زردآلو در بارداری، خواص و تاثیر خوردن زردالو بر زیبایی جنین

تاریخ انتشار: خرداد ۱۴۰۲ | تاریخ بروزرسانی: شهریور ۱۴۰۳ | زمان مطالعه : ۹ دقیقه
خوردن زردآلو در بارداری

خوردن زردآلو در بارداری می تواند فواید زیادی در بارداری داشته باشد. زردآلو منبع خوبی برای ویتامین آ، ویتامین ث، مس، فیبر و پتاسیم است. این میوه پر از ترکیبات فیتوشیمیایی به نام کاروتنوئیدها است که به این میوه رنگ قرمز، نارنجی و زرد می‌بخشد. آنتی اکسیدان قدرتمند دیگری که در این میوه یافت می‌شود، لیکوپن است. به دلیل ترکیبات بسیار خوبی که در زردآلو وجود دارد این میوه می‌تواند خواصی از جمله درمان تهوع، رفع یبوست، درمان کم خونی و ... داشته باشد. در این مقاله قصد داریم به طور ویژه در مورد خواص و مضرات افراط در مصرف زردآلو در بارداری بیشتر توضیح دهیم.

با نصب اپلیکیشن گهواره، می‌توانید به صورت هفتگی روند بارداری خود را پیگیری کرده و به اطلاعات تخصصی در مورد رشد جنین، سلامت مادر و توصیه‌های تغذیه‌ای دسترسی داشته باشید. این برنامه زمان آزمایش‌ها و غربالگری‌های ضروری دوران بارداری را به شما یادآوری می‌کند و با امکان ثبت و پایش وزن بارداری، می‌توانید وضعیت خود را با نمودار استاندارد مقایسه نمایید. همچنین هر روز پیام‌های مشاوره‌ای متناسب با سن بارداری دریافت خواهید کرد که به شما کمک می‌کند دوران بارداری سالم و آگاهانه‌ای را تجربه نمایید.

فواید زردآلو در بارداری چیست؟

پیش از هر چیزی باید بدانید که خوردن زردآلو در بارداری و زیبایی جنین ارتباط معناداری با هم ندارند؛ بنابراین تاثیر خوردن زردالو بر زیبا شدن جنین پسر و دختر از نظر علمی تایید شده نیست؛ اگرچه تغذیه و شرایط جغرافیایی و آب و هوا می‌تواند بر چهره تاثیر داشته باشد، اما این تاثیر چیزی فراتر از ژنتیک نیست. در واقع چهره هر کس ترکیبی از چهره والدین و بستگان اوست؛ پس خوردن یا نخوردن هیچ ماده غذایی تاثیر مستقیم روی چهره ندارد و فقط و فقط این ژنتیک است که تعیین کننده است.

* آیا خوردن هلو در بارداری منجر به زیبایی جنین می شود؟

همچنین ویار زردآلو و جنسیت جنین هم دو موضوع کاملا بی‌ربط به هم هستند. جنسیت هر جنین در زمان لقاح و توسط پدر تعیین می‌شود و جز خواست خداوند، فاکتور دیگری در این مسئله تاثیرگذار نیست.

در مورد خوردن زردآلو خشک در بارداری یا خوردن برگه زردآلو در بارداری هیچ ممنوعیتی وجود ندارد. اگرچه زردآلو در زنان با ویار و تهوع شدید می‌تواند وضعیت تهوع و استفراغ را تشدید کند، اما عملا سلامت جنین را تحت تاثیر قرار نمی‌کند. البته هرگز این اصل مهم را فراموش نکنید که مصرف هر ماده غذایی باید به صورت متعادل باشد و افراطی وجود نداشته باشد.

از مهمترین خواص قیسی در بارداری بهبود گوارش است. در خانم‌های بارداری که تهوع و ویار شدید دارند، معمولا خوردن قیسی در سه ماه اول بارداری بهتر از خوردن زردالو در سه ماه اول بارداری به شکل تازه است. اما نباید برای بهره مندی از فواید قیسی در بارداری از حد اعتدال خارج شوید زیرا قیسی نسبت به زردآلو قند بیشتری دارد و می‌تواند دیابت را تشدید کند.

* برای اطلاع از نحوه خشک کردن زردآلو به روش خانگی کلیک نمایید. 

خوردن زردآلو در بارداری چه فایده‌ای دارد؟

خوردن هسته زردآلو در بارداری مجاز است؟

این در حالی است که مصرف مغز زردآلو در بارداری توصیه نمی‌شود؛ زیرا هسته زردآلو دارای آمیگدالین است و به همین دلیل می‌تواند مسمومیت سیانید ایجاد کند. نه‌تنها هیچ‌گونه خواص هسته زردآلو در بارداری و دوران شیردهی به اثبات نرسیده است؛ بلکه توصیه می‌شود خانم‌های باردار و شیرده از مصرف مغز هسته زردآلو در این دوران خودداری کنند. بنابراین خوردن چغاله زردآلو در بارداری را فراموش کنید و به جای آن ماده غذایی ایمن‌تری را انتخاب کنید.

اگرچه خوردن مغز هسته زردآلو در بارداری توصیه نمی‌شود، اما باید در این مورد توضیح بیشتری بدهیم؛ به طور کلی دلایل بسیار علمی و دقیقی وجود دارد که ثابت می‌کند مغز هسته زردآلو در بارداری برای مادر و جنین مضر است و باید از مصرف آن جلوگیری شود.

مغز هسته زردآلو علاوه بر آمیگدالین دارای گلوکوزید و سیانوژن است که در بدن باعث ایجاد مسمومیت می‌شود. دلیل ایجاد این مسمومیت این است که با خوردن غذا یا ماده‌های خوراکی که حاوی گلیکوزید سیانوژن هستند، آنزیم‌های بدن واکنش خود را آغاز کرده و هیدروژن سیانید در بدن آزاد می‌شود. این فعالیت شیمیایی موجب مسمومیت سیانیدی در بدن می‌شود که عملکردی شبیه به سیانور دارد.

با خوردن مغز هسته زردآلو در بارداری اثرات بسیار ملایمی از مسمومیت سیانیدی که شامل حالت تهوع، سردرد، سرگیجه و استفراغ است، آغاز می‌شود، اما عوارض جانبی خوردن مغز هسته زردآلو در بارداری در موارد شدید به صورت حاد است و با علائم نگران کننده‌تری مشاهده می‌شود. این علائم شامل پایین آمدن سطح هوشیاری، کبود شدن پوست بدن، ناخن‌ها و لب‌هاست که به دلیل افت اکسیژن در بدن اتفاق می‌افتد. آسیب عصبی، ایجاد مشکل در راه رفتن، افتادگی پلک ها، چشم‌ها و کاهش فشار از دیگر علائم مسمومیت سیانیدی به دلیل مصرف مغز هسته زردآلو در بارداری است.

*برای اطلاع از مزایا و معایب خوردن قیسی در بارداری کلیک نمایید.

فواید مصرف زردآلو در دوران بارداری

موثر در رفع یبوست ناشی از بارداری

زردآلو سرشار از فیبر است که از مهم‌ترین خاصیت زردآلو در بارداری به حساب می‌آید؛ بنابراین خوردن آن در دوران بارداری می تواند به رفع یبوست کمک کند. همچنین به بهبود هضم در دوران بارداری کمک می کنند.

موثر در درمان کم خونی

زردآلو ها سرشار از آهن و مس هستند. این مواد مغذی در افزایش هموگلوبین بسیار موثر هستند؛ بنابراین به جلوگیری یا درمان کم خونی در دوران بارداری کمک می کنند.

موثر در حفظ سلامت چشم

زردآلو منبع خوبی از بتاکاروتن است. بتاکاروتن در بهبود سلامت چشم مفید است؛ در نتیجه خوردن زردآلو در دوران بارداری به سلامت چشم کمک می کند.

فواید زردالو در بارداری

موثر در حفظ سطح قند خون

زردآلو در کنترل سطح قند خون موثر است. با کنترل سطح گلوکز خون، دیابت حاملگی با احتمال کمتری رخ می‌دهد.

تاثیر زردآلو بر جنین

مصرف زردآلو در دوران بارداری برای جنین هم خوب است. وجود فولیک اسید در زردآلو به جلوگیری از ناتوانی های مادرزادی مانند اسپینا بیفیدا( مهره شکاف دار) -که یکی از نقایص هنگام تولد است و زمانی اتفاق می افتد که ستون فقرات و نخاع کودک به درستی شکل نگرفته باشد- در نوزادان تازه متولد شده کمک می کند. زردآلو ها دارای مواد مغذی ضروری هستند که برای رشد و نمو جنین هم مفید است.

موثر در حفظ سلامت و شادابی پوست

زردآلو می تواند باعث درخشش پوست شود.

موثر در ترشح و تولید شیر مادر

زردآلو در بهبود تولید شیر در سینه مادر پس از بارداری نیز موثر است.

دیگر خواص زردآلو در بارداری

  • موثر در پیشگیری از عفونت واژن
  • موثر در کاهش ورم بارداری
  • موثر در استحکام استخوان جنین
  • موثر در پیشگیری از پوکی استخوان مادر و جنین
  • مانع از کم بینی نوزاد و تقویت‌کننده چشم
  •  کاهش احتمال ابتلای نوزاد به کم
  • موثر در تجربه زایمان راحت به دلیل پیشگیری از کم خونی و عواقب ناشی از آن، موثر در انعقاد خون و کاهش التهابات عصبی

* از مضرات و خواص گیلاس در بارداری چه می دانید؟

مضرات زردآلو در بارداری برای مادر و جنین

خطرات مصرف زردآلو در بارداری

  • مصرف زردآلوهای نارس ممکن است باعث ناراحتی و مشکلات معده در زنان باردار شود.
  • زردآلو ممکن است باعث ایجاد واکنش های آلرژیک شود. زردآلوها حاوی گوگرد دی اکسید هستند، که ممکن است در خانم‌هایی که به گوگرد حساسیت دارند، واکنشی ایجاد کند.

* خوردن شلیل در بارداری چه خواص و مضراتی دارد؟

  • هسته زردآلو حاوی آمیگدالین است، یک ماده شیمیایی که ممکن است باعث ناراحتی سیستم بدن شود. توصیه می‌شود که پس از برداشتن هسته اش آن را مصرف کنید تا حداکثر فایده این میوه حاصل شود.
  • مصرف تعداد زیادی از زردآلو ممکن است سبب سرگیجه در حاملگی شود.
  • مصرف افراط‌گونه زردآلو در بارداری می‌تواند موجب سردرد شود.
  • مصرف زردآلوی نارس ممکن است ناراحتی و مشکلات معده را در یک زن باردار ایجاد کند.
  • خوردن بیش از حد زردآلو ممکن است بر روی سیستم عصبی یک زن باردار تاثیر بگذارد
  • مصرف بیش از حد زردآلو ممکن است موجب فلج تنفسی شود.

* حتما بخوانید: عوارض خوردن میوه زیاد در بارداری

زردآلو خشک در بارداری چه خواصی دارد؟

زردآلو خشک در بارداری

  • زردآلو خشک دارای پتاسیم بالایی است که می تواند در رفع ورم به وجود آمده در دوران بارداری موثر باشد.
  • زردآلو خشک منبع خوبی از قند طبیعی، گلوکز و فروکتوز است. مصرف زردآلو خشک به جلوگیری از ویار به شیرینی کمک می کند.
  • زردآلو خشک می‌تواند در دوران بارداری مصرف شود تا مشکلات هضم را رفع کند.
  • زردآلو خشک سرشار از کلسیم است. مصرف آن در دوران بارداری به رشد استخوان جنین کمک می کند.
  • زردآلو خشک برای مقابله با سوزش معده در دوران بارداری موثر است. از این رو خوردن زردآلو در ماه آخر بارداری توصیه می شود.
ویتامینهای زردالو خواص زردالو مضرات زردالو
ویتامین آ درمان یبوست سرگیجه
ویتامین سی درمان کم خونی سردرد
ویتامین ای کمک به رشد جنین آلرژی
پتاسیم سلامتی چشم  مشکلات گوارشی
فیبر کنترل قند خون اثر سو بر سیستم تنفسی

* خوردن سیب در بارداری و زیبایی جنین چه ارتباطی با هم دارند؟

خواص دارویی زردآلو در حاملگی

  • زردآلو از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است.
  • تصفیه‌كننده خون است.
  • عروق را باز می‌كند.
  • ملین است.
  • بوی بد دهان را رفع می‌كند.
  • تب‌بر است.
  • به‌علت داشتن كبالت برای كم‌خونی مفید است.
  • ورم مفاصل را برطرف می‌كند.
  • ضد نرمی استخوان است.
  • برای قلیائی كردن بدن مفید است.

کلام آخر

خوردن زردآلو در بارداری اگر متعادل باشد، بی‌ضرر است و فواید زیادی هم خواهد داشت. البته زنان با تهوع شدید معمولا بعد از مصرف زردآلو دچار استفراغ می‌شوند و طعم گلو و دهان آنها ترش و زننده می‌شود. در عوض مصرف زردآلو خشک شده یا همان قیسی یا برگه می‌تواند عوارض احتمالی در زنان باردار با تهوع شدید را به شدت کاهش دهد. بعد از اتمام دوران تهوع در بارداری، معمولا مصرف زردآلو می‌تواند عوارض کمتری به دنبال داشته باشد. بدیهی است که هر کس پس از چند بار آزمون و خطا می‌تواند تشخیص دهد که چه ماده خوراکی تهوع و ویارش را تشدید می‌کند.