سوال های مرتبط

مامان جوجه‌ رنگی مامان جوجه‌ رنگی ۱۶ ماهگی
#ناخن_جویدن_کودک

🔹 قسمت اول👇

از جمله دلایلی که موجب ناخن جویدن کودک و نوجوان می شود، آن است که او سعی می کند با انجام این کار از میزان استرس خود بکاهد.

والدین هرگز نباید فرزند خود را برای ناخن جویدن تنبیه کنند، زیرا خود تنبیه ترس و #اضطراب کودک را بیشتر می کند.

🔻راه کارهای عملی👇👇

👈1 - برای کمک به این کودکان می توان از ناخن آسیب دیده تصویری تهیه کرد و وضعیت آن را با ناخن سالم مقایسه کرد. همچنین هنگامی که کودک مشغول #جویدن_ناخن است بدون این که متوجه شود، از او فیلم تهیه کنید و سپس برای او به نمایش بگذارید. احتمال دارد با مشاهده فیلم به خود بیاید و این عادت را کنار بگذارد.

👈2 - قرار دادن آیینه جلوی کودک او را متوجه این عادت ناپسند می کند. کودک را تشویق کنید در مجلات، تصویر دست های زیبا را جست و جو کند، یا روی کتاب یا آینه بچسباند تا مرتب تصویر این دست ها را با دست های خود مقایسه کند.

👈3 - اقدام دیگری که در این زمینه مفید است، شناسایی مکان و زمانی است که این رفتارها در او بیشتر می شود.

به عنوان مثال، شاید کودک با ایجاد موقعیت های خاص به ناخن جویدن می پردازد. این حالت را که در او استرس ایجاد می کند شناسایی و کاری کنید که در موقعیت های استرس زا قرار نگیرد. اگر کودک هنگام تماشای برنامه تلویزیونی ناخن می جود، شیئی به دست او بدهید تا سرش گرم شود. به مکان هایی که این عادت کودک زیاد می شود نیز دقت کنید تا علت این اختلال را بفهمید. هنگامی که این عادت کم شد، با تعیین پاداش، این رفتار خوب او را تقویت کنید. به عنوان مثال، برای تشویق هر بار ناخن نجویدن ستاره ای به جدول برنامه های روزانه او اضافه کنید و به ازای هر ۱۰ ستاره به او هدیه دهید.

ادامه در پست بعدی ...

#سلامت_کودک
مامان جوجه‌ رنگی مامان جوجه‌ رنگی ۱۶ ماهگی
#ناخن_جویدن_کودک

🔹 قسمت دوم👇

🔻تأثیر رفتار والدین بر ناخن جویدن کودکان:

متخصصان علاوه بر بررسی رفتار کودک، بر #رفتار_والدین او نیز تمرکز می کنند. زیرا عامل اصلی این رفتار، ممکن است عملکرد والدین و اطرافیان باشد.
متخصص در این شرایط به والدین کمک می کند تا رفتار و واکنش خود را نسبت به کودک سنجیده تر کنند تا اضطرابی به کودک وارد نشود.

کودک با ناخن جویدن به نحوه رفتار والدین یا اطرافیان با او واکنش نشان می دهد؛ در این زمینه والدین باید سعی کنند ناراحتی و مشکلات ناشی از مشغله های کاری خود را به منزل منتقل نکنند.

از جمله روش هایی که یک روان شناس می تواند برای برطرف کردن این مشکل کودک از آن استفاده کند، روش های خاص #ریلکسیشن است.
اگر به علت بالا بودن #استرس_کودک ، این روش درمانی نیز جواب ندهد، پزشک داروهایی را تجویز می کند تا اضطراب کودک کمتر شود.

📢 توجه:

❌ لاک های با طعم تلخ که برای مقابله با ناخن جویدن از آن استفاده می شود، چندان موثر نیست و توصیه نمی شود.

والدین نباید به این عادت فرزند خود واکنش نشان دهند زیرا در برخی موارد ناخن جویدن روشی برای جلب توجه دیگران است و عکس العمل والدین همان توجهی است که کودک خواستار آن است. در مورد این عادت با او صحبت کنید اما درباره رفتارش قضاوت نکنید. صحبت با او درباره ناخن جویدن نباید باعث افزایش اضطراب وی شود. به او بگویید که این مشکل را با کمک او حل خواهید کرد.

#سلامت_کودک


🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
مامان مائده مامان مائده ۱۵ ماهگی
🌺کودکم من را کتک میزند

🟣اگر کودک به هر دلیلی پرخاشگری را انتخاب کند، والدین نباید با پرخاشگری به او پاسخ دهند اما باید محکم باشند. مثلا اگر کودک را بغل کرده اید و او شما رامیزند، بدون آنکه هیچ بحثی با او بکنید باید خیلی سریع او را زمین بگذارید یا اگر در اتاقش هستید او اسباب بازی اش را به سمت شما پرت می کند، بدون اینکه گفتگوی خاصی با او داشته باشید، از اتاق بیرون بروید.

🟡وقتی بیرون خانه هستید و او برای یک بستنی خریدن شما را می‌زند، حواستان باشد که به دلیل خجالت کشیدن از دیگران، تسلیم رفتارش نشوید، در غیر این صورت رفتارش را تحکیم می کند.

🟣با یک گفت وگوي دوستانه و سرشار از ابراز محبت به طور دقیق آسیب های این رفتارش را به او گوشزد کنید. مثلا بگویید:
من این کار را دوست ندارم و خیلی غصه ميخورم.» سپس پیامد انجام آن را گوشزد کنید. به عنوان مثال بگویید: «اگر به کتک زدن ادامه بدی برات بستني نميخرم.

👼جینگیلی ها👼
https://eitaa.com/joinchat/855638179C7cd8548bee
مامان نارگیل و ماهی مامان نارگیل و ماهی ۱۱ ماهگی
🔻3 راه تقویت ارتباط کودک با پدر و مادر

‏1ـ از جمله دوستت دارم استفاده كنید:

هر روز به فرزند خود بگویید كه دوستش دارید. این جمله حتی می‌تواند در زمانی كه والدین بر سر مسأله‌ای با كودك خود تفاهم ندارند یا از دست او عصبانی هستند، استفاده شود.

2ـ به كودك فرصت كمك كردن بدهید‏:

برخی والدین سهواً از نزدیك شدن فرزندان به آنها با جلوگیری از كمك كردن آنها در امور روزانه یك خانه جلوگیری می‌كنند و موجبات بروز دلزدگی عاطفی را در آنها فراهم می‌آورند. مثلا والدین می‌توانند در هنگام خرید كیسه‌ای را به دست كودك خود بدهند و از او تقاضا كنند تا به آنها كمك كند. این مهم باعث می‌شود تا كودك مشاركت را بیاموزد و به والدین خود بیشتر نزدیك شود. او این موضوع را درك می‌كند كه والدین به او اعتماد دارند.

‏3ـ برای زمان به خواب رفتن كودك برنامه‌ریزی كنید:

برای كودكان خواندن کتاب یا تعریف داستان پیش از به خواب رفتن بسیار لذت‌بخش است. شما می‌توانید داستان‌هایی از زندگی خود یا خاطراتی كه با كودكتان داشته‌اید را برای او تعریف كنید.
مامان 🧸𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 مامان 🧸𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 ۱۵ ماهگی
# 10 غذای خارق العاده  برای کودکان در حال رشد:


شیر: دادن شیر کامل به کودکان تا 2 سالگی بعد از آن1تا 2 لیوان شیر در روز برای کودکان در حال رشد ضروری است. اگرکودک شیر ساده را دوست ندارد، آن را بشکل شیربرنج یا کاسترد درست کنید!

تخم مرغ: محتوی پروتئین است و برای کودکان در حال رشد ضروری است. تخم مرغ نقش مهمی در رشد مغز کودک دارد! تخم مرغ برای صبحانه، 3 بار در هفته خوب است؛ نه هر روز!

بروکلی: از بهترین منابع گیاهی کلسیم، کلم بروکلی است. بهترین کار بخار پز کردن بروکلی است.

زغال اخته: انواع توت ها (برای کودکان بالای 1 سال)  دارای ارزش تغذیه ای بسیار عالی هستند. زغال اخته در برابر سموم از بدن محافظت می کند. بیشتر کودکان زغال اخته دوست دارند.

ماست: اگرکودک ماست ساده دوست ندارد، آن را با شیره و یا میوه ترکیب کنید!

سیب زمینی شیرین: از سبزیجات مغذی و دارای بتاکاروتن و کاروتنوئیدهای دیگر است که برای بینایی ضروری است.

بلغور جو دوسر: جو دوسر از بهترین صبحانه ها است.کودکانی که جو برای صبحانه  می خورند تمرکز و توجه بیشتری دارند.

پنیر: پنیر از مواد غذایی مغذی و جایگزین خوب برای گوشت به دلیل  منبع خوب پروتئین است.

ماهی: کودکان در حال رشد باید حداقل 2 وعده ماهی در هفته بخورند. ماهی به راحتی هضم می شود. ماهی مثل سالمون و ماهی تن (نه کنسرو تن ماهی) برای کودکان بهترین هستند نه همه انواع ماهی.

لوبیا: خوردن لوبیا کودکان را پر انرژی و خلق و خوی  آنان را بهتر، قلب را سالم  و  وزن را کنترل می کند.
مامان نلا مامان نلا ۱۶ ماهگی
مادر است دیگر....
صدای ساعت نمی‌گذارد بیش از این بخوابد و صدای درونی اش گوش زد کنان یادآور می شود که دیگر وقت بیداری فرا رسیده خسته از خوابی نصفه نیمه سعی دارد لباس تنش را درست کند یک لنگه پیراهن تنش جان در گرو سینه اش دارد و خسته از مکیدن های بیشمار کودک و جای زخم های دندان ناله ی دردش برپاست اما مادر است دیگر...
فکر صبحانه و ناهار ظهر جاروی خانه گردگیری و فکر تمیزی خانه از سرش بیرون نمی رود و تک به تک همانند صدای پاندول ساعت درون مغزش صدا می کنند اما مادر است دیگر
صبحانه را داده غذا را حاضر کرده جاروی خانه را زده و تمام کارهای فرزندش را انجام داده و تا می آید کمی بنشیند کودک جایش را کثیف کرده و دوباره...مادر است دیگر...
جلوی آینه می ایستد و به تماشای خود می پردازد اما صدای نغ نغ کودک اجازه ی خودنمایی دختر درونش را نمی دهد...رها می کند...مادر است دیگر
ناهار را می کشد همسر می رسد ناله کنان بوسه ای به صورت فرزند می زند و دخترک درونش فریاد می زند پس من...مادر است دیگر...
ظرف ها را می شوید خشک می کند دست هایش درد گرفته چشمانش خسته است اما وقت عصرانه فرارسیده...مادر است دیگر...
مامان ساحل مامان ساحل ۱۶ ماهگی
حلقه هوش

اسباب بازي به نام "حلقه هوش" وجود دارد كه يكي از مفيد ترين اسباب بازي هاست ؛ يك مخروط و چند حلقه از بزرگ به كوچك روي آن قرار مي گيرد . طبق تحقيقي كه استاد سلطانی به مدت 15 سال بر روي اين وسيله انجام داده اند ، این بازی بيش از يكصد تجربه براي كودك به همراه دارد . وقتي كودك با اين وسيله بازي مي كند يكصد بار با اين وسيله تجربه و كشف مي كند و ابداع مي كند و به رضايتمندی مي رسد و رشد مي كند .

مرتب در ذهن كودك « چرا » توليد مي كند و اين چراهاي ذهني به رشد ذهن كودك كمك بسياری می كند .

ممكن است حلقه ها را در مخروط نيندازد ؛ النگو كند ، قِل دهد ، سوت بزند ، تفاوت رنگها را تجربه كند و دائم كشف تازه با اين وسيله كند . به والدين توصیه می شود آن را خوب بشويند و در اختيار كودك بگذارند . به او ياد ندهند ؛ اما والدين عجول و جوان و بي حوصله بدون اهميت به اين توصیه كاملاً سعي در ياد دادن به كودك مي كنند و با تمام دقت از اول سعي مي كنند كه كودكشان حلقه ها را به ترتيب در مخروط بگذارد .
مامان سورنا مامان سورنا ۱ سالگی
وقتی کودک شما سینه را گاز می‌گیرد چه باید کرد؟ شماچه راهکاری دارید؟؟💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜

آرامش خود را حفظ کنید و بیش از حد واکنش نشان ندهید. وقتی کودک شما گاز می‌گیرد، طبیعی است که از درد فریاد بزنید. با این‌حال، یک واکنش بزرگ در برابر گاز گرفتن می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد.‌ ممکن است باعث شوید که کودکتان از شیر خوردن بترسد. یک واکنش بزرگ همچنین می تواند کودک شما را تشویق کند که دوباره شما را گاز بگیرد تا همان پاسخ سرگرم‌کننده را دریافت کند.

در عوض، یک نفس عمیق بکشید. وقتی سینه‌تان را بیرون می‌آورید، می‌توانید با آرامش به او بگویید «اوه، گاز گرفتن به مامان آسیب می‌زند»

استراحت کوتاهی داشته باشید. برای یک نوزاد بزرگتر، استراحت کوتاه بعد از گاز گرفتن می‌تواند بسیار موثر باشد. کودک خود را در مکانی امن قرار دهید و از خط دید او فاصله بگیرید. کوچولوی شما به سرعت متوجه می‌شود که گاز گرفتن نتیجه مطلوبی برای او نخواهد داشت.

اگر کودک شما گاز می‌گیرد و رها نمی‌کند، چند کار وجود دارد که می‌توانید انجام دهید: اول، سریع انگشت خود را بین لثه‌های کودک قرار دهید تا بتوانید بدون آن کار کنید. اگر جواب نداد، کودک را خیلی نزدیک به سینه خود به سمت خود بکشید. این کار نفس کشیدن را کمی سخت می‌کند، بنابراین به کودک به‌طور خودکار اجازه می‌دهد تا دهان خود را بیشتر باز کند و بینی خود را برای نفس کشیدن باز کند.

یکی از انواع این روش که برخی از مادران استفاده می‌کنند این است که به آرامی چشم کودک را فقط برای یک لحظه ببندند تا او را وادار کنند که دهانش را باز کند و نوک پستان را آزاد کند.
مامان آنیسا خانوم🍩👶 مامان آنیسا خانوم🍩👶 ۱۴ ماهگی
زمانی که فرزندانمان کوچک اند، نسبت به رفتار های اشتباه آنها صبرمان بیشتر است و در کنار خنده هایش، اشک هایش را هم تاب می آوریم،
در کنار تمیزی و عطر و بویش، کثیفی و بوی تعفن کهنه یا پوشکش را تحمل می کنیم و در کنار سلامت و شادابی اش، بر بیماری و ناخوشی او صبر می نماییم و...

اما وقتی بزرگ تر می شود، به جای اینکه صبرمان بیشتر شود برعکس اندک میشود و دیگر آن ها را بر نمی تابیم.
وقتی مرتکب اشتباه می شوند با تندی به آن ها می تازیم و سرزنش و توبیخشان می کنیم، در حالی که وقتی کوچک بودند و روی لباسمان خرابکاری می کردند در عین ناراحتی می خندیدیم و بعد از تمیز کردنش، لپش را محکم بوسیده و نوازشش می کردیم.

چرا با بزرگ شدن آن ها صبر ما کمتر می شود؟ علت آن است که وقتی کوچک اند تقریبا همه ی اشتباهات آن ها را غیر عمد و سهوی می دانیم و مقصر قلمدادشان نمی کنیم، ولی از سنی که زبان باز می کنند کم کم بیشتر اشتباهاتشان را عمدی و اختیاری می دانیم و زمانی که به نوجوانی می رسند، تمام رفتار هایشان را برنامه ریزی شده و عمدی تلقی میکنیم و بر آن ها برچسب توطئه گر و حیله گر می زنیم.
خطای ما در این است که رشد عقل را در فرزندانمان دلیل بر این می دانیم که آن ها نباید خطایی مرتکب شوند و مانند فرشته ها پاک و بی عیب باشند

قاب امروز
اولین های دخترم رو تو یه جعبه خوشگل نگه میدارم
اولین کلاه اولین دستکش اولین پستونک اولین کفش اولین شمع تولد
نه که وقتی بزرگ شد بفهمه چه قدری بوده و چه قدر واسش زحمت کشیدم ، که زحمتی نبوده ، مادری بوده
واسه اینکه بفهمه خالق مهربون از وقتی کوچولو بوده تا اون موقع که خانوم جوونی شده همیشه هواشو داشته ، پس از این به بعدم داره 🌈☘️💚☺️♥️