خوردن طالبی در بارداری | فواید و مضرات طالبی در دوران حاملگی

تاریخ انتشار: تیر ۱۳۹۹ | تاریخ بروزرسانی: آبان ۱۴۰۳ | زمان مطالعه : ۹ دقیقه
طالبی در بارداری

طالبی یكی از پرطرفدارترین میوه های فصل تابستان است و به‌خاطر عطر و‌طعم دلپذیرش بسیار محبوب است. طالبی می تواند خواصی از جمله کمک به رشد و زیبایی جنین، مبارزه با عفونت و یبوست و... داشته باشد. اما افراط در خوردنش مشکلاتی مانند مشکلات گوارشی و افزایش قند خون دارد. در ادامه در مورد خواص خوردن طالبی در بارداری بیشتر توضیح خواهیم داد.

با نصب اپلیکیشن گهواره شما به ابزارهای کاربردی دوران بارداری از جمله تغذیه بارداری دسترسی پیدا کرده و می‌توانید با دیگر مادران  تبادل نظر داشته باشید. همچنین ابزارهای دیگر، مقالات و ویدئوهای آموزشی زیادی وجود دارد که در اختیارتان قرار می‌گیرد.

آیا خوردن طالبی در دوران بارداری مجاز است؟

بله؛ خوردن طالبی در بارداری خوب است و در لیست غذاهای مفید برای این دوران قرار دارد، اما در حد اعتدال. مصرف گرمک در لیست مواد غذایی مفید در بارداری بوده و بهترین مواد مغذی را برای شما و جنین فراهم کرده و‌یک میان وعده سالم میباشد. اما چرا ارزش غذایی و خواص طالبی تا این حد بالاست؟ 

* آیا خوردن آناناس در بارداری مجاز است؟

طالبی یا میوه ملون حاوی مواد مغذی مهمی برای سلامت شما و رشد جنین است. طالبی، مواد مغذی از جمله ویتامین ب، کولین، ویتامین آ، سی، ای، کا و...  را برای شما فراهم می‌کند.

اما این ترکیبات و مواد مغذی، چه فوایدی برای مادر و جنین دارند؟ در ادامه در مورد تاثیر خوردن طالبی در بارداری بیشتر توضیح خواهیم داد.

مواد مغذی طالبی

* برای اطلاع از فواید و عوارض خوردن گرمک در بارداری کلیک نمایید.

خوردن طالبی در بارداری چه فوایدی دارد؟

از خواص طالبی در بارداری چه می دانید؟ این میوه پرفایده، ازنظر میزان کالری متوسط است؛ اما ازنظر ارزش غذایی، بسیار بالاست. این میوه علاوه بر اینکه مایعات و الکترولیت‌ها را در بدن متعادل و گرمای بدن را کنترل می‌کند، مزایای دیگری هم دارد که عبارت‌اند از: 

  1. رشد شناختی کودک را تقویت می‌کند
    ویتامین A برای رشد جنین، تکامل عملکردهای شناختی او و جلوگیری از هرگونه ناتوانی مادرزادی بسیار مهم است. همچنین از رشد قلب، ریه‌ها، کلیه‌ها، چشم‌ها و استخوان‌های کودک شما، پشتیبانی می‌کند. شما با خوردن طالبی در اوایل بارداری، در طول آن و حتی درسه ماهه سوم بارداری می‌توانید مقادیر زیادی ویتامین A دریافت کنید. همچنین به دلیل اینکه طالبی سرشار از اسید فولیک است، به  جلوگیری از نقایص لوله عصبی کودک نیز، کمک می‌کند.
  2. کمک به کنترل کم خونی
    بخشی از مقدار آهن مورد نیاز در بارداری می‌تواند از خوردن طالبی تامین شود و به تولید هموگلوبین خون کمک می‌کند. هموگلوبین برای ساخت گلبول‌های قرمز خون لازم است و از کم خونی در زنان باردار جلوگیری می‌کند. همچنین جریان خون از مادر به جنین را بهبود می‌بخشد و اکسیژن مورد نیاز کودک را تأمین می‌کند. ویتامین C موجود در‌طالبی با‌افزایش جذب آهن در بدن، برای مادران بارداری که‌با مشکل کمبود آهن مواجه هستند توصیه می‌شود.

* خوردن توت فرنگی در بارداری چه ارتباطی با جنسیت جنین دارد؟

خواص خوردن طالبی

  • به انقباض عضلات کمک می‌کند
    فسفر موجود در طالبی برای انقباضات عضلانی هنگام زایمان ضروری است. همچنین به لخته شدن خون، بهبود عملکرد کلیه، هدایت پیام‌های عصبی، ترمیم بافت و عملکرد قلب کمک می‌کند. بنابراین با خوردن طالبی از ماه هشتم بارداری به بعد، می‌توانید زایمان راحتتری داشته باشید.
  • خاصیت ضد انعقادی دارد
    خوردن طالبی در بارداری ، ضد انعقادهای فراوانی را وارد بدنتان می‌کند و از تشکیل لخته‌های خون که در بارداری شایع  است، جلوگیری می‌کند. به همین دلیل طالبی یک رقیق‌کننده خون نامیده می‌شود. تشکیل لخته خون، خطر انسداد رگ‌های خونی، نارسایی کلیه و سکته قلبی در مادران باردار را افزایش می‌دهد. با این حال باید در خوردن آن مراعات کنید زیرا ممکن است عوارض خوردن طالبی در بارداری گریبانگیرتان شود.
  • با عفونتهای شایع مبارزه می‌کند
    مصرف ویتامین C در بارداری به شما کمک می‌کند تا با عفونت‌های جزئی آزاردهنده مانند سرفه، سرماخوردگی و آنفولانزا در دوران حاملگی مبارزه کنید. این ویتامین همچنین، برای رشد کودک و تکامل سیستم ایمنی بدن او، لازم است. نوشیدن آب‌طالبی، ویتامین C زیادی به بدنتان می‌رساند. همچنین، کاروتنوئیدهای موجود در طالبی (بتاکاروتن و لیکوپن) با تقویت سیستم ایمنی مادر و کودک، در مبارزه با شرایط خطرناکی مانند سرطان نقش دارند.
  • یبوست را درمان می‌کند
    طالبی ها حاوی مقدار زیادی از فیبر خوراکی هستند که یک جزء ضروری برای حرکات گوارشی روده ها و سلامت گوارش محسوب می گردد. با مصرف آب طالبی در بارداری این فیبرها را دریافت خواهید کرد که می تواند دفع شما را بهتر کند، یبوست را کاهش داده و حرکات گوارشی روده را نیز تنظیم کند.
  • با ویتامین B1 مشکلات مختلفی را درمان می‌کند
    تیامین یا ویتامین B1 حاصل از خوردن طالبی در بارداری ، به سلامت سیستم عصبی مرکزی جنین کمک می‌کند و از بروز چندین مشکل دیگر در جنین نیز، جلوگیری می‌کند. خوردن طالبی در سه ماه اول بارداری توصیه می شود. زیرا این ویتامین همچنین در کنترل حالت تهوع شدید و بیماری صبحگاهی در سه ماهه اول بارداری موثر است. همچنین در بهبود کیفیت شیر مادر بعد از زایمان بسیار مهم است.  

* حتما بخوانید: خوردن هندوانه در بارداری چه فواید و عوارضی دارد؟ 

طالبی در حاملگی

  • فشار خون را تنظیم می‌کند
    دربارداری، بسیاری از مادران، با خطر ابتلا به‌ فشار خون مواجه می‌شوند که می تواند منجر به مشکلاتی نظیر پره اکلامپسی شود. پتاسیم یکی از مواد مغذی ضروری است که در طالبی یافت می شود که‌ باعث می‌شود جریان خون و اکسیژن به سمت مغز افزایش پیدا کرده که یک حس آرامش را ایجاد می کند.
  • ایده آل برای خانم‌های باردار دارای اضافه وزن
    اضافه وزن در دوران بارداری می‌تواند خطر سقط جنین، زایمان زودرس و فشار خون بالا را به همراه داشته باشد. خوردن خربزه مشهدی کالری کمی دارد بنابراین به‌عنوان یک میان وعده انتخاب مناسبی است، همچنین با داشتن فیبر زیاد باعث احساس سیری و‌ کنترل وزن می‌شود.
  • کنترل رفلاکس
    خودن طالبی در بارداری می‌تواند از سوزش سر دل، اسیدیته، گاز یا نفخ شکم یا هرگونه مشکل گوارشی دیگر در طول بارداری، پیشگیری کند. 

خوردن طالبی بعد از انتقال جنین ایرادی ندارد.

* برای اطلاع از فواید و عوارض خوردن ملون در بارداری کلیک نمایید.

خوردن طالبی برای زیبایی جنین

حتما در مورد خواص طالبی در زیبایی جنین شنیده اید. و شاید برایتان جالب باشد که این مورد از نظر علمی اثبات شده است. یکی از فواید طالبی در بارداری کمک به زیبا شدن جنین است زیرا این میوه حاوی میزان بسیار زیادی ویتامین سی است. 

ویتامین سی چون به تولید کلاژن که برای پوست و مو لازم است کمک می‌کند باعث زیباتر شدن جنین می‌شود. انواع طالبی مانند طالبی شاه پسند در بارداری می‌توان در این زمینه کمک کننده باشد.

آیا خوردن طالبی در بارداری ضرری هم دارد؟

به طور کلی خوردن میوه زیاد در بارداری توصیه نمی شود. خوشبختانه از خواص مصرف طالبی در بارداری این است که باعث ایجاد حساسیت غذایی یا آلرژی نمی‌شود؛ اما اندک افرادی نیز هستند که‌ به‌ این‌ میوه حساسیت دارند، که نشانه‌های آن عبارت است از: کهیر زدن، بروز ضایعات پوستی، دورگه شدن صدا و خس خس سینه. گرفتگی‌های شکمی، اسهال، حالت تهوع، احساس خارش در دهان، گلو، چشم‌ها یا صورت، دیگر نشانه‌های این حساسیت هستند. تنگی نفس، سرفه یا گرفتگی بینی هم علائم رایجی هستند. به‌جز این‌ طالبی هم مانند بسیاری میوه‌های دیگر مانند هندوانه، اگر به خوبی شسته نشود، ممکن است حاوی باکتری لیستریا یا انگل توکسوپلاسما باشد.

این عوامل عفونی هنگام برش، می‌توانند وارد میوه شوند که برای شما و نی نی شما خوب نیستند و در صورت ابتلای شما، عوارضی نظیر مرده زایی، زایمان زودرس و سقط جنین را به همراه داشته باشند. بنابراین به خوبی پوست طالبی را بشویید؛ سپس پوست آن را بگیرید و بخش نرم داخل آن را نوش جان کنید. پس از برش دادن، فوراً آن را میل کنید و برای مدت طولانی، حتی در یخچال نگه‌داری نکنید. بعد از دست زدن به میوه‌های نشسته و حمل آنها نیز، حتماً دستانتان را به خوبی بشویید.