‌ ‌ ♻️آیا باید نوزاد تازه متولد شده‎ام را برای شیردادن بیدار کنم⁉️
#تغذیه_شیرخوار

✅این‎که نوزاد را برای شیردادن بیدار کنید یا خیر به سن او، وزن او و سلامت کلی او بستگی دارد.
🔸بیشتر نوزادان تازه متولد شده در اولین روزهای پس از تولد وزن کم می‎کنند. تا زمانی که نوزادتان این وزن کم شده را برگرداندبه‎طور معمول بین 1 تا 2 هفته پس از تولد- مهم است که به طور مکرر به او شیر بدهید. این می‎تواند به این معنا باشد که گاه به گاه نوزادتان را بیدار کرده و به او شیربدهید،به ‎خصوص در صورتی‎که او برای دوره‎ای بیش از 4 ساعت خوابیده باشد.زمانی‎که الگوی افزایش وزن نوزادتان منظم شد و به وزن مناسب برای زمان زایمان رسید، می‎توانید صبر کنید تا خود نوزاد بیدار شود و سپس به او شیردهید. بیشتر نوزادان به 8 تا 12 بار غذادهی در روز نیاز دارند به عبارتی شیردادن هر دو تا سه ساعت یکبار. با وجود این‎که بیدار کردن نوزادی که خوابیده است شیر دادن به او ممکن است ایده بدی به نظر برسد، اما این کار در اوایل زندگی نوزاد به دلایل زیر بسیار مهم است:
🔹گریه کردن آخرین نشانه گرسنگی است هر قدر زودتر به نوزاد شیر بدهید کمتر نیاز پیدا می‎کنید که نوزاد مشوش‎تان را آرام کنید. به دنبال اولین نشانه‎های گرسنگی مانند تکان خوردن، بی‎قراری، حرکات مکیدن و حرکات لب باشید.
🔸شیردهی مکرر به نوزاد قدرت شیردهی‎تان را افزایش می دهد. به عبارتی انجام این کار به حفظ منبع شیری‎تان کمک می‎کند.

۳ پاسخ

عالی بود و کامل😍😍😍😍

خب نوزاد من رفلاکسیه
وزنشم ۴کیلو و ۱۰۰هستش و ۴۳روزشه خب حالا هرچند ساعت باید شیرش بدم

چه قدرمفید! کاملا علمی

سوال های مرتبط

مامان نی نی مامان نی نی ۲ ماهگی
بازی با نوزاد دو ماهه
دو بازی جالب برای نوزاد در طول هفته اول و دوم

بازی صداها
نوزاد در هنگام تولد از شنیدن سروصداهای ناگهانی دچار وحشت می شود. ولی به مرور این وحشت از میان رفته و جای خود را به لذت از حس شنوایی می بخشد. به این ترتیب نوزاد به شنیدن صداهایی مانند مانند خش خش، جیر جیر و تق تق علاقه بسیار نشان می دهد. دیدن اینکه چه اشیائی تولید صدا می کنند به نوزاد شما کمک می کند که بتواند سایر ارتباطات موجود میان اشیاء مختلف را نیز درک کند.

مزایا: تقویت حس شنوایی، درک مفهوم علت و معلول

وسایل مورد نیاز: اشیاء ساده ای مانند کاغذ و یا سلوفان که موقع مچاله شدن صدا ایجاد می کنند. و همچنین اسباب بازی های نرمی که موقع فشار دادن باعث ایجاد صدا می شوند.

با دقت به اشیاء اطراف خود تعداد بسیاری از وسایل مختلف مانند کاغذ که موقع مچاله شدن ایجاد صدا می کند و یا اسباب بازی های صدادار و موزیکال را جمع آوری کنید. در کنار نوزاد خود نشسته و یا دراز بکشید. کاغذ، فویل و اسباب بازی را به نوبت فشار دهید تا نوزاد بتواند صدای آنها را بشنود. سعی کنید ترتیب تولید صداها را به طور مرتب عوض کنید تا شنیدن صدای آنها همچنان برای نوزاد جذاب باشد.

در مرحله بعد وسایل را در دستان نوزاد قرار داده و به او کمک کنید که خودش صداها را تولید کند. اکنون می توانید شادی نوزاد از درک این موضوع که خودش باعث ایجاد صداها شده است را تماشا کنید! برای بازی با نوزادان دو ماهه یا بازی با کودک دو ماهه با کمک کاغذها، مراقب لبه های تیز کاغذ و ... باشید!
مامان اِلوا مامان اِلوا ۳ ماهگی
مفهوم «مادر نسبتاً خوب» از روانکاو برجسته دونالد وینی‌کات، دیدگاهی رهایی‌بخش و واقع‌بینانه به مادر بودن ارائه می‌دهد. این مفهوم به این معنا نیست که مادر باید کامل و بی‌عیب و نقص باشد، بلکه کافی است که او به نیازهای اساسی نوزادش با حساسیت پاسخ دهد و محیطی امن و حمایت‌کننده برای رشد او فراهم کند.
به زبان ساده‌تر، «نسبتاً خوب» یعنی:
* نیازی نیست همیشه بدانید دقیقاً چه کاری انجام دهید. تلاش برای درک و پاسخگویی به نیازهای کودک کافی است.
* اشتباه کردن طبیعی است. مهم این است که از اشتباهات خود یاد بگیرید و به تلاش ادامه دهید.
* نیازی نیست تمام وقت در دسترس باشید. ایجاد تعادل بین نیازهای خود و فرزندتان مهم است.
* کیفیت ارتباط مهم‌تر از کمیت آن است. حضور آگاهانه و همدلانه مادر، حتی برای مدت زمان محدود، ارزشمند است.
کمال‌گرایی در مادری کردن، با وجود ظاهر فریبنده‌اش که ممکن است در ابتدا به عنوان تلاش برای “بهترین مادر  برای فرزند بودن” تلقی شود، در واقع می‌تواند اثرات مخرب و متعددی بر تربیت فرزند داشته باشد.
مامان مایا مامان مایا ۲ ماهگی
این باور که «نوزاد رو زیاد بغل نکنیم که بغلی نشه» یک باور قدیمی و تا حد زیادی نادرست است.

در واقع، نوزادان نیاز شدیدی به تماس فیزیکی، آغوش، و احساس امنیت دارند. در آغوش گرفتن نوزاد به شکل مکرر نه تنها باعث نمی‌شود که «بغلی» شود، بلکه به رشد روانی، عاطفی، و حتی جسمی او کمک می‌کند. تماس نزدیک با والدین، مخصوصاً در ماه‌های اول زندگی، باعث ترشح هورمون‌هایی مثل اکسی‌توسین در نوزاد و والد می‌شود که احساس دلبستگی، آرامش، و امنیت ایجاد می‌کند

چند نکته علمی:
• نوزاد زیر ۳ ماه هنوز توانایی لوس شدن یا «بغلی شدن» به اون شکلی که ما فکر می‌کنیم رو نداره. اون فقط داره با دنیا آشنا میشه و برای آرامش به تماس انسانی نیاز داره.
• آغوش گرفتن نوزاد به او کمک می‌کند استرس کمتری تجربه کند، وزن‌گیری بهتری داشته باشد و کمتر گریه کند.
• وابستگی ایمن که در نتیجه تماس زیاد و پاسخ‌دهی مناسب والد ایجاد می‌شود، در آینده باعث استقلال بیشتر کودک خواهد شد، نه کمتر.

پس اگر کسی گفت «بغلی میشه»، با خیال راحت می‌تونی بگی که نه تنها ضرری نداره، بلکه یکی از بهترین کارهایی‌ـه که میشه برای نوزاد انجام داد