سوال های مرتبط

مامان 🌺ثمره عشقمون💑 مامان 🌺ثمره عشقمون💑 هفته نهم بارداری
سونوگرافی‌های دوران بارداری

📌 سونوگرافی یکی از مهم‌ترین روش‌های پایش وضعیت بارداریه که به پزشک کمک می‌کنه سلامت و رشد جنین رو بررسی کنه این روش بی‌خطره و معمولاً در زمان‌های مشخصی از بارداری انجام می‌شه تا اطلاعات دقیق‌تری از وضعیت جنین و مادر به دست بیاد

❓هدف سونوگرافی تو بارداری چیه؟
✅ برای تأیید بارداری و تعیین محل قرارگیری جنین
✅ شناسایی ناهنجاری‌های احتمالی و رشد صحیح
✅ محاسبه سن دقیق بارداری و تاریخ زایمان
✅ ارزیابی موقعیت جفت و میزان مایع اطراف جنین

❓سونوگرافی‌های مهم در دوران بارداری کدوما هستن؟
✅ هفته ۶-۹: برای تأیید بارداری و ضربان قلب جنین
✅ هفته ۱۱-۱۴: غربالگری سه‌ماهه اول و تشخیص مشکلات کروموزومی
✅ هفته ۱۸-۲۲: سونوگرافی آنومالی برای بررسی کامل اندام‌های جنین
✅ هفته ۳۲-۳۶: بررسی رشد جنین، موقعیت جفت و مایع آمنیوتیک

❓آیا تعداد سونوگرافی می‌تونه بیشتر بشه؟
✅ بله اگه پزشک نیاز بدونه ممکنه سونوگرافی‌های بیشتری انجام بشه مثلاً در صورت بارداری پرخطر یا نگرانی‌های خاص

❓سونوگرافی مضره؟
❌ سونوگرافی معمولی هیچ خطری برای مادر یا جنین نداره و به‌عنوان یک روش ایمن شناخته می‌شه
مامان 🌺ثمره عشقمون💑 مامان 🌺ثمره عشقمون💑 هفته نهم بارداری
نکته درباره لگد زدن جنین

 

شاید یکی از مهم‌ترین و جالب‌ترین مراحل بارداری، احساس حرکت‌های جنین در بدن مادر باشد، اما از آنجا که این حرکات نشانه سلامت و حیات جنین هم هستند، گاهی باعث نگرانی می‌شوند. دانستن 12 نکته زیر شاید کمی از نگرانی‌هایتان کم کند.

 

1- شروع حرکات: اگرچه حرکات جنین از هفته 7 تا 8 بارداری شروع شده و در سونوگرافی هم دیده می‌شود، اما هر مادر بارداری قبل از هفته 16 تا 22 بارداری حرکات جنینش را حس نمی‌کند، زیرا قبل از این سن، جنین فقط چند سانتی‌متر است.

 

2- اثر تعداد بارداری بر تشخیص حرکات: مادری که قبلا تجربه بارداری را داشته است، به مراتب حرکات جنین را بهتر می‌شناسد و انتشار گازها یا انقباض‌های دستگاه گوارش را با آن اشتباه نمی‌گیرد.

معمولا مادرانی که اولین تجربه بارداری را پشت‌سر می‌گذارند، تا حوالی هفته‌های 20 تا 25 بارداری متوجه این حرکات نمی‌شوند.

 

3- اثر اضافه‌وزن بارداری مادر بر حرکات: مادر برای داشتن بارداری سالم، باید قبل و بعد از شروع بارداری، وزن خود را در محدوده توصیه شده به‌وسیله متخصص نگه دارد و از پرخوری بپرهیزد.

ممکن است مادرانی که به دنبال بارداری وزنشان خیلی بالا رفته، نتوانند این حرکات را درست حس‌کنند. به علاوه هنگامی که قطر چربی‌های شکم 10 تا 15 سانتی‌متر است، پزشک هم نمی‌تواند حرکات را خوب تشخیص دهد و حتی سونوگرافی هم مشکل می‌شود.
مامان 🌺ثمره عشقمون💑 مامان 🌺ثمره عشقمون💑 هفته نهم بارداری
وقتی کیسه آب جنین پاره می‌شود

 

منظور از کیسه آب جنینی کیسه ای است که در اولین هفته ای که جنین داخل رحم تشکیل می شود، به دور او شکل می گیرد که محتوی این کیسه مایعی به نام آمنیوتیک است که برای ادامه حیات و بخصوص تکامل ریه جنین لازم و ضروری است.

 

یکی از مسائلی که ذهن بیشتر زنان باردار را، بخصوص در ماه آخر بارداری نگران می‌کند، خطر پاره شدن کیسه آب جنین و زایمان زودرس است، اما پارگی زودرس کیسه آب جنین اتفاقی نیست که فقط در ماه‌ آخر بارداری بیفتد، بلکه این اتفاق ممکن است حتی در ماه‌های اولیه حاملگی هم رخ دهد و به اشتباه با دفع ترشحات معمول این دوران اشتباه گرفته ‌شود و مورد پیگیری قرار نگیرد که به گفته دکتر صفیه عشوری مقدم، متخصص زنان در این صورت و در شرایطی که اقدامات کنترلی لازم از سوی پزشک متخصص صورت نگیرد جان جنین و سلامت مادر به خطر می‌افتد.

 وی ادامه می دهد: اگر پارگی کیسه آب پس از گذشت 34 هفته از بارداری اتفاق بیفتد، مشکلی برای جنین و مادر پیش نمی آید و زایمان می تواند صورت بگیرد، اما اگر این اتفاق در ماه آخر بارداری و زیر 34 هفتگی اتفاق بیفتد، مادر باید تحت مراقبت و کنترل شدید در مراکز درمانی قرار بگیرد، چراکه ریه و دستگاه تنفسی جنین تا 34 هفتگی تکامل پیدا می کند.
مامان رویا مامان رویا هفته شانزدهم بارداری
‌💢مهلت تشکیل #قلب_جنین تا چه هفته ای است؟

🔺👈مهم ترین عامل نگرانی مادران باردار نبودن جنین در ساک بارداری یا شنیده نشدن صدای قلب جنین می باشد که این نگرانی آن هم در هفته های اول بارداری میتواند تاثیر بدی روی جنین بگذارد

🔺👈معمولا در هفته ۵ بارداری فقط ساک بارداری تشکیل شده و جنین داخل آن نیست پس اگر پزشک شما نتیجه سونوگرافی شما را ساک بارداری بدون جنین اعلام کرد به هیچ عنوان نگران نباشید چرا که در اغلب موارد جنین در هفته هفتم داخل ساک قرار میگیرد

🔺👈اگر سونو گرافی مادری در هفته هفتم نیز جنین را نشان نداد مادر نباید نگران باشد چرا که تا هفته دهم هم پیش آمده که برخی از افراد تشکیل جنین و قلب او طول کشیده است پس به هیچ عنوان نگران نشده و امید خود را از دست ندهید.

🔺👈بهترین زمان انجام اولین سونو بارداری(تشکیل مشاهده جنین،تشکیل قلب)

🔺👈 بهتر است مادران جوان اولین سونوگرافی خود را از هفته نهم به بعد انجام دهند تا از هر گونه استرس در این مدت آسوده باشند چرا که مراجعه زود هنگام به پزشک فقط باعث افزایش نگرانی شما شده و فایده ای نیز برای شما ندارد.)

🔺👈 اما مسئله دوم نگرانی تشکیل شدن جنین و شنیده نشدن صدای قلب او می باشد که باز هم عامل نگرانی عده ی زیادی از زنان باردار است.قلب جنین و شنیدن صدای قلب در بعضی از زنان تا هفته ده ممکن است شنیده نشود .


@MidwifeMahbob
مامان 🌺ثمره عشقمون💑 مامان 🌺ثمره عشقمون💑 هفته نهم بارداری
اشتباه سوم: همه چیز قابل پیش بینی است و در سونوگرافی هر مشکلی معلوم می شود
این باور کاملا اشتباه است. بسیاری از مسائل در روند زایمان ناگهان بروز می کنند؛ مثلا جدا شدن زودرس جفت و یا جفت سر راهی مسئله ای نیست که بتوان آن را با سونوگرافی قبل از زایمان یا آزمایش تشخیص داد.

در طول روند زایمان باید مادر و جنین تحت نظر باشند و ضربان قلب جنین تحت کنترل باشد تا اگر مشکلی پیش آمد، بتوان اقدام مناسب انجام داد.

اکثر ما فکر می کنیم نازایی در زنانی که قبلا بچه دار شده اند ممکن نیست، ولی در اشتباه هستیم. باید بدانید که برخی خانم‌ها برای بارداری دوم به مشکل بر می‌خورند

اشتباه چهارم: بیماری ها و مشکلات بارداری اول در بارداری دوم تکرار می شود
بارداری دوران خاص و پیچیده ای است. برخی بیماری ها که زمینه آن در فرد وجود دارد، اما هرگز بروز نکرده، ممکن است در این دوران خود را نشان دهد. دیابت بارداری یا فشار خون بارداری از این قبیل بیماری هاست.

برخی بیماری ها مثل لوپوس، بیماری های روماتیسمی یا بیماری های مغز و اعصاب ممکن است در بارداری برای اولین بار خود را در مادر نشان دهند.

برخی بیماری ها اگر در بارداری اول رخ دهند، احتمال دارد در بار داری دوم هم تکرار شوند؛ مثل فشار خون، مسمومیت بارداری یا دیابت بارداری، اما باز هم هیچ چیز قابل پیش بینی و صددرصد نیست.
مامان 🌺ثمره عشقمون💑 مامان 🌺ثمره عشقمون💑 هفته نهم بارداری
ویژگی‌های حرکات: این حرکات مانند پرش‌هایی ملایم و نرم هستند. ابتدا تشخیص آنها مشکل است، اما با پیشرفت بارداری، مشخص‌تر می‌شوند و می‌توان حرکت دست‌و پا و چرخش را تشخیص داد. حرکات دست‌و پا کوتاه‌‌تر و حرکات چرخشی جنین شدیدترند. در هفته‌های آخر بارداری می‌توان این حرکات را از خارج بدن مادر دید.

 

5- لگدها قبل از خواب بیشترند؟ حرکات، زمان مشخصی ندارند، اما چون مادر شب‌ها مایل به استراحت است، شدت آنها را بیشتر حس می‌کند، اما در ساعت‌های بیداری و فعالیت اجتماعی توجه مادر به حرکات کمتر است. ممکن است بعد از خوردن غذای شیرین، حرکات جنین بیشتر شود.

یادمان باشد که حرکت هر جنینی باید نسبت به خودش سنجیده شود، برخی جنین‌ها کلا پرتحرک هستند و برخی کم‌تحرک، اما اگر طی یک روز حرکت جنین ناگهان زیاد یا کم شود، ممکن است نشانه خطر مرگ جنین باشد

6- حداکثر تعداد حرکات: بین هفته 28 تا 32 بارداری است، زیرا حجم مایع آمنیوتیک زیاد است و جنین می‌تواند به خوبی حرکت کند. بعد از هفته 32، حرکات کم می‌شوند، زیرا حجم مایع آمنیوتیک کم می‌شود و جنین در هفته‌های آخر، حرکات چرخشی کمتری دارد و بیشتر دست‌ و ‌پای خود را حرکت می‌دهد.

 

7- تناوب حرکات: در ابتدا، حرکات کوتاه و با فواصل طولانی هستند، مثلا در یک روز حرکات متعددی را حس می‌کنید سپس چند روز هیچ حرکتی را حس نمی‌کنید، زیرا جنین هنوز کوچک است، اما از میانه بارداری تشخیص حرکات جنین منظم می‌شود. گاهی هم مادر سکسکه جنین را متوجه می‌شود که حرکات آن مداوم، پشت‌سر هم و لرزشی است.
مامان کنجدم مامان کنجدم هفته سیزدهم بارداری
مطلب علمی براتون آوردم😎
خورشت لوبیا سبز برای بارداری بسیار مفید است و حاوی مواد مغذی ضروری مانند فولات، آهن و فیبر است. این مواد در دوران بارداری نقش مهمی در رشد جنین و سلامت مادر دارند. مصرف لوبیا سبز در دوران بارداری می‌تواند به پیشگیری از کم‌خونی و نقص لوله عصبی جنین کمک کند. 

مزایای خورشت لوبیا سبز برای زنان باردار:

فولات:

لوبیا سبز سرشار از فولات است که برای رشد سلول‌های جنین و پیشگیری از نقص لوله عصبی ضروری است. 

آهن:

مصرف لوبیا سبز به تامین آهن مورد نیاز بدن در دوران بارداری کمک می‌کند و از کم‌خونی جلوگیری می‌کند. 

فیبر:

فیبر موجود در لوبیا سبز به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و پیشگیری از یبوست در دوران بارداری کمک می‌کند. 

ویتامین‌ها و مواد معدنی:

لوبیا سبز حاوی ویتامین‌های مختلفی از جمله ویتامین C و همچنین مواد معدنی ضروری مانند کلسیم، پتاسیم و منیزیم است که برای سلامت مادر و جنین مفید هستند. 

آنتی‌اکسیدان‌ها:

لوبیا سبز حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که به محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند. 

نکات مهم:

میزان مصرف:

مصرف مقادیر متعادل لوبیا سبز در دوران بارداری بی‌خطر است. طبق یک مطالعه از سازمان غذا و دارو آمریکا، می‌توان تا 1-2 کاسه لوبیا را 3-4 بار در هفته میل کرد. 

طرز تهیه:

لوبیا سبز را می‌توان به صورت آبپز، سرخ شده، پخته شده با گوشت یا در خورشت استفاده کرد. 

احتیاط:

در صورت داشتن حساسیت به لوبیا سبز یا مشورت با پزشک، مصرف آن را محدود کنید. 

در مجموع، خورشت لوبیا سبز یک غذای سالم و مغذی برای زنان باردار است که می‌تواند به تامین مواد مغذی ضروری و حمایت از سلامت مادر و جنین کمک کند..
مامان 🌺ثمره عشقمون💑 مامان 🌺ثمره عشقمون💑 هفته نهم بارداری
قرص آهن و بارداری

یک مطالعه جدید نشان داده است که مصرف روزانه آهن طی بارداری می‌تواند خطر داشتن نوزاد کم‌وزن و همچنین کم خونی را کاهش دهد.

 بر اساس تحقیقات انجام شده در دانشگاه هاروارد، مصرف روزانه قرص آهن حتی یک دوز کوچک در دوران بارداری می‌تواند خطر ابتلا به کم خونی را تا 12 درصد و وزن کم نوزاد را تا 3 درصد کاهش دهد.

 بررسی دو میلیون زنی که هر روز از 10 میلی گرم تا حداکثر 66 میلی‌گرم آهن اضافی مصرف کرده بودند،‌ کاهش خطرات کم خونی و تولد نوزادان کم وزن را نشان داد.

 کمبود آهن شایع‌ترین علت کم‌خونی در دوران بارداری، به ویژه در کشورهای با درآمد کم و متوسط است.

 در حالی که در برخی کشورها مانند انگلستان، مکمل‌های آهن به طور معمول به زنان باردار توصیه نشده است، سازمان بهداشت جهانی در حال حاضر 60 میلی گرم آهن را در روز به زنان باردار توصیه می‌کند.

گوشت بدون چربی، سبزیجات برگ سبز، میوه های خشک، آجیل و بسیاری از غلات صبحانه منابع خوبی از آهن محسوب می‌شوند