سوال های مرتبط

مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
دلایل سردرد مداوم در بارداری

📌 سردرد یکی از مشکلات شایع در بارداریه که ممکنه به دلایل مختلفی از جمله تغییرات هورمونی، فشار خون یا کم‌آبی بدن ایجاد بشه باید مراقب علائم باشی چون در برخی موارد ممکنه سردرد نشونه مشکل جدی باشه

❓چرا سردرد در بارداری پیش میاد؟
✅ تغییرات هورمونی: نوسانات هورمونی در دوران بارداری می‌تونه باعث سردرد بشه
✅ فشار خون بالا: افزایش فشار خون می‌تونه سردردهای مداوم و شدید ایجاد کنه
✅ کم‌آبی بدن: اگر آب کافی ننوشی، ممکنه دچار سردرد بشی
✅ استرس و خستگی: فشار عصبی و خستگی بیش از حد می‌تونه منجر به سردرد بشه

❓چطور میشه سردردها رو کاهش داد؟
✅ آب کافی بنوش تا بدن هیدراته بمونه
✅ استراحت کافی داشته باش و از استرس دوری کن
✅ از مصرف زیاد کافئین پرهیز کن چون ممکنه سردرد رو تشدید کنه

⚠️ اگه سردردهای مداوم یا شدید داشتی یا اگه سردرد با علائمی مثل تاری دید و تورم دست‌ها و پاها همراه بود بهتره به پزشک مراجعه کنی
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
اشتباه سوم: همه چیز قابل پیش بینی است و در سونوگرافی هر مشکلی معلوم می شود
این باور کاملا اشتباه است. بسیاری از مسائل در روند زایمان ناگهان بروز می کنند؛ مثلا جدا شدن زودرس جفت و یا جفت سر راهی مسئله ای نیست که بتوان آن را با سونوگرافی قبل از زایمان یا آزمایش تشخیص داد.

در طول روند زایمان باید مادر و جنین تحت نظر باشند و ضربان قلب جنین تحت کنترل باشد تا اگر مشکلی پیش آمد، بتوان اقدام مناسب انجام داد.

اکثر ما فکر می کنیم نازایی در زنانی که قبلا بچه دار شده اند ممکن نیست، ولی در اشتباه هستیم. باید بدانید که برخی خانم‌ها برای بارداری دوم به مشکل بر می‌خورند

اشتباه چهارم: بیماری ها و مشکلات بارداری اول در بارداری دوم تکرار می شود
بارداری دوران خاص و پیچیده ای است. برخی بیماری ها که زمینه آن در فرد وجود دارد، اما هرگز بروز نکرده، ممکن است در این دوران خود را نشان دهد. دیابت بارداری یا فشار خون بارداری از این قبیل بیماری هاست.

برخی بیماری ها مثل لوپوس، بیماری های روماتیسمی یا بیماری های مغز و اعصاب ممکن است در بارداری برای اولین بار خود را در مادر نشان دهند.

برخی بیماری ها اگر در بارداری اول رخ دهند، احتمال دارد در بار داری دوم هم تکرار شوند؛ مثل فشار خون، مسمومیت بارداری یا دیابت بارداری، اما باز هم هیچ چیز قابل پیش بینی و صددرصد نیست.
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
برای اكثر خانمهای حامله بین هفته های بیست و چهارم تا بیست و هشتم یك بار تست غربالگری گلوكز (GCT) انجام می شود. این آزمایش مشخص می كند كه آیا دچار دیابت دوران حاملگی شده اید یا خیر. در دیابت بارداری میزان قند خون در دوران حاملگی افزایش می یابد. در صورتی كه این عارضه درمان نشود احتمال سخت شدن زایمان طبیعی یا لزوم سزارین برای شما افزایش می یابد زیرا در این حالت كودك شما چاق می شود و این چاقی در اندامهای فوقانی بدن او نمایانتر خواهد بود. همچنین احتمال ابتلای كودك شما به مشكلاتی همچون سطح پایین قند خون در هنگام تولد افزایش می یابد. در صورتی كه نتیجه آزمایش قند خون شما مثبت باشد بدان معنی نیست كه شما به دیابت دوران حاملگی دچار شده اید، بلكه بایستی تست تحمل گلوكز (GTT) بدهید تا معلوم شود كه آیا مشكلی دارید یا خیر.

همچنین آگاهی از نشانه های زایمان زودرس می تواند برای شما مفید باشد. در صورت مشاهده افزایش ترشحات واژن كه آبكی، لزج، صورتی یا خونی باشند به سرعت با ماما یا پزشك خود تماس بگیرید. همچنین در صورت مشاهده خونریزی از واژن یا لكه بینی، درد شكم یا گرفتگی و انقباضات عضلانی مشابه با دوران قاعدگی كه بیشتر از 4 بار انقباض عضلانی در ساعت باشد، افزایش فشار در ناحیه لگن یا كمردردی كه قبلا نداشته اید، بلافاصله با پزشك یا مامای خود تماس بگیرید.
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
نشانه دیابت بارداری

 

در طی عمل هضم غذاها در دستگاه گوارش، کربوهیدرات ها به گلوکز تبدیل می شوند. گلوکز وارد جریان خون می شود و توسط هورمونی به نام انسولین که از لوزالمعده ترشح می شود، به داخل سلول های بدن منتقل می شود تا بسوزد و انرژی تولید کند.

 در بیماران مبتلا به دیابت، انسولین به مقدار کافی تولید نمی شود و یا این که سلول ها نمی توانند از انسولین استفاده کنند و گلوکز وارد سلول ها نمی شود، در نتیجه میزان گلوکز (قند) خون بالا می رود.

 دیابت بارداری یک نوع از بیماری دیابت است که در طی دوران بارداری در زنان بروز می کند و معمولا بعد از تولد نوزاد برطرف می شود.

 دیابت بارداری در 3 تا 6 درصد زنان باردار دیده می شود و معمولا در سه ماهه دوم بارداری شروع می شود.

 علائم شایع دیابت بارداری شبیه سایر نشانه های مرتبط با بارداری است. لذا تشخیص آن سخت است.

 اگر هر یک از علائم زیر را در خودتان مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید تا آزمایش سنجش قند خون را برای شما بنویسد.
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
رژیــم غذایــی

 آهن یکی از مواد معدنی است که برای ساخت گلبول های قرمز خون ضروری است و وقتی باردار می شوید بدنتان به آهن دو برابری نیاز دارد. بدون آهن کافی شما دچار کم خونی و فقر آهن می شوید. نوزادانی که از مادرانی با کم خونی بسیار شدید متولد می شوند، بیشتر در معرض خطر وزن کم و تولد زودرس قرار دارند.

برای جذب و دریافت آهن در وعده های غذایی خود، غذاهای حاوی آهن مانند : گوشت قرمز لخم، ماهی، مرغ، خشکبار، اسفناج، لوبیا و غلات غنی شده با آهن بخورید. از آنجا که ویتامین ها جذب آهن را بیشتر می کنند، غذاهای حاوی ویتامین C  مثل آب پرتقال یا توت فرنگی در کنار غذاهای غیر آهن مصرف کنید.

 

نگران نباشیــد

 رویاها و خواب های دوران بارداری غالبا شبیه فیلم های ترسناک هستند. تصاویر عجیب مثل صحبت کردن با حیوانات یا تصادف ماشین کاملا در این دوران عادی هستند. ترکیب هورمون ها و اختلالات خواب در دوران بارداری باعث می شوند که خواب های طولانی و سبک تری نسبت به قبل داشته باشید. حتی ممکن است در مورد تولد یک نوزاد معلول یا بدون دست و پا خواب ببینید. این خواب ها از احساسات و افکار شما در طی بارداری نشات می گیرد و اینکه باید به زودی مراقب یک مخلوق کوچک و شکننده باشید.
مامان گل پسری 🩵 مامان گل پسری 🩵 هفته بیست‌وسوم بارداری
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
جدا شدن زودرس جفت

جدا شدن زودرس جفت یکی از خطرناک ترین مشکلات بارداری است. در این شرایط جفت زودتر از موعد، از دیواره رحم جدا می شود و این به آن معناست که دیگر اکسیژن به جنین نمی رسد.

خونریزی واژینال، گرفتگی و درد شکم و انقباضات رحمی شایع ترین علامت های این مشکل هستند.

 اگر این جداشدن جزئی باشد، چند روز استراحت و عدم تحرک بدنی، وضعیت را بهبود می بخشد. اما در موارد شدید (مواردی که بیش از 50 درصد جفت جدا شده باشد)، بستری شدن در بیمارستان و به دنیاآوردن هرچه سریع تر نوزاد تنها راه حل خواهد بود.

 

9- فشار خون بالا در دوران بارداری

فشار خون بالای دوران بارداری یکی دیگر از عوارض شایع بارداری است. این فشار خون معمولا از هفته بیستم بارداری آغاز می شود و تا پایان بارداری ادامه دارد. در این شرایط پزشک، فشار خون مادر را به طور دقیق اندازه گیری می کند تا این فشار خون به وضعیت پره اکلامپسی منجر نشود.

 

10- پره اکلامپسی

پره اکلامپسی یا مسمومیت بارداری مشکلی است که معمولا بعد از هفته بیستم بارداری شروع می شود. این بیماری به افزایش فشار خون و مشکلاتی در کلیه ها و سایر اندام های بدن منجر خواهد شد.

 از جمله مهم ترین علامت های پره آکلامپسی می توان به افزایش فشار خون، ورم دست ها و صورت، دفع مقدار زیادی پروتئین از ادرار، درد معده، تاری دید، سرگیجه و سردرد اشاره کرد