غذاهای مضر زردی نوزاد کدامند؟ رژیم غذایی مادر در زردی نوزاد چه تاثیری دارد؟

انتشار: دی ۱۴۰۰ | بروزرسانی: فروردین ۱۴۰۴
غذاهای مضر زردی نوزاد

هنوز تاثیر تغذیه مادر بر تشدید زردی نوزاد مشخص نشده، با این حال، این گمان وجود دارد که بی‌تاثیر نیست. از این رو توصیه می‌شود از خوردن برخی غذاها در اوایل شیردهی خودداری کنید. در ادامه، بیشتر توضیح خواهیم داد که غذاهای مضر زردی نوزاد کدامند.

با نصب اپلیکیشن گهواره، قد و وزن کودک خود را روی نمودار بررسی کنید و از رشد مناسبش اطمینان یابید. روزانه متناسب با سن کودکتان ، پیام‌های مشاوره‌ تخصصی دریافت کنید و با توصیه‌های تغذیه‌ای و دستور پخت‌های مناسب، تغذیه سالم‌تری برای او فراهم کنید. همچنین، با بازی‌های مناسب و آزمون‌های دوره‌ای به تقویت هوش و مهارت‌های فرزندتان کمک کنید.

تاثیر تغذیه مادر برای زردی نوزاد

برای رفع زردی نوزاد، مادر چه بخورد؟ بسیاری از مادران می‌پرسند ما برای زردی نوزاد چی بخوریم. در واقع، کنترل تغذیه مادر، یکی از بهترین راه‌ها برای درمان زردی نوزاد در خانه است. در نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند، حتماً نوع تغذیه مادر می‌تواند در زردی نوزاد تاثیر داشته باشد. حتی اگر میزان تغذیه با شیر مادر، به هر دلیل کم و ناچیز باشد. از آن‌جا که نوزاد از شیر مادر تغذیه می‌کند، لذا قطعا وضعیت مزاجی مادر در نوزاد تاثیرگذار است. بر اساس مبانی طب سنتی، زردی در نوزادان، با خوردن خنکی یا سردی‌جاتی مانند عناب بهتر می‌شود. سردیجات باعث می‌شوند شیر مادر خنک شود و همه این روند، باعث کاهش گرمی در بدن نوزاد می‌شود که نتیجه آن بهبود زردی و دفع بیلی روبین بدن نوزاد است. البته در این میان، نوزادان مختلف با یکدیگر تفاوت دارند و همچنین خوراکی‌های مختلف نیز تاثیرات مختلفی دارند. ممکن است یک غذا در بهبود زردی، تاثیر بیشتری از غذای دیگر داشته باشد.

*مقاله زردی نوزاد تا چند روزگی خطرناک است را مطالعه کنید.

آیا زعفران برای زردی نوزاد ضرر دارد؟

آیا زعفران برای زردی نوزاد ضرر دارد؟

هنوز اطلاعات دقیقی از اثر زعفران بر روی زنان شیرده منتشر نشده و مشخص نیست آیا این ماده می‌تواند دلیل زردی باشد یا خیر. به همین دلیل، متخصصان توصیه می‌کنند که به اندازه زعفران استفاده کنید؛ مثلاً مصرف زعفران در کاچی و غذا برای زردی نوزاد مشکلی ایجاد نمی‌کند.

آیا انبه برای زردی نوزاد ضرر دارد؟

انبه از جمله میوه‌هایی‌ است که مصرف آن در زردی آزاد است و می‌شود از آن برای تقویت شیر مادر و بهبود زردی نوزاد استفاده کرد ولی از آن‌جا که ممکن است بعضی نوزادان به انبه حساسیت داشته باشند، حتماً به علائم آن‌ها مانند بی‌تابی و گریه توجه کنید.

 گفته می‌شود که این میوه، می‌تواند باعث بی قراری نوزاد و حتی بروز دانه‌های قرمز رنگ روی پوست کودکان شود، پس حتما به علائم آن ها مانند بی تابی و گریه توجه کنید.

* مقاله غذاهای ممنوعه در دوران شیردهی را مطالعه کنید.

آیا خرما برای زردی نوزاد ضرر دارد؟

آیا خرما برای زردی نوزاد ضرر دارد؟

مصرف میوه‌ها از جمله خرما، در زردی مشکلی ایجاد نمی‌کند، به شرطی که به حد تعادل مصرف شود؛ مثلاً ۶عدد خرما در روز.

این میوه علاوه بر تامین انرژی مادر، به افزایش تولید شیر هم کمک می‌کند. لذا از مصرف آن غافل نشوید، زیرا هر چه بیشتر شیر داشته باشید، نوزاد سریع‌تر خوب می‌شود.

آیا ماست برای زردی نوزاد مفید است؟

لبنیات از جمله ماست، به افزایش شیر مادر و در نتیجه تسریع بهبودی نوزاد کمک می‌کنند.

* مقاله زردی چشم نوزاد را مطالعه کنید.

آیا خاکشیر برای زردی نوزاد مفید است؟

اگرچه گیاه خاکشیر دارای طبیعت گرم و تر است، ولی با یک ساز و کار خاصی باعث کاهش حرارت بدن و کارکرد بهتر کبد می‌شود. بنابراین مصرف مقدار مناسبی از شربت خاکشیر همراه با کمی گلاب، می‌تواند در بهبود کارکرد کبد مادر موثر باشد، مواد غذایی مفید آن در شیر مادر وارد شود و برای نوزاد نیز موثر واقع شود.

برای زردی بچه چه چیزی خوب است؟

برای زردی بچه چه چیزی خوب است؟

البته بدیهی است که در شرایط حاد و خاص، غذاهایی برای درمان زردی نوزاد در حاشیه قرار می‌گیرند و درمان قطعی زردی نوزاد همان چیزی است که پزشک تجویز می‌کند؛ مثلا‌ً فتوتراپی یا حتی تعویض خون.

خوردن بعضی مواد غذایی توسط مادر باعث تکرر ادرار در نوزاد می‌شود و در نتیجه مواد زائد، سریع‌تر از بدن نوزاد دفع می‌شوند.

اساسا خوردن عناب دم کرده یا خام، ترنجبین برای زردی نوزاد و شیر خشت برای نوزاد، عرق کاسنی و عرق شاتره، خاکشیر، روغن زیتون، اسفناج، لیمو شیرین برای زردی نوزاد، لیمو ترش، خیار و آب سیب و آب هندوانه، انار و آب انار برای زردی نوزاد توصیه می‌شود و از غذاهای مفید برای رفع نوزادان به شمار می‌روند. البته حتما با مصرف این مواد غذایی مراقب دل‌درد احتمالی نوزاد باشید و هرگز زیاده‌روی نکنید و حد تعادل را نگه دارید.

* مقاله غذاهای ممنوع برای کودکان زیر یک سال را مطالعه کنید.

یادتان باشد نباید به نوزاد موادی مانند ترنجبین، دمنوش عناب و غیره بدهید. فقط مادر با خوردن بعضی مواد غذایی، می‌تواند شیر خود را زیاد و تقویت کند؛ چون مهم‌ترین عامل در برطرف شدن زردی در روزهای اولیه، تکرر ادرار در نوزاد است تا از تجمع بیلی روبین در بدن جلوگیری شود و این کار با شیر خوردن زیاد انجام می‌شود.

خوردن این موارد توسط مامان می‌تواند به کنترل زردی نوزاد کمک کند:

  • عرق کاسنی
  • چای
  • آب
  • لیموترش
  • لیمو شیرین
  • میوه ها و سبزیجات قرمز مثل لبو و انار و آب انار، آلبالو، آب آلبالو، گیلاس، توت فرنگی، گوجه، آب گوجه میتواند در بهبود زردی نوزاد کمک کننده باشند.

چه غذاهایی که برای زردی نوزاد مضر است؟

برای کنترل زردی نوزاد، مادر باید یک برنامه غذایی سالم و متعادل داشته باشد. در کل داشتن یک سبک زندگی سالم برای بهبود زردی نوزاد موثر است. درست است که مادر ۹ماه بارداری را پشت سر گذاشته و حالا می‌خواهد غذاهایی که در طول بارداری نخورده، نوش جان کند ولی باید این را بدانید که غذاهایی که می‌خورید، روی ترکیب شیر شما تاثیر می‌گذارد.

برای کنترل زردی نوزاد از موارد گفته شده پرهیز کنید:

  • از مصرف زیاد روغن ( هر روغنی ) بپرهیزید و فست فود و غذاهای سرخ کردنی مثل کتلت و سیب زمینی سرخ شده نخورید
  • غذاهای پر ادویه ممکن است زردی نوزاد را تشدید کنند پس از خوردن غذاهایی که ادویه زیادی در آن بکار رفته است پرهیز کنید
  • غذاهای تند نخورید، فلفل میتواند منجر به تشدید زردی نوزاد شود
  • از مصرف الکل، سیگار قلیون و سایر دخانیات بپرهیزید
  • غذاهای شیرین مثل کیک خامه ای، نون خامه ای، نوشابه ، و انواع دسر پرهیز کنید 
  • از موادغذایی رژیمی مانند نوشابه رژیمی ، آدامس رژیمی ، ژله رژیمی بپرهیزید 

* مقاله زردی نوزاد تا چند درجه خطرناک است را‌ مطالعه کنید.

کلام آخر

این‌که زردی نوزاد چقدر طول می‌کشد، به شدت زردی، وضعیت بدن کودک و تغذیه‌ی او بستگی دارد. اکنون که با غذاهای مفید و مضر برای بیماری زردی نوزاد آشنا شُدید و می‌دانید براي زردي نوزاد چي خوب است، سعی کنید این توصیه‌های غذایی را رعایت کنید و غذاهای مضر زردی نوزادان را کنار بگذارید تا زردی کودک شما درجه کمتری داشته باشد و زودتر بهبود پیدا کند. فراموش نکنید که شیر دادن مدام، اصلی‌ترین فاکتور برای رفع زردی نوزاد و بهبودی زودهنگام و کامل اوست. 

چنانچه نوزادتان زردی دارد که از بین نمی‌رود، حتماً با پزشک تماس بگیرید. نوزادانی که زردی‌شان بیشتر از ۲ هفته طول می‌کشد به آزمایش‌های بیشتری نیاز دارند تا دیگر فاکتورهای علت زردی نوزاد نیز برای آن‌ها بررسی شوند. این فاکتورها شامل عفونت‌ها، مشکلات دستگاه کبدی و صفراوی، متابولیسم و ژن‌ها می‌شود. بدیهی است که در صورت ابتلا به هر یک از عارضه‌های یاد شده، انجام اقدمات پزشکی و درمانی به موقع ضرورت دارد تا وضعیت کودک وخیم نشود. لذا هرگز زردی کودک را سهل ندانید و مراقبت‌های لازم و واجب را به عمل آورید.