تعیین جنسیت جنین یکی از بخشهای جذاب در دوران بارداری است هر والدینی دوست دارد در سریعترین زمان ممکن به جنسیت جنین خود پی ببرد. به همین خاطر روشهای علمی و غیرعلمی زیادی برای تعیین جنسیت جنین در بین مردم رواج پیدا کرده است. یکی از این روشها تعیین جنسیت از روی ضربان قلب جنین است اما این روش تا چقدر درست است. قبل از پاسخ به این سوال لازم به ذکر است که شما میتوانید با نصب اپلیکیشن گهواره آگاهی خود را در نوع داروها و دوز مناسب آنها و دیگر مشکلات نوزاد بالا برده با دیگر مادران تبادل نظر کنید. همچنین از دیگر ابزارهای فرزندپروری مانند شیردهی، خواب، نموداررشد و کلی ویدئوهای آموزشی بهرهمند شوید.
جنسیت جنین درست از زمان لقاح تعیین میشود. این موضوع کاملا تصادفی است و با وجود آنکه فاکتورهایی میتوانند بر جنسیت جنین تاثیر بگذارند اما صحت و قدرت آنها هنوز مشخص نشده است. از این رو تاکنون جنسیت جنین را یک موضوع تصادفی قلمداد میکنند
هنگام لقاح و ترکیب اسپرم و تخمک کروموزومهای مرد و زن در کنار یکدیگر قرار میگیرند و بسته به اینکه کدام کروموزوم مرد در کنار کروموزوم زن قرار میگیرد جنسیت جنین میتواند پسر یا دختر شود. زمانی که لقاح به شکل موفقیت آمیز انجام شود دیگر امکان تغییر جنسیت جنین در طول بارداری وجود ندارد. اگرچه روشهای سنتی برای تعیین جنسیت قبل از لقاح وجود دارد اما صحت این روشها در تحقیقات علمی اثبات نشده است. اگر قصد تعیین جنسیت ۱۰۰ جنین خود را دارید تنها روش لقاح آزمایشگاهی است که در آن تضمین میکند جنسیت مورد نظر شما به وجود بیاید
روشهای سنتی مختلفی برای تعیین جنسیت جنین ذکر میکنند. روشهایی مانند ویار مادر در طول بارداری، شکل گردی شکم، تغییرات روحی مادر، تغییرات پوستی و مو در طول بارداری و... یکی از این روشها تعیین جنسیت جنین از روی ضربان قلب است. بعضی افراد معتقدند که ضربان قلب جنین دختر از جنین پسر بیشتر است. اما آیا این موضوع صحت دارد آیا میتوان از ضربان قلب جنین به جنسیت او پی برد
یکی از نکاتی که در مورد روشهای سنتی تعیین جنسیت وجود دارد این است که بیشتر آنها حالت تصادفی دارند و نمیتوان به نتایج آنها اتکا کردمثلاً در شرایطی که بسیاری معتقدند ویار غذای ترش به منزله داشتن جنین پسر است حال آنکه در واقعیت چنین نیست و ویار به نیازهای بدن مادر در طول بارداری مربوط است نه جنسیت جنین. اما این بدین معنا نیست که همه روشهای تعیین جنسیت سنتی اشتباه هستند. در این میان گزینههای دیگری نیز وجود دارد که امکان صحت آنها وجود دارد. یکی از این روشها تعیین جنسیت جنین از روی ضربان قلب است.
براساس تحقیقات انجام شده مشخص شده است که جنینهای دختر ضربان قلب بیشتری در حدود FHR > 150 ضربه در دقیقه دارند. در حد 140 تا 150 ضربه در دقیقه دارند. اما همانطور که در این اعداد مشاهده میکنید در قسمت ضربان قلب جنین دختر یا پسر میتوانم با همدیگر همپوشانی داشته باشند از این رو اگرچه تفاوتی بسیار جزئی در ضربان قلب جنین پسر و دختر وجود دارد با این حال نمیتوان به آن به عنوان یک روش دقیق تعیین جنسیت نگاه کرد. هم این تفاوت بسیار کم است و هم اینکه این روش ۱۰۰ نیست یعنی جنینهای پسری بودهاند که ضربان قلب بالا داشتهاند. بنابراین شما اگرچه میتوانید تا درصدی از نتیجه این تست مطمئن شوید اما به این جواب نباید اتکا کنید.
چطور میتوان از جنسیت جنین خود مطلع شد همانطور که گفته شد روشهای سنتی قابل اعتماد نیستند و درصد خطای آنها بالاست. اگر میخواهید از جنسیت جنین خود مطلع شوید باید سونوگرافی تعیین جنسیت که در هفته ۱۸ تا ۲۰ بارداری انجام میشود را انجام دهید. در این هفته آلت تناسلی جنین به اندازه رشد کرده است که در تصاویر سونوگرافی قابل مشاهده است و درصد خطا در این زمان بسیار کم است. زودتر از این زمان ممکن است رشد آلت تناسلی کامل نشده باشد و دیرتر از این زمان نیز ممکن است کودک به حدی رشد کرده باشد که آلت تناسلی او بین پاهایش مخفی شود و جنسیت او قابل تشخیص نباشد. بنابراین توصیه میشود به جای استفاده از روشهای سنتی سونوگرافی تشخیص جنسیت را انجام دهید.
سونوگرافی و آزمایشات دوران بارداری به دلیل اطمینان یافتن از مناسب بودن وضعیت بارداری انجام میشود. اما پدران و مادران آینده، مشتاق به تعیین جنسیت جنین خود از همان ابتدای دوران بارداری هستند. انتخاب نام دختر یا پسر یا رنگ وسایل نوزاد و خرید لوازم دخترانه یا پسرانه، از لحظههای خوش دوران بارداری است. معمولا با انجام سونوگرافی در هفته های 18 تا 22 یعنی حدود پنج ماهگی یعنی در تست سه ماهه دوم بارداری ، و در سونوی آنومالی میتوان به جنسیت جنین پی برد. در این مرحله آلت تناسلی جنین رشد کرده و قابل تشخیص است و اندازه جنین آنقدر بزرگ نشده که به دلیل محدودیت فضای رحم و جمعشدگی جنین، قابل مشاهده نباشد. با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی را درباره انواع سونوگرافی زنان باردار و سونوی تعیین جنسیت کسب کنید.
سونو NT یکی از قسمت های غربالگری سه ماهه اول بارداری است که در حدود 11 تا 13 هفتگی برای مادر درخواست میشود، تا احتمال ابتلا جنین به مشکلات ژنتیکی شایعی چون سندروم داون اندازه گیری شود.
نتیجه مثبت در این سونوگرافی به معنی ابتلا به سندرم داون نیست و برای تشخیص قطعی نیاز به انجام آزمایشات تکمیلی خواهد بود. تعیین جنسیت با سونوگرافی NT با حدس و گمان انجام میشود. این عدم قطعیت نه به دلیل تجربه کم سونولوژیست است و نه به خاطر نوع دستگاهی که استفاده میشود. بلکه به این علت است که آلت تناسلی جنین هنوز به تکامل نرسیده و بدن دخترها و پسرها در این سن تا حد زیادی شبیه به هم هستند. بنابراین تشخیص جنسیت جنین در این سونوگرافی قابل اطمینان نیست و عموما هم توسط متخصص سونولوژیست گزارش نمی شود.
با اینکه هدف اصلی سونوی آنومالی در علم پزشکی تعیین جنسیت جنین نیست اما در این سونوگرافی مهم، خبر هیجانانگیزی که چهار ماه منتظرش بودید را دریافت خواهید کرد. اما باید بدانید در این مرحله نیز احتمال خطا وجود دارد.
احتمال خطا در سونوگرافی تعیین جنسیت
این نکته را باید در نظر گرفت که در تعیین جنسیت جنین احتمال خطا وجود دارد. چندین عامل در بروز این خطا دخالت دارند که مهمترین آنها شامل موارد زیر هستند:
با انجام سونوگرافی سه بعدی شما یک تصویر سه بعدی واضح و با سونوگرافی چهاربعدی یک فیلم از حرکات جنین خواهید داشت. اما باید دانست که انجام این سونوگرافی ها در هیچ کجای دنیا به خاطر داشتن فیلم یا تصویر واضحی از جنین به والدین توصیه نمی شود. پس حتما باید قبل از انجام این قسم از سونوگرافی ها با پزشک معالج مشورت انجام شود.
روزانه پیام مشاور، متناسب با سن کودکتون دریافت کنین.
سوالاتتون رو از مامانای با تجربه بپرسین.
با بازیهایی که به رشد هوش و خلاقیت فرزندتون کمک میکنه آشنا بشین.