سوال های مرتبط

مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
راه های کاهش درد زایمان

 

دارویی به نام پتیدین به مادر تزریق می شود که تا اندازه ای از درد زایمان کم می کند. این دارو عضلات اسکلتی فرد را شل می کند و سبب می شود تا مادر به خواب برود.

 

انتونوکس

مخلوطی از گاز و هوا می باشد که از طریق دهان و با ماسک برای کاهش شدت درد تجویز می شود. مادر این گازی را که استنشاق می کند، ترکیبی از اکسیژن و اکسیدنیتروژن است. اگرچه این ترکیب نمی تواند همه درد زایمان را از بین ببرد، اما تا حدی می تواند منجر به کاهش درد در حین انقباضات زایمان شود و آن را قابل تحمل کند.

 این گاز از طریق ماسک و طی عمل تنفس، وارد دهان فرد می شود و هنگامی که انقباضات رحمی شروع می شود، باید مصرف شود و حدود 15 تا 20 ثانیه پس از مصرف، تا حدی دردهای مادر را  کاهش می دهد. برای افزایش اثر این گاز بهتر است تعداد نفس کشیدن را کم کنید و در عوض عمیق و آهسته نفس بکشید .

 عوارض این گاز برای مادر و جنین گزارش نشده است. تنها ممکن است کمی موجب سردرد و خواب آلودگی مادر شود.
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
این مساله در مورد کسانی که فرزندی با مشکلات اینچنینی دارند و در مورد مادرانی که مبتلابه بیماری صرع یا تشنج هستند، از اهمیت بالاتری برخوردار است، طوری که به این افراد روزانه 5 میلی گرم اسید فولیک تجویز می شود تا از به وجود آمدن چنین مشکلاتی در جنین پیشگیری شود.

 بر خلاف تصور عمومی، مصرف اسید فولیک قبل از بارداری و در ماه های اول بارداری برای خونسازی نیست، هر چند اسید فولیک در ساخت گلبول های قرمز و درمان برخی از انواع کم خونی نقش دارد. اسید فولیک در برخی مواد غذایی مثل جگر، عدس، سبوس برنج، آرد سویا، لوبیا قرمز، بادام زمینی، اسفناج، شلغم، گندم و کدوحلوایی وجود دارد و مصرف این مواد غذایی به همه توصیه می شود.

 از توصیه های دیگر برای کسانی که تمایل به بارداری دارند، انجام آزمایش هایی برای بررسی برخی عفونت ها و کم خونی و همین طور انجام پاپ اسمیر است تا بتوان قبل از بارداری به درمان بیماری های احتمالی در مادر پرداخت. یکی دیگر از توصیه ها، درمان مشکلات دندانی است تا حین بارداری به زایمان زودرس و خطرات دیگری منجر نشود.
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
نشانه دیابت بارداری

 

در طی عمل هضم غذاها در دستگاه گوارش، کربوهیدرات ها به گلوکز تبدیل می شوند. گلوکز وارد جریان خون می شود و توسط هورمونی به نام انسولین که از لوزالمعده ترشح می شود، به داخل سلول های بدن منتقل می شود تا بسوزد و انرژی تولید کند.

 در بیماران مبتلا به دیابت، انسولین به مقدار کافی تولید نمی شود و یا این که سلول ها نمی توانند از انسولین استفاده کنند و گلوکز وارد سلول ها نمی شود، در نتیجه میزان گلوکز (قند) خون بالا می رود.

 دیابت بارداری یک نوع از بیماری دیابت است که در طی دوران بارداری در زنان بروز می کند و معمولا بعد از تولد نوزاد برطرف می شود.

 دیابت بارداری در 3 تا 6 درصد زنان باردار دیده می شود و معمولا در سه ماهه دوم بارداری شروع می شود.

 علائم شایع دیابت بارداری شبیه سایر نشانه های مرتبط با بارداری است. لذا تشخیص آن سخت است.

 اگر هر یک از علائم زیر را در خودتان مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید تا آزمایش سنجش قند خون را برای شما بنویسد.
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
مشکل شایع در دوران بارداری

 

1- یبوست دوران بارداری

یبوست یکی از شایع ترین مشکلات دوران بارداری است که به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد می شود. اما راهکارهایی وجود دارد که با کمک آنها می توان مشکل یبوست را کم کرد.

 برای مثال لازم است غذاهای پرفیبر را انتخاب کنید، پیاده روی کنید و فعالیت بدنی داشته باشید. روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشید و نکته مهم آنکه با توجه به اینکه پزشک در دوران بارداری مکمل آهن و مولتی ویتامین را تجویز می کند، از پزشک خود بخواهید قرص آهنی را به شما معرفی کند که کمتر شما را دچار مشکلات گوارشی و یبوست کند.

 

2- کرامپ های دوران بارداری

منظور از کرامپ همان گرفتگی ناگهانی عضلات است که بیشتر در شب اتفاق می افتد. دلیل واقعی این مشکل هنوز مشخص نیست، اما نظرهای متفاوتی برای گرفتگی و کرامپ دوران بارداری وجود دارد.

 برای کاهش گرفتگی عضلات در دوران بارداری لازم است روزانه 30 دقیقه نرمش ها و کشش های خانگی را انجام دهید، مخصوصا نرمش هایی که عضلات دست و پا را به کار بگیرند.

فشار خون بالای دوران بارداری یکی دیگر از عوارض شایع بارداری است. این فشار خون معمولا از هفته بیستم بارداری آغاز می شود و تا پایان بارداری ادامه دارد

3- تکرر ادرار در بارداری

تکرر ادرار مشکل دیگری است که معمولا در شروع بارداری ایجاد می شود. در برخی موارد این تکرر ادرار در تمام دوران بارداری با فرد باقی می ماند. البته ناگفته نماند که در ماه های آخر بارداری، این مشکل به دلیل بزرگ شدن جنین و فشار آوردن رحم روی مثانه ایجاد می شود.

 در صورتی که این تکرر ادرار در شما شدید و آزاردهنده شد، بد نیست مصرف مایعات در ساعات آخر شب کم کنید، مخصوصا نوشیدنی های کافئین دار.
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
هفته 20 بارداری

 

کودک شما چگونه تغییر می کند؟

وزن كودك شما به 320 گرم رسیده است. طول بدن او نیز از فرق سر تا باسن برابر 16.5 سانتی متر و از فرق سر تا پاشنه پا به صورت كشیده و صاف حدود 25 سانتی متر است. (در بیست هفته اول طول بدن كودك را از سر تا باسن محاسبه می كنیم. بعد از آن طول بدن او را از سر تا نوك انگشتان پا محاسبه می كنیم. زیرا در بیست هفته اول پاهای كودك خمیده شده و در مقابل نیم تنه بالایی او قرار گرفته اند و به سختی می توان طول آنها را اندازه گرفت).

یك ماده چرب و سفید رنگ بنام ورنیكس تمام بدن كودك را می پوشاند تا از پوست او در مدت طولانی غوطه ور بودن در مایع آمنیوتیك محافظت كند. این پوشش نرم و لیز حركت كودك در مجرای زایمان را نیز آسان تر می كند.

عمل بلعیدن توسط كودك بیشتر انجام می شود كه یك تمرین خوب برای دستگاه گوارش او است. او مكونیوم نیز تولید می كند كه یك ماده چسبنده و سیاهرنگ است و مخلوطی از سلولهای مرده ترشحات دستگاه هاضمه و همچنین مایع آمنیوتیك بلعیده شده می باشد. این ماده در روده های او جمع می شود و در اولین مدفوع او پس از تولد از بدنش خارج می شود (البته بندرت برخی از كودكان این ماده را در رحم یا در طول زایمان دفع می كنند).
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
نگران نباشیــد

 شاید در یکی از جلسات معاینه پزشکتان به شما بگوید که جنین شما در وضعیت بریج قرار دارد. بریج به این معناست که جنین کاملا صاف نشسته است و پاهایش را در قسمت تحتانی رحم جمع کرده است و در عوض سر به جای آنکه به طور طبیعی رو به پایین باشد، رو به بالاست. اجازه ندهید که این موضوع باعث ناراحتی شما شود. خیلی از جنین ها تا قبل از زمان زایمان و هفته سی و ششم در شکم می چرخند و رو به بالا پشتک و وارو می زنند. اگر در حال حاضر جنین در وضعیت بریج قرار دارد شما می توانید این وضعیت را در شکم خود احساس کنید، البته این وضعیت با سونوگرافی بهتر مشخص می شود.

 

توصیه های مذهبی

 از ماه هفتم به بعد پس از نماز صبح سوره "انعام" را بر بادام بخوانید و آن را بخورید، این کار را تا 40 روز ادامه دهید. خواندن اذان و اقامه و نماز شب را فراموش نکنید. ماه هفتم ماه اعصاب است زیرا در این ماه مراکز عصبی مختلفی رشد می کنند و اتصال های عصبی پیچیده تری به وجود می آیند. خوردن انار را فراموش نکنید چون میل کردن انار در روزهای جمعه و قبل از صبحانه بسیار توصیه شده است و نقل است که هر کس یک عدد انار بخورد دل او را نورانی کند و وسوسه های شیطان را تا 40 روز دور می کند.

 

بایــدهـــا نبایــدهـــا

 اگر جنین در وضعیت بریج قرار دارد، بهترین کار این است که منتظر باشید و ببینید که آیا جنین به موقع می چرخد یا نه. اگر جنین تا قبل از هفته سی و هفتم نچرخید، حتما با پزشک خود مشورت کنید. شما به ورزش ها و ماساژهای خاصی احتیاج دارید تا جنین را جابه جا کند و چرخانده شود. زیرا در وضعیت بریج احتمال آسیب به جنین تان بیشتر است، خصوصا اگر زایمان زودرس داشته باشید.