هنگام حمام کردن در دوران بارداری باید چه نکاتی رو رعایت کنیم؟

🍃حمام کردن در دوران بارداری نه تنها هیچ خطری ندارد، بلکه می‌تواند احساس خستگی را هم کاهش دهد و در اواخر دوران بارداری می‌تواند کمی از درد کمر نیز کم کند. با این حال، رعایت برخی نکات هنگام حمام کردن در دوران بارداری می‌تواند احتمال برخی از خطرها را کاهش دهد. ‌
🍃 ‌اولین و مهم‌ترین نکتۀ حمام کردن در دوران بارداری این است که آب نباید داغ یا بیش از اندازه گرم باشد. دوش آب داغ به مدت طولانی می‌تواند باعث بالا رفتن دمای بدن مادر و ایجاد مشکلاتی برای جنین شود. بهتر است آب به قدری گرم باشد که پوست شما را قرمز نکند. در ضمن بهتر است که از زیر دوش ماندن به مدت طولانی پرهیز کنید. آب گرم ممکن است باعث خشک شدن پوست شما و تشدید مشکلات پوستی دوران بارداری مثل خارش پوست شود. ‌
یادتان باشد حتما نکات زیر را هم هنگام حمام کردن رعایت کنید:
‌‌
🍃 از مواد شوینده‌ای استفاده کنید که به آنها حساسیت ندارید.

🍃 بهتر است پس از حمام کردن از کرم‌ها یا لوسیون‌های مرطوب‌کنندۀ مناسب بارداری استفاده کنید.

🍃 از دمپایی مناسبی استفاده کنید که احتمال سُر خوردن روی کاشی‌های کف حمام را نداشته باشد.

🍃 اجازه ندهید هوای حمام بیش از اندازه داغ و بخارآلود شود.

🍃 بعد از حمام، آب یا مایعات مصرف کنید تا آب از دست رفتۀ بدنتان تأمین شود.

👩‍⚕

۱ پاسخ

مرســـــــــی👍❤

سوال های مرتبط

مامان 🌺ثمره عشقمون💑 مامان 🌺ثمره عشقمون💑 هفته نهم بارداری
شما چگونه تغییر می کنید؟
اكنون شما باید بتوانید حركات كودك خود را به خوبی حس كنید. به ضرباتی كه كودكتان با آرنج یا پایش می زند توجه كنید و اگر احساس كردید كه فعالیت كودكتان كم شده است به پزشك خود خبر دهید. او ممكن است از شما بخواهد تا تعداد حركات جنین یا ضرباتی را كه به بدن شما وارد می كند بشمارید، تا مطمئن شود كه مشكلی وجود ندارد.

ممكن است به برخی از عارضه های قدیمی، مثل سوزش معده و یبوست دوباره دچار شوید. هورمون پروژسترون كه در دوران حاملگی ترشح می شود عضلات بدن شما را سست و آزاد می كند كه شامل عضلات معده و روده نیز می شود. شل شدن عضلات به اضافه ازدحامی كه در شكم شماست سرعت هضم غذا را كاهش می دهد، بخصوص بعد از صرف یك وعده غذای سنگین ممكن است در معده و روده شما گاز یا نفخ تولید كند. بواسیر نیز مشكل دیگری است كه می توانید آن را ناشی از رشد رحم (و همچنین یبوست) بدانید. بواسیر كه به رگهای خونی متورم در ناحیه مقعدی گفته می شود در دوران حاملگی بسیار شایع است و معمولا پس از زایمان به سرعت از بین می رود. اگر این عارضه همراه با خارش یا درد باشد، می توانید در یك لگن یا وان كوچك از آب گرم (كه كفلها و مقعد را بپوشاند) بنشینید و یا از كیسه آب گرم یا كمپرس سرد در محل عارضه استفاده كنید. همچنین از نشستن یا ایستادن به مدت طولانی اجتناب كنید. از مصرف هرگونه مواد دارویی بدون تجویز پزشك خودداری كنید و هرگونه خونریزی مقعدی را سریعا به او اطلاع دهید. برای جلوگیری از بروز یبوست از غذاهای فیبردار استفاده كنید، مقادیر زیاد آب بنوشید و یك تمرین ورزشی منظم داشته باشید.
مامان 🌺ثمره عشقمون💑 مامان 🌺ثمره عشقمون💑 هفته نهم بارداری
راهکارهایی ساده برای برطرف کردن خارش پوست

1- به خانم‌های باردار توصیه می‌شود با آب ولرم دوش بگیرند. می‌توانند با اضافه کردن جو دو سر به آب وان حمام، در آن بنشینند. این محلول سبب تسکین عروق خونی و خارش‌های پوستی می‌شود. حداقل می‌توانید 15 دقیقه در این محلول بنشینید.

 2- سعی کنید محیط اطراف خود را مرطوب نگه دارید و پس از حمام بدن خود را با کرم، چرب کنید.

 3- همیشه بدن خود را خشک و تمیز نگه دارید، زیرا هورمون‌های حاملگی می‌توانند سبب افزایش تعریق پوست شوند و تعریق می‌تواند منجر به افزایش خارش بدن شود. بنابراین به زنان باردار توصیه می‌شود بسته به فعالیت بدنی خود و آب و هوایی که در آن زندگی می‌کنند، به طور منظم استحمام کنند تا پوستشان تمیز بماند.

 4- زنان باردار باید از لباس‌های گشاد نخی استفاده کنند تا پوست آن‌ها نفس بکشد. لباس تنگ سبب کاهش جریان خون و تحریک خارش پوست می‌شود.

 5- از مصرف یک سری مواد غذایی که احتمال خارش پوستی را افزایش می‌دهند، پرهیز کنید؛ مثلا اگر قبل از بارداری به یک ماده غذایی خاص آلرژی داشته اید، در دوران بارداری هم نباید آن را مصرف کنید، مثل برخی ادویه‌ها، سس‌های تند و ... .
مامان 🌺ثمره عشقمون💑 مامان 🌺ثمره عشقمون💑 هفته نهم بارداری
تغییرات پوست و مو در دوران بارداری

تغییرات هورمونی در دوران بارداری باعث تغییر رنگ پوست و معمولا تیرگی آن در برخی قسمت های بدن می شود. در برخی از خانم ها خطوط تیره ای در نواحی شکم ایجاد می شود. این تغییرات بعد از تولد نوزاد و به مرور از بین می رود.

حساسیت پوست در این دوران به قدری بالاست که اگر شما در مواجهه با نور خورشید باشید و یا حمام آفتاب بگیرید به راحتی می سوزید. پس استفاده از کرم های ضد آفتاب در این دوران را هرگز فراموش نکنید.

 رشد موها در دوران بارداری افزایش پیدا می کند. در بسیاری از موارد حتی خانم هایی که قبل از بارداری موهای کم پشتی داشته اند، در بارداری دارای موهای پرپشتی خواهند شد. این رشد موها کاملا به دلیل تغییرات هورمونی است و با پایان بارداری و تولد نوزاد پایان می پذیرد.

 با تولد نوزاد و برگشت هورمون ها به حالت قبلی، ریزش موها آغاز می شود و این چیزی است که مادر را شدیدا نگران می کند. اما جای نگرانی ندارد. ریزش مویی که هم اکنون دارید غیر طبیعی نیست. تنها شما را به وضعیت قبل از بارداری برمی گرداند.
مامان 🌺ثمره عشقمون💑 مامان 🌺ثمره عشقمون💑 هفته نهم بارداری
مشکل شایع در دوران بارداری

 

1- یبوست دوران بارداری

یبوست یکی از شایع ترین مشکلات دوران بارداری است که به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد می شود. اما راهکارهایی وجود دارد که با کمک آنها می توان مشکل یبوست را کم کرد.

 برای مثال لازم است غذاهای پرفیبر را انتخاب کنید، پیاده روی کنید و فعالیت بدنی داشته باشید. روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشید و نکته مهم آنکه با توجه به اینکه پزشک در دوران بارداری مکمل آهن و مولتی ویتامین را تجویز می کند، از پزشک خود بخواهید قرص آهنی را به شما معرفی کند که کمتر شما را دچار مشکلات گوارشی و یبوست کند.

 

2- کرامپ های دوران بارداری

منظور از کرامپ همان گرفتگی ناگهانی عضلات است که بیشتر در شب اتفاق می افتد. دلیل واقعی این مشکل هنوز مشخص نیست، اما نظرهای متفاوتی برای گرفتگی و کرامپ دوران بارداری وجود دارد.

 برای کاهش گرفتگی عضلات در دوران بارداری لازم است روزانه 30 دقیقه نرمش ها و کشش های خانگی را انجام دهید، مخصوصا نرمش هایی که عضلات دست و پا را به کار بگیرند.

فشار خون بالای دوران بارداری یکی دیگر از عوارض شایع بارداری است. این فشار خون معمولا از هفته بیستم بارداری آغاز می شود و تا پایان بارداری ادامه دارد

3- تکرر ادرار در بارداری

تکرر ادرار مشکل دیگری است که معمولا در شروع بارداری ایجاد می شود. در برخی موارد این تکرر ادرار در تمام دوران بارداری با فرد باقی می ماند. البته ناگفته نماند که در ماه های آخر بارداری، این مشکل به دلیل بزرگ شدن جنین و فشار آوردن رحم روی مثانه ایجاد می شود.

 در صورتی که این تکرر ادرار در شما شدید و آزاردهنده شد، بد نیست مصرف مایعات در ساعات آخر شب کم کنید، مخصوصا نوشیدنی های کافئین دار.
مامان 🌺ثمره عشقمون💑 مامان 🌺ثمره عشقمون💑 هفته نهم بارداری
نگران نباشیــد

 در اوائل هفته پنجم، رحم شما بزرگ خواهد شد که در این صورت تا حدودی به مثانه تان فشار وارد می کند و حتی ممکن است بلافاصله بعد از رفتن به توالت دوباره احساس ادرار کنید که این احساس به خاطر فشار بیش از حد به مثانه است. به این شرایط با دید مثبت نگاه کنید و این رفت و آمدها را مثل ورزش در نظر بگیرید. ممکن است این رفت و آمدها به دستشویی باعث شود به این فکر بیفتید که مایعات کمتری مصرف کنید، اما هرگز این کار را انجام ندهید.

توصیه های مذهبی

 شما در ابتدای ماه دوم از بارداری هستید و خوب است بدانید که ماه دوم، ماه چهره است، در آغاز این ماه اعضای بدن جنین به صورت جوانه هایی ظاهر می شوند. بهتر است همیشه با وضو باشید و از خوردن غذاهای حرام پرهیز کنید و روزهای پنج شنبه و جمعه سوره "ملک" را تلاوت کنید.

بایــدهـــا نبایــدهـــا

 در دوران بارداری، با تغییر سطح هورمون های بدن ممکن است یک ماه دچار آکنه و جوش صورت و ماه بعد دچار خشکی بیش از حد پوست شوید. از آنجایی که جوش های دوران بارداری غالبا با بسته شدن منافذ پوست به وسیله چربی ایجاد می شود برای پاک کردن پوست از محلول های تمیز کننده روزانه و غیرخشک کننده پوست استفاده کنید و هفته ای چند بار ماسک جوانه و را به آرامی روی پوست بمالید. برای درمان خانگی چربی پوست، دو عدد سفیده تخم مرغ را به هم بزنید و روی صورتتان بمالید و آن را بعد از 15 دقیقه بشویید. برای تهیه ماسک مرطوب کننده خانگی هم می توانید بلغور جو را بپزید تا آب آن غلیظ شود و بعد از آنکه خنک شد، روی پوست صورتتان بمالید و بعد از 20 دقیقه با آب ولرم بشویید.
مامان هدیه ی خدا🫧 مامان هدیه ی خدا🫧 هفته پانزدهم بارداری
سیر رقیق کننده‌ی طبیعی خون است. مصرف مقادیر زیاد سیر می‌تواند منجر به خونریزی غیر قابل ‌کنترل در حین زایمان شود.
زیاده‌روی در مصرف سیر، می‌تواند منجر به افت فشار خون نیز شود. اگرچه فشار خون پایین برای زنان مبتلا به پره اکلامپسی مفید است اما ممکن است برای دیگران مضر باشد.
در دوران بارداری، فشار خون به دلیل انبساط رگ‌ها در چند هفته‌ی اول کاهش می‌یابد. با این حال، هنگامی که فشار خون به سطح خطرناکی کاهش یابد، ممکن است بدن زن را به شوک بکشاند و باعث ضعف او شود.
سیر می‌تواند با برخی از داروهای ضدانعقادی مانند انسولین، سیکلوسپورین، کوماندین و ساکیناویر واکنش منفی نشان دهد.
خوردن سیر باعث آزاد شدن انسولین و کاهش سطح قند خون می‌شود.
همچنین ممکن است توانایی فرد در جذب ید را کاهش داده و منجر به کم‌کاری تیروئید شود.
افرادی که سابقه یبوست دارند، بهتر است در ‌خوردن سیر احتیاط کرده یا آن را به صورت پخته مصرف کنند.
مصرف زیاد سیر می‌تواند ناراحتی‌های معده و گوارش را به دنبال داشته باشد؛ بنابراین مصرف آن برای کسانی که سابقه بیماری‌های گوارشی دارند، توصیه نمی‌شود.
از دیگر افرادی که باید در خوردن سیر احتیاط کنند، کسانی هستند که مبتلا به آلرژی شده‌اند؛ چرا که سیر باعث افزایش آلرژی در بدن خواهد شد.
بسیاری از خانم‌ها بر این باورند که خوردن سیر در دوران بارداری، می‌تواند باعث سقط جنین شود. اگرچه سیر ممکن است در مقادیر زیاد خطر سقط جنین را افزایش دهد، اما این اثر تنها در صورت مصرف بیش از حد آن رخ می‌دهد.
مامان 🌺ثمره عشقمون💑 مامان 🌺ثمره عشقمون💑 هفته نهم بارداری
شما چگونه تغییر می کنید؟


در این زمان ممكن است فشار خون شما كه از هفته بیست و دوم تا بیست و چهارم افت كرده بود، در حال افزایش باشد تا به مقدار طبیعی خود نزدیك شود. از آنجا كه عارضه پره‌اكلامپسی اغلب در سه ماهه آخر دوران حاملگی رخ می دهد، بهتر است در مورد نشانه های این بیماری خطرناك اطلاعات بیشتری داشته باشید. بهتر است بدانید كه این بیماری در 3 تا 7 درصد خانمهای حامله بروز می كند. نشانه هایی كه ممكن است بیانگر این عارضه باشند عبارتند از: ورم ناگهانی دستها و صورت، افزایش وزن ناگهانی (به دلیل عدم دفع آب)، تاری دید، مشاهده لكه ها یا نقاط نورانی در مقابل چشم، سردردهای ناگهانی شدید یا مقاوم به درمان و احساس درد در ناحیه بالای شكم. البته پزشك یا مامای شما با كنترل فشار خون و آزمایش میزان پروتئین ادرار، در هر یك از ویزیت های مراقبتهای دوران بارداری كه لازم باشد شما را از نظر ابتلا به این عارضه مورد بررسی قرار می دهد؛ با این حال در صورت مشاهده هر یك از علائم فوق بلافاصله با وی تماس بگیرید. تشخیص سریع این بیماری برای حفظ سلامت شما و كودكتان ضروری است.

اگر از این به بعد دچار كمر درد مختصری شوید، ممكن است بواسطه هورمونهای دوران حاملگی باشد كه مفصلها و رباطهای شما را سست كرده اند؛ همچنین تغییر مركز ثقل بدن شما نیز در این عارضه موثر است. راه رفتن، ایستادن یا نشستن به مدت طولانی، و همچنین خم شدن یا چیزی را بلند كردن، فشار زیادی به كمر و پشت شما وارد می كند. یك دوش آب گرم یا كمپرس سرد می تواند درد را مرتفع كند. ممكن است بخواهید برای ماساژ پیش از زایمان به یك متخصص مراجعه كنید؛
مامان 🌺ثمره عشقمون💑 مامان 🌺ثمره عشقمون💑 هفته نهم بارداری
خارش پوست در بارداری؛ علل و درمان

 

علل شایع خارش پوست در بارداری

1- تغییرات هورمونی

تغییرات هورمونی در دوران بارداری مانند افزایش هورمون استروژن، عامل مۆثری در ایجاد خارش‌های پوستی می‌باشد.

این هورمون‌ها همچنین می‌توانند باعث تغییر خلق و خو شوند و بسیاری از تغییرات دوران بارداری را به این هورمون‌ها مربوط می دانند.

علاوه بر این، تغییر هورمون‌ها در دوران بارداری می‌تواند منجر به خشکی پوست شود که به تبع آن، خارش پوستی را ایجاد می‌کند.

 2- کشیدگی پوست

اگرچه پوست بدن بسیار انعطاف پذیر است و به راحتی منقبض و منبسط می‌شود، اما به دلیل اینکه در دوران بارداری باز شدن پوست (به خصوص در ناحیه شکم) در طی مدتی کوتاه و سریعا ایجاد می‌شود، انعطاف پذیری پوست کم شده و پوست دچار کشیدگی می‌شود.

 3- در سه ماهه سوم بارداری، بسیاری از زنان دچار خارش پوست، برجستگی‌های قرمز و یا حتی دمل‌های چرکی بر روی پوست خود می‌شوند که به اختصار این حالت را (pupp) می‌نامند. این حالت نگران کننده نیست و طی مدت کوتاهی پس از زایمان از بین می‌رود.
مامان 🌺ثمره عشقمون💑 مامان 🌺ثمره عشقمون💑 هفته نهم بارداری
شما چگونه تغییر می کنید
با بزرگ شدن شكم شما برای فراهم كردن فضای لازم برای كودك در حال رشد ممكن است نشانه های كشیدگی را بر روی پوست خود مشاهده كنید. بعضی از خانمهای حامله دچار این عارضه نمی شوند، اما تقریبا بر روی پوست نیمی از آنها آثار این كشیدگی ظاهر می شود. این خطوط باریك كه از بافتهای جدید از جنس پوست هستند، علاوه بر باز شدن پوست بعلت تغییرات هورمونی در دوران بارداری ایجاد می شوند و به رنگ صورتی تا قهوه ای پررنگ (بسته به رنگ پوست شما) هستند و ممكن است ضخامت آنها با افزایش سن حاملگی بیشتر شود. آنها نه تنها بر روی شكم بلكه احتمالا بر روی باسن، رانها و پستانها نیز ظاهر می شوند. اثرات ثابت شده ای از اینكه محلولهای طبی و لوسیونها از بروز این خطوط رنگی جلوگیری كنند یا آنها را از بین ببرند، وجود ندارد. اما می توانند خارش احتمالی ناشی از كشیدگی پوست را كاهش دهند. همچنین ممكن است ناف تورفته و زیبای شما تغییر شكل دهد، احتمالا سطح ناف شما ابتدا صاف شده و حتی به زودی بیرون می زند؛ اما نگران نباشید، به احتمال زیاد بعد از زایمان به حالت طبیعی خود باز می گردد.

یك تغییر دیگر كه ممكن است در دوران حاملگی در سطح پوست شما رخ دهد ظاهر شدن خالهای نسبتا بزرگ است. در این حالت قسمت كوچكی از پوست برآمده و سرخ می شود و رگهای خونی و همین طور زائده های متعددی ایجاد می كند. این عارضه در صورت، گردن، قسمت بالایی سینه و سینه ها ظاهر می شود و علت آن نیز میزان بالای هورمون استروژن در دوران حاملگی است؛ معمولا پس از زایمان پوست به حالت طبیعی باز می گردد.