خرمالو در بارداری | خواص و مضرات خوردن خرمالو در حاملگی
خرمالو یکی از میوه های پاییزی بسیار پرخاصیت است که میتوانید در دوران بارداری به حد اعتدال از آن استفاده کنید. این میوه سرشار از کلسیم، ویتامین A، ویتامین C، فسفر، آهن و آنتی اکسیدان است و از جمله خواص مصرف آن میتوان به کنترل دیابت، درمان یبوست، درمان کم خونی، تقویت سیستم ایمنی، درمان سنگ کلیه و ....اشاره کرد. با این حال مانند هر میوه دیگری اگر در خوردنش افراط کنید ممکن است دچار عوارضی از جمله مشکلات گوارشی یا افت فشار خون شوید. در ادامه بیشتر در مورد خواص و مضرات خرمالو در بارداری و تاثیر آن بر زیبایی جنین توضیح خواهیم داد.
با نصب اپلیکیشن گهواره، میتوانید به صورت هفتگی روند بارداری خود را پیگیری کرده و به اطلاعات تخصصی در مورد رشد جنین، سلامت مادر و توصیههای تغذیهای دسترسی داشته باشید. این برنامه زمان آزمایشها و غربالگریهای ضروری دوران بارداری را به شما یادآوری میکند و با امکان ثبت و پایش وزن بارداری، میتوانید وضعیت خود را با نمودار استاندارد مقایسه نمایید. همچنین هر روز پیامهای مشاورهای متناسب با سن بارداری دریافت خواهید کرد که به شما کمک میکند دوران بارداری سالم و آگاهانهای را تجربه نمایید.
خوردن خرمالو در بارداری در ماههای مختلف
خیر، شما میتوانید از خوردن خرمالو در دوران بارداری لذت ببرید. با این حال، نباید افراط کنید. در ادامه توضیح میدهیم که چطور خوردن این میوه به داشتن یک حاملگی سالم کمک میکند. محتوای تغذیهای موجود در خرمالو باعث رشد و نمو جنین شده و سلامت شما را نیز تضمین میکند.
خرمالو در سه ماه اول بارداری
خرمالو حاوی میزان مناسبی اسید فولیک است که برای رشد سیستم عصبی کودک ضروری است. و چون این دستگاه در سه ماهه اول شکل میگیرد، خوردن در حد اعتدال خرمالو در این دوره توصیه میشود.
خوردن خرمالو در اواخر بارداری
با رشد جنین، مشکلات فشار خون میز افزایش پیدا میکند که باید تحت کنترل قرار بگیرد در غیر این صورت میتواند منجر به زایمان زودرس شود. مصرف خرمالو به دلیل وجود منیزیم خاصیت تنظیم فشارخون دارد.
خواص خرمالو در بارداری
خرمالو ارزش تغذیهای بالایی دارد، بنابراین با مصرفش میتوانید از مزایای زیادی بهرهمند شوید که در ادامه بعضی از مهمترینشان را توضیح دادهایم.
* آیا خوردن گلابی در بارداری کودک را زیبا میکند؟
تاثیر خوردن خرمالو برای جنین
خرمالو سرشار از کلسیم و فسفر است. بنابراین، خوردن خرمالو در دوران بارداری به رشد و تکامل استخوانهای جنین کمک میکند. همچنین، باعث عملکرد بهتر سیستم عصبی مرکزی میشود.
درمان کم خونی
از دیگر خواص خرمالو، درمان کم خونی مینور در بارداری است. آهن موجود در خرمالو خطر بروز کم خونی را میکاهد و غلظت هموگلوبین را افزایش میدهد. و درنتیجه از این طریق به کاهش خستگی و سرگیجه - که از عوارض جانبی کم خونی هستند - نیز کمک میکند.
* آیا خوردن انار در بارداری بر زیبایی جنین تاثیر دارد؟
تقویت ایمنی
یک فایده خرمالو در بارداری، تقویت سیستم ایمنی است. این موضوع به دلیل محتوای بالای ویتامین A و کاروتن در این میوه است که برای تقویت بینایی نیز مفید هستند. ویتامین C موجود در خرمالو نیز میتواند تاثیر قابل توجهی در تقویت سیستم ایمنی و همچنین عملکرد ماهیچههای قلب داشته باشد.
تنظیم فشار خون
از دیگر مزایای خرمالو در بارداری، وجود منیزیم در آن است که به کاهش و کنترل فشار خون بالا در بارداری کمک میکند.
درمان سنگ کلیه
دیگر نقش خرمالو در بارداری که به خاطر وجود منیزیم است، تاثیر آن در کاهش خطر سنگ کلیه در بارداری است.
مبارزه با بیخوابی و استرس
یک خاصیت خرمالو در بارداری که به دلیل وجود ویتامین C است، به حداقل رساندن استرس، اضطراب، افسردگی و بیخوابی است. این میوه به شما کمک میکند تا در دوران بارداری یک خواب راحت داشته باشید.
سم زدایی
خرمالو منبع عالی آنتی اکسیدانهای قوی است که به سمزدایی بدن و کبد در دوران بارداری کمک میکند. همچنین، محتوای آنتی اکسیدانی میوه به خنثی سازی رادیکالهای آزاد در بدن نیز کمک میکند و از شما و جنین شما در برابر آسیب سلولی به طور موثر محافظت مینماید.
* ایا خوردن رب انار در بارداری پوست جنین را تیره میکند؟
کاهش دیابت
رابطه خرمالو در دیابت بارداری دو طرفه و پیچیده است. پوست خرمالو در بهبود مقاومت به انسولین و تنظیم سطح قند خون تاثیرگذار است. بنابراین، خوردنش میتواند به شما در تنظیم دیابت در دوران بارداری کمک کند. برای آنکه خرمالو را با پوست بخورید باید بسیار رسیده باشد. اما مواظب قند خرمالو در بارداری باشید که میتواند در صورت مصرف زیاد تاثیر عکس داشته باشد.
بهبود عملکرد سیستم قلبی عروقی
آنتیاکسیدانهای فلاونوئید موجود در خرمالو به سلامت سیستم قلبی عروقی شما در دوران بارداری کمک میکنند.
رفع مشکل زخم معده
از دیگر فواید خرمالو در بارداری، ترمیم و رفع مشکل زخم معده است که به دلیل وجود بالای فیبر در این میوه رخ میدهد.
تنظیم عملکرد دستگاه گوارش و بهبود یبوست و اسهال
خرمالو به دلیل فیبر بالایی که دارد، از ابتلا به یبوست جلوگیری کرده و باعث تنظیم حرکات دستگاه گوارش میشود. علاوه بر این، خرمالو حاوی تانن است که دارای خواص قابض است که میتواند علائم اسهال را تسکین داده و کاهش دهد. ترکیب فیبر و تانن موجود در خرمالو میتواند به تنظیم حرکات روده کمک کند، سلامت گوارش را بهبود بخشد و در یک رژیم غذایی متعادل به سلامت کلی دستگاه گوارش کمک کند.
ویتامینهای خرمالو | فواید خرمالو |
کلسیم | ساخت استخوانهای جنین |
فسفر | خون ساز |
ویتامین آ | کاهش دیابت |
ویتامین سی | درمان یبوست |
آهن | تنظیم فشار خون |
خوردن خرمالو بعد از انتقال جنین در ivf مجاز است؟
مصرف میوهها و سبزیجات در حد اعتدال بعد از انجام ivf نه تنها مضر نیست بلکه میتواند مفید نیز باشد و به موفقیت عمل کمک کند. به ویژه میوهای مثل خرمالو که حاوی اسید فولیک است.
طبع خرمالو در بارداری
خرمالو طبع گرم و تر دارد بنابراین در بارداری باید در خوردنش احتیاط کنید زیرا میتواند با افزایش طبع گرم بدن منجر به سقط جنین شود.
تاثیر خرمالو بر زیبایی جنین
احتمالاً شما هم در مورد تاثیر میوه خرمالو در بارداری بر زیبایی جنین شنیدهاید. اما این موضوع تا چه حد صحیح است؟ در حالی که زیبایی جنین به میزان زیادی تحت تاثیر ژنتیک است، اما مشخص شده که تغذیه مادر در این دوران بیتاثیر نیست. ویتامین A ،C و کاروتن موجود در این میوه، باعث درخشندگی و شفافیت پوست مادر و جنین میشوند و در نتیجه میتوان از این نظر در زیبایی جنین موثر باشد.
ویار خرمالو در بارداری نشانه چیست؟
آیا ویار خرمالو و جنسیت جنین بهم مرتبطاند؟ همانند ویار سایر میوهها، ویار به خرمالو به دلیلی کمبود بعضی مواد مغذی مانند ویتامین C، منیزیم و آهن در بدن مادر رخ میدهد و نشان از مشکل یا جنسیت خاصی نیست.
مضرات خرمالو در بارداری چیست؟
خرمالو در بارداری ضرر دارد اگر در خوردنش افراط شود یا به شکل بهداشتی مصرف نشود.
مانند هر مادهی غذایی دیگری شما میتوانید همزمان تحت تاثیر فواید و عوارض خرمالو در بارداری قرار بگیرید و این که کدامیک موثرتر باشد به شیوهی مصرف شما برمیگردد. یکی از مشکلات مصرف زیاد خرمالو در بارداری، افت شدید فشار خون است که میتواند بسیار خطرناک باشد.
همچنین مانند سایر میوهها اگر به خوبی شسته نشود، میتواند حاوی باکتریها و انگلهای مضر باشد که منجر به بیماریهای غذایی مانند توکسوپلاسموز و لیستریوز میشوند.
توصیه میشود که به هیچ عنوان آن را به صورت کال نخورید. خرمالو در حالت کال باعث ایجاد گسی در دهان و گاهاً فلجی ماهیچههای نای و اختلال در تنفس میشود. بنابراین در حالت کالی خرمالو برای زن باردار میتواند بسیار خطرناک باشد. همیشه توصیه میشود برای هضم و تغذیه بهتر آن را به صورت رسیده مصرف کنید.
بعلاوه به دلیل وجود تانن، آنها میتوانند حرکت غذاها را در روده کُند کرده و در نتیجه مشکل یبوست ایجاد کنند.
سخن پایانی
به اندازهی کافی در این مقاله در مورد اثر خرمالو در بارداری خواندهاید که بدانید این میوهی خوشمزه تا چه حد میتواند مفید باشد. تنها کاری که باید بکنید این است که میوهی چیده شده از درخت خرمالو را به خوبی بشویید و مطمئن شوید که از انواع رسیدهی آن استفاده میکنید. خوردن خرمالو در اوایل بارداری و در حین این دوران اگر به شیوهی بهداشتی و به میزان کافی مصرف شود میتواند بسیار موثر باشد.