۴ پاسخ

یک بزرگ‌تر که نقش مربی (اوستا) را به عهده می‌گیرد، بچه‌ها را دور خود جمع می‌کند. بعد انگشت نشانه خود را روی زمین می‌گذارد. بچه‌ها هم مثل او انگشت نشانه خود را روی زمین می‌گذارند.آن وقت اوستا همزمان با بلند کردن انگشت خود می‌گوید: «کلاغ پر». بچه‌ها هم انگشتان خود را بلند می‌کنند و با هم می‌گویند: «کلاغ پر». بازی همین‌طور ادامه پیدا می‌کند و هر بار اوستا نام پرنده‌ای را می‌برد. اما بعضی وقت‌ها هم برای اینکه حواس و دقت بچه‌ها را امتحان کند، شیء یا حیوانی را که پرنده نیست، نام می‌برد، مثلاً می‌گوید «میز پر». اگر بچه‌ها حواسشان جمع باشد، با هم می‌گویند «میز که پر ندارد»، ولی آن عده از بچه‌ها که متوجه نشدند و دست خود را بلند کردند، بازنده می‌شوند و از بازی بیرون می‌روند. اوستا بازی را با بقیه ادامه می‌دهد تا یک نفر برنده شود.

تصویر

من این بازی رو خیلی دوس دارم🤭

مرسی گلی

قشنگ بود افرین

سوال های مرتبط

مامان سورنا مامان سورنا ۱۶ ماهگی
وقتی کودک شما سینه را گاز می‌گیرد چه باید کرد؟ شماچه راهکاری دارید؟؟💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜

آرامش خود را حفظ کنید و بیش از حد واکنش نشان ندهید. وقتی کودک شما گاز می‌گیرد، طبیعی است که از درد فریاد بزنید. با این‌حال، یک واکنش بزرگ در برابر گاز گرفتن می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد.‌ ممکن است باعث شوید که کودکتان از شیر خوردن بترسد. یک واکنش بزرگ همچنین می تواند کودک شما را تشویق کند که دوباره شما را گاز بگیرد تا همان پاسخ سرگرم‌کننده را دریافت کند.

در عوض، یک نفس عمیق بکشید. وقتی سینه‌تان را بیرون می‌آورید، می‌توانید با آرامش به او بگویید «اوه، گاز گرفتن به مامان آسیب می‌زند»

استراحت کوتاهی داشته باشید. برای یک نوزاد بزرگتر، استراحت کوتاه بعد از گاز گرفتن می‌تواند بسیار موثر باشد. کودک خود را در مکانی امن قرار دهید و از خط دید او فاصله بگیرید. کوچولوی شما به سرعت متوجه می‌شود که گاز گرفتن نتیجه مطلوبی برای او نخواهد داشت.

اگر کودک شما گاز می‌گیرد و رها نمی‌کند، چند کار وجود دارد که می‌توانید انجام دهید: اول، سریع انگشت خود را بین لثه‌های کودک قرار دهید تا بتوانید بدون آن کار کنید. اگر جواب نداد، کودک را خیلی نزدیک به سینه خود به سمت خود بکشید. این کار نفس کشیدن را کمی سخت می‌کند، بنابراین به کودک به‌طور خودکار اجازه می‌دهد تا دهان خود را بیشتر باز کند و بینی خود را برای نفس کشیدن باز کند.

یکی از انواع این روش که برخی از مادران استفاده می‌کنند این است که به آرامی چشم کودک را فقط برای یک لحظه ببندند تا او را وادار کنند که دهانش را باز کند و نوک پستان را آزاد کند.
مامان سَروین مامان سَروین ۱۷ ماهگی
‼️حجم غذای درون بشقاب کودک چقدر باشد؟؟‼️

در ابتدای شروع کمکی قطعا ما از میزان اشتهای کودک خود مطلع نیستیم اما به مرور متوجه این مقدار می‌شویم. چه در روش سنتی (کودک با دادن علائم سیر شدن و اشتها نداشتن خود را نشان میدهد) و چه در روش blw که به طور مشخص این موضوع قابل تشخیص است.

❗️اما آیا می‌دانید یکی از دلایل بدغذایی بچه‌ها شلوغ بودن و یا پر بودن زیادی ظرف غذاست؟

✔️مغز کودکان هنوز قابلیت هضم و پردازش تصاویر شلوغ را ندارد و از آشفتگی نیز بیزار است. وقتی ظرف غذا زیادی شلوغ و پر باشد کودک دچار آشفتگی و سردرگمی می‌شود. از سمت دیگر ممکن است ب دلیل آنکه نمی‌تواند تمام ظرف را خالی کند اعتمادبنفس خود را از دست داده و در ادامه اشتیاقی به خوردن نداشته باشد.

✔️مورد دوم آنکه اگر کودک شما غذا را پرت میکند، می‌توانید غذا را کم‌کم در اختیار او بگذارید تا این عادت را به مرور ترک کنند.

اما دقت کنید این دلایل نباید باعث شود ما از سمت دیگر بام افتاده و مقدار خیلی کمی غذا در ظرف کودک بگذاریم. چرا ک این کار نیز باعث ترس کودک و دلهره او می‌شود.

🔺️پس باید مقدار اشتهای کودک خود را بشناسیم.

⭕️شام سروین
کوکو سبزی و پیازچه (سبزی کوکو، پیازچه، تخم مرغ، پودر پیاز، پودر سیر، پاپریکا)
طالبی
توت فرنگی

سروین ۱۱ ماه و ۱۴ روز داره
مامان سَروین مامان سَروین ۱۷ ماهگی
....در ادامه تاپیک قبل

‼️چرا فرزندم از غذا خوردن امتناع میکند؟‼️

دلایل مختلفی برای امتناع بچه‌ها از غذا خوردن وجود دارد. از شایع ترین آنها می‌توان ب موارد زیر اشاره کرد:

✔️گرسنه نبودن یا گرسنگی کم
ما مادران از ابتدای شروع کمکی استرس و دغدغه تغذیه بچه‌ها را داریم و اگر در یک وعده مقدار کمی بخورد یا کاملا امتناع کند، سریعا میخواهیم او را با گزینه‌های دیگر روبرو کنیم. تنقلات، میان وعده، خوراکی و غذای جدید، شیر و ‌‌‌‌...
در اصل ب او زمان و فرصت گرسنگی نمی‌دهیم.
درواقع آن بچه نمی‌تواند حس گرسنگی را بشناسد و غذا را یک نیاز نمی‌داند ک بتواند مانند شیر آن را طلب کند.
❗️راه حل:
🔸️فاصله یک ساعته بین شیر و غذا و برعکس
🔸️ندادن میان وعده تا یک سالگی (مگر در مواردی خاص و صلاحدید مادر)
🔸️جایگزین نکردن سریع غذای جدید درصورتی ک بچه غذا را نخورد.

✔️نداشتن مهارت جویدن
سرو طولانی مدت غذای میکس و پوره، بچه‌ها را از شناخت بافت‌ها و طعم‌های مختلف محروم می‌کند و به مرور زمان کودکی ک جویدن را به درستی نمی‌داند ترجیح می‌دهد ب دلایل مختلف مثل ترس، چندش و یا سهولت خوردن و بلعیدن غذای میکس، از خوردن غذای جامد و انگشتی امتناع کند.
❗️راه‌حل
🔸️بعد از حدود ۲ هفته از شروع غذای کمکی به تدریج بافت غذاها را تغییر دهید و ب سمت غذای جامد بروید.
🔸️همراه بچه‌ها غذا بخورید ک به تقلید شما جویدن را تمرین کند.
🔸️از استخوان کاملا پاک شده ران مرغ و هسته انبه کمک بگیرید برای تمرین جویدن
🔸️اجازه بدهید بچه‌ها خود غذا بخورند ک با مهارت دست و دهان آشنا شوند.
❗️نکته: بچه ها برای جویدن به دندان نیاز ندارند. غذاها با برش امن و بافت مناسب با لثه‌ها قابل خوردن هستند.
ادامه در کامنت (لطفا لایک کنین بالا بمونه)
مامان جوجه‌ رنگی مامان جوجه‌ رنگی ۱۳ ماهگی
#ناخن_جویدن_کودک

🔹 قسمت اول👇

از جمله دلایلی که موجب ناخن جویدن کودک و نوجوان می شود، آن است که او سعی می کند با انجام این کار از میزان استرس خود بکاهد.

والدین هرگز نباید فرزند خود را برای ناخن جویدن تنبیه کنند، زیرا خود تنبیه ترس و #اضطراب کودک را بیشتر می کند.

🔻راه کارهای عملی👇👇

👈1 - برای کمک به این کودکان می توان از ناخن آسیب دیده تصویری تهیه کرد و وضعیت آن را با ناخن سالم مقایسه کرد. همچنین هنگامی که کودک مشغول #جویدن_ناخن است بدون این که متوجه شود، از او فیلم تهیه کنید و سپس برای او به نمایش بگذارید. احتمال دارد با مشاهده فیلم به خود بیاید و این عادت را کنار بگذارد.

👈2 - قرار دادن آیینه جلوی کودک او را متوجه این عادت ناپسند می کند. کودک را تشویق کنید در مجلات، تصویر دست های زیبا را جست و جو کند، یا روی کتاب یا آینه بچسباند تا مرتب تصویر این دست ها را با دست های خود مقایسه کند.

👈3 - اقدام دیگری که در این زمینه مفید است، شناسایی مکان و زمانی است که این رفتارها در او بیشتر می شود.

به عنوان مثال، شاید کودک با ایجاد موقعیت های خاص به ناخن جویدن می پردازد. این حالت را که در او استرس ایجاد می کند شناسایی و کاری کنید که در موقعیت های استرس زا قرار نگیرد. اگر کودک هنگام تماشای برنامه تلویزیونی ناخن می جود، شیئی به دست او بدهید تا سرش گرم شود. به مکان هایی که این عادت کودک زیاد می شود نیز دقت کنید تا علت این اختلال را بفهمید. هنگامی که این عادت کم شد، با تعیین پاداش، این رفتار خوب او را تقویت کنید. به عنوان مثال، برای تشویق هر بار ناخن نجویدن ستاره ای به جدول برنامه های روزانه او اضافه کنید و به ازای هر ۱۰ ستاره به او هدیه دهید.

ادامه در پست بعدی ...

#سلامت_کودک
مامان سَروین مامان سَروین ۱۷ ماهگی
‼️قاشق‌هراسی یا فوبیای قاشق‼️

اگر فرزند شما هم با دیدن قاشق سرش را برمیگرداند، دهانش را قفل و اعتصاب غذا میکند، دچار فوبیای قاشق شده که دلایل مختلف دارد.
از مهمترین علل آن تغذیه با زور و اجبار توسط والدین است.
اگر کودک اشتها و میلی ب غذا نداشته باشد اما والدین ب دلیل دلسوزی و نگرانی مادرانه و پدرانه می‌خواهند به هر طریق حتی با اجبار به او غذا بخورانند، از یک زمان ب بعد آن بچه نسبت ب دیدن قاشق شرطی شده و گمان می‌کند دوباره قرار است آن لحظات سخت و زور و زورگویی تکرار شود و نسبت ب آن واکنش نشان میدهد‌.

❗️راه‌های پیشنهادی مقابله با فوبیای قاشق:
✔️برای مدتی قاشق را بر سر میز و یا در معرض دید کودک نگذارید.
✔️تنوع غذایی را بالا ببرید و فقط ب فرنی و حریره بسنده نکنید.
✔️اجازه دهید خودش غذا را لمس، بو و له کند و بخورد.
✔️غذای غلیظ درست کنید، استخوان ران مرغ کاملا تمیز و ایمن شده را دستش دهید تا هم آن را گاز بزند و هم ب نوعی ب عنوان قاشق استفاده کند.
✔️از ۶ ماهگی می‌توانید هرکدام از غذاهای خود را ک تمامی موادش را معرفی کردید به او نیز بدهید (بدون نمک و با ادویه ‌کم)

⭕️ناهار سروین (مناسب سرماخوردگی)
آش که ما به طبعیت از مادربزرگم بهش میگیم شوربا
برنج، سبزی آش، شلغم، گوشت، عصاره قلم، عدس، پیاز، زردچوبه، آب‌لیمو
نون تست رو من ریز کردم و ریختم توی آش ک سروین راحت تر بتونه بخوره

سروین ۱۰ ماه ۱۲ روز داره