خرما در بارداری | تاثیر آن بر رنگ پوست جنین و باز شدن دهانه رحم
خرما یکی از میوههای بسیار پرخاصیت و مفیدی است که با مصرفش میتوانید از خواص بینظیری مانند زایمان آسان، دریافت انرژی، رشد بهتر جنین و... بهرهمند شوید. اما اگر در خوردنش افراط کنید ممکن است عوارضی همچون افزایش وزن، تشدید دیابت بارداری، اسهال و ... پیش بیاید. در ادامه بیشتر در مورد خواص و مضرات مصرف خرما در بارداری و تاثیر آن بر زیبایی جنین توضیح خواهیم داد.
با نصب اپلیکیشن گهواره در جریان تغییرات هفته به هفته بارداریتون قرار میگیرید . این برنامه اطلاعات تخصصی درباره رشد جنین، سلامت مادر و تغذیه ارائه میدهد و تمامی آزمایشات و معاینات بارداری را یاداوری میکند و هر روز یک پیام مشاورهای متناسب با سن بارداریتون دریافت خواهید کرد.
فواید خرما در بارداری
مصرف خرما در دوران بارداری هم برای مادر و هم برای کودک مفید است. خرما سرشار از مواد مغذی است که به رشد و سلامت بدن کمک میکند. مواد مغذی موجود در این میوه عبارتند از:
پتاسیم | به حفظ تعادل میان آب و نمک در بدن کمک میکند |
ویتامین ب۶ | به کنترل تهوع بارداری و تامین انرژی کمک میکند |
منیزیم | به آرامش عضلات کمک میکند و در زمان بزرگ شدن رحم، درد ناشی از کشیدگی لیگامان و عضلات رحم را تعدیل میبخشد. |
مزایای خرما در حاملگی
خرما ماده غذایی مقوی و مفیدی است که میتواند در زایمانی آسان به مادر کمک کند. همچنین فواید دیگری نیز در بارداری دارد که از جمله مهمترینشان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تامین انرژی
خرما به دلیل داشتن قند طبیعی در کنار فیبر، میتواند انرژی زیادی برای بدن ایجاد کند. غذاهای فرآوری شده مانند کافئین و شکلات هم میتوانند انرژی بدن را تامین کنند اما قند خون را سریع بالا برده و به همان سرعت نیز افت پیدا میکنند و مثل خرما
- رفع مشکلات گوارشی
از آنجا که خرما دارای فیبر است، میتواند به بهبود سیستم گوارش و درمان یبوست در بارداری کمک کند.
- کمک به رشد جنین
جدا از خواص خرما برای زنان باردار، مصرف این میوه برای جنین نیز مفید است. منیزیم موجود در خرما باعث سلامت و قوت دندانها و استخوانهای جنین شده و از انقباضات زودرس نیز جلوگیری میکند.
- جلوگیری از نواقص مادرزادی
خوردن رطب در بارداری منبع غنی از اسید فولیک بوده و از نقایص مادرزادی جلوگیری میکند.
- جایگزین مناسب برای شکر و شیرینی
خرما میتواند قند مورد نیاز بدن را به اندازه کافی تامین کند. اما باید بدانید با وجود اینکه قند این میوه طبیعی است، اما باید در مصرف آن تعادل رعایت شود. خوردن خرما با چای در بارداری در حد اعتدال ایرادی ندارد.
این موارد تنها بخشی از مواد مغذی این میوه شگفتانگیز است که ماده غذایی مهمی در دوران بارداری محسوب میشود.
* آیا خوردن حلوا شکری در بارداری مجاز است؟
تاثیر خرما بر رنگ پوست جنین
ایا خوردن خرما در بارداری پوست جنین را تیره میکند؟ رنگ پوست متاثر از ژنی است که از پدر و مادر به جنین میرسد و مصرف خوراکیها تاثیری روی آن ندارد. پس این ادعا که میگوید خوردن خرما در دوران بارداری باعث تیره شدن رنگ پوست نوزاد میشود، اشتباه است.
تاثیر خرما بر زیبایی جنین نیز به دلیل وجود ویتامین سی و ایجاد خاصیت کشسانی در پوست اثبات شده است اما تاثیرگذارتر از وراثت نیست و میتواند کمک کننده باشد.
خرما و زایمان راحت
مصرف خرما در ماه اخر بارداری بسیار کمککننده است. طبق تحقیقات به دست آمده مصرف خرما در هفتههای آخر بارداری اثرات مثبتی در سهولت زایمان دارد. همچنین تاثیر خرما در باز شدن دهانه رحم هم در طب مدرن و هم سنتی اثبات شده است.
این تحقیقات نشان میدهد مادرانی که در ۴ هفته آخر بارداری روزی ۶ عدد خرما مصرف کردهاند در روز مشکلات کمتری در باز شدن دهانه رحم دارند و دچار پارگی زودرس کیسه آب نمیشوند.
مصرف خرما به شروع انقباضات رحمی کمک میکند در نتیجه مدت زمان زایمان کاهش پیدا کرده و مادر درد کمتری را تحمل میکند. همچنین خرما به علت داشتن قند زیاد در طول زایمان انرژی لازم را برای مادر تامین میکند و میزان خونریزی پس از زایمان را کاهش میدهد.
* برای ثبت نام در جامعترین دوره تغذیه بارداری و کسب اطلاعات بیشتر کلیک نمایید:👈 دوره آموزشی تغذیه مناسب در زمان بارداری
شیره خرما در بارداری
شیره خرما بسیار انرژیزا بوده و در مواقعی که بدن به انرژی زیادی نیاز دارد مانند زایمان، میتواند بسیار کمک کننده باشد. خرما:
- سرشار از آهن، پتاسیم و منیزیم است.
- انرژی زا بوده و به راحتی هضم میشود.
مضرات خرما در بارداری
در کنار فواید بیشمار این میوه، بهتر است بدانید که نتایج مصرف خرما در افراد مختلف متفاوت است. بنابراین بهتر است برای مصرف هر ماده غذایی با متخصص تغذیه مشورت کنید. اگر میخواهید در ماه آخر بارداری مصرف خرما را افزایش دهید بهتر است دو نکته زیر را در نظر داشته باشید:
- قند بالا: مواد غذایی مانند خرما دارای قند بالا و شکر طبیعی هستند و میتوانند موجب افزایش وزن و خطر ابتلا به دیابت بارداری شوند. بنابراین طبق برنامه رژیم درمانگرتان خرما بخورید و بیشتر از آن مصرف نکنید.
- فیبر بیش از حد: مصرف بیش از حد فیبر باعث بروز اسهال در بارداری و دل درد میشود. برای حفظ تعادل بهتر است خرما را با میزان کافی آب بنوشید.
چند روش برای خوردن خرما
با روشهای زیر میتوانید خرما را در رژیم خود بگنجانید:
- انواع اسموتی: شما میتوانید از خرما به عنوان شیرینکننده و طعم دهنده برای انواع اسموتی استفاده کنید.
- دسر: دسر خرما و کدو حلوایی یا دسر خرما با عسل و کنجد بسیار مقوی و لذیذ است.
- انواع کیک و پای: میتوانید از خرما و آجیل برای تزئین یا در داخل کیک و پای استفاده کنید.
- خرما شکم پر: میتوانید هسته خرما را در آورده و داخل آن را با انواع مغزیجات پر کنید.
- خرما در غذا: میتوانید از خرما در برخی از غذاها مانند عدس پلو استفاده کنید.
خواص شیر و خرما در بارداری
هرآنچه که باید درمورد خواص خرما میدانستید را برای شما توضیح دادیم. حال باید بدانید ترکیب شیر و خرما علاوه بر اینکه بسیار لذیذ و خوشمزه است، برای شما بسیار مفید هم خواهد بود. شیر مقدار کلسیم، پروتئین، ویتامین D و چربی سالم زیادی دارد و به رشد بهتر جنین کمک میکند. خوردن شیر و خرما در ماه اخر بارداری به وزنگیری جنین کمک میکند.
سوالات پرتکرار کاربران و پاسخ متخصص
آیا خوردن خرما بارداری باعث زردی نوزاد در زمان تولد میشود؟
خیر، تغذیه مادر در بارداری هیچ تاثیری بر زردی گرفتن نوزاد متولد شده ندارد، هر چه سن تولد نوزاد به 40 هفته نزیدک تر باشد احتمال ابتلای او به زردی کمتر است.
خوردن شیر و خرما قبل از خواب، تأثیری بر قوت و وزن نوزاد دارد؟
شیر و خرما 2 ماده غذایی مفید برای وزنگیری جنین هستند، شما با خوردن 1 لیوان شیر به همراه 3 عدد خرما قبل از خواب میتوانید به بالا رفتن وزن تولد جنین خود کمک کنید