خوردن قیسی در بارداری و خواص آن

انتشار: تیر ۱۳۹۹ | بروزرسانی: اردیبهشت ۱۴۰۴
خوردن قیسی در بارداری

خوردن قیسی در بارداری می‌تواند برای زن باردار خواص بسیار زیادی داشته باشد. در واقع، قیسی همان زردآلوی خشک شده است. بسیار پیش می‌آید که زن بارداری هوس تنقلات می‌کند ولی به دلیل محدودیت‌های این دوران، قادر به استفاده از آن‌ها نیست. برای همین، میوه‌های خشک و مصرف آجیل در بارداری می‌تواند یک گزینه‌ی ایده‌آل به‌عنوان جایگزین تنقلات مضر برای‌ زنان باردار باشند. در ادامه، بیشتر در مورد خواص و مضرات قیسی در بارداری توضیح خواهیم داد.

با نصب اپلیکیشن گهواره، در جریان تغییرات هفته به هفته بارداری خود قرار می‌گیرید. این برنامه، اطلاعات تخصصی درباره رشد جنین، سلامت مادر و تغذیه ارائه می‌دهد و تمامی آزمایشات و معاینات بارداری را یادآوری می‌کند و هر روز یک پیام مشاوره‌ای متناسب با سن بارداری خود دریافت خواهید کرد.

خواص و فایده خوردن قیسی در بارداری

خوردن قیسی در دوران بارداری (برگه زردآلو)، مانند سایر میوه‌های خشک، سرشار از فیبر غذایی به‌ویژه پکتین و سلولز است. این فیبرها در دستگاه گوارش ژل تشکیل داده، به اسیدهای چرب متصل شده و به دفع آن‌ها کمک می‌کنند. این ویژگی فیبرها، به آن‌ها توانایی کاهش سطوح افزایش یافته LDL و کلسترول را می‌دهد. به علاوه فیبرها برای پیشگیری از سرطان و دیابت نوع ۲ مفید هستند. فیبرها باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش می‌شوند و انتقال مواد دفعی در لوله گوارش را تسهیل می‌کنند، چون خاصیت ملین داشته و برای افرادی که مستعد یبوست هستند، مفیداند. زنان باردار معمولاً در سیستم گوارش خود، مشکلاتی دارند. بنابراین، مصرف 30 گرم قیسی باعث از بین رفتن علائم یبوست می‌شود.

* مقاله خواص گیلاس در بارداری را مطالعه کنید.

قیسی سرشار از کاروتنوئیدها (پیش‌سازهای ویتامین A) و سایر آنتی اکسیدان‌ها است. این آنتی‌اکسیدان‌ها بدن را در برابر آسیب‌های اکسیداتیو و رادیکال‌های آزاد که باعث افزایش خطر پیشرفت سرطان و سایر بیماری‌ها می‌شوند؛ حفظ می‌کنند. قیسی سرشار از بتاکاروتن است که نقش‌ حیاتی‌ در بدن دارد. فواید آن شامل کمک به پیشگیری و درمان آرتریت روماتوئید، بیماری قلبی، سرطان، فشارخون ‌بالا، مشکلات پوستی، آب ‌مروارید، بیماری وابسته به سن و سردرد است.

قیسی دارای سه ویتامین کلیدیA ، C  وE  است که فواید آن‌ها برای زنان باردار شناخته‌شده است. این ویتامین‌ها در رشد و تکامل جنین نقش مهمی دارند. ویتامین A (بتاکاروتن) به‌ویژه در شکل‌گیری سیستم بینایی جنین تاثیر زیادی دارد. ویتامین C در بارداری به تقویت سیستم ایمنی جنین بسیار کمک می‌کند. 

از مواد معدنی موجود در قیسی می‌توان به آهن، پتاسیم و کلسیم اشاره کرد. فواید مصرف آهن در بارداری که بر کسی پوشیده نیست، آهن برای تولید گلبول‌های‌ قرمز و عملکرد مناسب سیستم گردش خون و اکسیژن رسانی به بافت‌های در حال رشد و نمو لازم است. پتاسیم هم در متابولسیم و عملکرد بافت‌ها نقش اساسی دارد. همچنین نقش آن در فعالیت الکتریکی و ضربان قلب و ساختمان عضلات نیز ثابت شده است. وجود کلسیم در بارداری برای تشکیل استخوان‌های جنین ضروری است و همچنین از بروز پوکی استخوان در دوران بارداری برای مادر جلوگیری می‌کند. 

* مقاله زردآلو در بارداری را مطالعه کنید.

فرق قیسی و زردآلو

قیسی در حقیقت زردآلوی خشک‌شده است که با قرار گرفتن در معرض حرارت، آب خود را از دست می‌دهد. تفاوت آن‌ها در میزان آب است؛ با کاهش آب در فرآیند خشک کردن، غلظت مواد قندی و فیبر افزایش می‌یابد.

تاثیر خوردن زردآلو بر زیبایی جنین

هنوز از نظر علمی ثابت نشده که مصرف غذاهای خاص بر ظاهر نوزاد می‌تواند تاثیر بگذارد یا خیر اما به نظر می‌رسد کاملاً بی‌تاثیر هم نباشد. خواص زردآلو مانند شفافیت و درخشندگی پوست، ممکن است به جنین منتقل شود.

خواص قیسی در بارداری

مضرات قیسی در بارداری 

  1. یکی از نگرانی‌هایی که در مورد خوردن قیسی در بارداری وجود دارد، همان نگرانی است که در مورد تمام میوه‌های خشک وجود دارد. میوه‌های خشک آب کمتری نسبت به میوه‌های تازه دارند لذا درصد قند آن‌ها به وزن کلشان بالاتر است و مصرف بیش از حد آن‌ها، می‌تواند منجر به افزایش دریافت کالری توسط زن باردار شود که می‌بایست از این اتفاق جلوگیری کرد.
  2. نگرانی بعدی، روند خشک کردن این میوه‌هاست و این‌که بهداشت تا چه حد در مورد آن‌ها رعایت شده است. در روش خشک کردن سنتی که میوه‌های ورقه شده در معرض هوا و نور خورشید قرار می‌گیرند، امکان آلوده شدن آن‌ها توسط حشرات، وزش باد و گرد و خاک وجود دارد. اگر قصد مصرف میوه‌های خشک را دارید، بهتر است از انواع استاندارد که در دستگاه‌های صنعتی و تحت نظارت خشک می‌شوند، استفاده کنید.
  3. مشکل بعدی در خوردن قیسی در بارداری، اضافه شدن افزودنی‌ها است. برای مثال، برای حفظ رنگ نارنجی در قیسی در برخی از شرکت‌ها، دی اکسید سولفور به قیسی اضافه می‌شود. دی اکسید سولفور در زردآلو به سولفیت تبدیل گشته که می‌تواند باعث واکنش آلرژیک یا حملات آسمی شود.
  4. همان‌طور که در بالا گفته شد، قیسی حاوی فیبر بالاست و مصرف بیش از حد مواد فیبری می‌تواند سبب بروز اسهال و نفخ شود.

* مقاله شلیل در بارداری را مطالعه کنید.

خواص هسته قیسی در بارداری

خواص خوردن قیسی در بارداری به خوردن گوشت این ماده‌ی پرخاصیت ختم نمی‌شود بلکه خواص هسته‌ی قیسی نیز بسیار است. خواص هسته‌ی زردآلو تا حد زیادی مشابه با خواص بادام است. این هسته همانند بسیاری از مغزهای دیگر حاوی چربی و پروتئین زیاد نیز هست. همچنین در طب سنتی آمده است که از این هسته می‌توان برای درمان آرتریت و فشار خون استفاده کرد. از سوی دیگر قیسی درد و تورم را نیز می‌کاهد. از هسته‌ی قیسی می‌توان برای کاهش درد مفاصل نیز استفاده کرد. در تحقیقات جدید، مشخص شده است که این هسته دارای ماده‌ای به نام آمیگدالین است که در مقدار کم می‌تواند در درمان سرطان موثر باشد اما میزان زیاد آن می‌تواند مسمومیت سیانیدی داشته باشد که بسیار خطرناک است. اثر خفیف این مسمومیت سیانیدی، شامل سردرد و حالت تهوع است. بنابراین توصیه می‌شود در خوردن هسته‌ی زردآلو در بارداری احتیاط کنید.