سوال های مرتبط

مامان 🌺ثمره عشقمون💑 مامان 🌺ثمره عشقمون💑 هفته نهم بارداری
ویژگی‌های حرکات: این حرکات مانند پرش‌هایی ملایم و نرم هستند. ابتدا تشخیص آنها مشکل است، اما با پیشرفت بارداری، مشخص‌تر می‌شوند و می‌توان حرکت دست‌و پا و چرخش را تشخیص داد. حرکات دست‌و پا کوتاه‌‌تر و حرکات چرخشی جنین شدیدترند. در هفته‌های آخر بارداری می‌توان این حرکات را از خارج بدن مادر دید.

 

5- لگدها قبل از خواب بیشترند؟ حرکات، زمان مشخصی ندارند، اما چون مادر شب‌ها مایل به استراحت است، شدت آنها را بیشتر حس می‌کند، اما در ساعت‌های بیداری و فعالیت اجتماعی توجه مادر به حرکات کمتر است. ممکن است بعد از خوردن غذای شیرین، حرکات جنین بیشتر شود.

یادمان باشد که حرکت هر جنینی باید نسبت به خودش سنجیده شود، برخی جنین‌ها کلا پرتحرک هستند و برخی کم‌تحرک، اما اگر طی یک روز حرکت جنین ناگهان زیاد یا کم شود، ممکن است نشانه خطر مرگ جنین باشد

6- حداکثر تعداد حرکات: بین هفته 28 تا 32 بارداری است، زیرا حجم مایع آمنیوتیک زیاد است و جنین می‌تواند به خوبی حرکت کند. بعد از هفته 32، حرکات کم می‌شوند، زیرا حجم مایع آمنیوتیک کم می‌شود و جنین در هفته‌های آخر، حرکات چرخشی کمتری دارد و بیشتر دست‌ و ‌پای خود را حرکت می‌دهد.

 

7- تناوب حرکات: در ابتدا، حرکات کوتاه و با فواصل طولانی هستند، مثلا در یک روز حرکات متعددی را حس می‌کنید سپس چند روز هیچ حرکتی را حس نمی‌کنید، زیرا جنین هنوز کوچک است، اما از میانه بارداری تشخیص حرکات جنین منظم می‌شود. گاهی هم مادر سکسکه جنین را متوجه می‌شود که حرکات آن مداوم، پشت‌سر هم و لرزشی است.
مامان 🌺ثمره عشقمون💑 مامان 🌺ثمره عشقمون💑 هفته نهم بارداری
نکته درباره لگد زدن جنین

 

شاید یکی از مهم‌ترین و جالب‌ترین مراحل بارداری، احساس حرکت‌های جنین در بدن مادر باشد، اما از آنجا که این حرکات نشانه سلامت و حیات جنین هم هستند، گاهی باعث نگرانی می‌شوند. دانستن 12 نکته زیر شاید کمی از نگرانی‌هایتان کم کند.

 

1- شروع حرکات: اگرچه حرکات جنین از هفته 7 تا 8 بارداری شروع شده و در سونوگرافی هم دیده می‌شود، اما هر مادر بارداری قبل از هفته 16 تا 22 بارداری حرکات جنینش را حس نمی‌کند، زیرا قبل از این سن، جنین فقط چند سانتی‌متر است.

 

2- اثر تعداد بارداری بر تشخیص حرکات: مادری که قبلا تجربه بارداری را داشته است، به مراتب حرکات جنین را بهتر می‌شناسد و انتشار گازها یا انقباض‌های دستگاه گوارش را با آن اشتباه نمی‌گیرد.

معمولا مادرانی که اولین تجربه بارداری را پشت‌سر می‌گذارند، تا حوالی هفته‌های 20 تا 25 بارداری متوجه این حرکات نمی‌شوند.

 

3- اثر اضافه‌وزن بارداری مادر بر حرکات: مادر برای داشتن بارداری سالم، باید قبل و بعد از شروع بارداری، وزن خود را در محدوده توصیه شده به‌وسیله متخصص نگه دارد و از پرخوری بپرهیزد.

ممکن است مادرانی که به دنبال بارداری وزنشان خیلی بالا رفته، نتوانند این حرکات را درست حس‌کنند. به علاوه هنگامی که قطر چربی‌های شکم 10 تا 15 سانتی‌متر است، پزشک هم نمی‌تواند حرکات را خوب تشخیص دهد و حتی سونوگرافی هم مشکل می‌شود.
مامان 🌺ثمره عشقمون💑 مامان 🌺ثمره عشقمون💑 هفته نهم بارداری
نگران نباشیــد

 مشکل سوهاضمه معمولا در سه ماهه سوم بارداری بدتر می شود. برخی از خانم ها از ابتدای بارداری ترش می کنند اما بعضی دیگر در سه ماهه سوم دچار آن می شوند و عده ای هم اصلا گرفتار آن نمی شوند. تحمل سو هاضمه در سه ماهه سوم که باعث می شود تا شما از خواب بیدار شوید بسیار سخت است و شما در این دوره با مصرف داروهای قوی آرامش پیدا می کنید. مصرف دارو برای این مسئله در دوران بارداری منعی ندارد اما برخی از آن ها را بدون نسخه نمی توانید تهیه کنید بنابراین حتما پیش از مصرف آن ها با پزشک مشورت کنید.

 

توصیه های مذهبی

  جنین در این ماه دست ها را روی سینه می گذارد و زانوها را روی شکم خم می کند. سعی کنید در دوران بارداری همیشه با وضو باشید. بعد از هر نماز و شب ها قبل از خواب تسبیحات حضرت زهرا را بخوانید. خواندن 40 بار دعای توسل نیز توصیه شده است. در خصوص تغذیه هم خوردن کاسنی بسیار توصیه شده است که سبب افزایش دارایی و تولد فرزند پسر خواهد شد. حضرت محمد کاسنی را سید سبزیجات نامیده اند و از حضرت علی و امام باقر نقل شده که آن را میوه بهشتی نامیده اند.
مامان 🌺ثمره عشقمون💑 مامان 🌺ثمره عشقمون💑 هفته نهم بارداری
خارش پوست در بارداری؛ علل و درمان

 

علل شایع خارش پوست در بارداری

1- تغییرات هورمونی

تغییرات هورمونی در دوران بارداری مانند افزایش هورمون استروژن، عامل مۆثری در ایجاد خارش‌های پوستی می‌باشد.

این هورمون‌ها همچنین می‌توانند باعث تغییر خلق و خو شوند و بسیاری از تغییرات دوران بارداری را به این هورمون‌ها مربوط می دانند.

علاوه بر این، تغییر هورمون‌ها در دوران بارداری می‌تواند منجر به خشکی پوست شود که به تبع آن، خارش پوستی را ایجاد می‌کند.

 2- کشیدگی پوست

اگرچه پوست بدن بسیار انعطاف پذیر است و به راحتی منقبض و منبسط می‌شود، اما به دلیل اینکه در دوران بارداری باز شدن پوست (به خصوص در ناحیه شکم) در طی مدتی کوتاه و سریعا ایجاد می‌شود، انعطاف پذیری پوست کم شده و پوست دچار کشیدگی می‌شود.

 3- در سه ماهه سوم بارداری، بسیاری از زنان دچار خارش پوست، برجستگی‌های قرمز و یا حتی دمل‌های چرکی بر روی پوست خود می‌شوند که به اختصار این حالت را (pupp) می‌نامند. این حالت نگران کننده نیست و طی مدت کوتاهی پس از زایمان از بین می‌رود.
مامان 🌺ثمره عشقمون💑 مامان 🌺ثمره عشقمون💑 هفته نهم بارداری

هنگام حمام کردن در دوران بارداری باید چه نکاتی رو رعایت کنیم؟

🍃حمام کردن در دوران بارداری نه تنها هیچ خطری ندارد، بلکه می‌تواند احساس خستگی را هم کاهش دهد و در اواخر دوران بارداری می‌تواند کمی از درد کمر نیز کم کند. با این حال، رعایت برخی نکات هنگام حمام کردن در دوران بارداری می‌تواند احتمال برخی از خطرها را کاهش دهد. ‌
🍃 ‌اولین و مهم‌ترین نکتۀ حمام کردن در دوران بارداری این است که آب نباید داغ یا بیش از اندازه گرم باشد. دوش آب داغ به مدت طولانی می‌تواند باعث بالا رفتن دمای بدن مادر و ایجاد مشکلاتی برای جنین شود. بهتر است آب به قدری گرم باشد که پوست شما را قرمز نکند. در ضمن بهتر است که از زیر دوش ماندن به مدت طولانی پرهیز کنید. آب گرم ممکن است باعث خشک شدن پوست شما و تشدید مشکلات پوستی دوران بارداری مثل خارش پوست شود. ‌
یادتان باشد حتما نکات زیر را هم هنگام حمام کردن رعایت کنید:
‌‌
🍃 از مواد شوینده‌ای استفاده کنید که به آنها حساسیت ندارید.

🍃 بهتر است پس از حمام کردن از کرم‌ها یا لوسیون‌های مرطوب‌کنندۀ مناسب بارداری استفاده کنید.

🍃 از دمپایی مناسبی استفاده کنید که احتمال سُر خوردن روی کاشی‌های کف حمام را نداشته باشد.

🍃 اجازه ندهید هوای حمام بیش از اندازه داغ و بخارآلود شود.

🍃 بعد از حمام، آب یا مایعات مصرف کنید تا آب از دست رفتۀ بدنتان تأمین شود.

👩‍⚕
مامان 🌺ثمره عشقمون💑 مامان 🌺ثمره عشقمون💑 هفته نهم بارداری
چه واکسن‌هایی را در دوران حاملگی می‌توان تزریق کرد؟

- هپاتیت ب : زنان بارداری که تست منفی هپاتیت دارند می‌توانند این واکسن را دریافت کنند. این واکسن برای محافظت مادر و جنین علیه عفونت استفاده می‌شود. تزریق این واکسن سه مرحله‌ای بوده و قبل و بعد از زایمان صورت می‌گیرد.

 - آنفلوآنزا: این واکسن می‌تواند از بیماری‌های جدی مادر طی دوران بارداری جلوگیری کند. همه زنان بارداری که وارد سه ماهه دوم یا سوم بارداری می‌شوند، طی بروز آنفلوآنزای فصلی باید واکسن را دریافت نمایند. افرادی که وضعیت پزشکی حادی دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به آنفلوآنزا هستند. بنابراین می‌توانید واکسن را در هر مرحله از بارداری دریافت نمایید. اگر این مشکل در شما وجود دارد، حتما با پزشک مشورت نمایید.

 - کزاز و دیفتری: این ترکیب از واکسن‌ها به طور معمول برای زنان باردار توصیه می‌شود. این واکسن ایمنی دائم ایجاد نمی‌کند و حتما باید دوز یادآور هر ده سال یک بار تزریق شود.
مامان کنجدم مامان کنجدم هفته سیزدهم بارداری
مطلب علمی براتون آوردم😎
خورشت لوبیا سبز برای بارداری بسیار مفید است و حاوی مواد مغذی ضروری مانند فولات، آهن و فیبر است. این مواد در دوران بارداری نقش مهمی در رشد جنین و سلامت مادر دارند. مصرف لوبیا سبز در دوران بارداری می‌تواند به پیشگیری از کم‌خونی و نقص لوله عصبی جنین کمک کند. 

مزایای خورشت لوبیا سبز برای زنان باردار:

فولات:

لوبیا سبز سرشار از فولات است که برای رشد سلول‌های جنین و پیشگیری از نقص لوله عصبی ضروری است. 

آهن:

مصرف لوبیا سبز به تامین آهن مورد نیاز بدن در دوران بارداری کمک می‌کند و از کم‌خونی جلوگیری می‌کند. 

فیبر:

فیبر موجود در لوبیا سبز به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و پیشگیری از یبوست در دوران بارداری کمک می‌کند. 

ویتامین‌ها و مواد معدنی:

لوبیا سبز حاوی ویتامین‌های مختلفی از جمله ویتامین C و همچنین مواد معدنی ضروری مانند کلسیم، پتاسیم و منیزیم است که برای سلامت مادر و جنین مفید هستند. 

آنتی‌اکسیدان‌ها:

لوبیا سبز حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که به محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند. 

نکات مهم:

میزان مصرف:

مصرف مقادیر متعادل لوبیا سبز در دوران بارداری بی‌خطر است. طبق یک مطالعه از سازمان غذا و دارو آمریکا، می‌توان تا 1-2 کاسه لوبیا را 3-4 بار در هفته میل کرد. 

طرز تهیه:

لوبیا سبز را می‌توان به صورت آبپز، سرخ شده، پخته شده با گوشت یا در خورشت استفاده کرد. 

احتیاط:

در صورت داشتن حساسیت به لوبیا سبز یا مشورت با پزشک، مصرف آن را محدود کنید. 

در مجموع، خورشت لوبیا سبز یک غذای سالم و مغذی برای زنان باردار است که می‌تواند به تامین مواد مغذی ضروری و حمایت از سلامت مادر و جنین کمک کند..
مامان 🌺ثمره عشقمون💑 مامان 🌺ثمره عشقمون💑 هفته نهم بارداری
مامان 🌺ثمره عشقمون💑 مامان 🌺ثمره عشقمون💑 هفته نهم بارداری
راهکارهایی ساده برای برطرف کردن خارش پوست

1- به خانم‌های باردار توصیه می‌شود با آب ولرم دوش بگیرند. می‌توانند با اضافه کردن جو دو سر به آب وان حمام، در آن بنشینند. این محلول سبب تسکین عروق خونی و خارش‌های پوستی می‌شود. حداقل می‌توانید 15 دقیقه در این محلول بنشینید.

 2- سعی کنید محیط اطراف خود را مرطوب نگه دارید و پس از حمام بدن خود را با کرم، چرب کنید.

 3- همیشه بدن خود را خشک و تمیز نگه دارید، زیرا هورمون‌های حاملگی می‌توانند سبب افزایش تعریق پوست شوند و تعریق می‌تواند منجر به افزایش خارش بدن شود. بنابراین به زنان باردار توصیه می‌شود بسته به فعالیت بدنی خود و آب و هوایی که در آن زندگی می‌کنند، به طور منظم استحمام کنند تا پوستشان تمیز بماند.

 4- زنان باردار باید از لباس‌های گشاد نخی استفاده کنند تا پوست آن‌ها نفس بکشد. لباس تنگ سبب کاهش جریان خون و تحریک خارش پوست می‌شود.

 5- از مصرف یک سری مواد غذایی که احتمال خارش پوستی را افزایش می‌دهند، پرهیز کنید؛ مثلا اگر قبل از بارداری به یک ماده غذایی خاص آلرژی داشته اید، در دوران بارداری هم نباید آن را مصرف کنید، مثل برخی ادویه‌ها، سس‌های تند و ... .
مامان 🌺ثمره عشقمون💑 مامان 🌺ثمره عشقمون💑 هفته نهم بارداری
پریچهر کفایی ، متخصص پوست و مو نیز با تاکید بر عدم استفاده از رنگ مو در سه ماهه اول حاملگی به دلیل عوارضی که می‌تواند برای جنین داشته باشد، بیان می کند:
«زنان باردار در صورت لزوم تنها از رنگ موهای گیاهی استفاده نمایند.

رنگ موها به سه دسته‌ رنگ‌های گیاهی،‌ فلزی و رنگ‌های سنتتیک ارگانیک دسته‌ بندی می شوند.

رنگ‌های سنتتیک که بیشترین استفاده را در 60 سال اخیر داشته‌اند، علی‌رغم این که طبیعی‌ترین رنگ را به موها می‌بخشند، حاوی ماده اکسیداتیو هستند و معمولا به ساقه‌ مو آسیب می‌رسانند.

علاوه بر آن وجود ماده‌ای به نام ppd در رنگ موهای سنتتیک معمولا در 10 درصد موارد باعث ایجاد آلرژیک درماتیت (حساسیت پوستی) می‌گردد.

لذا به مصرف‌کنندگان توصیه می‌شود قبل از مصرف این نوع رنگ‌موها، از نظر ایجاد حساسیت تست شوند.

در کل توصیه می‌شود در طول سه ماهه اول حاملگی از مصرف رنگ موهای سنتیک خودداری شود و با توجه به اینکه ‌رنگ‌های گیاهی مثل حنا و پوست گردو دارای مواد سمی نیستند، پیشنهاد می‌شود در صورت لزوم، فقط رنگ موی گیاهی مصرف گردد.»