سوال های مرتبط

مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
راهکارهایی ساده برای برطرف کردن خارش پوست

1- به خانم‌های باردار توصیه می‌شود با آب ولرم دوش بگیرند. می‌توانند با اضافه کردن جو دو سر به آب وان حمام، در آن بنشینند. این محلول سبب تسکین عروق خونی و خارش‌های پوستی می‌شود. حداقل می‌توانید 15 دقیقه در این محلول بنشینید.

 2- سعی کنید محیط اطراف خود را مرطوب نگه دارید و پس از حمام بدن خود را با کرم، چرب کنید.

 3- همیشه بدن خود را خشک و تمیز نگه دارید، زیرا هورمون‌های حاملگی می‌توانند سبب افزایش تعریق پوست شوند و تعریق می‌تواند منجر به افزایش خارش بدن شود. بنابراین به زنان باردار توصیه می‌شود بسته به فعالیت بدنی خود و آب و هوایی که در آن زندگی می‌کنند، به طور منظم استحمام کنند تا پوستشان تمیز بماند.

 4- زنان باردار باید از لباس‌های گشاد نخی استفاده کنند تا پوست آن‌ها نفس بکشد. لباس تنگ سبب کاهش جریان خون و تحریک خارش پوست می‌شود.

 5- از مصرف یک سری مواد غذایی که احتمال خارش پوستی را افزایش می‌دهند، پرهیز کنید؛ مثلا اگر قبل از بارداری به یک ماده غذایی خاص آلرژی داشته اید، در دوران بارداری هم نباید آن را مصرف کنید، مثل برخی ادویه‌ها، سس‌های تند و ... .
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
شما چگونه تغییر می کنید؟
اكنون شما باید بتوانید حركات كودك خود را به خوبی حس كنید. به ضرباتی كه كودكتان با آرنج یا پایش می زند توجه كنید و اگر احساس كردید كه فعالیت كودكتان كم شده است به پزشك خود خبر دهید. او ممكن است از شما بخواهد تا تعداد حركات جنین یا ضرباتی را كه به بدن شما وارد می كند بشمارید، تا مطمئن شود كه مشكلی وجود ندارد.

ممكن است به برخی از عارضه های قدیمی، مثل سوزش معده و یبوست دوباره دچار شوید. هورمون پروژسترون كه در دوران حاملگی ترشح می شود عضلات بدن شما را سست و آزاد می كند كه شامل عضلات معده و روده نیز می شود. شل شدن عضلات به اضافه ازدحامی كه در شكم شماست سرعت هضم غذا را كاهش می دهد، بخصوص بعد از صرف یك وعده غذای سنگین ممكن است در معده و روده شما گاز یا نفخ تولید كند. بواسیر نیز مشكل دیگری است كه می توانید آن را ناشی از رشد رحم (و همچنین یبوست) بدانید. بواسیر كه به رگهای خونی متورم در ناحیه مقعدی گفته می شود در دوران حاملگی بسیار شایع است و معمولا پس از زایمان به سرعت از بین می رود. اگر این عارضه همراه با خارش یا درد باشد، می توانید در یك لگن یا وان كوچك از آب گرم (كه كفلها و مقعد را بپوشاند) بنشینید و یا از كیسه آب گرم یا كمپرس سرد در محل عارضه استفاده كنید. همچنین از نشستن یا ایستادن به مدت طولانی اجتناب كنید. از مصرف هرگونه مواد دارویی بدون تجویز پزشك خودداری كنید و هرگونه خونریزی مقعدی را سریعا به او اطلاع دهید. برای جلوگیری از بروز یبوست از غذاهای فیبردار استفاده كنید، مقادیر زیاد آب بنوشید و یك تمرین ورزشی منظم داشته باشید.
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
نگران نباشیــد

 در اوائل هفته پنجم، رحم شما بزرگ خواهد شد که در این صورت تا حدودی به مثانه تان فشار وارد می کند و حتی ممکن است بلافاصله بعد از رفتن به توالت دوباره احساس ادرار کنید که این احساس به خاطر فشار بیش از حد به مثانه است. به این شرایط با دید مثبت نگاه کنید و این رفت و آمدها را مثل ورزش در نظر بگیرید. ممکن است این رفت و آمدها به دستشویی باعث شود به این فکر بیفتید که مایعات کمتری مصرف کنید، اما هرگز این کار را انجام ندهید.

توصیه های مذهبی

 شما در ابتدای ماه دوم از بارداری هستید و خوب است بدانید که ماه دوم، ماه چهره است، در آغاز این ماه اعضای بدن جنین به صورت جوانه هایی ظاهر می شوند. بهتر است همیشه با وضو باشید و از خوردن غذاهای حرام پرهیز کنید و روزهای پنج شنبه و جمعه سوره "ملک" را تلاوت کنید.

بایــدهـــا نبایــدهـــا

 در دوران بارداری، با تغییر سطح هورمون های بدن ممکن است یک ماه دچار آکنه و جوش صورت و ماه بعد دچار خشکی بیش از حد پوست شوید. از آنجایی که جوش های دوران بارداری غالبا با بسته شدن منافذ پوست به وسیله چربی ایجاد می شود برای پاک کردن پوست از محلول های تمیز کننده روزانه و غیرخشک کننده پوست استفاده کنید و هفته ای چند بار ماسک جوانه و را به آرامی روی پوست بمالید. برای درمان خانگی چربی پوست، دو عدد سفیده تخم مرغ را به هم بزنید و روی صورتتان بمالید و آن را بعد از 15 دقیقه بشویید. برای تهیه ماسک مرطوب کننده خانگی هم می توانید بلغور جو را بپزید تا آب آن غلیظ شود و بعد از آنکه خنک شد، روی پوست صورتتان بمالید و بعد از 20 دقیقه با آب ولرم بشویید.
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری

هنگام حمام کردن در دوران بارداری باید چه نکاتی رو رعایت کنیم؟

🍃حمام کردن در دوران بارداری نه تنها هیچ خطری ندارد، بلکه می‌تواند احساس خستگی را هم کاهش دهد و در اواخر دوران بارداری می‌تواند کمی از درد کمر نیز کم کند. با این حال، رعایت برخی نکات هنگام حمام کردن در دوران بارداری می‌تواند احتمال برخی از خطرها را کاهش دهد. ‌
🍃 ‌اولین و مهم‌ترین نکتۀ حمام کردن در دوران بارداری این است که آب نباید داغ یا بیش از اندازه گرم باشد. دوش آب داغ به مدت طولانی می‌تواند باعث بالا رفتن دمای بدن مادر و ایجاد مشکلاتی برای جنین شود. بهتر است آب به قدری گرم باشد که پوست شما را قرمز نکند. در ضمن بهتر است که از زیر دوش ماندن به مدت طولانی پرهیز کنید. آب گرم ممکن است باعث خشک شدن پوست شما و تشدید مشکلات پوستی دوران بارداری مثل خارش پوست شود. ‌
یادتان باشد حتما نکات زیر را هم هنگام حمام کردن رعایت کنید:
‌‌
🍃 از مواد شوینده‌ای استفاده کنید که به آنها حساسیت ندارید.

🍃 بهتر است پس از حمام کردن از کرم‌ها یا لوسیون‌های مرطوب‌کنندۀ مناسب بارداری استفاده کنید.

🍃 از دمپایی مناسبی استفاده کنید که احتمال سُر خوردن روی کاشی‌های کف حمام را نداشته باشد.

🍃 اجازه ندهید هوای حمام بیش از اندازه داغ و بخارآلود شود.

🍃 بعد از حمام، آب یا مایعات مصرف کنید تا آب از دست رفتۀ بدنتان تأمین شود.

👩‍⚕
مامان 🌺 شاه وتودلی💑 مامان 🌺 شاه وتودلی💑 هفته دوازدهم بارداری
خارش پوست در بارداری؛ علل و درمان

 

علل شایع خارش پوست در بارداری

1- تغییرات هورمونی

تغییرات هورمونی در دوران بارداری مانند افزایش هورمون استروژن، عامل مۆثری در ایجاد خارش‌های پوستی می‌باشد.

این هورمون‌ها همچنین می‌توانند باعث تغییر خلق و خو شوند و بسیاری از تغییرات دوران بارداری را به این هورمون‌ها مربوط می دانند.

علاوه بر این، تغییر هورمون‌ها در دوران بارداری می‌تواند منجر به خشکی پوست شود که به تبع آن، خارش پوستی را ایجاد می‌کند.

 2- کشیدگی پوست

اگرچه پوست بدن بسیار انعطاف پذیر است و به راحتی منقبض و منبسط می‌شود، اما به دلیل اینکه در دوران بارداری باز شدن پوست (به خصوص در ناحیه شکم) در طی مدتی کوتاه و سریعا ایجاد می‌شود، انعطاف پذیری پوست کم شده و پوست دچار کشیدگی می‌شود.

 3- در سه ماهه سوم بارداری، بسیاری از زنان دچار خارش پوست، برجستگی‌های قرمز و یا حتی دمل‌های چرکی بر روی پوست خود می‌شوند که به اختصار این حالت را (pupp) می‌نامند. این حالت نگران کننده نیست و طی مدت کوتاهی پس از زایمان از بین می‌رود.