از ۱۸ ماهگی تا دوسالگی زمانی است که می‌توان برای از شیر گرفتن کودک اقدام کرد، اما بهتر است تا دوسالگی شیردهی ادامه پیدا کند، به علت ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن کودکان شیرخوار و احتمال ابتلای کودک به عفونت‌های میکروبی، آلرژی و آسم قبل از ۱۸ ماهگی، بهتر است شیردهی تا این زمان و یا بهتر از آن تا دوسالگی ادامه یابد. ضمن این‌که تاکید می‌شود شیرخوار در فصل گرم تابستان از شیرمادر محروم نشود.


شیوع بیماری «گاستروآنتریت» یا بیماری التهاب روده و معده، یک بیماری عفونی ویروسی است که با اسهال و علائم دیگری همراه است و ابتلای کودک در تابستان به این بیماری موجب از بین رفتن آب زیادی از بدن او می‌شود. با تغییرات تغذیه‌ای کودک و در صورت از شیر گرفتن کودک در فصل گرم ممکن است کودک بیشتر در معرض این بیماری قرار بگیرد.


وجود هموگلوبین در شیرمادر موجب می‌شود که کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند از سیستم ایمنی بالاتری نسبت به کودکان دیگر برخوردار باشند و ابتلا به بیماری‌های مذکور در آن‌ها به حداقل برسد، این فاکتور مهم در سلامت کودکانی که با شیرمادر تغذیه می‌شوند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. تنها در صورتی که مادر بیمار باشد و یا دارویی را مصرف کند که پزشک شیردهی را ممنوع کرده باشد، لازم است شیردهی متوقف شود حتی اگر قبل از ۱۸ ماهگی باشد

۵ پاسخ

ممنون عزیزم بابت مطلب خوبت 👏👏👏👏

خیلی مفیدبود ممنون

بسیار عالی ومفید

عالی بود ولی دقیقا دخترمن تو تابستون دوسالش تموم میشه واز الان هم که دیگه گرم شده

ممنون عالی بود👌👌👌👌

سوال های مرتبط

مامان آروین مامان آروین ۱ سالگی
💥یکی از مهم ترین دلایل بد غذایی کودک این که برای شروع غذای کمکی عادت به بافت نرم و مزه شیرین پوره های آماده کرده و قطعا دیگر کودک برای غذای سفره میل و رغبتی نشان نمی‌دهد.
⛔️انواع سرلاک،پوره بیسکویت و پوره های آماده و صنعتی رو لطفا جز روتین غذای کمکی کودک قرار ندهید .
میزان شکر بالایی که دارند کودک رو تک ذائقه بار میاره و بخاطر بافت نرمی که دارند از فعال شدن انواع جوانه چشایی و مهارت جویدن کودک رو به تاخیر میندازه
📌ویتامین و املاحی هم که ادعا میشه دارن مطمن باشید به راحتی از طریق غذا و مکمل های کودک تامین میشه و نیازی به دریافت ویتامین از طریق مواد غذایی فراوری شده برای کودک نیست.
💥غذای کمکی آماده گاهی حاوی مواد نگهدارنده‌ای است که قطعا برای سلامتی آنها مفید نیست.
مصرف مداوم مواد افزودنی و نگهدارنده در رژیم غذایی به مرور زمان می‌تواند عاملی برای بسیاری از بیماری های گوارشی و داخلی کودک باشد.
📌بنابراین بهتر است کودک در اکثر مواقع از غذاهای خانگی نظیر سوپ، فرنی یا حریر بادام استفاده کند و مصرف غذاهای کمکی به زمانی موکول شود که واقعا مادر وقتی برای پخت و پز ندارد. مثلا به هنگام مسافرت بهتر است همیشه غذاهای کمکی نظیر سرلاک را به همراه داشت تا در کمترین زمان ممکن غذایی مقوی در اختیار کودک گذاشت.
#بدغذایی #غذای_انگشتی
👶🏻🍼 @Bab_yfood
مامان ‍م‍ا‍ه‍ا‍ن🫀 مامان ‍م‍ا‍ه‍ا‍ن🫀 ۱ سالگی
۱۲ نکته مهم افزایش اشتها کودک


🔹️سلام دوستای گلم🔹️
چند نکته‌ مهم 👇
اصول تغذیه کودکان در همه سنین باید مراعات شود
به‌خصوص در سال‌های اول. در سال اول زندگی، اصلی‌ترین غذای کودک شما شیر مادراست.
فرزند شما در ۱۲ ماه اول، در فاصله چهار تا شش ‌ماهگی هم ترکیبات ساده‌ای مثل لعاب برنج را به شیر مادر و یا شیر خشک یا با کنی آب میتونید اضافه کنید.
بعد از شش ‌ماهگی، آرام‌آرام طعم‌های متفاوت را می‌چشد و این اضافه کردن مرحله‌ به‌ مرحله مواد غذایی به رژیم غذایی در طول چند ماه، زمینه را برای آشنا شدن او با طعم‌ها فراهم می‌کند. در این مرحله،  از شش ماهگی تا یک سالگی فرزندتان برای مصرف غذا کمکی آماده می‌شود. و باید تغذیه کودک تان هر پنج گروه اصلی غذایی زیر را در بربگیرد


💗میوه و سبزی‌ها: برای کودک انواع ویتامین، آنتی‌اکسیدان و فیبر موردنیازش را تأمین می‌کند که می‌تواند برای پیشگیری از بروز مشکلاتی نظیر بیماری‌های قلبی و مغری مفید واقع شود.
💗غلات و حبوبات: شامل گندم ، جو، برنج،نخود ، لوبیا، عدس و ماش است. این غذاها انرژی موردنیاز بدن را تامین می‌کند و پروتئین بالایی دارند و برای تقویت استخوانها و دندانها بسیار مهم هست.هم‌چنین این مواد شامل ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید دیگری مانند آهن، روی، ویتامین B12 و امگا ۳ نیز هستند که برای رشد و یادگیری ذهنی کودک، بسیار مهم است.
💗لبنیات: شامل شیر، پنیر و ماست سرشار از کلسیم است.
💗گوشت بدون چربی، ماهی، مرغ، تخم‌مرغ
امیدوارم کودکان خوش اشتها و سلامتی داشته باشید 🥰😘.