مامان باران و آق پسر مامان باران و آق پسر هفته هجدهم بارداری
مناسب‌ترین حالت خوابیدن در بارداری
بهترین فرم خواب در بارداری برای یک خانم باردار، خوابیدن به پهلو (sleep on side) است، زیرا بهترین حالت گردش خون را برای مادر و جنین فراهم می‌کند. همچنین در عین حال کمترین فشار را به رگ‌ها و اندام‌های داخلی بدن مادر وارد می‌کند. خوابیدن مادر به پهلوی چپ میزان خون و مواد مغذی را که به جفت و جنین می‌رسد، افزایش می‌دهد. علاوه بر این گردش خوب خون به کاهش تورم احتمالی، رگ‌های واریسی در پاها و کنترل و بهبود هموروئید در مادر کمک می‌کند. عملکرد کلیه را تقویت می‌کند، که به معنای از بین رفتن مواد زائد و تورم کمتر در پاها، قوزک و دست‌هاست. درحقیقت خوابیدن به سمت چپ در بارداری سبب می‌شود که رحم بزرگ و سنگین بیشترین فاصله را از بزرگ سیاهرگ زیرین پیدا کرده درنتیجه خون رسانی کافی به جنین انجام شود. در یک کلام بی‌خطرترین حالت خواب برای بانوان باردار که از سه ماهه اول عبور کرده‌اند، خوابیدن به پهلوی چپ در بارداری است که موجب بیشترین حد از گردش خون می‌شود.
مامان م‍‌ل‍‌ک‍‌ه❤️‍🔥 مامان م‍‌ل‍‌ک‍‌ه❤️‍🔥 هفته بیست‌وسوم بارداری
چطور مشکل گرفتگی پاها در بارداری رو تسکین بدیم⁉️

گرفتگی ماهیچه‌های پا یکی دیگر از عارضه‌های شایع بارداری است. گرفتگی پا معمولاً از سه ماهۀ دوم شروع می‌شود و با پیشرفت بارداری شما ممکن است بدتر شود. هنگامی که دچار گرفتگی می‌شوید، فوراً ماهیچه‌های پای خود را بکشید. اول پاشنۀ پا را صاف کنید و به آرامی انگشتان پا را به سمت روی ساق پا خم کنید. شاید ابتدا این کار باعث درد شود، اما به تدریج باعث بهتر شدن گرفتگی می‌شود و درد را از بین می‌برد. ماساژ دادن ماهیچۀ پا، گرم کردن آن با کمپرس آب گرم و راه رفتن به مدت چند دقیقه نیز می‌تواند به تسکین گرفتگی ماهیچه‌های پا کمک کند. اگر درد ماهیچه‌ها دائمی است و گرفتگی موقتی نیست یا اگر متوجه تورم، قرمزی یا احساس گرما در پای خود هنگام لمس کردن آن شده‌اید، با پزشک تماس بگیرید. ممکن است این علائم، نشانۀ وجود لختۀ خونی در پا باشد که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد. لخته‌های خونی نسبتاً نادر، اما در دوران بارداری احتمال بروز آنها بیشتر است.

👩‍⚕🌱
#مامایی #زایمان #نوزاد مامایی زایمان نوزاد