سوال های مرتبط

مامان 🌺نیلا💑 مامان 🌺نیلا💑 هفته دهم بارداری
جدا شدن زودرس جفت

جدا شدن زودرس جفت یکی از خطرناک ترین مشکلات بارداری است. در این شرایط جفت زودتر از موعد، از دیواره رحم جدا می شود و این به آن معناست که دیگر اکسیژن به جنین نمی رسد.

خونریزی واژینال، گرفتگی و درد شکم و انقباضات رحمی شایع ترین علامت های این مشکل هستند.

 اگر این جداشدن جزئی باشد، چند روز استراحت و عدم تحرک بدنی، وضعیت را بهبود می بخشد. اما در موارد شدید (مواردی که بیش از 50 درصد جفت جدا شده باشد)، بستری شدن در بیمارستان و به دنیاآوردن هرچه سریع تر نوزاد تنها راه حل خواهد بود.

 

9- فشار خون بالا در دوران بارداری

فشار خون بالای دوران بارداری یکی دیگر از عوارض شایع بارداری است. این فشار خون معمولا از هفته بیستم بارداری آغاز می شود و تا پایان بارداری ادامه دارد. در این شرایط پزشک، فشار خون مادر را به طور دقیق اندازه گیری می کند تا این فشار خون به وضعیت پره اکلامپسی منجر نشود.

 

10- پره اکلامپسی

پره اکلامپسی یا مسمومیت بارداری مشکلی است که معمولا بعد از هفته بیستم بارداری شروع می شود. این بیماری به افزایش فشار خون و مشکلاتی در کلیه ها و سایر اندام های بدن منجر خواهد شد.

 از جمله مهم ترین علامت های پره آکلامپسی می توان به افزایش فشار خون، ورم دست ها و صورت، دفع مقدار زیادی پروتئین از ادرار، درد معده، تاری دید، سرگیجه و سردرد اشاره کرد
مامان 🌺نیلا💑 مامان 🌺نیلا💑 هفته دهم بارداری
شما چگونه تغییر می کنید؟


در این زمان ممكن است فشار خون شما كه از هفته بیست و دوم تا بیست و چهارم افت كرده بود، در حال افزایش باشد تا به مقدار طبیعی خود نزدیك شود. از آنجا كه عارضه پره‌اكلامپسی اغلب در سه ماهه آخر دوران حاملگی رخ می دهد، بهتر است در مورد نشانه های این بیماری خطرناك اطلاعات بیشتری داشته باشید. بهتر است بدانید كه این بیماری در 3 تا 7 درصد خانمهای حامله بروز می كند. نشانه هایی كه ممكن است بیانگر این عارضه باشند عبارتند از: ورم ناگهانی دستها و صورت، افزایش وزن ناگهانی (به دلیل عدم دفع آب)، تاری دید، مشاهده لكه ها یا نقاط نورانی در مقابل چشم، سردردهای ناگهانی شدید یا مقاوم به درمان و احساس درد در ناحیه بالای شكم. البته پزشك یا مامای شما با كنترل فشار خون و آزمایش میزان پروتئین ادرار، در هر یك از ویزیت های مراقبتهای دوران بارداری كه لازم باشد شما را از نظر ابتلا به این عارضه مورد بررسی قرار می دهد؛ با این حال در صورت مشاهده هر یك از علائم فوق بلافاصله با وی تماس بگیرید. تشخیص سریع این بیماری برای حفظ سلامت شما و كودكتان ضروری است.

اگر از این به بعد دچار كمر درد مختصری شوید، ممكن است بواسطه هورمونهای دوران حاملگی باشد كه مفصلها و رباطهای شما را سست كرده اند؛ همچنین تغییر مركز ثقل بدن شما نیز در این عارضه موثر است. راه رفتن، ایستادن یا نشستن به مدت طولانی، و همچنین خم شدن یا چیزی را بلند كردن، فشار زیادی به كمر و پشت شما وارد می كند. یك دوش آب گرم یا كمپرس سرد می تواند درد را مرتفع كند. ممكن است بخواهید برای ماساژ پیش از زایمان به یك متخصص مراجعه كنید؛
مامان 🌺نیلا💑 مامان 🌺نیلا💑 هفته دهم بارداری
ورم شدید دست‌ و پا در بارداری

📌 ورم دست‌ها و پاها در بارداری یه مشکل شایع و طبیعی به حساب میاد، اما اگه ورم به طور ناگهانی یا شدید اتفاق بیفته، ممکنه نیاز به توجه بیشتری داشته باشه

❓چرا پاها و دست‌ها ورم می‌کنن؟
✅ افزایش حجم خون: در دوران بارداری، حجم خون بدن بیشتر می‌شه که می‌تونه باعث تجمع مایعات در بدن بشه
✅ فشار رحمی: رشد رحم می‌تونه به عروق خونی لگن فشار بیاره و باعث کاهش جریان خون به پاها بشه
✅ تغییرات هورمونی: افزایش هورمون‌ها می‌تونه باعث نگه‌داشتن مایعات و ورم در بدن بشه

❓ورم پاها و دست‌ها خطرناکه؟
✅ در بیشتر موارد، ورم جزئی و طبیعی هست، اما اگه ورم به طور ناگهانی و همراه با علائمی مثل سردرد شدید، تاری دید، یا افزایش فشار خون باشه، باید فوری به پزشک مراجعه کنی

❓چطور از ورم پاها و دست‌ها جلوگیری کنم؟
✅ دراز کشیدن با پاهای بالا: کمک می‌کنه تا مایعات از پاها تخلیه بشه
✅ ورزش‌های سبک: پیاده‌روی‌های کوتاه و منظم می‌تونه به بهبود جریان خون کمک کنه
✅ نوشیدن آب کافی: به بدن کمک می‌کنه تا مایعات اضافی دفع بشن
✅ استفاده از جوراب‌های فشاری: این جوراب‌ها کمک می‌کنن تا ورم کاهش پیدا کنه
مامان 🌺نیلا💑 مامان 🌺نیلا💑 هفته دهم بارداری
افزایش وزن در بارداری
اغلب زنان معمولا افزایش وزنی حدود 25 تا 35 پوند را در طول بارداری تجربه میکنند. این افزایش وزن ناشی از رشد جنین ، جفت، رشد سینه ها ،و افزایش حجم خون و مایعات می باشد.

افزایش وزن

افزایش وزن یکی از علائم بارداری
2. تغییرات پستان ها در دوران بارداری
درطول دوران بارداری سینه ها رشد میکنند و درست پس از زایمان مایع زرد رنگی به نام کلستروم ازپستان خارج میشود.

3. سوزش معده از علائم بارداری
فشار ناشی از بزرگ شدن جنین میتواند منجر به فشار به شکم و جایجایی آن شود.

سوزش معده

سوزش معده یکی علائم مهم بارداری
4.ورم پا از علائم بارداری
فشاری که از جانب جنین به مادر میرسد ، گردش خون را در رگ های پا کاهش داده و موجب ورم پا میشود.

5. رگ های واریس:

افزایش حجم خون .ممکن است منجر به تشکیل وریدهای واریسی ، هموروئید یا ورید های عنکبوتی کوچک شود.

6. نفس تنگی یکی از علائم شایع بارداری
رحم دیافراگم را به سمت سینه گسترش میدهد و موجب نفس تنگی میشود.

تنگی نفس

تنگی نفس از علائم و نشانه های مهم بارداری
7. تراوشات ادراری:

گاهی اوقات زنان تراوش مقداری ادرار هنگام خندیدن ، عطسه و سرفه را تجربه میکنند.
مامان 🌺نیلا💑 مامان 🌺نیلا💑 هفته دهم بارداری
اشتباه سوم: همه چیز قابل پیش بینی است و در سونوگرافی هر مشکلی معلوم می شود
این باور کاملا اشتباه است. بسیاری از مسائل در روند زایمان ناگهان بروز می کنند؛ مثلا جدا شدن زودرس جفت و یا جفت سر راهی مسئله ای نیست که بتوان آن را با سونوگرافی قبل از زایمان یا آزمایش تشخیص داد.

در طول روند زایمان باید مادر و جنین تحت نظر باشند و ضربان قلب جنین تحت کنترل باشد تا اگر مشکلی پیش آمد، بتوان اقدام مناسب انجام داد.

اکثر ما فکر می کنیم نازایی در زنانی که قبلا بچه دار شده اند ممکن نیست، ولی در اشتباه هستیم. باید بدانید که برخی خانم‌ها برای بارداری دوم به مشکل بر می‌خورند

اشتباه چهارم: بیماری ها و مشکلات بارداری اول در بارداری دوم تکرار می شود
بارداری دوران خاص و پیچیده ای است. برخی بیماری ها که زمینه آن در فرد وجود دارد، اما هرگز بروز نکرده، ممکن است در این دوران خود را نشان دهد. دیابت بارداری یا فشار خون بارداری از این قبیل بیماری هاست.

برخی بیماری ها مثل لوپوس، بیماری های روماتیسمی یا بیماری های مغز و اعصاب ممکن است در بارداری برای اولین بار خود را در مادر نشان دهند.

برخی بیماری ها اگر در بارداری اول رخ دهند، احتمال دارد در بار داری دوم هم تکرار شوند؛ مثل فشار خون، مسمومیت بارداری یا دیابت بارداری، اما باز هم هیچ چیز قابل پیش بینی و صددرصد نیست.
مامان 🌺نیلا💑 مامان 🌺نیلا💑 هفته دهم بارداری
اشتباه ششم: فرزند اولم نیاز بیشتری به من دارد و من دیگر فرصت کافی برای خواب و استراحت نخواهم داشت
هر فرزندی حق و حقوق خود را دارد، نباید یکی را فدای دیگری کرد. بسیاری از خانم ها وقتی زایمان کردند فردی را برای کمک خود می آورند، اما در واقع قبل از زایمان و در طول بارداری هم به این کمک نیاز دارند تا بتوانند به اندازه کافی بخوابند و استراحت کنند و تغذیه خوبی داشته باشند. هر مشکل روانی و جسمی روی سلامت جنین تاثیر می گذارد.

در بارداری دوم، فعالیت مادر بیشتر و بدن او ضعیف تر و سن بارداری مادر بالاتر است و مشخص است که به مراقبت بیشتری نیاز دارد.

 

اشتباه هفتم: فرصت کافی برای ویزیت بعد از زایمان ندارم
سه تا شش هفته بعد از زایمان، اولین ویزیت نزد پزشک متخصص زنان مخصوصا برای خانم هایی که در طول بارداری مشکلات قند خون یا فشار خون داشته اند، بسیار مهم و ضروری است. این خانم ها در معرض دیابت و یا فشار خون مزمن هستند.

در کل باید در این ویزیت، حال عمومی مادر ارزیابی شود و از نظر کم خونی یا افسردگی و بیماری های زمینه ای بررسی شود.
مامان 🌺نیلا💑 مامان 🌺نیلا💑 هفته دهم بارداری
احساس خستگی یکی از علائم بارداری است
6. سیاهی هاله پستان :

( areolas) یا ناحیه دور پستان ، از لحاظ رنگ ممکن است سیاه شود.

7.استفراغ ،تهوع / بیماری صبحگاهی از علائم بارداری
این نام در واقع نامگذاری غلطی است ، چرا که حالت تهوع میتواند در هر ساعت و زمانی در طول روز اتفاق بیوفتد .برخی از زنان هرگز این علامت را تجربه نمیکنند، در حالیکه برخی ممکن است تهوع شدید داشته باشند. شایع ترین زمان شروع آن بین هفته های دوم و هشتم بارداری است. این علائم در اغلب زمان تا هفته ی سیزده یا چهاردهم پایان می یابد اما در برخی نیز تمام دوران بارداری وجود دارد.

حالت تهوع

حالت تهوع و استفراغ یکی از علائم بارداری
8. حساسیت به بعضی از بوها:

در اوایل دوران بارداری استشمام برخی بوها میتواند حالت تهوع ایجاد کند.

9. افزایش ادرار از علائم بارداری است
برخی زنان افزایش ادرار ناشی از تغییرات هورمونی را تجربه میکنند، که در حدود هفته ششم تا هشتم اتفاق می افتد. اگر علائم دیگر مثل ، سوزش ادرار نیز دارید ، باید با پزشکتان در این باره صحبت کنید.

10. ضعف و سرگیجه از علائم مهم بارداری
احتمالا تغییرات هورمونی روی سطح گلوکز و فشار خون تاثیر میگذارد بنابراین منجر به سرگیجه و ضعف می شود.
مامان 🌺نیلا💑 مامان 🌺نیلا💑 هفته دهم بارداری
خارش پوست در بارداری؛ علل و درمان

 

علل شایع خارش پوست در بارداری

1- تغییرات هورمونی

تغییرات هورمونی در دوران بارداری مانند افزایش هورمون استروژن، عامل مۆثری در ایجاد خارش‌های پوستی می‌باشد.

این هورمون‌ها همچنین می‌توانند باعث تغییر خلق و خو شوند و بسیاری از تغییرات دوران بارداری را به این هورمون‌ها مربوط می دانند.

علاوه بر این، تغییر هورمون‌ها در دوران بارداری می‌تواند منجر به خشکی پوست شود که به تبع آن، خارش پوستی را ایجاد می‌کند.

 2- کشیدگی پوست

اگرچه پوست بدن بسیار انعطاف پذیر است و به راحتی منقبض و منبسط می‌شود، اما به دلیل اینکه در دوران بارداری باز شدن پوست (به خصوص در ناحیه شکم) در طی مدتی کوتاه و سریعا ایجاد می‌شود، انعطاف پذیری پوست کم شده و پوست دچار کشیدگی می‌شود.

 3- در سه ماهه سوم بارداری، بسیاری از زنان دچار خارش پوست، برجستگی‌های قرمز و یا حتی دمل‌های چرکی بر روی پوست خود می‌شوند که به اختصار این حالت را (pupp) می‌نامند. این حالت نگران کننده نیست و طی مدت کوتاهی پس از زایمان از بین می‌رود.
مامان 🌺نیلا💑 مامان 🌺نیلا💑 هفته دهم بارداری
اكنون شما مستعد ابتلا به واریس هستید؛ خصوصا اگر مادر شما هم به این عارضه مبتلا باشد. این عارضه به این علت ایجاد می شود كه حاملگی فشار بیشتری بر سیاهرگهای پاهای شما وارد می كند؛ حجم خون در بدن شما افزایش یافته و رحم شما فشار بیشتری بر سیاهرگ بزرگ تحتانی (كه خون را از اندامهای پائینی بدن شما به قلب باز می گرداند) وارد می كند. از سوی دیگر افزایش هورمون پروژسترون موجب می شود كه دیواره سیاهرگهای شما شل شوند؛ لذا با رشد جنین و رحم، سیاهرگها بزرگ و بزرگتر می شوند. مشكل سیاهرگهای واریسی در هر حاملگی شدیدتر می شود و هرچند احتمال ایجاد این عارضه در سیاهرگهای پا بسیار بیشتر است اما ممكن است در قسمتهای دیگر مانند فرج نیز ظاهر شوند. در صورتی كه پاهای شما درد می كنند هر روز صبح جورابهای مخصوص حاملگی را بپوشید. یك پیاده روی سریع در طول روز نیز می تواند با افزایش سرعت گردش خون به شما كمك كند. همچنین می توانید به پهلوی چپ دراز بكشید و یك بالش زیر پاهای خود قرار دهید تا پاها بالاتر از سطح زمین قرار گیرند.