موضوع: #رفلاکس
🚼 رفلاکس معده کودک به زبان ساده:
برگشتن اسید معده به مری را #رفلاکس می نامند. رفلاکس در نوزادان به شکل بالا آوردن شیر به چشم می خورد. دریچه پایین مری به صورت یک زبانه وظیفه دارد مانع از برگشت محتویات معده به داخل مری شود. قاعدتا هنگام بلع غذا این دریچه باز می شود و بعد از اتمام عمل این دریچه بسته می شود تا مری و سایر اعضا ازتماس با اسید معده در امان باشند. اما گاه در برخی نوزادان این دریچه به حال استراحت فرو میرود 😴😴 و در همین موقع اسید معده بازگشت میکند. تشخیص رفلاکس راحت نیست و باید حتما پزشک آن را تشخیص دهد. ✴️ توصیه هایی برای کودکان مبتلا به رفلاکس معده:
1- کم کردن فواصل شیردهی. در واقع تغذیه با مقادیر کم و دفعات بیشتر را جایگزین پرخوری در نوزاد نماید.
2- اصلاح وضعیت و محل خواب نوزاد: نوزادان بر روی سطحی سفت و شیب دار با زاویه 30 درجه خوابانده شوند.
3- خواباندن نوزاد به پهلوی چپ
4-پرهیز از مصرف لبنیات گاوی و حتی گوشت گاو و محرک های ریفلاکس مانند گوجه فرنگی،شکلات، قهوه، ادویه جات تند و استعمال دخانیات توسط مادر
5-تمیز کردن چشمها با پنبه آغشته به چای و تمیز کردن بینی با فین گیر یا پوار بعد از مرطوب کردن بینی با کمک بخور گرم و اسپری نمکی
6- به نوزادان مبتلا به رفلاکس اجازه مکیدن انگشتان و یا پستانک داده شود.
7-رعایت دمای مناسب اطاق (24 تا 26 درجه)،اجتناب از قنداق کردن و استفاده از لباسهای مناسب و خنک

۰ پاسخ

سوال های مرتبط

مامان قلب های مامان مامان قلب های مامان ۱۱ ماهگی
مامان قلب های مامان مامان قلب های مامان ۱۱ ماهگی
بهترین روش های خواباندن نوزاد
نکاتی که در هنگام تنظیم خواب نوزاد باید به آن توجه کنید :

۱- استفاده از تشک سفت
به هیچ عنوان از تشک نرم و بالش از جنس کرک یا پشم حیوانات برای نوزادان استفاده نکنید.

۲- سر نوزاد را موقع خواب نپوشانید
پتو نوزاد را روی سینه آن و دستان نوزاد را روی پتو قرار دهید تا پتو حرکت نکند و روی سر نوزاد را نپوشاند.میتوانید از کیسه خواب برای نوزادان استفاده کنید چون سر نوزاد بیرون قرار می گیرد وسیله مناسب و ایمنی است.

۳ – از بالا رفتن دمای بدن نوزاد هنگام خواب جلوگیری کنید
سعی کنید در زمان خواب لباس نازک تن نوزاد کنید تا دمای بدن آن بالا نرود.محیط خنک و دمای ۲۰ درجه سانتیگراد محیط مناسبی برای خواب نوزاد می باشد.


خواباندن نوزاد | مرکز خدمات پرستاری پارسیان مهرپرور

۴ – هنگام خواب از پستانک برای نوزاد استفاده کنید
استفاده از پستانک در نوزادان در زمان خواب ، می تواند جلوی سندروم مرگ ناگهانی نوزاد را بگیرد. البته اگر نوزاد تمایلی به خوردن پستانک ندارد، کودک را مجبور نکنید که پستانک خورد. در نوزادانی که از شیر مادر به جای شیر خشک استفاده می کنند،در هفته سه یا چهارم می توانید به انها پستانک بدهید
مامان کمند مامان کمند ۱۲ ماهگی
🔹تغذیه_کودک
💠در تغذیه كودكان زیر یكسال همواره به این نكات توجه كنید:

1- همزمان با شروع تغذیه تكمیلی نیاز كودك به آب افزایش می یابد و این نیاز با خوردن شیر مادر به تنهایی تامین نمی شود و باید بر حسب نیاز و تمایل كودك آب جوشیده سرد شده به او داده شود.

2- دادن آب میوه به مقدار زیاد و یا شیرینی قبل از غذا، سبب كم شدن اشتها می شود و رشد كودك را به خطر می اندازد. بنابراین آب میوه و یا میوه رسیده و نرم را كه با پشت قاشق له كرده اید، دوبار در روز بعد از غذای وسط روز و با حجم كم به كودك بدهید، ویتامین های مورد نیاز كودك به ویژه ویتامین C از راه شیر مادر تامین می شوند.

3- از اضافه كردن نمك، شكر و ادویه به غذای كودك زیر یكسال جدا" خودداری كنید. زیرا ذائقه كودك در این زمان شكل می گیرد. در صورتی كه كودك زیر یكسال دچار ایست یا افت وزنی است و غذای كاملا" بی نمك خود را نمی خورد هنگام طبخ غذا از مقدار بسیار كمی نمك یددار استفاده كنید.

4- برای بهتر كردن طعم غذای كودك به سوپ او آب لیموی تازه یا آب نارنج تازه اضافه نمائید.

5- همزمان با شروع تغذیه كمكی (از پایان ماه ششم زندگی) قطره آهن به میزان 10 تا 15 قطره بــرای كـــودك شـــروع كــنــید قطره آهن تا پایان 2 سالگی باید به كودك داده شود.

6- قطره مولتی ویتامین یا A+D را كه از 15 روزگی برای كودك خود شروع كرده اید تا پایان یكسالگی ادامه دهید در صورت صلاحدید پزشك این قطره را نیز تا پایان 2 سالگی ادامه دهید.

به خاطر داشته باشید:

7- غذا خوردن كودك در سنین 12-6 ماهگی فقط به منظور تامین نیازهای غذایی او نیست بلكه برقراری یك ارتباط اجتماعی بین والدین و كودك است. كودك همیشه از این كه چیز جدیدی را از فردی كه دوستش دارد می گیرد، بسیار خوشحال می شود.
مامان دردونه مامان دردونه ۱۰ ماهگی
۱۵۴- درباره رفلاکس
این پست برای مامان هایی هست که بچه شون فقط رفلاکس داره و مشکلی توی وزنگیری نداره و وزن بچه توی مراقبت های بهداشت مطابق نمودارش داره پیش میره(نه طبق نظر و حس شخصی خودشون) برای شرایط غیر از این، قطعا طبق نظر پزشک پیش میرین.

رفلاکس یعنی چی؟ یعنی برگشتن غذا از معده به لوله مری
چرا بچه ها رفلاکس دارن؟ چون بین مری و معده یه دریچه عضلانی هست. بچه ها چون هنوز این عضله شون ضعیفه نمیتونه جلوی ورود مواد معده به مری رو بگیره.
درمان قطعیش چیه؟ هیچی، بچه بزرگ بشه، عضله اش به قدرت لازم برسه دیگه باز نشه، دیگه مواد نتونه بیاد تو مری، رفلاکس برطرف بشه.
همه بچه ها دارن رفلاکس رو، شدتش و مدت طول کشیدنش فرق میکنه. ولی مهم نیست چقدر بالا میاره، تا وقتی وزنگیریش مطابق نمودارش هست هیچ کاری لازم نیست.
داروهای رفلاکس چی؟ این داروها به بچه حس سیری کاذب میده. بجه کمتر میخوره، کمترم بالا میاره‌. مادر فک میکنه رفلاکس خوب شده. ولی مخصوصا تو ۴ ماه اول چون ۹۰ درصد رشد سلول های مغزیه و شیر خوردن خیلی مهمه، دارو ندین بهتره. اشکال نداره، بخوره، بالا بیاره. تا وقتی وزنگیریش خوبه مشکلی نیست.
به تجربه میگم که اکثر داروها هم تاثیر خاصی نداره. چون رفلاکس بچه ها مثه بزرگترها به خاطر زیاد بودن اسید معده نیست (اصلا اسید نداره معده بچه اونقدری) به خاطر شل بودن اون دریچه است. هیچ دارویی بجز زمان نمیتونه اونو تقویت کنه.
شنیده بودم دادن پودر جوی دو سر قبل شیر میتونه رفلاکس رو کم کنه ولی توصیه میکنم در مورد نحوه انجام و مقدارش با پزشک مشورت کنین.
مامان شاهان 



🤰🏻🪽🍼 مامان شاهان 🤰🏻🪽🍼 ۸ ماهگی
#حریره_بادام
مواد لازم: 
بادام: 4 عدد
آرد برنج: 1 ق مربا خوری
شیر پاستوریزه، یک استکان (حدود 60 میلی لیتر)
روغن مایع: 1 ق چای خوری (بهتر است روغن زیتون باشد)
شکر: 1 ق چای خوری
آب: نصف استکان (حدود 30 میلی لیتر)

طرز تهیه:

بادام ها را به مدت 3-4 ساعت در آب گرم خیسانده و سپس پوست بکنید. سپس آن ها را رنده کرده، به طوری که پودری کاملا یک دستی بدست آید.

شیر را در یک ظرف کوچک که بهتر است از جنس لعابی باشد ریخته و آرد برنج را در آن حل کرده و با پشت قاشق نرم کنید و ظرف را روی شعله ملایم گاز قرار دهید.

سپس آب و شکر را با سایر مواد مخلوط کرده و در حالی که آن را به طور مرتب به هم می زنید، به مدت حدود 20 دقیقه بپزد تا قوامی مانند ماست پیدا کند.

در دو سه دقیقه آخر پخت، روغن زیتون را با سایر مواد مخلوط کنید.

اضافه کردن روغن باعث افزایش کالری غذا و در نتیجه کمک به رشد شیرخوار می شود. از آن جا که روغن نباید در معرض حرارت زیاد قرار گیرد توصیه می شود که در اواخر پخت به غذا اضافه شود.

با رعایت بهداشتی می توان قبل از مصرف، مقدار اضافی حریره را در ظرف در بسته تا دو روز در یخچال نگه داری کرد.

همانند فرنی، بهتر است حریره را با آب پخت و در پایان شیر مادر یا شیر خشک یا شیر پاستوریزه به آن اضافه کرد.
مامان آیهاט جونی مامان آیهاט جونی ۹ ماهگی
مراقبت و تغذیه مادر و نوزاد:
💟چه زمان زردی نوزاد پس از تولد نیاز به درمان دارد

زردی با هر درجه ای اگر همراه با بی حالی یا خواب آلودگی در نوزاد باشد نیاز به درمان دارد
درمان شامل
♦️درمان از طریق فتوتراپی
♦️خنک نگهداشتن نوزاد
♦️قطره ی شیرخشت ( بیلی ناستر روزی 2 بار 5 قطره کمک به دفع سریعتر زردی میکند)
معمولا پزشکان توصیه میکنند از دستگاه فتوتراپ همزمان باشییردهی د تا بهبود کامل زردی استفاده نمایید یا با بستری کردن نوزاد در بخش نوزادان زردی نوزاد درمان شود


💟زردی بالای چه اثر مخربی بر نوزاد دارد؟

.
مهم ترین اثر تخریبی زردی بر روی اعصاب شنوایی است!!!!
مهم ترین عضوی که آسیب می بیند مغز است که اگر زردی به موقع درمان نشود، مغز نوزاد دچار عوارض شدیدی خواهد شد. این بیماری در صورت درمان نشدن، باعث تخریب عصب شنوایی نوزاد می شود.
از جمله عوارض دیگر، تشنج و اختلالات حرکتی است، یعنی کودک حرکت های ناموزون انجام می دهد و در راه رفتن تعادل ندارد و دچار فلج می شود و یا ضریب هوشی پایینی دارد که مجبور می شویم او را در ردیف معلولان ذهنی قرار دهیم .بنابراین خطرناک ترین تاثیر زردی بر مغز و عصب شنوایی است.
مامان قلب های مامان مامان قلب های مامان ۱۱ ماهگی
چگونه به چهار دست و پا رفتن نوزاد کمک کنیم
تمرین‌هایی برای چهار دست و پا رفتن نوزاد وجود دارد که می‌تواند روند آن را تسریع کند:

زمان شکم: به کودک خود کمک کنید روی شکمش قرار بگیرد تا بتواند تعادلش را در این حال حفظ کند و کم کم خودش را چهار دست و پا بالا بیاورد. زمان شکم به او کمک می کند تا در پشت، گردن و بازوهایش، قدرت کافی برای انجام حرکت را ایجاد کند.
به کودک خود در نشستن کمک کنید: در ابتدا نشستن همراه با کمک، و سپس بدون کمک در زمانی که او آماده است، به آنها کمک می‌کند تا عضلات شکم و پشت خود را برای چهار دست و پا رفتن قوی کنند. در واقع، نوزادان اغلب چهار دست و پا رفتن را بعد از نشستن کشف می‌کنند: یک روز ممکن است بعد از نشستن خم شود و متوجه شود که می‌تواند بدنش را روی دست‌ها و بازوهایش نگه دارد. از آنجا به بعد، اوممکن است سعی کند به جلو و عقب تکان بخورد، یا حتی خود را در حالت ثابت نگه دارد. با این حال بیش از موعد او را وادار به انجام این کار نکنید زیرا به عوارض زود نشاندن نوزاد دچار می‌شوید.
طعمه گذاشتن. یکی دیگر از انواع کارها برای کمک به چهار دست و پا رفتن نوزاد، استفاده از طعمه است! شما می‌توانید برای تشویق انواعی از اسباب بازی‌های وسوسه برانگیز، انواع عروسک نوزاد یا مواد خوراکی را کمی دورتر از او قرار دهید تا برای بدست آوردنشان تلاش کند. از این روش به عنوان یک روش کاردرمانی برای چهار دست و پا رفتن نوزاد استفاده می‌کنند