سوال های مرتبط

مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
تشخیص بارداری خارج از رحم

اکثر زنانی که دچار حاملگی خارج رحم می‌شوند تا زمان ویزیت‌های بارداری نمی‌دانند که حاملگی آنان از نوع خارج رحمی است. پزشک در معاینات بالینی می‌تواند به وجود این عارضه پی ببرد. حاملگی خارج رحم معمولاً در اوایل بارداری یعنی در سه ماهه اول (تا هفته ۱۲ بارداری) تشخیص داده می‌شود. برای تشخیص دقیق‌تر و تائید حاملگی خارج رحم، پزشک چندین آزمایش را تجویز می‌کند که شامل موارد زیر است:

آزمایش ادرار: این آزمایش ممکن است در آزمایشگاه با دریافت یک نمونه ادرار و یا در مطب پزشک با استفاده از یک نوار تست انجام شود. 


آزمایش خون: این آزمایش به منظور ارزیابی مقدار هورمون گنادوتروپین جفتی انسانی (hCG) انجام می‌شود. بدن فقط در دوره بارداری hCG تولید می‌کند. مقدار کم این هورمون در زمان بارداری ممکن است نشان‌دهنده حاملگی خارج رحم باشد زیرا سطح hCG زمانی که تخمک بارورشده در رحم لانه گزینی کند به‌طور چشمگیری افزایش می‌یابد.
مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
⭕️جنین در هفته دوم بارداری

🔆شاید برایتان جالب باشد که بدانید در هفته دوم بارداری هنوز جنینی شکل نگرفته است که بخواهیم تغییرات تکاملی آن را مطالعه کنیم.
🔆هفته دوم هفته تخمک‌گذاری است درواقع بدن در این هفته خود را برای انجام لقاح تخمک و اسپرم آماده می‌کند. در هفته دوم یک تخمک از تخمدان به داخل لوله فالوپ رها می‌شود و در سفری کوتاه به سوی اسپرم رهسپار می‌شود.
🔆اگرچه در هر بار تلاش برای بارداری بین ۷۵ تا ۹۰۰ میلیون اسپرم وارد رحم می‌شود اما تنها کمتر از هزار عدد آن‌ها موفق به عبور از دهانه رحم و ورود به لوله فالوپ شده و در پایان تنها یک شناگر ماهر و خوش‌اقبال شانس رسیدن به تخمک را دارد.
🔆 شاید سوالی که الان در ذهن شما مطرح شده این باشد که آیا در هفته دوم باردار هستم و آیا می‌توانم آزمایش بارداری انجام دهم؟
🔆در این هفته نمی‌توان متوجه شد که آیا حامله هستید یا نه چراکه زمان تخمک‌گذاری در اواخر هفته دوم یا اویل هفته سوم است. پس از سپری شدن چهار روز از لقاح و بارور شدن تخمک، هورمونی به نام گنادوتروپین کوریونیک انسانی (hCG) یا هورمون بارداری تولید می‌شود که تست‌های خونی بارداری قادرند آن را اندازه‌گیری کنند.
🔆برای انجام تست بارداری به شکل کیت‌های خانگی باید مدت بیشتری صبر کنید چون‌که این کیت‌ها دقت و حساسیت کمتری نسبت به آزمایش خون دارند.

#وضعیت_جنین
📚 سایت هومگا
👨‍👩‍👧
مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
⭕️وضعیت جنین در هفته دهم

🔆در هفته دهم شما باید بیشتر مراقب سلامتی خود و فرزندتان باشید؛ در این دوره لگدها و تکان‌های او افزایش پیدا می‌کند. در هفته دهم بارداری، فرزند شما از حالت رویان خارج شده و شکل یک جنین کامل را به خود می‌گیرد و حدود سه سانتی‌متر بوده و وزن آن نزدیک به چهار گرم هست. به‌طورکلی می‌توان گفت که در این دوره از بارداری اجزای صورت مشخص‌تر شده و همچنین نسبت بین بدن و سر مدام در حال تغییر می‌باشد.
🔅 همچنین برای اطلاع دقیق از وضعیت و ریسک بارداری، می‌توانید آزمایشات غربالگری اول را با مشورت پزشک انجام دهید.
🔅کیسه زرده که وظیفه تولید گلبول‌های قرمز را بر عهده داشته است، کم‌کم از بین می‌رود و کبد وظیفه او را بر عهده می‌گیرد.
🔅شروع عملکرد تمام اندام‌های مهم در این دوره می‌باشد و اعضای مختلف بدن به مرور با هم هماهنگ می‌شوند. موهای سر به‌صورت کرکی رشد کرده و بیشتر اندام‌های اولیه مانند دست و پا و انگشتان در محل خود قرارگرفته‌اند.
🔅در این دوران جنین می‌تواند دست و پای خود را تکان دهد؛ همچنین می‌تواند مایعات را بنوشد. در دهمین هفته بارداری، اندام تناسلی جنین به‌مرور شکل می‌گیرد و تمامی غضروف‌های بدن تبدیل به استخوان می‌شوند. دقت داشته باشید ضربان قلب فرزند شما در این دوره باید ۱۸۰ بار در دقیقه باشد.

#وضعیت_جنین۱۰
📚 سایت هومگا
👨‍👩‍👧
مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
⭕️وضعیت جنین در هفته سیزدهم بارداری

🔆جنین شما در این هفته به اندازه یک لیمو ترش بزرگ است.
🔆نوزاد شما در این هفته تغییرات مختلفی دارد. فولیکول‌های موی جنین در طی هفته سیزدهم بارداری شروع به رشد کرده‌اند و موهای نرم و ظریفی به نام لانگو ظاهر می‌شود. تا هفته ۲۰ بارداری، لانوگو بدن نوزاد شما را کامل می‌پوشاند. موها ماده‌ای به نام ورنیکس را روی پوست نوزاد نگه می‌دارند تا ضمن پوشاندن پوست، از جنین در محیط مایع آمنیوتیک محافظت کند.
🔆نوزاد شما قدرت بلعیدن دارد و می‌تواند کمی از مایع آمنیوتیک اطراف خود را ببلعد. مثانه نوزاد با سونوگرافی قابل‌مشاهده است.
🔆کلیه‌ها ادرار تولید می‌کنند که بخشی از مایع آن شامل همان مایع آمنیوتیک می‌شود.
🔆در هر ده نوک انگشت کوچک جنین شما برجستگی‌هایی در حال شکل‌گیری است که اثرانگشت دائمی و منحصربه‌فردش را در خود نگه می‌دارد. تا چند هفته دیگر اثرانگشت به‌طور کامل شکل می‌گیرد.
🔆اندام جفت، اکسیژن و مواد مغذی را برای جنین شما فراهم کرده و مواد زائد را فیلتر می‌کند. این عضو حیاتی در طی دوران بارداری به رشد و تغییرات دائمی خود ادامه می‌دهد.
🔆در هفته سیزدهم بارداری، استخوان‌های کوچکی در بازوها و پاهای نوزاد شکل می‌گیرد. ازآنجاکه می‌تواند آن‌ها را به‌صورت تندوتیز حرکت دهد، ممکن است بتواند انگشت شست خود را به‌زودی وارد دهان خود کند؛ عادتی که ممکن است هنگام متولد شدن نیز برای تسکین استرس انجام دهد.

#وضعیت_جنین۱۳
📚سایت هومگا
👨‍👩‍👧
مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
⭕️تغییرات جنین در هفته هجدهم بارداری

🔆در هفته هجدهم، اندازه کودک شما کمی بیش از ۵.۸ اینچ (۱۴.۷ سانتی‌متر) است. البته متوسط قد نوزاد در این هفته از بالای سر تا پایین پاشنه پا تقریباً ۸.۳ اینچ (۲۱.۲سانتی‌متر) است. وزن نوزاد تقریباً ۸ اونس (۲۲۷ گرم) است.
🔆در این هفته حواس جنین به طرز شگفت‌انگیزی تقویت می‌شود. گوش‌های جنین رشد می‌کنند و کاملاً خارج از سر قابل‌تشخیص هستند، همچنین می‌تواند صدای مادر را بشنود.
🔆در هفته هجدهم بارداری چشم‌های جنین روبه‌جلو قرار دارد و می‌تواند نور را تشخیص دهد.
🔆 معمولاً بسیاری از بانوان این هفته را برای سونوگرافی ترجیح می‌دهند، چرا که تشخیص جنسیت جنین در این هفته بسیار دقیق‌تر است.
🔆جالب است بدانید که جنین در این هفته قابلیت سکسکه کردن نیز دارد.
🔆نوزاد شما در طی این هفته چرت زدن را برای اولین‌بار تجربه می‌کند. ساعت بیولوژیکی که میزان خواب‌وبیداری را در طول روز تنظیم می‌کند در حال شکل‌گیری است و با ادامه رشد کودک منظم‌تر می‌شود.

#وضعیت_جنین۱۸
📚 سایت هومگا
مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
⭕️جنین در هفته هفدهم بارداری

🔆وزن جنین در هفته هفدهم بارداری حدود ۱۵۰ گرم و قد آن حدود ۱۲ سانتی‌متر است. جفت در حال بزرگ‌تر شدن است تا بتواند پاسخگوی نیازهای تغذیه‌ای جنین باشد. وزن جفت در این هفته حدود ۵۰۰ گرم است.
🔆 در این هفته مقداری به حجم عضلات و چربی‌های جنین افزوده می‌شود.
🔆در این هفته، در زیر پوست فرزند شما یک لایه چربی قهوه‌ای ایجاد می‌شود و با پیشرفت بارداری، لایه‌های بیشتری به آن اضافه خواهد شد. این چربی قهوه‌ای به گرم نگه داشتن نوزاد پس از تولد کمک می‌کند.
🔆همچنین غدد تولید کننده چربی در پوست جنین شروع به تولید یک روکش چربی بر روی پوست به نام ورنیکس می‌کند که وظیفه آن حفاظت از پوست و تنظیم دمای بدن است.
🔆در هفته هفدهم، جنین در داخل کیسه آمنیوتیک کمی فعال‌تر می‌شود البته ممکن است هنوز قادر به احساس هیچ یک از این حرکات نباشید اما به زودی و در هفته‌های آینده متوجه این جنب و جوش خواهید شد. شاید برایتان جالب باشد که در این هفته ناخن‌های پای جنین به تدریج ظاهر می‌شوند و تا پایان ماه ناخن‌ها تا نوک انگشتان کشیده می‌شوند.
🔆در هفته هفدهم بارداری، دهان جنین توانایی مکیدن پیدا می‌کند و می‌تواند از مایع آمنیوتیک بنوشد. این مکانیسم برای شکل دادن و عملکرد صحیح دستگاه گوارش او ضروری است. جنین در این هفته به صداها واکنش نشان می‌دهد. چشمان او حرکت می‌کند اما همچنان بسته است.

#وضعیت_جنین۱۷
📚 سایت هومگا
👨‍👩‍👧
مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
⭕️جنین در هفته یازدهم بارداری

🔆درست در هفته یازدهم بارداری جنین شما به اندازه یک خرما است؛ یعنی از سر تا نشیمن‌گاه تقریباً چیزی در حدود چهار سانتی‌متر است و وزنی در حدود هشت گرم دارد.
🔆 از هفته یازدهم بارداری تا هفته بیست بارداری که اندام‌های حیاتی در حال رشد هستند افزایش اندازه جنین به‌کندی پیش می‌رود.
🔆سر جنین در طول هفته یازدهم بارداری، یک‌سوم کل بدن او را تشکیل می‌دهد. در این مدت استخوان‌های صورت در حال شکل‌گیری و تکمیل هستند. پلک بالای چشم‌ها به پلک پایین می‌رسد و تا چند هفته آینده چشمان کودک شما بسته خواهد ماند. بر روی زبان جنین جوانه‌های چشایی رشد کرده و روده‌ها از سمت بند ناف به سمت جنین شما حرکت خواهند کرد.
🔆انگشتان فرزند شما اکنون از هم جداشده و متمایز و بلندتر هستند.
🔆در هفته یازدهم بارداری با نزدیک شدن به پایان سه‌ماهه اول، تمام اندام‌های حیاتی کودک شکل‌گرفته‌اند و بسیاری از آن‌ها فعالیت خود را شروع کرده‌اند. کبد جنین اکنون در حال تولید گلبول‌های قرمز است و کلیه‌ها کار تصفیه خون و دفع ادرار را انجام می‌دهند. با رسیدن به انتهای سه‌ماهه اول پانکراس شروع به تولید انسولین می‌کند.

#وضعیت_جنین۱۱
📚 سایت هومگا
👨‍👩‍👧
مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
⭕️ جنین در هفته سی و هشتم بارداری

🔅تا پایان هفته ۳۷ بارداری وزن جنین بین ۲ کیلو و ۸۰۰ گرم تا ۳ کیلوگرم است اما در هفته سی و هشتم بارداری متوسط وزن جنین ۳.۳ کیلوگرم است. درواقع روزانه جنین می‌تواند تا ۳۰ گرم وزن بگیرد. قد جنین نیز از سر تا نشیمنگاه ۳۵ سانتی‌متر است.
🔅در طی هفته سی و هشتم بارداری عملکرد ارگان‌های داخلی جنین رو به افزایش است. در این هفته جنین با دریافت چربی و پروتئین بیشتر وزن خود را افزایش می‌دهد تا لایه‌های چربی زیرپوستی بتواند او را در برابر تغییرات دمایی جهان بیرون حفظ کند.
🔅قابلیت‌های مغز و سیستم عصبی رو به افزایش است و سیناپس‌های بیشتری برای پردازش اطلاعات تشکیل می‌شوند.
🔅بنابراین اگرچه بسیاری از ارگان‌ها به بلوغ بالایی رسیده‌اند اما مغز همچنان در حال تکامل است.
🔅ریه جنین و تارهای صوتی در حال تکامل بیشتر هستند تا توانایی لازم برای گریه کردن و انتقال پیام را داشته باشند.
🔅به علت مکیدن مایع آمنیوتیک توسط جنین مقداری از مایع تبدیل به ماده دفعی در روده می‌شود که جزء اولین مدفوع‌های تشکیل‌شده در روده جنین است و مکونیوم گفته می‌شود. این ماده حرکات دودی روده را شکل می‌دهد.

#وضعیت_جنین۳۸
📚سایت هومگا
👨‍👩‍👧
مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
⭕️وضعیت جنین در هفته دوازدهم بارداری

🔆در هفته دوازدهم سیستم‌ها و اندام‌های کلیدی جنین تقریباً شکل گرفته‌اند.
🔆 از این هفته به بعد تا زمان تولد این اندام‌ها در یک مسیر تدریجی به سوی تکامل نهایی پیش می‌روند.
🔆 در هفته ۱۲ جنین قادر است انگشتان خود را باز و بسته کند زیرا رفلکس‌های ذاتی جنین مثل مکیدن و حرکات دست در حال شکل‌گیری هستند به‌طوری‌که اگر با روش سونوگرافی جنین را رویت کنید متوجه می‌شوید که جنین در پاسخ به محرک‌های تماسی واکنش‌هایی از خود بروز می‌دهد.
🔆اگر دوقلو باردار هستید جنین‌های دوقلوی شما نیز به همان سرعت جنین‌های تک قلو رشد می‌کنند. مغز اندام دیگری است که در هفته ۱۲ به‌سرعت در حال بلوغ است.
🔆در هفته ۱۲ بارداری جنین به‌اندازه یک لیمو بزرگ شده است به‌طوری‌که قد او ۵٫۳ سانتیمتر و وزن او در حدود ۱۴ گرم است. اکنون که تمام ارگان‌های اصلی جنین شکل گرفته است هفته‌های آتی به بلوغ تدریجی این ارگان‌ها اختصاص پیدا می‌کند.

#وضعیت_جنین۱۲
📚 سایت هومگا
👨‍👩‍👧
مامان آینده مامان آینده قصد بارداری
⭕️وضعیت جنین در هفته پانزدهم بارداری

🔆در هفته ۱۵ بارداری ویژگی‌های صورت جنین در حال شکل‌گیری است و گوش‌ها نیز در جای خود قرار گرفته‌اند. سیستم شنوایی در حال پیشرفت بوده و از این پس قادر به شنیدن صداهای مبهمی از جهان خارج است. چشم‌ها نیز در مسیر تکامل قرار دارند و می‌توانند پرتوهایی از نور دنیای بیرون را تشخیص دهند.
🔆از هفته پانزده احتمال بروز سکسکه در جنین دور از انتظار نیست.
🔆اگرچه شما در حال حاضر نمی‌توانید آن‌ها را احساس کنید اما در هفته‌های آتی با بزرگ‌تر شدن جنین ریتم سکسکه‌ها محسوس‌تر خواهد بود.
🔆 علاوه بر این، جنین قادر است دست و پای خود را حرکت دهد ولی چون اندازه او کوچک است این تحرکات برای مادر قابل احساس نیست اما از هفته ۱۸بارداری به بعد معمولاً می‌توان آن‌ها را حس کرد.
🔆زمانی که حرکات جنین را احساس کردید به آن‌ها توجه کنید و الگوی زمانی و رفتاری حرکات را به‌خوبی به خاطر بسپارید تا از آن برای ارزیابی سلامت جنین در هفته‌های پیش‌رو بهره ببرید زیرا جنب‌وجوش جنین از نشانه‌های سلامت او محسوب می‌شود.
🔆از هفته ۱۵ موهای ظریف و کرک مانندی به نام لانگو سرتاسر بدن جنین را می‌پوشانند و تا اواخر بارداری همراه جنین هستند.

#وضعیت_جنین۱۵
📚سایت هومگا
👨‍👩‍👧