کودک از چه سنی میتواند گوشت بخورد؟

با توجه به افزایش میزان کمبود آهن و کم خونی فقر آهن در کودکان، آکادمی اطفال آمریکا (AAP) توصیه میکند غذاهای کمکی غنی از آهن، از جمله گوشت قرمز و سبزیجات با محتوای آهن بالا، در حدود 6 ماهگی معرفی شود. با این حال آهن گوشت در مقایسه با غلات غنی شده، قابل هضمتر است. از این رو لازم است والدین بدانند که کودک از چه سنی میتواند گوشت بخورد و آیا ممکن است به آن آلرژی داشته باشد یا خیر.
زمان دادن گوشت به نوزاد؛ سن شروع گوشت برای کودکان
اکثر نوزادان خیلی زود یعنی از شش ماهگی که بهترین زمان شروع غذای کمکی کودک است، به بعد میتوانند غذاهایی مانند گوشت گاو، بوقلمون و مرغ را شروع کنند اما به یاد داشته باشید که وقتی نوبت به شروع غذاهای جامد میرسد، آنها هنوز دندان آسیایی ندارند، بنابراین باید آن را پوره کرده یا مرطوب و لطیف کنید تا لثههای آنها بتواند آن را له کند. کوفتهی گوشت چرخ کرده و گوشت خرد شده یا قرص گوشت گزینههای خوبی هستند. از دادن چیزهای جویدنی که ممکن است خوردن آنها سخت باشد مانند استیک خودداری کنید.
اولین باری که کودک شما گوشت را امتحان میکند، ممکن است چندان از آن استقبال نکند. بعضی از کودکان بافت آن را دوست ندارند و در ابتدا از خوردنش امتناع میکنند. اگر این اتفاق افتاد، خلاق باشید. میتوانید گوشت پوره را با سبزیجات مورد علاقهی او مخلوط کنید تا کودک شما به طعم و مزهاش عادت کند.
شیوهی دادن گوشت به کودک
غذا برای وزنگیری نوزاد ضروری است و یکی از بهترین گروههای غذایی برای این کار، غذاهای پروتئینی مانند گوشت هستند.
آن را خوب بپزید. مطمئن شوید که هر گوشتی که به کودک خود میدهید با حوصله طبخ شده باشد و کاملاً پخته و خام نباشد. نباید رنگ صورتی در آن دیده شود. اگر گوشت خشک شود، بلعیدن آن سخت میشود. افزودن مقدار کمی شیر مادر یا شیر خشک ممکن است کمک کند.
گوشت پخته شده را به تکههای کوچک برش بزنید. جویدن یک چالش برای نوزادانی است که غذاهای کمکی را شروع میکنند، بنابراین حتما گوشت را خرد کرده یا آن را به قطعات مناسب سن و توانایی کودک تبدیل کنید.
گوشت را در وعدههای کوچک سرو کنید. به یاد داشته باشید که نوزادان در آغاز وعدههای غذایی بسیار کم حجمی میخورد و فقط یک یا دو قاشق چایخوری برای شروع کافی است. این کار به کودک اجازه میدهد تا بلعیدن مواد جامد را به خوبی بیاموزد.
گزینههای خود را متفاوت کنید. گوشت قرمز ممکن است اولین گوشت غنی از آهن باشد که به ذهن شما خطور میکند، اما مرغ، ماهی و توفو گزینههای دیگری با همین ویژگی هستند.
اگر کودک شما وقتی سعی میکنید به او غذا دهید رویش را برمیگرداند یا امتناع میکند صبور باشید. گوشت یک بافت غذایی جدید است بنابراین ممکن است قبل از اینکه او به خوردنش عادت کند، چند بار طول بکشد. برای اینکه بیش از حد گرسنه و ناامید نشود، میتوانید شیر مادر (یا شیر خشک) را بین غذا به او بدهید.
آلرژی به گوشت در کودکان
با وجود اینکه الان میدانید کودک از چه سنی میتواند گوشت بخورد، لازم است بدانید که ممکن است به آن آلرژی هم داشته باشد. آلرژی به گوشت گاو قبل از دههی 90 بسیار کم شناخته شده بود. از آن زمان، تعدادی از مقالهها توضیحاتی در مورد ماهیت، اپیدمیولوژی و علائم آلرژی به گوشت گاو در کودکان حساس به شیر گاو و کودکانی که از درماتیت آتوپیک رنج میبرند، ارائه دادند. اکنون مشخص شده است که آلرژی به گوشت گاو موضوع نادری نیست، با بروز بین 28/3 تا 52/6 درصد در کودکان مبتلا به درماتیت آتوپیک، ممکن است بروز آن در جمعیت عمومی تا 3/0 درصد باشد. تشخیص آلرژی به گوشت گاو باید توسط آزمایشات خراش پوست، RASTs و انجام برخی آزمایشات دیگر مشخص شود. مهمترین مادهی حساسیتزا در گوشت گاو، آلبومین سرم گاو است. کودکان حساس به گوشت گاو نسبت به آلبومین سرم گوسفند و همچنین سایر آلبومینهای سرم نیز حساسیت دارند. از آنجا که پردازش حرارتی صنعتی نسبت به پخت و پز خانگی در کاهش واکنش کودکان حساس به گوشت گاو موثرتر است، بنابراین بهتر است گوشت گاو فرآوری شده به رژیم غذایی کودکان حساس به گوشت گاو اضافه شود.