🔻3 راه تقویت ارتباط کودک با پدر و مادر

‏1ـ از جمله دوستت دارم استفاده كنید:

هر روز به فرزند خود بگویید كه دوستش دارید. این جمله حتی می‌تواند در زمانی كه والدین بر سر مسأله‌ای با كودك خود تفاهم ندارند یا از دست او عصبانی هستند، استفاده شود.

2ـ به كودك فرصت كمك كردن بدهید‏:

برخی والدین سهواً از نزدیك شدن فرزندان به آنها با جلوگیری از كمك كردن آنها در امور روزانه یك خانه جلوگیری می‌كنند و موجبات بروز دلزدگی عاطفی را در آنها فراهم می‌آورند. مثلا والدین می‌توانند در هنگام خرید كیسه‌ای را به دست كودك خود بدهند و از او تقاضا كنند تا به آنها كمك كند. این مهم باعث می‌شود تا كودك مشاركت را بیاموزد و به والدین خود بیشتر نزدیك شود. او این موضوع را درك می‌كند كه والدین به او اعتماد دارند.

‏3ـ برای زمان به خواب رفتن كودك برنامه‌ریزی كنید:

برای كودكان خواندن کتاب یا تعریف داستان پیش از به خواب رفتن بسیار لذت‌بخش است. شما می‌توانید داستان‌هایی از زندگی خود یا خاطراتی كه با كودكتان داشته‌اید را برای او تعریف كنید.

تصویر
۱ پاسخ

❤️❤️❤️❤️❤️❤️

سوال های مرتبط

مامان جوجه‌ رنگی مامان جوجه‌ رنگی ۱۶ ماهگی
#ناخن_جویدن_کودک

🔹 قسمت دوم👇

🔻تأثیر رفتار والدین بر ناخن جویدن کودکان:

متخصصان علاوه بر بررسی رفتار کودک، بر #رفتار_والدین او نیز تمرکز می کنند. زیرا عامل اصلی این رفتار، ممکن است عملکرد والدین و اطرافیان باشد.
متخصص در این شرایط به والدین کمک می کند تا رفتار و واکنش خود را نسبت به کودک سنجیده تر کنند تا اضطرابی به کودک وارد نشود.

کودک با ناخن جویدن به نحوه رفتار والدین یا اطرافیان با او واکنش نشان می دهد؛ در این زمینه والدین باید سعی کنند ناراحتی و مشکلات ناشی از مشغله های کاری خود را به منزل منتقل نکنند.

از جمله روش هایی که یک روان شناس می تواند برای برطرف کردن این مشکل کودک از آن استفاده کند، روش های خاص #ریلکسیشن است.
اگر به علت بالا بودن #استرس_کودک ، این روش درمانی نیز جواب ندهد، پزشک داروهایی را تجویز می کند تا اضطراب کودک کمتر شود.

📢 توجه:

❌ لاک های با طعم تلخ که برای مقابله با ناخن جویدن از آن استفاده می شود، چندان موثر نیست و توصیه نمی شود.

والدین نباید به این عادت فرزند خود واکنش نشان دهند زیرا در برخی موارد ناخن جویدن روشی برای جلب توجه دیگران است و عکس العمل والدین همان توجهی است که کودک خواستار آن است. در مورد این عادت با او صحبت کنید اما درباره رفتارش قضاوت نکنید. صحبت با او درباره ناخن جویدن نباید باعث افزایش اضطراب وی شود. به او بگویید که این مشکل را با کمک او حل خواهید کرد.

#سلامت_کودک


🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
مامان جوجه‌ رنگی مامان جوجه‌ رنگی ۱۶ ماهگی
#ناخن_جویدن_کودک

🔹 قسمت اول👇

از جمله دلایلی که موجب ناخن جویدن کودک و نوجوان می شود، آن است که او سعی می کند با انجام این کار از میزان استرس خود بکاهد.

والدین هرگز نباید فرزند خود را برای ناخن جویدن تنبیه کنند، زیرا خود تنبیه ترس و #اضطراب کودک را بیشتر می کند.

🔻راه کارهای عملی👇👇

👈1 - برای کمک به این کودکان می توان از ناخن آسیب دیده تصویری تهیه کرد و وضعیت آن را با ناخن سالم مقایسه کرد. همچنین هنگامی که کودک مشغول #جویدن_ناخن است بدون این که متوجه شود، از او فیلم تهیه کنید و سپس برای او به نمایش بگذارید. احتمال دارد با مشاهده فیلم به خود بیاید و این عادت را کنار بگذارد.

👈2 - قرار دادن آیینه جلوی کودک او را متوجه این عادت ناپسند می کند. کودک را تشویق کنید در مجلات، تصویر دست های زیبا را جست و جو کند، یا روی کتاب یا آینه بچسباند تا مرتب تصویر این دست ها را با دست های خود مقایسه کند.

👈3 - اقدام دیگری که در این زمینه مفید است، شناسایی مکان و زمانی است که این رفتارها در او بیشتر می شود.

به عنوان مثال، شاید کودک با ایجاد موقعیت های خاص به ناخن جویدن می پردازد. این حالت را که در او استرس ایجاد می کند شناسایی و کاری کنید که در موقعیت های استرس زا قرار نگیرد. اگر کودک هنگام تماشای برنامه تلویزیونی ناخن می جود، شیئی به دست او بدهید تا سرش گرم شود. به مکان هایی که این عادت کودک زیاد می شود نیز دقت کنید تا علت این اختلال را بفهمید. هنگامی که این عادت کم شد، با تعیین پاداش، این رفتار خوب او را تقویت کنید. به عنوان مثال، برای تشویق هر بار ناخن نجویدن ستاره ای به جدول برنامه های روزانه او اضافه کنید و به ازای هر ۱۰ ستاره به او هدیه دهید.

ادامه در پست بعدی ...

#سلامت_کودک
مامان سورنا مامان سورنا ۱ سالگی
وقتی کودک شما سینه را گاز می‌گیرد چه باید کرد؟ شماچه راهکاری دارید؟؟💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜

آرامش خود را حفظ کنید و بیش از حد واکنش نشان ندهید. وقتی کودک شما گاز می‌گیرد، طبیعی است که از درد فریاد بزنید. با این‌حال، یک واکنش بزرگ در برابر گاز گرفتن می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد.‌ ممکن است باعث شوید که کودکتان از شیر خوردن بترسد. یک واکنش بزرگ همچنین می تواند کودک شما را تشویق کند که دوباره شما را گاز بگیرد تا همان پاسخ سرگرم‌کننده را دریافت کند.

در عوض، یک نفس عمیق بکشید. وقتی سینه‌تان را بیرون می‌آورید، می‌توانید با آرامش به او بگویید «اوه، گاز گرفتن به مامان آسیب می‌زند»

استراحت کوتاهی داشته باشید. برای یک نوزاد بزرگتر، استراحت کوتاه بعد از گاز گرفتن می‌تواند بسیار موثر باشد. کودک خود را در مکانی امن قرار دهید و از خط دید او فاصله بگیرید. کوچولوی شما به سرعت متوجه می‌شود که گاز گرفتن نتیجه مطلوبی برای او نخواهد داشت.

اگر کودک شما گاز می‌گیرد و رها نمی‌کند، چند کار وجود دارد که می‌توانید انجام دهید: اول، سریع انگشت خود را بین لثه‌های کودک قرار دهید تا بتوانید بدون آن کار کنید. اگر جواب نداد، کودک را خیلی نزدیک به سینه خود به سمت خود بکشید. این کار نفس کشیدن را کمی سخت می‌کند، بنابراین به کودک به‌طور خودکار اجازه می‌دهد تا دهان خود را بیشتر باز کند و بینی خود را برای نفس کشیدن باز کند.

یکی از انواع این روش که برخی از مادران استفاده می‌کنند این است که به آرامی چشم کودک را فقط برای یک لحظه ببندند تا او را وادار کنند که دهانش را باز کند و نوک پستان را آزاد کند.
مامان سَروین مامان سَروین ۱ سالگی
‼️حجم غذای درون بشقاب کودک چقدر باشد؟؟‼️

در ابتدای شروع کمکی قطعا ما از میزان اشتهای کودک خود مطلع نیستیم اما به مرور متوجه این مقدار می‌شویم. چه در روش سنتی (کودک با دادن علائم سیر شدن و اشتها نداشتن خود را نشان میدهد) و چه در روش blw که به طور مشخص این موضوع قابل تشخیص است.

❗️اما آیا می‌دانید یکی از دلایل بدغذایی بچه‌ها شلوغ بودن و یا پر بودن زیادی ظرف غذاست؟

✔️مغز کودکان هنوز قابلیت هضم و پردازش تصاویر شلوغ را ندارد و از آشفتگی نیز بیزار است. وقتی ظرف غذا زیادی شلوغ و پر باشد کودک دچار آشفتگی و سردرگمی می‌شود. از سمت دیگر ممکن است ب دلیل آنکه نمی‌تواند تمام ظرف را خالی کند اعتمادبنفس خود را از دست داده و در ادامه اشتیاقی به خوردن نداشته باشد.

✔️مورد دوم آنکه اگر کودک شما غذا را پرت میکند، می‌توانید غذا را کم‌کم در اختیار او بگذارید تا این عادت را به مرور ترک کنند.

اما دقت کنید این دلایل نباید باعث شود ما از سمت دیگر بام افتاده و مقدار خیلی کمی غذا در ظرف کودک بگذاریم. چرا ک این کار نیز باعث ترس کودک و دلهره او می‌شود.

🔺️پس باید مقدار اشتهای کودک خود را بشناسیم.

⭕️شام سروین
کوکو سبزی و پیازچه (سبزی کوکو، پیازچه، تخم مرغ، پودر پیاز، پودر سیر، پاپریکا)
طالبی
توت فرنگی

سروین ۱۱ ماه و ۱۴ روز داره
مامان مائده مامان مائده ۱۵ ماهگی
🌺کودکم من را کتک میزند

🟣اگر کودک به هر دلیلی پرخاشگری را انتخاب کند، والدین نباید با پرخاشگری به او پاسخ دهند اما باید محکم باشند. مثلا اگر کودک را بغل کرده اید و او شما رامیزند، بدون آنکه هیچ بحثی با او بکنید باید خیلی سریع او را زمین بگذارید یا اگر در اتاقش هستید او اسباب بازی اش را به سمت شما پرت می کند، بدون اینکه گفتگوی خاصی با او داشته باشید، از اتاق بیرون بروید.

🟡وقتی بیرون خانه هستید و او برای یک بستنی خریدن شما را می‌زند، حواستان باشد که به دلیل خجالت کشیدن از دیگران، تسلیم رفتارش نشوید، در غیر این صورت رفتارش را تحکیم می کند.

🟣با یک گفت وگوي دوستانه و سرشار از ابراز محبت به طور دقیق آسیب های این رفتارش را به او گوشزد کنید. مثلا بگویید:
من این کار را دوست ندارم و خیلی غصه ميخورم.» سپس پیامد انجام آن را گوشزد کنید. به عنوان مثال بگویید: «اگر به کتک زدن ادامه بدی برات بستني نميخرم.

👼جینگیلی ها👼
https://eitaa.com/joinchat/855638179C7cd8548bee
مامان 🧸𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 مامان 🧸𝒟𝑒𝓁𝓋𝒾𝓃 ۱۵ ماهگی
#رفتارهای_تغذیه ای مناسب از بدو تولد کودک تا 3 ماهگی:

شیر دادن باید بر اساس میل وتقاضای شیرخوار باشد بنابراین باید به محض بیدار شدن شیرخوار و یا با مشاهده تمایل او به مکیدن قبل از اینکه زیاد گریه کند به او شیر بدهید. هنگام شیردادن باید شیرخوار را به خوبی و به راحتی در آغوش بگیرید.

هنگام شیردادن، به کودک لبخند بزنید و با ملایمت و مهربانی با او صحبت کنید. اما نه به گونه ای که شیرخوار از شیرخوردن باز بماند.

مدت شیرخوردن و فاصله بین دفعات تغذیه را باید به اختیار شیرخوار بگذارید زیرا در این سن شیرخوار مقدار شیر دریافتی را بر حسب نیازهای خود تنظیم می کند. به او فرصت کافی برای توقف در مکیدن، نفس تازه کردن، برقراری ارتباط با خودتان و اطرافیان بدهید تا پس از این فرصت، مجددا" به شیرخوردن ادامه دهد.

اگر بعد از شیرخوردن شیرخوار بادگلو نزد و به خواب رفت نباید نگران او شوید. بسیاری از شیرخواران که از شیر مادر تغذیه می کنند اگر روش شیرخوردنشان درست باشد هوایی نمی بلعند و نیازی به بادگلو زدن ندارند و اگر احیانا" هم هوایی بلعیده باشند و به خواب بروند خودشان بیدار می شوند. بنابراین برای گرفتن بادگلوی کودکی که از شیر مادر تغذیه می شود نباید او را از خواب بیدار کنید.
مامان ساحل مامان ساحل ۱۶ ماهگی
حلقه هوش

اسباب بازي به نام "حلقه هوش" وجود دارد كه يكي از مفيد ترين اسباب بازي هاست ؛ يك مخروط و چند حلقه از بزرگ به كوچك روي آن قرار مي گيرد . طبق تحقيقي كه استاد سلطانی به مدت 15 سال بر روي اين وسيله انجام داده اند ، این بازی بيش از يكصد تجربه براي كودك به همراه دارد . وقتي كودك با اين وسيله بازي مي كند يكصد بار با اين وسيله تجربه و كشف مي كند و ابداع مي كند و به رضايتمندی مي رسد و رشد مي كند .

مرتب در ذهن كودك « چرا » توليد مي كند و اين چراهاي ذهني به رشد ذهن كودك كمك بسياری می كند .

ممكن است حلقه ها را در مخروط نيندازد ؛ النگو كند ، قِل دهد ، سوت بزند ، تفاوت رنگها را تجربه كند و دائم كشف تازه با اين وسيله كند . به والدين توصیه می شود آن را خوب بشويند و در اختيار كودك بگذارند . به او ياد ندهند ؛ اما والدين عجول و جوان و بي حوصله بدون اهميت به اين توصیه كاملاً سعي در ياد دادن به كودك مي كنند و با تمام دقت از اول سعي مي كنند كه كودكشان حلقه ها را به ترتيب در مخروط بگذارد .
مامان ماهِد🐢 مامان ماهِد🐢 ۱۵ ماهگی
🌱 اشتباهات کودک، را برای همسرتان در حضور کودک بازگو نکنید

.بازگویی و تعریف کردن اشتباهات، خطایی است که ناخواسته شما مرتکب میشوید و مهر تاییدی بر رفتارهای اوست که سبب جسارت کودک برای تکرار آن رفتار یا حرف میشود و باعث تثبیت آن رفتار میشود.

.تنبیه باید دو نفری انجام شود
کودک + یک والد ( پدر یا مادر) بدون گزارش به والد دیگر .

.زیرا کودک احساس میکند والدینش دوستش ندارند و در محیط خانه احساس ناامنی میکند.

.وقتی پدر می آید، فرزند علاقمند است که با پدرش ارتباط برقرار کند و با هم بازی کنند

ولی شما با بازگویی اشتباهات کودک سبب تخریب رابطه پدر-فرزندی میشوید که گاهی متاسفانه پدر به دلیل خستگی کودک را تنبیه میکند به جای بازی و شادی.

همچنین همسرتان به امید زندگی و خانواده به خانه می آید نه برای تنبیه و دعوا و...

پس محیط خانه را برای ورود همسرتان متشنج نکنید.

در مورد رفتارهای کودک و صحبت در روشهای تربیتی، در اتاق جداگانه بدون حضور کودک، با همسرتان حرف بزنید.

بازگوکردن اشتباهات، آموزش خبرچینی به کودکان است!!
مامان دخترک خوش‌قدم💫 مامان دخترک خوش‌قدم💫 ۱۳ ماهگی
🛑 بازی‌های سرگرم‌کننده و آموزشی برای کودکان ۴ تا ۵ ساله

🌞 مسابقه با مانع: با استفاده از بالش، پتو یا هر وسیله نرم دیگری، یک مسیر پر از مانع ایجاد کنید و از کودک بخواهید از روی موانع بپرد، بخزد یا راه برود. این بازی به تقویت هماهنگی، تعادل و انعطاف‌پذیری کودک کمک می‌کند

🌞 پرتاب توپ به هدف: یک سبد یا جعبه را در فاصله مشخصی از کودک قرار دهید و از او بخواهید توپ را به داخل آن پرتاب کند. این بازی به تقویت مهارت‌های هدف‌گیری و هماهنگی چشم و دست کمک می‌کند.

🌞 رقص و آواز: موسیقی شاد بگذارید و از کودک بخواهید بر اساس موسیقی حرکت کند و برقصد. این بازی به تقویت هماهنگی و حس ریتم کمک می‌کند

🌞 پازل‌های پیچیده‌تر: پازل‌های با قطعات بیشتر و طرح‌های پیچیده‌تر به تقویت مهارت‌های حل مسئله و توجه کودک کمک می‌کند

🌞 بازی با حروف و اعداد: با استفاده از حروف و اعداد مغناطیسی یا کارت‌های آموزشی، بازی‌های مختلفی مانند ساخت کلمات و اعداد انجام دهید. این بازی به تقویت مهارت‌های خواندن، نوشتن و شمارش کمک می‌کند

🌞 بازی‌های طبقه‌بندی: اشیاء مختلف را بر اساس ویژگی‌های مشترک مانند رنگ، شکل یا اندازه طبقه‌بندی کنید. این بازی به تقویت مهارت‌های تفکر منطقی و تحلیل کمک می‌کند.

@valedetavana

از کانال تلگرام والد توانا