زردی یکی از مشکلاتی است که در بعضی از نوزادان با شدتهای مختلف رخ میدهد و میتواند برای والدین نگران کننده باشد. برای درمان این مشکل در ابتدا باید بدانید که علت وقوع آن چیست؟ وقتی گلبولهای قرمز خون شکسته میشوند رنگدانهی زرد رنگی به نام بیلی روبین ایجاد میشود که عامل رنگ زرد ادرار است که از همین طریق از بدن دفع میشود. اما در نوزادانی که عملکرد کبد آنها هنوز به طور موثر کامل نشده است؛ دفع این رنگ به خوبی انجام نمیشود و در نتیجه این رنگ به خون راه پیدا میکنند و باعث زردی بدن میشود. بیماری زردی در مقیاس خفیف برای بیشتر نوزادان خطرناک نیست و به خودی خود و با رشد و تقویت نوزاد، درمان میشود. اما در بعضی از افراد اینطور نیست و میتواند شدت بگیرید و خطر آسیب مغزی به نوزاد را ایجاد کند.
بنابراین بلافاصله باید درمان شود به جز در موارد شدید که دکتر تجویز میکند نوزاد در بیمارستان بستری شود، در سایر مواقع درمانهای خانگی برای درمان او تجویز میشود. بزرگترها و قدیمیترهای مصرف غذاهای با طبع سرد مانند خاکشیر را پیشنهاد میکنند اما تاثیر این مواد از نظر علمی بر درمان زردی مشخص نشده است. با این حال یکی از موثرترین درمانهایی که برای این نوزادان تجویز میشود تغذیهی نوزاد با شیر مادر و شیر خشک ( و به ویژه شیر مادر) است. این کار نه تنها به رشد جنین و بهبود عملکرد کبد و در نتیجه درمان زردی کمک میکند، بلکه عمل دفع ادرار را نیز افزایش میدهد. درمانهای غیر تغذیهای خانگی مانند نور بیلی لایت یا پتوی بیلی بلانکت نیز وجود دارد که تاثیر زیادی در درمان این مشکل دارند.
در طب سنتی به مادرانی که نوزادشان زردی دارد توصیه میشود که از خوردن غذاهای با طبع گرم مانند انواع ادویه، گوشت قرمز، فست فودها و... خودداری کنند و در عوض غذاهای با طبع سرد مانند انواع لبنیات، میوههایی مانند پرتقال، هندوانه و ... مصرف کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد روشهای درمان این مشکل میتوانید به مقالهی درمان زردی نوزاد مراجعه کنید.
روزانه پیام مشاور، متناسب با سن کودکتون دریافت کنین.
سوالاتتون رو از مامانای با تجربه بپرسین.
با بازیهایی که به رشد هوش و خلاقیت فرزندتون کمک میکنه آشنا بشین.