بادمجان در بارداری برای مادر و جنین مفید است یا مضر؟
بادمجان نیز از جمله مواد به صرفه و پرخاصیتی است که میتوانید در دوران بارداری در حد اعتدال از آن استفاده کنید. با مصرف متعادل بادمجان میتوانید از خواصی همچون سلامت قلب، کاهش سطح کلسترول، کمک به رشد جنین، سلامت کبد و... بهرهمند شوید. با این حال مراقب باشید در مصرف زیادهروی نکنید زیرا میتواند عوارضی همچون تحریک انقباضات، خشکی و سردی بدن، افزایش اسیدیته معده و... داشته باشد. در ادامه بیشتر در مورد خواص و مضرات بادمجان و تاثیر آن بر زیبایی جنین توضیح خواهیم داد.
با نصب اپلیکیشن گهواره، میتوانید به صورت هفتگی روند بارداری خود را پیگیری کرده و به اطلاعات تخصصی در مورد رشد جنین، سلامت مادر و توصیههای تغذیهای دسترسی داشته باشید. این برنامه زمان آزمایشها و غربالگریهای ضروری دوران بارداری را به شما یادآوری میکند و با امکان ثبت و پایش وزن بارداری، میتوانید وضعیت خود را با نمودار استاندارد مقایسه نمایید. همچنین هر روز پیامهای مشاورهای متناسب با سن بارداری دریافت خواهید کرد که به شما کمک میکند دوران بارداری سالم و آگاهانهای را تجربه نمایید.
آیا خوردن بادمجان در بارداری مضر است؟
هر ماده safe و امنی اگر در دوران بارداری به اندازه و متعادل مصرف شود، مضر نخواهد بود. در واقع پرخاصیتترین مواد غذایی (هر چیزی که باشد؛ گوشت، مغزیجات، سبزیجات و ...) اگر به صورت نامتعادل و افراطگونه مصرف شوند، مضر خواهد بود. بنابراین خوردن بادمجان در بارداری زمانی مضر است که از حد تعادل خارج شود و به صورت افراطگونه مصرف شود.
* خوردن چه چیزهایی جنین را سیاه میکند؟
بادمجان سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان است و میتواند سلامت کلی بدن را تقویت کند. تحلیلهای آزمایشگاهی ترکیبات فنولیک بادمجان نشان داده است که بادمجان حاوی آنتوسیانین، نوعی فلاونوئید و اسید کلروژنیک است که از بین برنده قوی رادیکالهای آزاد محسوب میشود. آنتوسیانین و اسید کلروژنیک به عنوان ترکیبات آنتی اکسیدان و ضدالتهاب عمل میکنند.
بد نیست بدانید که مصرف حتی مقدار کم غذاهای دارای فلاونوئید میتواند به روشهای مختلف برای سلامت بدن مفید باشد.
خواص بادمجان در بارداری
یک فنجان بادمجان پخته با وزن حدود ۹۹ گرم حاوی مواد زیر است:
- ۳۵ کالری
- ۰.۸۲ گرم پروتئین
- ۸.۶۴ گرم کربوهیدرات که ۳.۱۷ گرم از آن قند است
- ۰.۲۳ گرم چربی
- ۲.۵ گرم فیبر رژیم غذای
- ۱۸۸ میلیگرم پتاسیم
- ۶ میلیگرم کلسیم
- ۱ میلیگرم روی
- ۱.۳ میلیگرم ویتامین C
- ۰.۲۵ میلیگرم آهن
- ۱۱ میلیگرم منیزیم
- ۱۵ میلیگرم فسفر
- ۱۴ میکروگرم اسید فولیک
- ۸۵ میکروگرم ویتامین B6
- ۲.۹ میکروگرم ویتامین K
آیا خوردن بادمجان در بارداری پوست جنین را تیره میکند؟
اگر تصور میکنید خوردن بادمجان در بارداری جنین را زشت میکند یا پوست جنین را تیره میکند، باید بدانید که سخت در اشتباهید. به طور کلی چهره جنین ترکیبی از چهره والدین است. اینکه جنین چه شکلی باشد کاملا وراثتی است. بنابراین خوردن بادمجان در بارداری جنین را زشت نمیکند و نخوردن آن هم منجر به زیبایی جنین نمیشود.
* آیا خوردن بامیه در بارداری برای دیابت مفید است؟
اگرچه تغذیه در رنگ و لعاب جنین تاثیر دارد، اما نهایتا این وراثت است که چهره او را تشکیل میدهد. مواد غذایی سالم میتوانند با سالم نگه داشتن کبد، باعث شوند که خونرسانی به جنین درست و کامل انجام شود و نهایتا جنین زیبا و خوش رنگ و لعاب شود.
البته بدیهی است که تعریف زیبایی از نظر هر کس متفاوت است و هیچ جنین و نوزادی از نگاه پدر و مادر و والدینش زشت و نا زیبا نیست. اما به طور کلی باید بدانید که خوردن بادمجان در بارداری هیچ تاثیر منفی در چهره جنین نخواهد داشت.
چه دورهای از بارداری میتوان بادمجان خورد؟
خوردن بادمجان در سه ماه اول بارداری، سه ماهه دوم بارداری یا سه ماهه سوم بارداری اگر به اندازه و متعادل باشد، بلامانع است. اگر هوس بادمجان در بارداری میکنید، این موضوع هیچ ربطی به دختر یا پسر بودن جنین ندارد. در واقع خوردن گوجه بادمجان در بارداری تاثیری در جنسیت جنین ندارد. در زمان پیش از باروری بادمجان خوب است و حتی خوردن بادمجان بعد از انتقال جنین در آی وی اف نیز ایرادی ندارد.
* آیا خوردن گوجه در بارداری حساسیت زا است؟
فواید کلی بادمجان چیست؟
برای اطلاع از خاصیت بادمجان در قالب کلی باید بدانید که این صیفی خوشمزه برای قلب، کبد و ... فواید زیادی دارد. خصوصا اگر به صورت بادمجان کبابی تهیه شود. زیرا اساسا بامجان سرخ شده روغن زیادی به خود میگیرد و کمی خوردن آن را سخت میکند؛ اگرچه راههای متفاوتی برای اینکه بادمجان هنگام سرخ شدن روغن به خود جذب نکند، وجود دارد که قطعا بعدا در مورد آن صحبت خواهیم کرد.
-
سلامت قلب
فیبر، پتاسیم، ویتامین C، ویتامین B6 و مواد مغذی گیاهی موجود در بادمجان همه از سلامت قلب پشتیبانی میکنند.
بد نیست بدانید که خوردن غذاهای حاوی فلاونوئیدهای خاص، از جمله آنتوسیانین، میتواند احتمال خطر مرگ بر اثر بیماری قلبی را کاهش دهد.
-
کاهش کلسترول خون
بادمجان میتواند کلسترول خون را کاهش دهد.
-
خاصیت ضد سرطان
پلیفنلهای موجود در بادمجان خاصیت ضد سرطانی دارد. آنتوسیانین و اسید کلروژنیک از سلولها در مقابل آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت میکند و به نوبه خود از رشد تومور و تهاجم و گسترش سلولهای سرطانی جلوگیری میکند.
-
عملکرد شناختی
ناسونین و آنتوسیانین موجود در پوست بادمجان، یک آنتی اکسیدان قوی است که از غشای سلولهای مغز در مقابل آسیب رادیکالهای آزاد محافظت میکند. همچنین به انتقال مواد مغذی به سلولها و دفع مواد زائد کمک میکند.
آنتوسیانین به جلوگیری از التهاب نورونی کمک و جریان خون به مغز را تسهیل میکند که میتواند به بهبود حافظه و جلوگیری از اختلالات ذهنی مرتبط با پیری کمک کند.
-
مدیریت وزن و سیری
فیبرهای رژیم غذایی معمولا در مدیریت وزن عوامل مهمی محسوب میشوند که در دستگاه گوارش نقش پر رنگی ایفا میکنند. این ترکیبات احساس سیری را افزایش میدهند و اشتهاء را کم میکنند. شما را به مدت طولانی تری سیر نگه میدارد. بادمجان کبابی را میتوان به عنوان دورچین سبزیجات در کنار غذای اصلی سرو کرد تا از مزایای آن مانند کنترل اشتها در بارداری بهره برد.
-
سلامت کبد
آنتی اکسیدانهای موجود در بادمجان میتواند به حفاظت از کبد در مقابل سموم مختلف کمک کند.
فواید مصرف بادمجان در دوران بارداری
-
تقویت سیستم ایمنی
بادمجان سرشار از ویتامین C است که باعث افزایش مقاومت بدن در برابر بیماریها و تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. بنابراین مصرف بادمجان در دوران بارداری مفید است، زیرا مادر را از مشکلات سلامتی دور نگه می دارد و باعث رشد مناسب جنین می شود.
-
درمان فشار خون
بادمجان سرشار از تیامین، بیوفلاونوئید و ریبوفلاوین است. این ماده خوراکی مغذی باعث تنظیم سطح فشار خون و تضمین سلامت قلب مادران باردار میشود و از ابتلا به بسیاری از عوارض و مشکلات سلامتی جلوگیری می کند.
-
تنظیم سطح کلسترول خون
بادمجان باعث کاهش کلسترول بد یا لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) و افزایش کلسترول خوب یا لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) میشود. همچنین بادمجان با تنظیم سطح کلسترول، در کاهش مشکلات مربوط به قلب و تقویت سلامت قلب و عروق زنان باردار موثر است.
-
درمان اختلالات گوارشی
بادمجان به دلیل داشتن فیبر بالا در هضم غذا، جذب مواد مغذی از دستگاه گوارش و کاهش اختلالات گوارشی زنان باردار کمک میکند. همچنین بادمجان باعث افزایش حرکات طبیعی روده میشود و اجابت مزاج را تسهیل میکند؛ از همین جهت مشکل اساسی یبوست در بارداری را از بین میبرد.
-
کمک به تنظیم دیابت بارداری
بادمجان در تنظیم سطح قند خون خانم باردار و جلوگیری از بروز نوسانات قندی و دیابت بارداری موثر است.
عوارض بادمجان در بارداری چیست؟
- مصرف زیاد بادمجان در دوران بارداری میتواند موجب سقط جنین شود. فیتوهورمونهای موجود در بادمجان قاعده آور است و به درمان مشکلات قاعدگی کمک میکند، اما مصرف آن در بارداری موجب سقط جنین میشود.
- خوردن بادمجان به مقدار زیاد در بارداری، انقباضات رحم را تحریک کرده و در نتیجه موجب زایمان زودرس یا سقط جنین میشود.
- بادمجان به دلیل داشتن خاصیت اسیدیته ممکن است باعث بروز مشکلاتی برای مادر باردار شود.
کلام آخر
بدیهی و مسلم است که بادمجان یکی از صفیجات پر خاصیت است. حتی کلاهک بادمجان و پوست آن هم خاصیت درمانی دارد و برای بدن مفید است. البته واضح است که بادمجان خام مصرفی در آشپزخانه ندارد و باید پخته و کبابی شود یا اینکه با روغن کم سرخ شود. بادمجان برای تهیه کشک در بارداری هم میتواند کبابی باشد و هم سرخ شده. به طور کلی به یاد داشته باشید که مصرف متعادل و غیر افراطی هر ماده خوراکی در بارداری بیضرر است و خطری را متوجه جنین و مادر باردار نمیکند. خوردن بادمجان در بارداری نیز مستثنی از این قاعده کلی نیست.