصبی مانند اسپینا بیفیدا ، روزانه حداقل به 0.64 میلی گرم فولات نیاز دارد. مکمل های فولات ساخته دست بشر اسید فولیک نامیده می شوند و می توانند گزینه مهمی برای تغذیه در بارداری باشند

سوال های مرتبط

مامان امیرعباس مامان امیرعباس هفته سی‌ودوم بارداری
🔮 تغذیه در دوران بارداری برای وزن گیری مناسب جنین

✴️افزایش وعده های غذایی: تعداد وعده غذایی باید 5 تا 6 وعده باشد.
✴️تغییر شیوه پخت و پز: روش پخت و پز باید تغییر کند و به جای سرخ کردن، از کباب کردن، پختن و یا بخارپز کردن استفاده شود.
✴️مصرف کره:مصرف یک تا دو قاشق کره به همراه مربا یا عسل
✴️حذف تنقلات مضر: از مصرف میان وعده های پرکالری مانند کیک، شیرینی، شکلات شیرین، شیرینی و چیپس اجتناب کنید.
✴️ مصرف میوه های گرمسیری: مانند انبه ، موز ، آناناس به عنوان میان وعده ای توصیه می شود.
✴️مصرف تخم مرغ:تخم مرغ 2 تا 3 وعده در هفته برای رشد مغز جنین بسیار مفید است و نباید به شکل خام و عسلی استفاده شود .
✴️ مصرف ماهی:2 تا 3 وعده در هفته ماهی و هر بار حداکثر به اندازه یک کف دست توصیه می شود . ماهی قزل آلا مناسب می باشد ولی ماهی های با جیوه بالا ممنوع است. از قزل آلا با اندازه کوچک تا متوسط استفاده کنید که جیوه کمتری دارد.
✴️مصرف انواع لوبیا: مصرف لوبیا چیتی ، قرمز ، سفید که سرشار از فیبر ، پروتئین ، آهن ، فولات، کلسیم و روی می باشد توصیه می شود.
✴️مصرف غلات سبوس دار:مصرف ذرت و دیگر غلات سبوس دار ( بلغور جو دوسر) که دارای فیبر ، ویتامین E، سلنیوم است ، توصیه می شود
مامان 🩷کاملیا🩷 مامان 🩷کاملیا🩷 ۶ ماهگی
روش‌های خانگی موثر برای رفع یبوست در بارداری
تجربه نشان داده است که استفاده همزمان از روش‌های ایمن زیر، کمک زیادی به درمان قطعی یبوست در بارداری می‌کند:

افزایش میزان فیبر غذایی: در پاسخ به سوال برای درمان فوری یبوست چی بخوریم؟ می‌توان گفت که مصرف مکمل‌های فیبر یا افزایش خوردن غذاهای فیبردار مانند میوه‌ها، سبزیجات، مواد غذایی حاوی سبوس و غلات کامل می‌تواند عبور مدفوع از روده را تسهیل کند. قابل ذکر است که بزرگسالان باید روزانه بین ۲۸ تا ۳۴ گرم فیبر غذایی دریافت کنند. مصرف غذاهای خیلی چرب مانند انواع فست‌فود، غذاهای خیلی شیرین، نوشابه و الکل می‌تواند یبوست را تشدید کند.
افزایش مصرف مایعات: نوشیدن آب کافی برای نرم نگهداشتن مدفوع و دفع آسان آن مهم است. اگر احساس می‌کنید که خوردن آب زیاد کمکی نمی‌کند، می‌توانید سوپ‌های رقیق، چای و آب میوه یا سبزیجات را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
افزایش فعالیت روزانه: فعال بودن در حرکت سریع‌تر مدفوع در روده بزرگ موثر است. بنابراین ورزش منظم با تایید پزشک می‌تواند به رفع یبوست کمک کند. اگر امکان انجام حرکات ورزشی به‌خصوص در ماه‌های آخر بارداری را ندارید، سعی کنید هر روز پیاده‌روی ملایم داشته باشید.
مصرف پروبیوتیک‌ها: میلیون‌ها باکتری مفید در روده بزرگ زندگی و به عملکرد صحیح آن کمک می‌کنند. در واقع پروبیوتیک‌ها حاوی همین باکتری‌ها هستند و مصرف آن‌ها باعث افزایش حرکات طبیعی و منظم روده می‌شود. از غذاهای سرشار از پروبیوتیک‌ها می‌توان به ماست، پنیر و دوغ اشاره کرد. امروزه مکمل‌های پروبیوتیک به‌صورت قرص یا پودر موجود هستند.
مامان 🩷کاملیا🩷 مامان 🩷کاملیا🩷 ۶ ماهگی
فواید سیب در دوران بارداری
ضرب المثل قدیمی "خوردن یک سیب در روز، پزشک را دور می‌کند" فقط یک ضرب‌المثل قدیمی نیست. البته با خوردن سیب هم هنوز احتمال دارد بیمار شوید، اما این میوه سرشار از ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک می‌کند. این امر به ویژه برای زنان باردار مفید است زیرا سیستم ایمنی بدن در این دوران ضعیف می‌شود.

سیب همچنین حاوی آهن است که یک ماده معدنی ضروری جهت جلوگیری از کم خونی در بارداری محسوب می‌شود. کم خونی در بارداری یک مسئله نسبتا شایع است، بنابراین خوردن منظم سیب می‌تواند به افزایش سطح آهن (در کنار سایر غذاهای غنی از آهن) کمک کند.

سیب به شما انرژی می‌بخشد که زنان باردار به شدت به آن احتیاج دارند. از آنجا که شما باید در این دوران مراقب میزان مصرف کافئین خود باشید، یافتن جایگزین‌های سالم‌تر مانند سیب می‌تواند در کاهش خستگی بسیار مفید باشد. سیب با افزایش قند خون با ترکیبی از قندهای ساده انرژی شما را افزایش می‎دهد.

سیب دارای فیبر غذایی زیادی است که می‌تواند به هضم کلی و حرکت روده کمک کند. بسیاری از زنان باردار به دلیل تغییرات هورمونی با یبوست مشکل دارند. بنابراین، اگر با مشکل اجابت مزاج یا نفخ دست و پنجه نرم می کنید، غذاهای غنی از فیبر مانند سیب بخورید.


سیب همچنین می‌تواند به کاهش سوزش سر دل کمک کند، چیزی که بیشتر زنان باردار را آزار می‌دهد (به ویژه در اواخر بارداری). فیبر محلول در سیب همچنین کلسترول بد را کاهش داده و تجمع پلاکت را کند می‌کند.

سیب به دلیل فیبر و فلاونوئیدهای موجود در آن قند خون شما را ثابت نگه می‌دارد، بنابراین قرار دادن سیب در رژیم غذایی شما می‌تواند به شما در جلوگیری از ابتلا به دیابت بارداری در دوران بارداری کمک کند.
مامان 🩷کاملیا🩷 مامان 🩷کاملیا🩷 ۶ ماهگی
پارت ۱ خواص ملون
خواص میوه ملون برای زنان باردار و جنین
میوه ها و سبزیجات یک بخش ضروری از رژیم مادران باردار هستند، چون آنها حاوی ویتامین های لازم، مواد معدنی و فیبر می باشند و به رشد و نمو کودک کمک می کنند. در میان میوه ها، خانواده هندوانه که عمدتاً در طول تابستان رشد می کنند، پر از آنتی اکسیدان ها و داروهای آنتی کلاژن ها، جدا از ویتامین و مواد معدنی هستند.
بیرونی میوه یافت می شود، که می تواند برای زنان باردار مضر باشد. ممکن است برخی از پزشکان از شما بخواهند که به این دلیل، از خوردن آن اجتناب کنید؛ اما اگر به طور کامل تمیز شود، مصرف داخل این میوه ایمن است.

ملون بارداری

آیا خوردن ملون در بارداری مفید است؟
ارزش غذایی ملون
ملون مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی ضروری را دارد. این میوه غنی از ویتامین A، B1، C و مواد معدنی نظیر آهن، کلسیم و فسفر می باشد. همچنین مقدار زیادی اسید فولیک یا ویتامین B9 را دارد.

این مهم ترین ویتامین مورد نیاز در طول دوران بارداری است، چون از نقص لوله عصبی در کودکان جلوگیری می کند. همچنین شامل روی است که برای رشد بافت مناسب جنین نیاز است.

همچنین منبع غنی از آنتی کلاژن و آنتی اکسیدان برای مادران هستند.
مامان 🩷کاملیا🩷 مامان 🩷کاملیا🩷 ۶ ماهگی
مواد غذایی موثر برای پیشگیری از زردی نوزاد

میوه‌ها و سبزیجات
میوه‌ها و سبزیجات به‌خصوص انواع توت‌ها، مرکبات و سبزیجات دارای برگ‌ سبز، غنی از ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر هستند. به‌همین‌دلیل، می‌توانند به بهبود عملکرد کبد و سیستم گوارش کمک کنند. پس برای کنترل تغذیه در بارداری و زردی نوزاد، باید به‌صورت منظم مصرف شوند.

آجیل و حبوبات
آجیل و حبوبات مانند بادام، گردو، عدس و نخود، حاوی پروتئین و چربی‌های سالم هستند و تاثیر زیادی در محافظت از کبد دارند.

غلات کامل
غلات کامل و سبوس‌دار مانند جو دوسر، گندم و برنج قهوه‌ای، سرشار از فیبر و کربوهیدرات‌های پیچیده هستند و می‌توانند به ثابت نگهداشتن سطح قند خون کمک کنند. این مسئله برای بهبود زردی نوزادان مفید است. زیرا افزایش قند خون به تجمع بیلی‌روبین کمک می‌کند.

آب
هیدراته ماندن مادر چه در دوران بارداری و چه در دوران شیردهی، کمک زیادی به دفع سموم به‌خصوص بیلی‌روبین می‌کند.

مواد غذایی حاوی آهن‌ و ویتامین D و C
تامین ویتامین D و C و آهن کافی در دوران بارداری، تأثیر بسزایی در حفظ سلامتی نوزاد دارد. اخیرا تحقیقات نشان داده‌اند که اگر مادر دچار کمبود این مواد مغذی باشد، ممکن است احتمال بروز زردی نوزاد افزایش پیدا ‌کند. از مواد غذایی حاوی آهن‌ و ویتامین D و C می‌توان به انواع گوشت، تخم مرغ، مرکبات، شیر و لبنیات و سبزیجات دارای برگ‌ سبز اشاره کرد.
مامان آوید مامان آوید ۵ ماهگی
#health
قوانین  مصرف ویتامین ها و مکمل ها

امگا 3 بلافاصله پس از بیدار شدن از خواب یا هنگام صبحانه با معده خالی مصرف می شود.

ویتامین های محلول در چربی (A، D، E، K) همراه با غذاهای چرب در طول وعده های غذایی مصرف می شوند. ترجیحا در هنگام صبحانه یا ناهار.

ید، سلنیوم را باید صبح، قبل از ساعت 12:00 مصرف کرد.

اسیدهای آمینه (تیروزین، تورین، آرژنین، لیزین، پرولین، NAC)، کلاژن، پروتئین بهتر است صبح ها با معده خالی مصرف شوند.
برای جذب بهتر اسیدهای آمینه، آب با لیمو بنوشید.

ویتامین های گروه B را بعد از صبحانه یا ناهار مصرف کنید.

اینوزیتول بعد از صبحانه و بعد از شام.

برای جذب بهتر آهن، آن را همراه با ویتامین C جدا از تمام عناصر کمیاب مصرف کنید، زیرا ممکن است به طور کامل جذب نشود.

زینک بعد از ناهار یا بعد از شام.
وقتی با معده خالی مصرف شود ممکن است حالت تهوع ایجاد کند. همزمان با کلسیم یا آهن مصرف نکنید.

ویتامین C برای هر وعده غذایی. دوز ویتامین C در هر بار بیش از 500 میلی گرم نیست.

پروبیوتیک برای شب.

منیزیم بهتر است بعد از شام یا قبل از خواب مصرف شود.

ویتامین ها و مکمل های خود را با آب بخورید
مصرف الکل و ویتامین ها ناسازگار است
با نوشیدنی های حاوی کافئین (چای، قهوه) اصلا قرص نخورید

مهم! قبل از مصرف ویتامین ها و مکمل ها آزمایش دهید و با پزشک خود مشورت کنید.
مامان جانان مامان جانان ۸ ماهگی
📌 اسیدفولیک مهمترین نیاز بدن قبل از #بارداری :


 درست است که اسید فولیک ویتامین ضروری برای زمانی می باشد که شما باردار هستید، اما شما می تواند مصرف آن را قبل از بارداری خود هم آغاز نمایید. مطالعات اخیر دانشمندان نشان داده اند زنانی که قبل از #بارداری اسید فولیک مصرف نموده اند، نسبت  به زنان دیگر، شانس بیشتری برای باروری داشته اند.

 خوب است بدانید که مصرف اسید فولیک در طول دوران بارداری، از به وجود آمدن نقائص هنگام تولد در نوزاد شما جلوگیری خواهد  کرد. این در حالی است که ممکن است در بسیاری از نوزادان، چنین مشکلاتی در چند هفته اول زندگی به اوج خود برسد. برخی از منابع غذایی که غنی از اسید فولیک هستند، عبارتند از:لوبیا سیاه و سفید، اسفناج، لوبیا، جگر، عدس و مارچوبه. بنابراین، شما هم به عنوان خانمی که تصمیم دارید به زودی باردار شوید، حتما این مواد غذایی را که شامل دوز زیادی از اسیدفولیک هستند، در رژیم غذایی روزانه خود برای باردار شدن سریع بگنجانی
مامان 🩷کاملیا🩷 مامان 🩷کاملیا🩷 ۶ ماهگی
فواید مصرف تخم مرغ در بارداری
از آن جایی که تخم مرغ سرشار از پروتئین با کیفیت و مواد مغذی ضروری است، تخم مرغ راهی عالی برای کمک به تامین نیازهای تغذیه ای روزانه زنان در دوران بارداری است. تخم مرغ حاوی ۱۳ ویتامین و مواد معدنی مختلف، چربی امگا ۳ و هم چنین آنتی اکسیدان است و منبعی غنی از پروتئین با کیفیت است که برای رشد سالم کودک ضروری است. تنها یک وعده تخم مرغ ۹۰ درصد پروتئین اضافی مورد نیاز زنان در دوران بارداری را تامین می‌کند. دانستن نحوه درست پختن تخم مرغ بسیار مهم است زیرا تخم مرغ فواید زیادی برای سلامتی در دوران بارداری دارد.

مصرف تخم مرغ و حفظ استخوان‌ها و سیستم ایمنی

انواع خاصی از تخم مرغ، منبع خوبی از ویتامین D هستند. به عنوان مثال، تحقیقات نشان داده است که تخم مرغ‌های محلی، مرتعی، آزاد و پرورش یافته ارگانیک حاوی ویتامین D بیشتری نسبت به تخم مرغ‌های معمولی هستند. به خاطر داشته باشید که محتوای ویتامین D تخم مرغ در زرده متمرکز است، بنابراین خوردن کامل تخم مرغ به جای سفیده تخم مرغ مهم است.

اگر چه ویتامین D به مقدار کم در برخی غذاها یافت می‌شود، اما برای زنان باردار یا شیرده ضروری است که سطح ویتامین D خود را بررسی کرده و بر این اساس ویتامین D3 را تکمیل کنند. زنان باردار و شیرده نسبت به زنان غیرباردار به ویتامین D بیشتری نیاز دارند. این ماده مغذی برای بسیاری از جنبه‌های سلامت ضروری است، از جمله:

حفظ استخوان‌های سالم و قوی
حمایت از عملکرد سیستم ایمنی
ترویج رشد جنین
مامان 🩷کاملیا🩷 مامان 🩷کاملیا🩷 ۶ ماهگی
مواد غذایی مضر در رژیم غذایی بارداری
توصیه می‌کنیم که غذاهای خاصی را در رژیم غذایی بارداری خود حذف کنید. این غذاها ممکن است که دارای باکتری‌هایی باشند که می‌توانند به کودک شما آسیب برسانند:

تخم مرغ عسلی
شیر یا پنیر غیر پاستوریزه
گوشت و مرغ خام یا نیم پز
آب غیر بهداشتی یا مشکوک
غذاهای بیرونی غیر بهداشتی
نوشیدنی‌های حاوی کافئین و قندهای افزودنی
ماهی یا صدف خام (نپخته) یا نیم پز مانند سوشی یا صدف خام
جوانه‌های خام، از جمله جوانه یونجه، شبدر، تربچه، و جوانه‌ی ماش
سالادهای آماده با گوشت یا غذاهای دریایی مانند سالاد ژامبون، سالاد مرغ یا سالاد تن ماهی
الکل هیچ مقدار الکلی در دوران بارداری مجاز نیست! نه تنها در دوران بارداری، بلکه از چند ماه قبل باید الکل را ترک کنید. هر نوع الکل در هر مقدار (حتی بسیار کم) می‌تواند به شدت برای کودک شما مضر باشد.
نکته: به جای نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه، آبمیوه و نوشیدنی‌های انرژی‌زا یا ورزشی، آب ساده بنوشید. سعی کنید میوه را به آب خود اضافه کنید تا طعمی تازه داشته باشد.
مامان ارغوان مامان ارغوان هفته سی‌ونهم بارداری
تغذیه مناسب در دوران بارداری از اهمیت بالایی برخوردار است و دلایل زیر این اهمیت را توضیح می‌دهد:

1. رشد و توسعه جنین: تغذیه مناسب به تأمین مواد مغذی ضروری برای رشد و توسعه صحیح جنین کمک می‌کند. ویتامین‌ها، مواد معدنی برای تشکیل بافت‌ها و ارگان‌های جنین ضروری هستند.

2. سلامت مادر: تغذیه مناسب به حفظ سلامت مادر کمک می‌کند واز بروز مشکلاتی مانند کم‌خونی، دیابت بارداری و فشار خون بالا جلوگیری کند.

3. پیشگیری از نقص‌های مادرزادی: مصرف کافی اسید فولیک و دیگر ویتامین‌ها می‌تواند به کاهش خطر نقص‌های مادرزادی در جنین کمک کند.
4. تقویت سیستم ایمنی: تغذیه مناسب می‌تواند سیستم ایمنی مادر را تقویت کند و او را در برابر عفونت‌ها و بیماری‌ها محافظت کند.

5. تأمین انرژی: دوران بارداری نیاز به انرژی بیشتری دارد. تغذیه مناسب به مادر کمک می‌کند تا انرژی لازم برای فعالیت‌های روزمره و رشد جنین را تأمین کند.

6. تأثیر بر وزن نوزاد: تغذیه مناسب می‌تواند به حفظ وزن مناسب نوزاد کمک کند و از زایمان زودرس یا وزن کم نوزاد جلوگیری کند

7. تأثیر بر سلامت روان: تغذیه مناسب می‌تواند به بهبود خلق و خو و کاهش استرس و اضطراب در مادر کمک کند