خوردن قاووت در بارداری و خواص آن

تاریخ انتشار: تیر ۱۳۹۹ | تاریخ بروزرسانی: آبان ۱۴۰۳ | زمان مطالعه : ۹ دقیقه
خوردن قاووت در بارداری

خوردن قاووت در بارداری  سبب تقویت هوش و استخوان و رشد جنین می گردد و‌ ماده غذایی مفیدی در بارداری است که‌در لیست مواد غذایی مفید در بارداری قرار دارد. با این حال افراط در خوردنش می تواند مشکلاتی مانند افزایش وزن، مشکلات پوستی، حساسیت و... داشته باشد. در این مقاله سعی داریم به معرفی انواع قاووت و خواص و مضراتش بپردازیم.

با نصب اپلیکیشن گهواره، می‌توانید به صورت هفتگی روند بارداری خود را پیگیری کرده و به اطلاعات تخصصی در مورد رشد جنین، سلامت مادر و توصیه‌های تغذیه‌ای دسترسی داشته باشید. این برنامه زمان آزمایش‌ها و غربالگری‌های ضروری دوران بارداری را به شما یادآوری می‌کند و با امکان ثبت و پایش وزن بارداری، می‌توانید وضعیت خود را با نمودار استاندارد مقایسه نمایید. همچنین هر روز پیام‌های مشاوره‌ای متناسب با سن بارداری دریافت خواهید کرد که به شما کمک می‌کند دوران بارداری سالم و آگاهانه‌ای را تجربه نمایید.

قاووت چیست؟

قاووت یا قوتو در واقع نوعی خوراکی پودری ست که در انواع مختلف وجود دارد و در تهیه‌ی انواع آن گروه مختلفی از مواد مغذی، مغزها و ادویه‌ها و گیاهان دارویی، برشته و پودر شده و با شکر مخلوط می‌شود. از این رو می‌توان گفت که کالری زیادی دارد و می‌تواند انرژی زیادی به بدنزن باردار برساند. قاووت بخشی از سوغات و صنایع دستی ایران از استان کرمان است که از قدیم در این شهر تولید شده و به فروش می‌رسد.

* مصرف جنسینگ در بارداری چه فوایدی دارد

قاووت در بارداری

انواع قاووت

همانطور که گفته شد قاووت انواع مختلفی دارد. یکی از معروف‌ترین قاووت‌ها، قاووت نخود است که ترکیبی از نخود، نارگیل و شکر است. قاووت بعدی، قاووت پسته است که شامل پسته، نارگیل و شکر است. خوردن نارگیل در بارداری ایرادی ندارد. قاووت خشخاش و قاووت چهل گیاه از دیگر انواع قاووت هستند که در ادامه بیشتر به آن‌ها می‌پردازیم.

* آیا خوردن پسته در بارداری باعث آلرژی می شود؟

خواص قاووت

با توجه به‌اینکه قاووت از دانه‌های روغنی و گیاهان دارویی تهیه می‌شود، سرشار از اسیدهای چرب ضروری مثل امگا ۳ و امگا ۶ است. غنی از آنتی اکسیدان است که از بدن‌ در مقابل بیماری‌ها دفاع می‌کند و پر از املاح معدنی مثل آهن، کلسیم، فسفر، روی و… است. همچنین به دلیل وجود ترکیبات مغذی شامل استرول‌ها، ویتامین‌ها، مواد معدنی، اسیدهای چرب، ترکیبات فنولیک و … در بخش‌های مختلف گیاهان دارویی و مغزی‌ها و تأثیرات مفید آن‌ها بر عملکرد قلب و عروق بدن، به خصوص در افراد با ریسک بالای بیماری‌های قلبی، توجه ویژه‌ای به مصرف این گونه مواد غذایی معطوف شده‌است و‌در لیست غذاهای مناسب در بارداری قرارگرفته است.

 اما برخی خواص در مورد خوردن قاووت در بارداری پررنگ‌تر است که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم. 

  1. رفع ضعف و بی‌حالی: زنان باردار در این دوران ممکن است سریعتر خسته شوند و ضعف داشته باشند. قاووت انرژی و نیروی کافی برای انجام فعالیت‌های روزانه را به شما می‌دهد.
  2. آرام بخش:  قاووت دارای خاصیت آرام بخشی ست.
  3. تقویت سیستم ایمنی: به دلیل وجود انواعی از دانه‌های روغنی در قاووت؛ این ماده سرشار از اسیدهای چرب ضروری مانند امگا 3 و امگا 6 و انواع آنتی اکسیدان است که در بهبود سیستم ایمنی نقش موثری دارند.
  4. تامین ویتامین‌های ضروری در بارداری: قاووت سرشار از انواع ویتامین ضروری برای دوران بارداری است. مهمترین آنها ویتامین E، B است. که هر کدام نقش مهمی در رشد و نموی جنین ایفا می‌کنند. ویتامین E مانع از زایمان زودرس و تولد نوزاد مرده می‌شود. 
  5. رفع مشکلات خواب: خوردن قاووت در بارداری به داشتن خواب عمیق و آرام کمک می‌کند.
  6. رفع کمردرد: با افزایش وزن و بزرگ شدن شکم در بارداری یکی از مشکلاتی که برای برخی از زنان باردار پیش می‌آید کمردرد است. خوردن قاووت در بارداری می‌تواند به تسکین درد کمر کمک کند. 

خواص قاووت در بارداری

روش مصرف قاووت

استفاده روزانه از دو یا سه قاشق غذاخوری قاووت به عنوان میان‌وعده مناسب برای زنان باردار می‌باشد که برخی آن را در آب جوش ریخته و استفاده می‌ نمایند. گرچه می‌توان آن را با شیر یا چایی نیز میل نمود.

دو قاشق سوپ خوری قاووت را با شیر یا آبجوش مخلوط نمایید به جای چای میل فرمایید. البته قاووت را به تنهایی و بدون افزودنی نیز میتوان استفاده نمود

در مورد خواص انواع جوشانده سرماخوردگی در بارداری در این مقاله بیشتر بخوانید.*

مضرات قاووت در بارداری

  • یکی از مضرات خوردن قاووت در بارداری می‌توان به افزایش دریافت کالری اشاره کرد که زیاده‌روی در مصرف آن می‌تواند مضر و سبب افزایش وزن باشد که در دوران بارداری بسیار خطرناک است. همچنین میزان زیادی شکر به قاووت اضافه شده است که برای زن باردار مناسب نیست. البته در برخی از انواع قاووت به جای شکر از انواع توت خشک و شکر قهوه‌ای استفاده شده است که اگرچه ضرر کمتری نسبت به شکر سفید دارند اما همچنان کالری بالایی دارند.
  • مشکل دیگر قاووت این است که می تواند مشکلات پوستی به همراه داشته باشد و باعث ظهور جوش شود. 
  • طیف موادی که در قاووت استفاده می‌شوند می‌تواند بسیار گسترده‌ باشند که این خود نوعی مشکل به حساب می‌آید زیرا ممکن است زن باردار به برخی از این مواد حساسیت داشته باشد از این رو قبل از مصرف قاووت حتماً با پزشک خود مشورت کنید. 

نکات مهم در مصرف قاووت

قاووت باید فاقد بو و مزه غیرطبیعی باشد. بو و مزه ناخوشایند ممکن است به دلایل گوناگون در قاووت به وجود آید. مانند بوی تندی ناشی از اکسید شدن چربی‌ها، مزه و بوی سوختگی و یا بو و مزه حاصل از شرایط محیطی مثل بوی نفت و خاک. همچنین جنس بسته‌بندی قاووت باید طوری باشد که برای مواد غذایی مناسب و بر روی محتویات خود بی‌اثر باشد و آن را از رطوبت و کاهش مواد فرار (اسانس) حفظ نماید.

قاووت برای بچه دار شدن

خوردن قاووت خشخاش در بارداری

قاووت خشخاش متشکل از تخم خشخاش، کنجد، شاهدانه، هل، دارچین و میخک است. این قاووت منبع فسفر، سدیم و کلسیم در بارداری است. و از آن می‌توان برای رفع سردرد و سینوزیت مزمن استفاده کرد.

اما تخم خشخاش موجود در این قوتو برای زن باردار می‌تواند مضراتی داشته باشد. استفراغ، ورم چشم، مشکلات تنفسی و بروز آلرژی از جمله عوارض مصرف این ماده هستند. لذا خوردن قاووت خشخاش در بارداری و شیردهی توصیه نمی‌شود. 

* خواص و مضرات خوردن کنجد در بارداری + میزان مجاز روزانه

قاووت چهل گیاه یا قوتو چهل گیاه در بارداری

قاووت چهل گیاه نوعی دیگر از قاووت است که از چهل گیاه مختلف از جمله تخم خرفه، بذر کتان، شاهدانه، تخم کاهو، تخم گشنیز، کنجد، تخم آفتابگردان و غیره است. که همه‌ی این مواد برشته شده و سپس ترکیب می‌شوند و بعد به نسبت وزنشان دو برابر با شکر ترکیب می‌شوند. از خواص خوردن قوتو در بارداری می‌توان به تقویت اعصاب؛ تقویت قوای جنسی؛ بهبود سستی و زود انزالی و رفع ضعف و بی‌حالی اشاره کرد. 

قاووت قبل از بارداری

خواص قاووت برای باردار شدن نیز اثبات شده است. قاووت یکی از مواد غذایی است که برای تقویت قوای جنسی پیشنهاد می‌شود. این ماده‌ی پرخاصیت هم در تقویت اسپرم مردانه و هم در جلوگیری از زود انزالی او نقش دارد. قاووت چهل گیاه برای باردار شدن و به طور ویژه برای تقویت قوای جنسی استفاده می‌شود. طرز تهیه قاووت برای بارداری چگونه است؟ این قاووت حاوی موادی همچون رازیانه، دارچین و زنجبیل است که در تقویت نیروی جنسی تاثیر بسزایی دارند.

* طریقه مصرف رازیانه در بارداری برای زیبایی جنین چگونه است؟

مصرف قاووت در شیردهی

خوب است علاوه بر خواص و خوردن قاووت در بارداری به مصرف آن دوران شیردهی نیز اشاره‌ای داشته باشیم. قاووت در دوران شیردهی می‌تواند منجر به افزایش شیر مادر شود. موادی همچون رازیانه و سیاهدانه که در قاووت وجود دارند باعث افزایش تولید شیر در مادر می‌شوند.